• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Selam kızlar.bugun 33gün oldu kızımı kaybedeli..ama hala ağlıyorum.hep rüyamda bebek görüyorum.nasil alisacam kuzumun yokluğuna.cok seviyordum kızımı.karnımda dokunmaya kıyamıyordum.ve 3 yıldır bu bebegi istiyorduk ve bekliyordk.ama nasip olmadı.Rabbim sabır versin hepimize.cennette sevecegim kızımı deyip kendimi teselli etmeye çalışyorum.

Selam kızlar.bugun 33gün oldu kızımı kaybedeli..ama hala ağlıyorum.hep rüyamda bebek görüyorum.nasil alisacam kuzumun yokluğuna.cok seviyordum kızımı.karnımda dokunmaya kıyamıyordum.ve 3 yıldır bu bebegi istiyorduk ve bekliyordk.ama nasip olmadı.Rabbim sabır versin hepimize.cennette sevecegim kızımı deyip kendimi teselli etmeye çalışyorum.
Ah canım benim başınsağolsun allah yardımcın olsun yardımcımız olsun insan ağlamamaz mı anne yüreği ne denebilir ki evlat kokusuna hasret kaldık benim 2 ay oldu hala Ağlıyorum hemde heryerde dışarı çıksam bebek arabası bebek Bebek kıyafeti alış veriş yaptığım mağazaların önünden bile geçmek istemiyorum çok zor Rabbim dayanma gücü versin bol bol dua et canım

başin saolsun arkadaşim:( inş en kısa zamanda ALLAHIM Bizlere güzel evlatlar nasip etsin inş..

canım daha çok yeni. daha lohusasınn:( zamanla alışılıyor sadece. allah sabrını bi şekilde veriyor. sana tavsiyem başka işlerle meşgul olman. ve kimse seni anlamaz. anlamalarını da bekleme. o zaman daha çok üzülüyo insan

Canim basin sag olsun.. Allah sabirlar versin, acin daha cok taze.
Bu yangin hic bitmiyor inanki..zamanla sadece bununla beraber yasamaya alisiyorsun.. Sebebi neyde canim? Hatirlayip üzerine yazismak istemiyorsan anlarim, hatirlatip üzmek degil amacim.
Rabbim birdaha yasatmasin

Zelalciğim benim oğluma çok benziyor oğlun görünce ağlamaya başladım ben foto koyamıyırum eşim sakladı bakıp bakıp Ağlıyorum diye arada çok ısrar edince gösteriyor insan diyor ki Allah affetsin nasıl kıydı azrail nasıl canını aldı acaba ben hep düşünüyorum benim koklamaya kıyamadığım yavrum şimdi kara toprak altında o güzel yüzü küçücük ağzı o elleri ayakları allahım sabır ver Yarabbim bu ne büyük bir acı
Evet acimiz cok buyuk ama kader iste Allah veterinden korusun demekten baska elden bi sey gelmiyor. Bende toplasan 7-8 resim var telefonumda onuda kuzenlerim kardesim filan cekmis. Biz kuvezde dr kizarsa ilgilenmez diye resim bile cekmedik. Olana sarilip opuyorum onceleri telefonundan kaldir diyorfu esim ailem ama artik alustilar ben bile alistim. Acimla yasamaya alistim. Yasayamazsak Allahin gucune gider hayatimiza devam etmezsek kadere isyan ederiz ve bu bizim bebegimize kavusmamizi engeller. Elbet uzuluyoruz agliyoruz bu merhametten ama neden ben der ve hayatimiza devam etmezsek bu sinavdan gecemeyiz.

Arkadaşım çok üzgünüm ne desem ne söylesem acını hafifletmez hepimizin acısı aynı çünkü ve hiç bir sey geçirmiyor. Okurken içim sızladı tutamadım kendimi :KK43: bende Oğlumu 20kasımda kaybettim. 5gün Yaşadı ve hiç bir sağlık problemi yoktu. 3buçk kilo doğmuştu 39.haftada... Ve bende sarılık için yatırmıştım.hiç bir sebep bulunamadı :KK43: Allah'ım Tekrarını yaşatmasın uzun Ömürlü hayırlı evlatlar nasip etsin Meleğin şefaatçin olsun insallah .çok üzgünüm
Canım sarılık için yatırdık demişsin sarılığı kaçtı benim oğlumun 23 tü ama bir gecede 16 ya düştü ikinci günde zaten melek oldu kuzum .siz otopsi yaptırdın ız mı benim bebeğime yapıldı ön rapora göre hiç bi sebep yok bu hafta kesin sonuç çıkacakmış doktorlar da sarılık tan ölmez dediler anlamadık gitti hala kabus görüyorum sanki uyanSam da bitse

Evet acimiz cok buyuk ama kader iste Allah veterinden korusun demekten baska elden bi sey gelmiyor. Bende toplasan 7-8 resim var telefonumda onuda kuzenlerim kardesim filan cekmis. Biz kuvezde dr kizarsa ilgilenmez diye resim bile cekmedik. Olana sarilip opuyorum onceleri telefonundan kaldir diyorfu esim ailem ama artik alustilar ben bile alistim. Acimla yasamaya alistim. Yasayamazsak Allahin gucune gider hayatimiza devam etmezsek kadere isyan ederiz ve bu bizim bebegimize kavusmamizi engeller. Elbet uzuluyoruz agliyoruz bu merhametten ama neden ben der ve hayatimiza devam etmezsek bu sinavdan gecemeyiz.
Zelalciğim hiç isyan etmiyorum ama insan düşünmeden edemiyor nasıl bi kaderimiz varmış ben yavruma evde beşik hazırlar ken Rabbimde mezarda yerini hazırlamış kimin aklına gelir allaha inanmasam kafayı yemeden durmam zor insan çıldırIR allahım sen sabır ver hepimize inşallah anlatıldığı gibi şanslı kullardanız dır inşallahhhhhh diğer tarafta yavrularımıza doyarız

Canım sarılık için yatırdık demişsin sarılığı kaçtı benim oğlumun 23 tü ama bir gecede 16 ya düştü ikinci günde zaten melek oldu kuzum .siz otopsi yaptırdın ız mı benim bebeğime yapıldı ön rapora göre hiç bi sebep yok bu hafta kesin sonuç çıkacakmış doktorlar da sarılık tan ölmez dediler anlamadık gitti hala kabus görüyorum sanki uyanSam da bitse
Bizim 21di değerimiz canım. Öğlen gibi verdik fototerapiye gece Yarısı kaybettik..hatta gayet iyi bebeğiniz,Değeri Düşüyor çok kalmazsınız demelerine ramen..gebelik süresince gittiğim Dr da ,çocuk Dr u da,hamileliğimde bir kaç kez gittiğim perinatologda hiç bir sağlık problemi yoktu nasıl böyle birsey olur inanamıyorum dedi.kan alınmıştı o gün orda da hersey gayet güzel çıkmıştı . Otopsi yaptırmadım ben.birsey olsa illaki bir şekilde belli ederdi kader böyleymiş dedim. Ani bebek ölümü sendromu dediler. 5gün Yaşadı bebeğim ve o kadar sağlıklı o kadar hareketliydi ki bu bir imtihandan ve kaderden başka birşey değil dedim.yaşadıklarımız çok benzer çok etkilendim okuyunca senin yazdıklarını.günlerdir aklımdasın.

Bizim 21di değerimiz canım. Öğlen gibi verdik fototerapiye gece Yarısı kaybettik..hatta gayet iyi bebeğiniz,Değeri Düşüyor çok kalmazsınız demelerine ramen..gebelik süresince gittiğim Dr da ,çocuk Dr u da,hamileliğimde bir kaç kez gittiğim perinatologda hiç bir sağlık problemi yoktu nasıl böyle birsey olur inanamıyorum dedi.kan alınmıştı o gün orda da hersey gayet güzel çıkmıştı . Otopsi yaptırmadım ben.birsey olsa illaki bir şekilde belli ederdi kader böyleymiş dedim. Ani bebek ölümü sendromu dediler. 5gün Yaşadı bebeğim ve o kadar sağlıklı o kadar hareketliydi ki bu bir imtihandan ve kaderden başka birşey değil dedim.yaşadıklarımız çok benzer çok etkilendim okuyunca senin yazdıklarını.günlerdir aklımdasın.
Benim bebeğime de ani beşik ölümü sendromu dediler ama biz inanmadık belki mama yerken boğuldu ne bileyim işte aklımıza neler geldi ben ilk gece hastanede bebeğimi sandalye nin üstünde bekledim sabaha kadar hatta diğer bebeklerin anneleri sütü bırakıp gidiyor lardı hatta ben nasıl gidiyorlar acaba diyordum ben görmesemde yanında olurum diyordum belki süt sağ ma odasından sesini duyarım diyordum hatta duyuyordum hemşireye koşup bu ağlayan ömer değilmi diyordum allahım sen yardım et benim bebeğimde 39 hafta da geldi sezeryanla yım bile demedim sabaha kadar sandalyelerde oturdum benim kadın doğ doktorum beni görünce eve gönderdi bu ne hal diye eve gittim bir saat duramadım geri hastaneye döndüm gece drum beni gördü bu sefer sütün kesilir dinlenmezsen dedi bende gece on ikiye kadar durdum yarın taburcu olur diyince eve geldik saat 9 da taburcu yapacaktık 8 de vefat etmiş yavrum hastaneye çağrıldı k apar topar hiç öleceği aklıma gelmiyor da sadece sarılığı tekrar mı yükseldi diye düşünüyorum yarım saatlik hastane yolunu 10 dakka da nasıl gittik bilmiyorum aman allahım kendi doktorum beni bekliyor ama hala aklıma gelmiyor öleceğim işte o an bi söylediler sanki dağlar yarİl dı nasıl anlatayım 6 yıllık özlemim hayalim umutlarım hepsi uçtu gitti yavrum yok inanamadım yalvardım bağırdım çağırdım o acıyı tarif edemem bi cumartesi sevinçten ağlarken diğer cumartesi üzüntüden ağladık Rabbim bidaha göstermesin kimse özellikle bebeğini kaybeden anneler biliyormusun bebeğimi çok özlüyorum hergece farklı bebekler görüyorum ruyamda ama oğlumu göremiyorum benim minik kuzum paşacığım yok

yarin tam 9 ay olucak.. oğlumsuz koskoca 9 ay.. karnimdaki hareketleri özlüyorum çok yaramazdi.. babasi gibi olucak demişim.. :( boş kalinca oğlumun hareketleri özlüyorum hatta babasina tekme atmişti. beraber bebegimi dinlerdik eşimle.. çok özledim inanki.. içimi ciz ediyo akilma geldikçe..
ağliyorum oğlum olsaydi diyorum hergün parkin önünden geçiyorum bebekler vardi salincak salliyolardi annelerde... dünden önce bi yaşindaki bebek bebek arabasinin tutuyodu yürümeye çalışıyordu.. annesine Maşallah dedim.. sonra geçtim oğlum olsaydi dedim.. heryerde oğlum var aklimda.. ders çalışmaya başladim aöfe.. ders çalışırken oğlumu düşünüyorum hatta.. napicam bilmiyom 2 aydir hamile kalmaya çalışıyorum. rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olucak.. bugün adet günüm mesela. regl olmam lazim.. bekliyorum affedersin akıntım var bu arada haa adet oldum herade diye wcye koşuyorum :(

Allah hepimizin yardmcisi olsun.ilginctir sennur ben de kızımı cumartesi ksybettim.kuzenimle gebeligimiz arasında 2 hafta vardi ve 3.cumartesi de o kordon dolanmasındn kaybetti bebegini.
Benim de hic bi sorun yoktu.normal dogumu bekliyordum.don haftalarda haftada 2 defa kontrole gidiyordum.en son çarş. gittim hic bi sorun yoktu.sonra cumartesi 39.haftamn bittiği gün rutin kontrole gittim.yoldayken gayet iyiydim.hastaneye girdikten 3dk falan sonra fis alirken kanamam başladı.hemen doktorum odasna gittim.ultrason ve muayeden sonra doktorum acil sezaryan dedi.ama bebegimi kurtaramamislar.meger kanama oldugu zaman bebek esinden ayrılmış.doktor ultrasonda baktgnda kalbi zayıf atyormus doğdugunda da kalbi atıyormus.kalp masaji yapmislar ama yine de kurtulamadı.kader diyorum.uzaktan bi tanıdığmzn iki cocugu da bu sekilde olmus.ki onun evde başlamış kanamaları buna ragmen bebekleri yaşamş.su anda biri 10 biri 8 yasnda.benim doktorum da cok şaşrdı bu duruma.yıllardr bu işi yapyrm senin bebeğine bi anlam veremedim diyo.hicbirimiz bu sonucu beklemiyorduk.kızımım herseyi hazrdı.ben bu yazı onla gecirecegimi hayal ediyordum.ama nasip olmadı.

Bazen diyorum ki.ben bu bebeği ögrendigimde 1 aylktı.karnmda oldugunu bildigim süre 8aydı.ama bu 8 ayda öyle bi alıştm ve o kadar cok sevdim ki.Rabbimim emanetiydi verdi geri aldı.kızımın gelisi de gidişi de beklenmedik oldu.Hayat veren can veren Allah.9ay bebegimin kalbi atyrdu karnmda takdir etseydi 9 saat daha yasardi o gün normal dogum yapar kizimi alr evime dönerdim.ama Rabbim bunu takdir etmis.biz hep hayırlısini istedik.hayırlı olam buymuş.*ayette diyo ya şer bildiklerinizin altnda hayır vardr.bunun da muhakkak bi hayrı vardr.Rabbim bizden aldı ama sabredin size hem bu tarafta hem diger tarafta sabrnzn karşılığını verecem diyo.gecmis olsuna ablam yanıma gelmisti memleketten cocuklarini da evde bırakmıştı.baktm ona hic dövünüp aglamiyo çocuklarımdan ayri kaldm diye.ben de dedim ki biz zaten eninde sonunda ölecegiz.kızım da memleketine gitti sayılır ama benden erken gitti ve beni bekliyecek orda ve eninde sonunda ben de gidecem yanına.ve kızıma orda cok cok iyi bakılıyor.benim ona karşı sevgim merhametim bu kadarsa Rabbimin merhametiyle bütün annelerin methameti kıyaslansa denizde damladr.yaşasaydı engeli olsaydı hergün gözümün önünde acı cekseydi daha zor olurdu.ya da diyorum evladı kaybolan kacirilan anneler var.kayıp ölümden daha zor.ben bebegim icin elimden geleni yaptım kontrollerimi aksatmadm yememe icmeme dikkat ettim duami her zaman yaptm.sonuç bu ama vicdanm rahat.ben gercekten 9 ay emanetime iyi baktm ama ömrü bu kadarmış.Rabbim takdir etse yine verir daha güzelini daha hayırlısını verir.hem bebek sevmek o kadar güzel bi duygu ki Rabbim bize sonsuza kadar bu duyguyu yaşatacak.cennette dogma olayi olmadigi icin bizim bebeklerimiz cennet cocugu cennet kusu olacak.iste bugün bizi anlamayıp teselli vermeyi beceremeyen anneler bizi orda kıskanacaklar ve keske bizim evlatlarmz da bebekken ölseydi diyecekler.inanın cok zor hatta cok cok zor ama ins.mükafatı da o kadar fazla olacak.diyorum kızım yanmda degil ama yine de anne oldum benim bi evladm var.ve yine de diyorum şükür rahmim yerinde duruyo ve tekrardan hamile olma umudum var.esim diyo üzülme farzet ki biz 4 yıl önce degil de simdi evlendik.üstelik evlat sahibi olma ihtimalimizle.sonucta hala bekar arkadaşlarmz da var.neyse çok konustum sanrm.Rabbim hepimizin gönlüne ferahlık versin ve bizi korkularımzdan emin eylesin

Bazen diyorum ki.ben bu bebeği ögrendigimde 1 aylktı.karnmda oldugunu bildigim süre 8aydı.ama bu 8 ayda öyle bi alıştm ve o kadar cok sevdim ki.Rabbimim emanetiydi verdi geri aldı.kızımın gelisi de gidişi de beklenmedik oldu.Hayat veren can veren Allah.9ay bebegimin kalbi atyrdu karnmda takdir etseydi 9 saat daha yasardi o gün normal dogum yapar kizimi alr evime dönerdim.ama Rabbim bunu takdir etmis.biz hep hayırlısini istedik.hayırlı olam buymuş.*ayette diyo ya şer bildiklerinizin altnda hayır vardr.bunun da muhakkak bi hayrı vardr.Rabbim bizden aldı ama sabredin size hem bu tarafta hem diger tarafta sabrnzn karşılığını verecem diyo.gecmis olsuna ablam yanıma gelmisti memleketten cocuklarini da evde bırakmıştı.baktm ona hic dövünüp aglamiyo çocuklarımdan ayri kaldm diye.ben de dedim ki biz zaten eninde sonunda ölecegiz.kızım da memleketine gitti sayılır ama benden erken gitti ve beni bekliyecek orda ve eninde sonunda ben de gidecem yanına.ve kızıma orda cok cok iyi bakılıyor.benim ona karşı sevgim merhametim bu kadarsa Rabbimin merhametiyle bütün annelerin methameti kıyaslansa denizde damladr.yaşasaydı engeli olsaydı hergün gözümün önünde acı cekseydi daha zor olurdu.ya da diyorum evladı kaybolan kacirilan anneler var.kayıp ölümden daha zor.ben bebegim icin elimden geleni yaptım kontrollerimi aksatmadm yememe icmeme dikkat ettim duami her zaman yaptm.sonuç bu ama vicdanm rahat.ben gercekten 9 ay emanetime iyi baktm ama ömrü bu kadarmış.Rabbim takdir etse yine verir daha güzelini daha hayırlısını verir.hem bebek sevmek o kadar güzel bi duygu ki Rabbim bize sonsuza kadar bu duyguyu yaşatacak.cennette dogma olayi olmadigi icin bizim bebeklerimiz cennet cocugu cennet kusu olacak.iste bugün bizi anlamayıp teselli vermeyi beceremeyen anneler bizi orda kıskanacaklar ve keske bizim evlatlarmz da bebekken ölseydi diyecekler.inanın cok zor hatta cok cok zor ama ins.mükafatı da o kadar fazla olacak.diyorum kızım yanmda degil ama yine de anne oldum benim bi evladm var.ve yine de diyorum şükür rahmim yerinde duruyo ve tekrardan hamile olma umudum var.esim diyo üzülme farzet ki biz 4 yıl önce degil de simdi evlendik.üstelik evlat sahibi olma ihtimalimizle.sonucta hala bekar arkadaşlarmz da var.neyse çok konustum sanrm.Rabbim hepimizin gönlüne ferahlık versin ve bizi korkularımzdan emin eylesin
Çok güzel söylemişsin gerçekten her işte bi Hayır vardır bizimde kuzularımız bizim bilmediğimiz bi sıkıntımızı derdimi zi aldı gitti belkide bilemiyoruz ki sen doktoruna muayne ye gittin mi kontrol için birde adet oldun mu

Çok metanetlisiniz maşallah imrenerek okudum yazınızı. Rabbim mukafatinizi bol bol verecektir bundan eminim.. Bende düşük yaparak kaybettim meleğim daha çok küçüktü ama işte alışmış olunca insan dayanamıyor . Allah yardımcıniz olsun...

Çok güzel söylemişsin gerçekten her işte bi Hayır vardır bizimde kuzularımız bizim bilmediğimiz bi sıkıntımızı derdimi zi aldı gitti belkide bilemiyoruz ki sen doktoruna muayne ye gittin mi kontrol için birde adet oldun mu
Dogumdan 3 hafta sonra kontrole gittim doktor dikislerime falan bakti bi de ultrasondan da bakti iyisin dedi.bikac gün once de cok yogun kanamam basladi.doktoruma sordum adet oldugumu söyledi.bi de doktor 6 ay korun defi 6 ayda vucudun ancak eski haline döner dedi.hem duygusal olarak da ancak toparlanrm.

Bu bahar gelince evime de gönlüme de bahar gelecek diyordum.ama su anda kışı yaşıyorum.ama het kışın bir baharı var ve her gecenin bir sabahı.elbet bize de bahar gelecek..elbet bizim de evlatlarmz olur ve onlarn bizim icin cok kıymetli olacak

Çok metanetlisiniz maşallah imrenerek okudum yazınızı. Rabbim mukafatinizi bol bol verecektir bundan eminim.. Bende düşük yaparak kaybettim meleğim daha çok küçüktü ama işte alışmış olunca insan dayanamıyor . Allah yardımcıniz olsun...
Canm Allah sana da sabır versin.sen kac haftalk ve neden kaybettin merak ettim.ayrica cevap vermeyebilirsin de.
ben ilk günler kendimi cok sorguladm.yediğim hurmadan 2 dilim baklavadan yolda giderken taktıgm emniyet kemerinden herseyden ama herseyden suphelendim.sebep olarak gördüm.doktoruma aklima gelen herseyi de sordum.o da sen evde dogum yapmayi bile tercih edebilirdin dedi.annelerimiz hep evde dogum yapmis ve bunlari yasamamislar dedi.yıllarn doktoru her yil yüzlerce gebeyle ilgilenen ve sürekli fogum yaptiran adam böyle bir riski önceden öngöremediyse ben hic bilemezdim.sonucta sebepler de birer perdedir deyip artık olan durumu kabullenmek gerekiyo ve bi dahaki gebeligimde daha tedbirli daha dikkatli ve kontrollu daha süpheci davranmam gerekiyo.

Ah ahh ahh dagldm yine.. ben artik ben degilim ben iyi degilim yuregim paramparca oglumun ultr.fotosuna baktim dagldm yine..nefes bile alamıyorum aglamaktan bilincimi kaybetmekten korkuyorum bu acı hic gecmiycek hic..oğlumu cok özlüyorum cok..hayallerim yarim kaldi hayallerim oglumla cok guzeldi ama olmadı Rabbim yardim et yardim et ayağa kalkmama yardm et...
Odasi bomboş her odaya girdigimde dagiliyorum yorgunum bitkinim cok yoruldumm Rabbim yardm etsin..
Evladini yeni kaybetmis melek annelerine de bassagligi diliyorum Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.
Hepimize tez vakitte yaralarimizi saracak saglikli mis kokulu evlatlar nasip etsin bu dunyada da evlat sevgisi yasayalim insallah..

bengisu022 bengisu022 canım ne güzel yazmışsın. Bende 14 martta kaybettim bebeğimi. Kendime söz verdim kırkım çıktıktan sonra kendimi toparlamak için. Öylede yapmaya çalıştım en azından çalışıyorum. Gördüm ki kimse ama kimse anlamıyor bizleri. Insanlar yeri geliyor Kırıcı bile olabiliyorlar . Güçlü Olmayı,görünmeyi severim. Rabbim kimseye kaldıramayacağı Acılar vermesin. Dün 46. Günümde ilk adetimi oldum. Çok şükür herşey normale Dönüyor. Inşallah Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip edecek yine. Gittim saçlarımı kestirdim geçen hafta Kaş bıyık vs derken parladım resmen. Havada çok güzeldi açık havada bişeyler yiyip içtik. Yeni sezon alışverişi filan bişeyler aldım. Eşimin de çok hoşuna gitti. Oda çok üzüldü etkilendi. Herşey eski günlerdeki gibi olmaya başladı. Ama meleğim hep bizimle. Nerdeyse hergün onu ANIYORUZ.artık çok fazla ağlamıyorum. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Yeni bebek planları konuşmaya başladık. Folik asit kullanmaya başladım. Herşey en baştan. Doğumdan kalan beş kilo bi fazlam var onları vermeye çalışıyorum. Hem bedenimi hem ruhumu yeni bebeğe hazırlamaya çalışıyorm. Bol bol dua ediyorum. Hepimiz için. Bebeğimi kaybetmeden önce bunu bilmezdim. Ama dualarımda başkalarına da yer verebiliyorum çok şükür. Hakkımızda Hayırlısı olsun hepimizin.

Back
X