• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan deneyimleri...

cirkinim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
13
0
86
Rize
merhaba arkadaşlar, 3 ağustosta doğuma giricem sezeryan olacak.bugün kontrole gittim Allaha şükür herşey yolunda ama bir hafta kala farklı bir heyecan kapladı hem kızma kavuşmanın heyecanı hem de biraz korku sanırım, ayrıca kızım bana doğum günüme 3 gün kala miik bir hediye oarak geliyor, çok merak ediyorum onu.bu arada arkadaşlarsezeryan deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.dualarınızı bekliyorum...

merhaba arkadaşlar, 3 ağustosta doğuma giricem sezeryan olacak.bugün kontrole gittim allaha şükür herşey yolunda ama bir hafta kala farklı bir heyecan kapladı hem kızma kavuşmanın heyecanı hem de biraz korku sanırım, ayrıca kızım bana doğum günüme 3 gün kala miik bir hediye oarak geliyor, çok merak ediyorum onu.bu arada arkadaşlarsezeryan deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.dualarınızı bekliyorum...

bende 8 ağustosta sezeryan olucam
çünkü oğlum ters geliyo düzelmedi
herkese hayırlı doğumlar diliorum

normal dogum diye hayaller kurup sezarın öptüklerindenim :14:

deneyimlerimi yazmiim o günleri hatırlamak istemiyorum :59:,
sağlıcakla kavusun bebişlerinize inşallah

Allah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

benim 4 yaşında bi kızım var şu anda 2aylık hamileyim.kızım sezeryanla dünyaya geldi.bele yapılan bi iğneyle uyuşturuldum.hiç acı hissetmedim.
iğne çok ince ve kalçaya yapılan iğneler kadar acıtmıyor.

ameliyat sırasında sebepsiz bi şekilde çok ağladım.belkide cihazların sesleri,doktorların konuşmaları,kollarımın bağlı olması etkiledi bilmiyorum...
kızımı çıkarttıktan sonra apandistin şişmiş olduğunu farkettiler,5 dk genel cer.bakmasını bekledim.sonra kadın doğumcum kesti.
böylelikle benim sezeryan biraz uzadı.yoğun bakıma çıktığımda ayaklarımı kıpırdatabiliyordum.çocuğumu verdiler.kolumun üstünde tutabildim,emzirebildim.
yani kötü değildi ama daha sonra apandist yerim fena sancıdı.kum torbasıda konmadı karnıma.
ikincidede Allah nasip ederse yarım uyuşturulmak istiyorum...:emir_bebek:

ben 3 sene önce epıdurallı sezeryan oldum amaelıyat sonrası dikiş yerı tabıkı agrı yapıyor yapmıyor desem yalan olur sonucta kac kat kesık ama agrı kesıcılerle ıdare edılıyor odkar abarttıkalrı kadar degıl oturup kalkarken özellıkle amelıyat yerı agrı yapıyor ama normal dogumun o sancıalrıı cekmekten ııdır dıyorum sezeryan:))

vallahi çıkarandan bulandan allah razı olsun benim gibi tırsaklar için resmen doktoruma yalvardım oda bana normal die çoook ısrar etti ama ben baskın çıktım 20 günde toparlanamazsın dedi bebek yerleşmiş kanala suyun bol dedi çok kolay dedi yanında olucam hiç ayrılmıcam dedi neler neler ben normal doğurabilirim fakat sonrası dedim benim psikolojim ne olucak dedim en güzel doğum sezeryan konforlu mis gibi doğuma akşama 8den sonra saat verdi doktorum sabah kahvaltıya gittik oradan kuaföre çukulatalarımızı aldık eve geldik hazırdım doğuma hem vucut olarak hem beyin olarak süslendim püslendim takma kirpik bile taktırdım düşünün yani ama doğumdan bi çıktım hiç ne ağrım var ne sızım 4 saat sonra ayaktaydım süperdi herşey mutlaka doktorunda çok önemli bunun için annem sordu doktor bey tıp mı çok ilerledi seda mı çok iyi die :nazar: :nazar: :nazar: oda seda zaten kendini çok hazırladı bide yaşı küçük olduğu için hamileliktede kendine çok güzel baktı ondan hemen toparladı kendini maşallah dedi
hazır olun hiç üzülmeyin sezeryan olucaksınız die

normal dogum diye hayaller kurup sezarın öptüklerindenim :14:

"sezarın öptükleri" hahhaha çok güldüm :52::52: yakışır gurbaa prensese :))

bu arada ben de normal diye başlayan ama son kontrolden bir gün önce kayıp karnımın üzerine düşüp bir de dirseği açtıran, korkusundan dikiş attıramayıp sadece sardıran dirseği sargılı bir şekilde sezaryene gire kendimi tebrik ediyorum :46::46::46:
ama itiraf edeyim spinal sezaryen güzeldi:) en azından uyanıktım bebeğimi gördüm ve en önemlisi o narkozdan ayılma vukuatları yaşamadım :))

canım ben sezeryan die tuutrmuş doktorum ise normal die diretenlerdendii...

son kontrolde doktorum daha fazla bekleyemiyeceğimiz plesantanın iyice yaşlandığını kordonun bebeğimin boynuna iki kere dolandığını söyledikten sonra ben baskın çıktım...

spinal sezaryan ... inan prenses gibi doğum yaptım.. ne iğne acısı nede başka birşey normal doğum yapanlardan önce ayakladım wcye rahat gittim oğlumu rahat emzirdim...

normal doğum yapan arkadaşım oturamıyordu bile dikişlerden garibim wcye çıkmak işkence geliordu kıza... ben doğumhanede oğlumu gördümm doğmasını ağlamasını... mükemmeldi sezeryan olucak butun anneler genel anestezi almayın mutlaka bebeğinizin dünyaya gelişini izleyin... harika bir andı doktor hemşire ve tabii anestezi uzmanı çok iyi olması gerekior allah razı olsun prenses edasıyla doğurdum

doğumda hiçç ağrı yaşamdım ama göğüslerimin yara olmasından kurtulamadım en büyük acım oydu benm emzirirken acı çekiordum...

21 temmuzda genel anesteziyle sezeryan oldum.kızıma kavustum.doğuma kadar hep normal istedim ama iyikide sezeryan olmusum.en azından popomun üzerine oturuyorum. biraz ağrı elbet oluyo ama inan öyle abartılanlar gibi değil.bi kere daha dümnyaya gelsem yine sezeryan yine sezeryan.spinale cesaret edemedim korktum ama bi daha olursa ona hazırlıcam kendimi.spinal de daha çabuk toparlanılıyomus genel anesteziye göre.hayırlı doğu lar

bende 2009 yılında sezeryan ile doğum yaptım.. normal doğum die inat ederken çatımın dar oluduğunu öğrendim ve sezeryanla oldu doğum.. ve allah tan ağrım falan olmadı çok rahattım.. hayırlısı ile bebişlerinizi kucağınıza alırsınız umarım..

bende 2009 da genel anestezi ile sezeryan oldum.
çok rahattım. ağrım olmadı.rahat bir doğumdu.
hastane çok öenmli, doktorlar, hemşireler...
sağlıcakla alın bebişleri kucağınıza:69:

Ben de isteyerek sezeryan olanlardanım.27 gün önce genel anestezi ile oğlumu kucağıma aldım.Normal doğum için bütün şartlar uygundu hatta dr.un da tüm ısrarlarına rağmen sezeryanı tercih ettim.Normal doğumda yapılan kesi ve dikiş zorluyor dediler ayrıca bebek için en rahat ve sağlıklı doğum şekli sezeryan o nedenle tereddüt bile yaşamadım.Sezeryan öncesi son haftalar korku ve endişem vardı ama ameliyattan çıkınca hepsi boş anladım.Daha ameliyathane kapısında ayıldım baktım eşim dışarda bekliyor ona el salladım eşim çok şaşırmış nasıl hemen ayıldım diye:1:Benimle odaya çıktı asansörde bebeğin ilk fotolarını gösterdi bana sarıldı beraber ağladık.Odaya geldiğimde hemen bebeği göğsümün üstüne koydular bebek aynı kedi yavrusu gibi üstüne yatıp emmeye başladı:emir_bebek::nazar:4 saat sonra ayağa kalktım.Başın çok döner ilk kalkmada dediler ne başım döndü ne fazla ağrım oldu sadece dikiş yeri eliniz kesildiğinde nasıl acıyorsa o kadar acıyor..Benim ağrı eşiğim çok düşüktür canım çok kıymetlidir ona rağmen sezeryan sonrası ağrı kesici olarak verdikleri parolu bile içmedim.Gaz ağrım da olmadı, zaten kabızlık vardı hemen tuvalete çıkamadım ona rağmen ağrı olmadı.Sezeryanın akşamı hastanede merdivenlerden inip çıkıyordum.:49:İki gün sonra taburcu olup eve geldim bebeğime kimseyi el bile sürdürtmedim kendim baktım.Sezeryan bence hem sağlıklı hem de konforlu bir doğum şekli.Tek tavsiyem uykusuz girmeyin doğuma sonra bebek için de uykusuz kalacaksınız çünkü hatta belki hiç uyumayacaksınız.Herkese hayırlı doğumlar dilerim:74::nazar:

teşekkür ederim arkadaşlar, beni çok rahatlattınız, morale çok ihtiyacım vardı, ne de olsa bıçak altına yatıyosunuz ister istemez insan endişeleniyor, tabiki bebeğini kucağına alınca hepsi unutuluyodur.3 ağustosta giricem sezeryana ve günler bir türlü geçmiyo... Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin...

ben öyle uzaktan normal normal diye konuşuyorum ama içim sezeryan der heep normaldaki o acıyı ağrıyı fln ayyyy çekememm ben :43::emir_bebek:

2 kızınıda sezeryanla doğurmuş biri olarak şunu söyleyebilirim,tamamen narkoz alarak uyutulmayın sadece belden altınızı uyuşturun.ben ilkinde genel anestezi ile oldum sonrasında narkozdan ayılması çok zor oluyor.2.ise epidural ile oldu herşey daha güzeldi.ayağa kalkmam da çok kolay oldu.ağrım çok az oldu.şimdi 3.ye hamileyim çok ara verdiğim için bunu istersem normal doğurabilirmişim ama asla düşünmüyorum...allah kurtarsınnnnn

aminn... herkese hayırlı doğumlar nasip etsin Allah.kaldı 3 günümm:52:

merhaba cirkinim,

Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin bebegini... lütfen dogum yaptiktan sonra sende tecrübelerini yazarsan sevinirim...Bende su an hamileyim, daha cok erken ama bende sezeryan düsünüyorum dogum icin...o yüzden beni anlarsin sanirim...

Hayirli dogumlar diliyorum...sevgiler

ne güzel heyecanlar bunlar Rabbim sağlıkla ağrısız sızısız kucağınıza almayı nasip etsin ben 4 defa tüp bebek denemiş maalesef mulu sona ulaşamamış biri olarak içim titreyerek okudum burada yazılanları hamişlerin duası kabul olurmuş lütfen benim için ve tüm olmayanlar içinde dua edin olurmu bu tatlı telaşınızın içinde tatsız olmamıştır umarım benimkiside umut işte...

Back