Doğuma Hazırlık Sezaryen Doğum Yapanlar Bakabilir mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Vücut toparlanmasından kasıt karın göbek kilo neyin anladım ben doğru toparlanması pek zor değil ama o göbek yok mu.. O hemen gitti diyenin ağzına kürekle vururum:KK11:
Bende kirabilir miyim cunku 18 kilo aldim hic catlagim fakan olmadi ama o gobek yokmu gitmiyooo yedikce sanki birikiyo orda 😅😅😅:mad::mad::mad:

herşeyin yoluna girmesi en az 15 gün sürüyor.indir kaldr yaparsan belin sonrasında bile ağırıyor.

İlk hafta çok önemli yatıp kalkmak için illa bir yardıma ihtiyacın olacak bebeği emzirmek için emzirme yastığı al.

Yatıp kalkarken hep yardım almıştım ama gerçi ilk hafta yatamadım bebeğim yoğun bakıma alındı sarılık nedeni ile ilk hafta ve ben o gece hastanede kaldım ayaklarım şişti ama ertesi oglene kalmadan bebeği eve goturmustuk.

Sürekli yatmadım ve gezdim işlerimi bile yaptım tabi az buçuk yardimla. İnsana göre değişiyor benim ikinci sezeryanim 4 ayda çok rahat iyilestim spor bile yapıyorum şu an.

Öncelikle geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün. Şimdikilerin bir b.ktan anladigi yok. Sadece maaş gününü ve kaç lira alacaklarını hesaplasınlar.
Geçen gün Dr. Halit Yerebakan ebesini davet etmiş programa. Kadın kordonu boynuna dolanmış bebeği anne karnında kordonu keserek kurtarmış. Tabiki Allah'ın izniyle. Ama bunlar sağlıklı çocuğu sakat edip verirler insanın eline. Allah ıslah etsin.
kimseye güven olmuoy haklısınız, Allah herkesi işinin ehli iyilerle karşılaştırsın

Herkesinki farkli oluyor ya benden 1 ay once dogum yapan arkadasim bir anlatti bir anlatti cani sagolasica dedim bittim ama benimki ondan kat kat zor gecmesine rağmen rahimde kanama oldu kanim 7ye dustu atesim 39 a cikti normal sezeryan olanlara nazaran 10 kat agri kesici yapmalarina ragmen 3 gun hastanede yattim 2. Gun ayaga kalktim sonraki 2 ay hastaneye gittim geldim her gun korkacak hic bisey yok yani rahat olun

Arkadaşlar daha var ama doğumum büyük ihtimal sezaryen olacak tüp bebek olduğu için doktorum öyle konuşuyor..elbette tek dileğim sağlıkla kavuşmak ama ameliyat vs geçirmediğim için bilmiyorum dikişlerin iyileşmesi ne kadar sürüyor bebeğimle rahat ilgilenebilirmiyim yatağa yatır vs. Yani o acı kısmı ne kadar zamanda geçiyor en basiti yüzükoyun yatmak için ne kadar beklemeliyim korkuyorum
valla kucağımda bebekle zor da olsa mutlaka yazmak istedim düşüncemi. 2ay önce ikinci kez sezeryanla doğum yaptım. evet ayılıp bayılmıyosun, muhakkak bebeğininle de ilgilenebiliyosun,sütün de bazen hemen gelebiliyor. ama kendi deneyimlerimi yazayım: ilk sezeryanda toparlanmam daha kısa sürdü,eve çıktığımda çok rahattım ama 3yıl sonra 2.doğumumda inan çok zordu toparlanmam. bu arada ben kendim istedim sezeryanı ilkinde. keşke normali zorlasaydım sonuna kadar. benim sana demek istediğim şu kardeşim; tüp bebek sezeryan olmak zorunda değil. tüp bebek yapıp normal doğurtan bir sürü doktor var. ha tabii ki önemli olan sağlıkla anne ve bebeğin eve gelmesi. ama inan sezeryan kolay bir şey değil şartların müsaitse normal olsun, ama değilse tabii ki sezeryan olsun. sadece doktorun seni tüp bebek olduğu için sezeryan olmalısın yönünde baskılamasın. inşallah sağlıkla al kucağına ve sağlıkla büyüt.

ilk gün ayağa kalktım ikisinde de,merdivn indirip çıkardılar kolay toparlanayım diye ama kızkardeşim normal doğum yaptı. ertesi gün evine gittiğimde banyoda temizlik yapıyordu şok oldum görünce. ben 25 gün büyük çocuğuma yaklaşamadım bile dikişlerimin acısından. korkutmak için demiyorum ama normal doğumun sonrasındaki rahatlık herşeye değer bence. Allah yardımcın olsun

Yatarak iyilesemezsiniz zaten. Ben dogum olacagini bile anlamadim,sezeryanla bitti gitti. Yuruyerek ciktim ayni gun hastaneden. Eve gelince de normal hayatima devam ettim. Zorunlu sezeryandi. Tamamen doktoruma birakmistim. Her bunye farkli umarim sizinki de kolay olur. Israrla normal olsun veya israrla sezeryan olsun demeyin,doktorunuza guvenin

Ama siz sezeryan daha kolaymış gibi söylüyorsunuz. Neye göre kime göre berbat diye sormuşsunuz. Bana göre berbat. Ikinci çocuğum normal doğabilecekken ilk sezeryan yüzünden dikişlerim patlamak üzere tekrar sezeryana alındım. Bebek çıktı iki saate yakın dikmekle uğraştılar. Ayrıca ilk üç gün sütüm de gelmedi. ben kolay da toparlanamadim 6 ay olacak neredeyse bazen çok sızlıyor. Ben de 24 saat olmadan çıktım ama bebeğimi emzirirken çok zorlandım. Kırkım dolmuştu ama halen daha eğilip kalkamıyordum. Demek ki bir ben zorlanmışım.
[/QUOTE]

benim konuda başka mesajım yok, sezaryen daha rahattır veya değildir diyemem.
doğum kişiye özel. kimine sezaryen zor, kimine normal doğum.
ama kimse kimse üzerinde bu konuda baskı yapmasın. annelik yeterince zor.
konu sahibi doktoru ile bir karar vermiş zaten.
sezaryenin ne kadar da berbat bir doğum şekli olduğunu söylemek, eksilerini anlatmak sadece stresini arttırır. gerek de yok.
örneğin size zor gelen sezaryen benim için kolaydı.
araları kısa 3 sezaryen doğum yaptım. 3 doğumda çok rahattı. 1 gece hastanede kalıp çıktım. kimseden yardım almama gerek yoktu.
ilk doğumda sütüm 3. gün geldi, diğerlerinde sıkıntı olmadı.
benden 40 gün sonra sezaryen ile doğum yapan kuzenim 3 ay olmuştu hala yerinden kalkamıyordu.
tamamen kişiye bağlı 🤷🏻‍♀️
herkesin annelik yolculuğu başka, herkesin ki güzelleşsin inşallah ❤️

Arkadaşlar daha var ama doğumum büyük ihtimal sezaryen olacak tüp bebek olduğu için doktorum öyle konuşuyor..elbette tek dileğim sağlıkla kavuşmak ama ameliyat vs geçirmediğim için bilmiyorum dikişlerin iyileşmesi ne kadar sürüyor bebeğimle rahat ilgilenebilirmiyim yatağa yatır vs. Yani o acı kısmı ne kadar zamanda geçiyor en basiti yüzükoyun yatmak için ne kadar beklemeliyim korkuyorum
Aksam dortte acil sezeryana alindim sabah dokuz da da taburcu oldum. Spinal anestezi ile oldum uc saat sonra normal hayatima dondum dikislerim estetik dikisti tum sekilde bir bant ile yapistriildi bes gun boyunca o sargiyi hic acmadik sonrasinda doktor acti bakti sikinti olmayinca su degdirdik. Hersey senin elinde bence.

Sezaryenden vücut kendini toparlıyo mu:KK57: daha önce sezaryen oldunuz mu peki bunu söyleyen arkadaş
Kişiden kişiye değişir bu durum. İki kızımda da sezaryen doğum yaptım, ikisinde de çabuk toparladım.

3 doğumumda sezaryan hastanede 1 gece yattim eve geldigimde de masallah iyiydim ben çok agrım olmadı öyle korkulan kadar bisey olmuyo tabii kişiye göre deisir ben normalde de hastalandigimda falan yatan biri deilm buarada hayırlısıyla sağ salim kucağına alırsınız bebeginizi

Herkesin vücudu bir değil, acı eşiği bir değil, ayrıca doktorun eli çok önemli. Senin sezaryenden sonra yavaş yavaş yürüyüş yapman, ağır iş yapmaman dikkatli hareket etmen önemli. Benim canım çok tatlıdır acı eşiğim düşüktür. Kan aldırmamak için hastaneden kaçan insanım ben. Sezaryenden sonra zaten düzenli ağrı kesici veriliyor ilk günler. Öyle aman aman bir ağrı olmuyor yani. Ani hareket etmediğin sürece bir ağrı olmuyor. Benim dikişten çok sırt bacak ve kaburgalarım ağrıdı. Ameliyatta sanırım bastırdıkları için ve sonrasında sürekli kendimi kasarak eğilerek süt sağmaya çalışmaktan. Benim sezaryen deyince kafamda düşündüğüm şey inanılmaz bir kesik ağrısıyla uyanacağım filan şeklindeydi. Çok şükür zamanında yapılan ağrı kesicilerle böyle bir şey olmuyor. Karnına kum torbası koyulması, bastırılması filan hastaneye göre değişiyor. Kanama kontrolü yapmak için hemşireler geliyor karnına hafifçe baskı yapıyorlar. Bu sırada içindeki pis kan temizleniyor. Bunu aralıklarla 2 defa filan yaptılar bana. Bu da çok acılı bir şey olmadı ki anlatılanlardan okuduklarımdan dolayı bu aşamadan da korkuyordum ben.

Back
X