Sezaryen doğum, iyileşme süreci, tavsiyeler

Öncelikle merhaba canım. 4 ay önce sezeryan doğum yaptım yine olsa yine öyle isterim biraz bünye meseleside var sanırım kötü geçirenler de oluyor bana da binbir senaryo anlatıp korkutmuşlardı ama hiç korkmadım çok güzel geçti. Gaz sancısı olayı korkutuyor insanı sadece bundan korktum. Onuda hastaneye kayısı hoşafı yapıp getirdi annem bol bol içtim hiç sorun yaşamadım. Ağrım sızım inan olmadı. Bol bol şekersiz sütsüz filtre kahve iç baş ağrısı olmaması için. Ve hissizlik kaybolduğunda direk yürümeye başla zorlansanda. Direk yürüdüm eve geldim hiç yatmadım ağrım sızım da olmadı. Doğum yaptığım akşam hastanede yatakta bağdaş kurup oturuyordum doktorum genelde hastalarım böyle oluyo demişti doktorunda etkisi bence

Allah saglıcakla kavustursun insallah, sezaryenden korkmayın, şimdiki aklım olsa kesinlikle sezaryenle dogum yapardım. O iz beni cok irrite ediyordu, doktorum da gerek yok dedi fakat şimdi olsa sezaryen derdim, kim ne derse desin..

Bence de bünyenin çok etkisi ben ameliyat olduğumda beni direkt taburcu ettiler ağrı sızı hiçbir şeyim yoktu ama yanımdaki benle aynı doktora aynı ameliyatı olan kıza yatış verdiler o kan kusuyordu ağır geçti onunkisi bayağı. Böyle bir tecrübem olunca da pek korkmuyorum inşallah iyi geçecek. Şu gaz iyi olmasaydı iyiydi cidden ama napalım yapacak bir şey yok

Allah saglıcakla kavustursun insallah, sezaryenden korkmayın, şimdiki aklım olsa kesinlikle sezaryenle dogum yapardım. O iz beni cok irrite ediyordu, doktorum da gerek yok dedi fakat şimdi olsa sezaryen derdim, kim ne derse desin..
Merak ve heyecanla pazartesiyi bekliyorum

Ben anestezi doktoruyla konuşurken baş ağrısı yapabileceğini söyledi migrenim de olduğundan. 30. gündeyim bugün. Ama sadece emzirme yüzünden boynum ağrıdı, o başımı etkilediğinden ağrıdı. Baş ağrısı yaşamadım. Kahve bende de çarpıntı yapıyor. İçmedim o yüzden.

Benim gaz sorunum oldu. Çok ama. Ölüyorum sandım. 2 gece-gündüz kıvrandım. Lavman yaptılar. 2 kere ilaç yaptılar. Gazı çıkarıyorum. Ama ağrılar devam ediyordu. Emzirirken bebeği yatağa bırakmak zorunda kalıyordum sancılanınca. Bebeği aldıktan sonra 1.5 saat daha miyomlar için ameliyatım devam etti. Sebep uzun açık kalması olabilir diyorlar. Bilmiyorum. Eve geldim, 1 hafta daha kıvrandım. Hala tuvalet konusunda sorun yaşıyorum. Kayısı, ilaç ne varsa fayda etmedi. Hemen kalkıp yürüdüm. Hiç durmadan yürüdüm. Ama nafile.

Odaya geç gelmeme rağmen sütüm hemen geldi çok şükür.

Varisiniz az da olsa varsa varis çorabı isteyin giydirsinler. Ayaklar şişiyor. Çorap çok etkili. Uyanıkken 1 hafta giydirdi doktor bana. Pıhtı atma riski de var malum.

Hastanede 2. gece, tüm gece tek başıma bakabildim bebeğime.

Göbek deliğim ağrıyor bazen hala. Onu çözemedim.

Siz onu emzirdikçe iyileştiriyor sizi minik. İnanılmaz bir şey. Çok yaklaşmışsınız o harika duyguya. İnşallah sağlıkla gelir. Her şey yolunda gider. Beraber sağlıklı, huzurlu bir ömrünüz olur

Aynen öyle direkt "sezaryen çok zor" ya da "vajinal doğum çok zor" denmesi hiç doğru değil gerçekten de tamamen kişisel süreç bunlar
Korse konusunda da teşekkür ediyorum
Rica ederim. Bu arada bnde baş ağrısı olmadı, bir fincan bile kahve içmedim. Migreniniz varmış sanırım, o yüzden şimdiden onun stresine girmeyin bence. Zaten dünyanin ağrı kesicisini yapıyolar; ama serumla ama hapla ama iğneyle... Gaz için de, zaten hastanede gaz yapmayacak yiyeceklerle besleniyorsunuz ona göre. Bnm ameliyat old. hastanede her öğün kayısı suyu verildi. Onun etkisi miydi bilmiyorum, gaz problemi yaşamadim.

Yo hayır migrenim yok, aksine baş ağrısı nedir bilmeyen bir insanım. Umarım ağrımaz benimki de.
Benim doğum yapacağım hastanede kayısı suyu veriliyor mu bilmiyorum biz alıp hazırlayacağız pazartesi için

Çok teşekkür ederim inşallah hepimizin çok güzel huzurlu ömrü olur bebişlerimizle

Yaşadıklarınıza üzüldüm en kısa sürede hepsi geçsin tamamen sağlığınıza kavuşun Allahın izniyle

Reactions: Gao
Bu ben de maalesef ise yaramadi. Tum cevrem kayisi kompostosu ve sezeryan oncesi gazli yiyeceklerden kacinmami soyledi. Ikisini de Uyguladim. Hastaneye bile goturdum. Ama maslesef gazdan kivrandim lavman yapildi. Olmayinca olmuyor nasibimde hastanede gaz sancisindan ciglik cigliga aglamak varmis

Darısı da benim başıma .
Haftaya perşembe sezeryan olcam .
Sakinim olabildiğince inşallah atlatırım .
O ilk günü .
Yavaş yavaş..

Çok geçmiş olsun bazen ne yaparsan yap olmuyor gerçekten, herkesin bünyesi farklı vücudun tepkileri de farklı haliyle
Darısı da benim başıma .
Haftaya perşembe sezeryan olcam .
Sakinim olabildiğince inşallah atlatırım .
O ilk günü .
Yavaş yavaş..
İnşallah ikimiz de sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alırız bebişlerimizi

Peki bu tecrubenin konu sahibine faydasi ne, ciglik cigliga aglamaniz konuya ne katti?
Benim soyledigim yontem ile ufacik sanci cekmeden tum anesteziler kolayca atildi burada bile geri donus oldu, komsularim akrabalarim hatta kendim

Peki bu tecrubenin konu sahibine faydasi ne, ciglik cigliga aglamaniz konuya ne katti?
Benim soyledigim yontem ile ufacik sanci cekmeden tum anesteziler kolayca atildi burada bile geri donus oldu, komsularim akrabalarim hatta kendim
Iyi kotu tecrube paylasmak serbest. Bas agrisindan kivrananlar konu sahibine ne kattiysa ben de onu katmisimdir. Kendim de hamileyken iyi kotu her tecrubeyi okuyup, cevremden dinleyip kismet bakalim benim nasibimde ne olacak derdim. Polemik yaratmayin lutfen. Komsulariniza akrabalariniza ve size kocaman bir masallah

Konu sahibi eger bu kotu tecrubem sizi korkuttuysa ozur dilerim. Ben yorumlarda okudugum kadariyla sizi bilincli gordum, her bunyenin farkli oldugu bilincindesiniz, o yuzden kendi tecrubemi en basindan paylasip 2 gun kivrandim dedim. Ve size de iyi dileklerimi ilettim. Umarim kolay bi dogum sureciniz olur tekrardan.
Polemik arayanlar lutfen baska yere, benden ekmek cikmaz.

Tecrubenizi beni alintilayarak yazarsaniz bende size bunun faydasi ne diye sorarim sonra sucunuzu kabul etmeyip karsiya atmaya calisirsaniz sadecr komik duruma dusersiniz. Iyi geceler

Tecrubenizi beni alintilayarak yazarsaniz bende size bunun faydasi ne diye sorarim sonra sucunuzu kabul etmeyip karsiya atmaya calisirsaniz sadecr komik duruma dusersiniz. Iyi geceler
Ben kimseye suc atmadim. Konu sahibi bilincli biri dedim Ama tabi hamile kadin oldugunu goz onunda bulundurup ozur diledim. Iyi geceler.

A evet burda okuyunca hatırladım bana zorunlu varis çorabı giydirmişlerdi hastanede. Evde De bir hafta giy dediler (ben 4-5 gün giydim gerçi). Hiç ödem olmadı ayaklarımda vs

2 ay önce sezaryen oldum ameliyat çok kolaydı. 3 gün sonra araba bile kullandım(zorunlu bir durumdu ama acımadı hiç)

Tek bir şey söylemek istiyorum ilk üç gün belki 5 gün sütün gelmeyebilir hemen üzülme sakın. Sezaryende biraz geç geliyor ama geliyor. O üç günde de bebek açsa mama ver ya. Sırf anne sütü alsın diye mama verdirmiyorlar sonra sarılık oluyor şekeri düşüyor bebeklerin. Açsa mama ver sonra sütün gelince emziririsin zaten.

İnsan tabii ki pozitif şeyler duyunca daha motive oluyor ama her şeye hazırlıklıyım ve dediğim gibi bünyem sağlam diye düşünüyorum ve iyi atlatacağım gibime geliyor. Hislerim duam hep bu yönde. O yüzden pek bir korkum yok. Belki vajinal doğumla ilgili kötü tecrübe paylaşılsa etkilenebilirdim ama sezaryen olunca etkilenmedim, sorun yok her ikinize de teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…