- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.517
- 173
Korkmayın bence,Allah yardımcınız olsun,3 doğumum normal oldu,normal sadece adı tabii.Hele ilkinde öyle şeyler yaşadım ki,sezaryeni mumla aradım.O gece doğumdan sonra korkudan gözümü yumamayıp duvarları seyredişim,dikişlerden yaşadığım sorunlar hala aklımda...Bünyeye göre değişiyor hepsi..Arkadaşımsa adet sancısı kadar bile yaşamamış sezaryende.Yarın doguma gircem ikinci sezeryanım olcak allahin izniyle ole bir sinirlendim ki suan anlatamam.Herkes bir degil normal dogumdada cok kotu seyler yasayanlar war sezeryandada ama bi o kadarda kolay atlatanlar war bu kisiden kisiye dogum yaptiran doktora da bagli. özür dileyerek söylüyorum örnek olarak benim annem içli dışlı 18 dikis atılmiş normal dogum yapip kadin 2 ay kendine gelememis ama hep dua etmis ben dogdum diye geldi gecti iyikide olmussun kizim der. sezeryan oldum hastanede serumlarim bitti ustumu giydirdiler sondami cikardilar ayaklandim azmettim dua ettim 2 . 3 gun icinde toparlandim. sukur rabbime herkese nasil dogum olursa olsun kolayligini wersin rabbim. eltim yeminler eder daha cocuk istemez mesela oda normal dogum yapti ben hep destek olurum ona psikolojisini bozan ebeler zor dogumu oldu mesela 13 saat ahri cekti kiz asla cocuk istemiyorum korkuyorum der hep yani boyle seyler her iii dogumdada olabiliyo yeterki rabbim korusun sagligimizi allahim dusmanima bile zor dogum wermesin. sabır dua acısız hic birsey olmuyo hele candan can çıkcak sonucta bugunleri de insallah hemen atlatirsiniz kimseyide bole anlatarak etkilemeyin....
Sendin demi o suyu fazla olan? Bi aciklamasi varmiydi doktorun bu durum icin?Benim suyum fazla olduğu için tersti. Yani sürekli pozisyon değiştiriyordu. baş aşşağıydı ama yan duruyordu. Ebem eliyle döndürmeye çalıştı, ne hareketler ettik ama olmadı. 15 saat uğraştık nasip böyleymiş.
Hiç fobi oluşmasın İnan’ın yüzlerce kadın sezaryen oluyor ertesi gün ayakta , bu bayanın durumu cidden değişik olmuş
Aaaa çatlakliga bak.Birde cocugu oglak burcu olucak diye aldirmak isteten bir kadın vardi. Onu hatirladim biran
Bende sezaryen oldum 3günde ayaga kalktım doktor çok önemliNasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
Kesin doktor hatası canımbana suni sanci verdiler acisina dayanamayinca hemen ameliyata aldilar.spinal anesteziyle ameliyat oldum.5 saat sonra ayaga kalkip yurudum ertesi gun temizlik yaptim.gayet rahat gecti benimki 2 yasinda kizim hic bi agrim olmadi.demekki doktorunuz iyi degilmis
Benim gibi isteyerek sezaryen olacakların bikere daha dusunmeleri için açtım kimseyi korkutmak degildi amacım o yönden düşünemedim haklısınız Rabbim yardımcınız olsun sağlıkla sıhhatle bebeginizi kucaginiza alırsınız umarimKeşke bu konuyu okumasaydim buraya sezeryanim facia bişey mis gibi göstermek için konu açınca elinize ne geçti anlamadım ?
Doğuma 20 gün var ve zaten Psikolojik men çok kötüyüm bu konudan sonra da psikolojik destek almam gerekecek o kesin oldu.. ve sezeryan doğum yapacak hamileler bunu okuyunca yine benim hissettiklerimi hissedecek..
Sezeryan doğuma gelince benim de ilk doğumum sezeryan di zorunlu oldum yine çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım.1 hafta sonra tamamen toparlamistim
Demek ki iyi bir doktora denk gelmemissiniz.. geçmiş olsun ne diyeyim
Evet bendim. Benimki çok araştırıldı ama tamamen sebepsiz. Fakat oğlum doğunca ben sebebini anladım sanırım. Çok işiyor :) karnımda da çok çiş yapıyordu demekki :)Sendin demi o suyu fazla olan? Bi aciklamasi varmiydi doktorun bu durum icin?
Benimkise son anda ters donmustude doktor eliyle duz cevirdi geri.. ama benimki dogumdan 1 gun once yapildi
Bir haftalık gecikmede yaptığım biseydi ki arkasından kendime kızdım zatenKorku filmi gibisiniz . Düşsün diye uğraşmak nedir yahu. Sizin yarim insan kalmanız tamamen kendi hatanız da o bebek sakat doğsaydı bunun vebalinin altından nasıl kalkacaktınız? Umarım gelişimi etkilenmez ve ileride sorunla karşılaşmaz. Size de allah akıl ve vicdan versin.
Her doğum kolay degil ama benim pismanligim normali hiç denemem belki yapabilirdim olmazsa zaten sezaryen en azından denedim olmadı derdimHer normal dogumda 2. Gün Ayaga kalkilmiyor ama. Benim panik atagim var. Doktoruma soylememe ragmen normal dogumda israr etti. Normal dogum yaptim ama yarı baygin. Hem benim hem bebegimin hayatı riske girdi. Zor dogurdugum icin cok ödem birikmisti ve yaklasik 2 ay dogru duzgum yuruyemedim. Cok agrim oldu. Psikolojim de bozuldu. 2. Cocuk istiyorum ama dogum aklıma geldikce korkuyorum.
Naasiiilll?? :O yuhh diyorum ya.Birde cocugu oglak burcu olucak diye aldirmak isteten bir kadın vardi. Onu hatirladim biran
Amacım fobi oluşturmak değil şuanki psikolojiyle yazdım kimseyi korkutmak degildi amacım ama öyle olmuş şimdi pişman oldum yazdıklarımaArkadaşım bunları yazarak ne geçiyor elinize yok karnıyarık gibi kesildim yok 15 gün kalkamadım. Burada mecburi sezeryan olmak zorunda olan insanlar var mesela ben.. şimdi bunu okuyan biri doğumdan nasıl korkar siz düşünün. Sırf sezeryan acısı yaşamamak için bir cana kıymayı düşünmek düşürmek için uğraşmak gerçekten tüyler ürpertici bunu yapana kadar doğru düzgün korunsaydınız!
valla çevremde onlarca sezeryan olan var hiçbiri sizin yaşadıklarınızı yaşamadı ya acı eşiğiniz çok düşük ya da kalkıp dolaşmadınız ve zor iyileştiniz ama bu herkeste böyle olacak diye birşey yok genellemelerle bunu yazmanızın amacı nedir sezeryanı kötülemek mi? keyfi sezeryan diye birşey yoktur normal doğumdan korkarsın cesaretim yoktur bu bile bir sebebtir. Hele bu tabirlerle hamilelerde fobi oluşturmak hiç hoş değil! biraz gayret ederseniz de sorunlarınız çözülür!!
Aynn ne yazikki google da aratin biNaasiiilll?? :O yuhh diyorum ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?