• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen ağrılar pişmanlık

Ne iyi demişsiniz konu sahibini geçtim diğer felaket tellaleri de toplanmış

Çok teşekkür ederim çok moral verdiniz konuyu okuduğumdan beri nefes darlığı yaşıyorum bunaldım resmen düşünmekten..
Anlattıklarınizin aynısıydi ilk sezeryanim ona rağmen böyle şeyler okuyunca ürperiyorm çünkü beni evde bekleyecek bir kızım var artık...
Ya bana hiç sezaryen olmamış kadınlar da aynı şeyi söylediler. "Ayy 2.sezaryen çok ağrılı oluyor.20 gün yatıyorsun" Nerden duydular Allah bilir.
Oha yani 20 gün ne mübarek?
1.neyse 2.de aynını benim için.
Ama ameliyat sonuçta illa ki ağrılı,sancılı.
Normal doğumda çekmediğin ağrıyı sezaryende bir müddet ameliyat sonrası çekiyorsun. Hepsi bu kadar.
Konu sahibine geçmiş olsun. Farklı komplikasyonlar olmuş demek.

Bu nasil bir mantik? Cocugu dusurmek icin kanepe kaldirmismis :kızgın: bu nasil bir tabir karniyarik gibi kesilmismis:sinirli:ya Allah askina insanlari bu sekilde korkutmayin. Bende sezeryan oldum. Yasadigin seyler tamamen sana has bir durum herkesin basina gelecek diye birsey yok. Sunu hamile bir arkadasin okudugunda ne dusunecegini tahmin bile edemiyorum. Biraz mantik biraz empati ya....

ya doktoru kötü ya canı çok tatlı konu sahibesinin korkmayın.
ben pazar 13 de sezeryan oldum p.tesi sabah 8 de şutladı doktorum:)
eve geldim büyük kreşten aç gelir diye yemek yaptım..
Normal dogum yaptim ayni gun eve ciktim oglum eşim atesli diye corba yaptim :) ertesi gune kadin budu kofte falan :)

Ayrica konu sahibi anlatim tarziniz cok yanlis kestiler yok yarim insan oldum falan. Agrilara yaklasiminiz da bu sekildeyse ne diyim. Biraz sakin lutfen.

Ama ablacim o da normsl degil aslinda.. normal bile olsa aslinda 6 hafta supurge tutnsk yasak. Sezeryanda 6 hafta araba kullanmsk bile yasak mesela: (
3.gün bindim arabaya aile hekimine gittim,markete gittim. Ama ay dikişim var,ay fena oldum diye kendimi nazlasaydım aylarca iyileşemezdim ki ben normal doğum diye şartlanmış halde gittim,suyum gelmişti ona rağmen normal olmadı. Doktorum gelemedi,bebek nefes alamıyor suyu bitti diyerek tanımadığım insanlarla girdim o ameliyathaneye. Eşime birşeyler vasiyet ettim düşünün öyle bir korku. Ama doğumdan sonra dedim ki olan oldu choccy,toparlan,kendine gel. Geçti bitti.
Psikoloji önemli. Tabiki ağrısı sızısı sıkıntıları var ki bence normal doğumda öyle çok kolay,konforlu diye nitelendirilemez,kesi atılınca onda da dikiş problemi oluyor. 15 saat sancı çeken de oluyor,kolayca doğurabilen de. Önemli olan atlatmaya bakmak.

ya doktoru kötü ya canı çok tatlı konu sahibesinin korkmayın.
ben pazar 13 de sezeryan oldum p.tesi sabah 8 de şutladı doktorum:)
eve geldim büyük kreşten aç gelir diye yemek yaptım..
Ayy maşallah size darısı benim başıma inşallah:)
Ya bana hiç sezaryen olmamış kadınlar da aynı şeyi söylediler. "Ayy 2.sezaryen çok ağrılı oluyor.20 gün yatıyorsun" Nerden duydular Allah bilir.
Oha yani 20 gün ne mübarek?
1.neyse 2.de aynını benim için.
Ama ameliyat sonuçta illa ki ağrılı,sancılı.
Normal doğumda çekmediğin ağrıyı sezaryende bir müddet ameliyat sonrası çekiyorsun. Hepsi bu kadar.
Konu sahibine geçmiş olsun. Farklı komplikasyonlar olmuş demek.
Tabi ki de ağrı olacak parmağımizi hafif kestiğimiz zaman bile kaç gün acısını çekiyoruz
Zaten ağrısız doğum yok normalde de sezeryan de de ağrı oluyor
ama kullanılan tabirler sezeryan ı ölüm un diğer adıymış gibi tabir etmeleri ilginç ve korkunç geliyor

Ama ablacim o da normsl degil aslinda.. normal bile olsa aslinda 6 hafta supurge tutnsk yasak. Sezeryanda 6 hafta araba kullanmsk bile yasak mesela: (
Bilmem
Ben yaptim valla
Birsey de olmadi.

Ama kendimi salan , birakan bir insan degilimdir belki de onla alakali.

3.gün bindim arabaya aile hekimine gittim,markete gittim. Ama ay dikişim var,ay fena oldum diye kendimi nazlasaydım aylarca iyileşemezdim ki ben normal doğum diye şartlanmış halde gittim,suyum gelmişti ona rağmen normal olmadı. Doktorum gelemedi,bebek nefes alamıyor suyu bitti diyerek tanımadığım insanlarla girdim o ameliyathaneye. Eşime birşeyler vasiyet ettim düşünün öyle bir korku. Ama doğumdan sonra dedim ki olan oldu choccy,toparlan,kendine gel. Geçti bitti.
Psikoloji önemli. Tabiki ağrısı sızısı sıkıntıları var ki bence normal doğumda öyle çok kolay,konforlu diye nitelendirilemez,kesi atılınca onda da dikiş problemi oluyor. 15 saat sancı çeken de oluyor,kolayca doğurabilen de. Önemli olan atlatmaya bakmak.

oy benim doğumla aynı:))
evde suyum boşaldı doktorum ankara da seminerdeydi biz hastaneye gidene kadar oksijensiz kalmış apar topar aldılar sezeryana.

senin doktorun kötüymüş..
benim bi tanidigim normal dogum yapti agrilarsan duramiyo..
sezeryan dogum yapan tanidigim da 1 hafta sonra ayaga kalktim diyo
bunyeden bunyeye degisiyo
ben de isterdim normal dogum ama aşırı derecede korkuyorum genel anesteziyle sezeryan dogum istiyorum.insallah Rabbim bana da kisa surede ayaga kalkabilmeyi nasip eder
ayrica bazi asalaklar lutfen artik sezeryan dogum yapcam diyenlere
"aaa yapma sakin bebegin ve senin sagligin icin normal dogum yap sakin sezeryan yapma" deyip durmayin normal dogum yapan sezeryan dogum yapana gore bi tık daha fazla anne olmuyo bilin...
sezeryan istiyorum dedigimde herkes boyle soyluyor cok biliyosunuz siz !
normal dogumun da riskleri cok fazla bebek oksijensiz kalabiliyo anne kansiz kalabiliyo benim annem bizi normal dogurmua ama kadin illallah ediyo idrar yollarim mahvoldu omur boyu cekiyorim sezeyanla dogur diyo
yani bi karismayin bi zahmet birakin insanlari kendi tercihine bunye bizim bunyemiz normalde de cekicez sezeryande de cekicez...
normalde de dikis var sezeryande de.hatta artik sezeryande yapistirma var
valla simdiden cekiyorum bulantilar kusmalar mahvoldum...

Ne iyi demişsiniz konu sahibini geçtim diğer felaket tellaleri de toplanmış

Çok teşekkür ederim çok moral verdiniz konuyu okuduğumdan beri nefes darlığı yaşıyorum bunaldım resmen düşünmekten..
Anlattıklarınizin aynısıydi ilk sezeryanim ona rağmen böyle şeyler okuyunca ürperiyorm çünkü beni evde bekleyecek bir kızım var artık...

Hiç korkmayın hem siz tecrübelisiniz. Yakınımda sezaryen olup ağrı çekmeyen bile var, sanırım anesteziden kaynaklı. Nasip olursa bende keyfi sezaryen olmak istiyorum. Normal doğumdan çok korkuyorum, ya bebek çıkmazsa havasız kalırsa, vakumlu çekerlerse beyni zarar görürse diye saçma sapan beni korkutan düşüncelerim var

Bende sezeryan ile doğum yaptim yalnız ben sezeryan esnasında çok titredim Ebe kipirdama dedikçe titredim anlamadim engel olamadım iki dakka kendimi tutsam 3. Dakka vücudum gene kasilip titremeye basladi

Orasi ole tabiiki cogu sey beyinde bitiyor.. birde basa gelen cekilir.

Doktorumun tavsiyesi oyleydi.. sezeryan olsaydi.. ben 6. Haftaya kadar sabredemedim supurge konusunda..ama 6 hafta sonra bile rahmimi agritiyodu bazi yaptigim seyler.. kimi mesela 3 hafta sonra spora baslar vs. Hic ama hic tavsiye edilmiyor o da. Gercekten soylenilenede uymak lazim bazen.. cunku ileri vaadede bi rahatsizlik mi olur acaba diye tedirgin olurum ben.

Ama dedigin gibide nornal dogum ama ondada cogu kisi dikisli oluyo. Ha yirtik mi kesik mi o bile onemli. Yirtik daha iyi.

oy benim doğumla aynı:))
evde suyum boşaldı doktorum ankara da seminerdeydi biz hastaneye gidene kadar oksijensiz kalmış apar topar aldılar sezeryana.
Çok üzülüyor insan ya. Ben üzülmüştüm yani.
Hala ameliyattan korkuyorum nedeni de güvendiğim 9 ay gittiğim doktorumun gelmemesi,tanımadığım insanlarla o ameliyathaneye girmekti. Suyum 4 gibi geldi,ben hemen aradım hastaneye git yoldayım dedi bana ama gelemedi. Doğumumun bitimine yakın gelmiş doktorum ama neye yarar,ben kadını görünce ağlamaktan helak oldum,nasılsın diyor yüzüne bakmıyorum falan,çok bozulmuştum ya kadına. 1 hafta sonra bile geçmemişti ona sinirim,kontrole gitmek istememiştim :)
Şimdi ki doktoruma ilk sorduğum doğuma siz girecek misiniz oldu,birde narkoz istemiyorum dedim,onunda korkusu kaldı bende. Şimdi düşününce baya baya birşeyler kalmış içimde ki 6 sene geçti neredeyse üzerinden hala dün gibi hatırlıyorum.
Ama ağrı sızı kısmını hatırlamıyorum,doğuma yanlız girmek kadar koymamış demekki bana.

Hiç korkmayın hem siz tecrübelisiniz. Yakınımda sezaryen olup ağrı çekmeyen bile var, sanırım anesteziden kaynaklı. Nasip olursa bende keyfi sezaryen olmak istiyorum. Normal doğumdan çok korkuyorum, ya bebek çıkmazsa havasız kalırsa, vakumlu çekerlerse beyni zarar görürse diye saçma sapan beni korkutan düşüncelerim var
Teşekkür ederim çok incesiniz:)
Bence siz de hiç korkmayın normali deneyin derim ben olası bir durumda zaten doktorunuz sizi sezeryan e alır böyle şeyler düşünmeyin
Sezeryan yaptığım için pişman değilim ama normalin de tadını almak isterdim açıkçası ☺☺

kim dedi onu?
eve gelip normal rutin işlere devam ettim.
Ablacim merdiven cikmanin bile bi teknigi var dogumdan sonra.. bunu nornal dogum icin diyorum ben tabii sezeryani bilmem. Malum nornalde vajinada hasar gordugu icin..

Ilk dogumda ne rutin is ne bise yapcak durumum yoktu benim dedigim gibi.. hatta omur boyu o acilar surecek sanmistim :) esim bile dediki.. siz kadinlar msnyakmisiniz nesiniz? Bu kadar aci cekiyonuz bide 2. 3. Cocuk istiyonuz:) haha bende dedim iste bu yuzden dogurganlik size degil bize verildi:))

Ben sezeryan sırasında reflü krizi geçirdim ona rağmen kötülemiyorum :) ki ben normal Doğum diye şartlamıştım kendimi. Suyum geldi, 15 saat bekledik, oğlum dönmedi, 15 saat Doğum sancısı çektim, en son yavrumun kalp atışları çok yavaşladı. Sezeryana girdik. İnsan kendinden çok bebeğini düşünüyor kimse korkmasın.
(Reflü krizine girme nedenim önceden reflü hastası olmam ve midemim tam boş olmaması maalesef. ) herkese sağlıklı güzel doğumlar dilerim.

Orasi ole tabiiki cogu sey beyinde bitiyor.. birde basa gelen cekilir.

Doktorumun tavsiyesi oyleydi.. sezeryan olsaydi.. ben 6. Haftaya kadar sabredemedim supurge konusunda..ama 6 hafta sonra bile rahmimi agritiyodu bazi yaptigim seyler.. kimi mesela 3 hafta sonra spora baslar vs. Hic ama hic tavsiye edilmiyor o da. Gercekten soylenilenede uymak lazim bazen.. cunku ileri vaadede bi rahatsizlik mi olur acaba diye tedirgin olurum ben.

Ama dedigin gibide nornal dogum ama ondada cogu kisi dikisli oluyo. Ha yirtik mi kesik mi o bile onemli. Yirtik daha iyi.
Ya tabiki dikiş var en nihayetinde azami dikkat ettim. Iltihap yada açılma riski var ama kendimizi korumamız gerekiyor. Benim doktorum 6 ay korse takamazsın,istiyorsan 6 aydan sonra tak demişti mesela,o konuda uydum söylediğine çünkü risk alamazdım.

Dogum isi sans isi diyelim.nasip de kaderde ne varsa onu gorurusunz ben ilk dogumu normla.dogum yapmistim 3 ay toparlanamdim kicimin Uzerine oturup bebegimi emziremedim dikisler cok aci vericiydi tutmadi acildi bir daha dikildi canli canli kabus gibiydi resmen. Normal yaptim ama cok cektim.sonrasinda epey bir sure idrar kacirma yasadim elinzide degil tutamiyorsunuz kalici da olabilir gecedebilir dedi doktorum kalici olacak diye cok korkmustm.Her sezaryanda ayni degil.her normal dogumda oyuzden sezaryan kotu diyip normal iyi demek dogru degil bence

Back