• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen ağrılar pişmanlık

Ben sezeryan sırasında reflü krizi geçirdim ona rağmen kötülemiyorum :) ki ben normal Doğum diye şartlamıştım kendimi. Suyum geldi, 15 saat bekledik, oğlum dönmedi, 15 saat Doğum sancısı çektim, en son yavrumun kalp atışları çok yavaşladı. Sezeryana girdik. İnsan kendinden çok bebeğini düşünüyor kimse korkmasın.
(Reflü krizine girme nedenim önceden reflü hastası olmam ve midemim tam boş olmaması maalesef. ) herkese sağlıklı güzel doğumlar dilerim.
Nasil donmedi? Pozisyonu nasildiki?

Hiç korkmayın hem siz tecrübelisiniz. Yakınımda sezaryen olup ağrı çekmeyen bile var, sanırım anesteziden kaynaklı. Nasip olursa bende keyfi sezaryen olmak istiyorum. Normal doğumdan çok korkuyorum, ya bebek çıkmazsa havasız kalırsa, vakumlu çekerlerse beyni zarar görürse diye saçma sapan beni korkutan düşüncelerim var
al bende de o kadar hatta ya dayanamaz ölürsem bebegimi goremezsem bebegim bensiz nasil yasar falan :(
bi de sosyal medyada okudugum bi yaziyim hic unutmuyorum normal dogum sirasinda cekilen acı 20 kat kemik kirilmasina bedelmis o soz de beni cok etkilemisti :(

Çok üzülüyor insan ya. Ben üzülmüştüm yani.
Hala ameliyattan korkuyorum nedeni de güvendiğim 9 ay gittiğim doktorumun gelmemesi,tanımadığım insanlarla o ameliyathaneye girmekti. Suyum 4 gibi geldi,ben hemen aradım hastaneye git yoldayım dedi bana ama gelemedi. Doğumumun bitimine yakın gelmiş doktorum ama neye yarar,ben kadını görünce ağlamaktan helak oldum,nasılsın diyor yüzüne bakmıyorum falan,çok bozulmuştum ya kadına. 1 hafta sonra bile geçmemişti ona sinirim,kontrole gitmek istememiştim :)
Şimdi ki doktoruma ilk sorduğum doğuma siz girecek misiniz oldu,birde narkoz istemiyorum dedim,onunda korkusu kaldı bende. Şimdi düşününce baya baya birşeyler kalmış içimde ki 6 sene geçti neredeyse üzerinden hala dün gibi hatırlıyorum.
Ama ağrı sızı kısmını hatırlamıyorum,doğuma yanlız girmek kadar koymamış demekki bana.
Sen gene az yapmissin doktora dovsen yerinde olurdu:) benim en basit seyler aklimda kaldi ilkinde cok dikkat ettim digerlerinde. Ilkinde biraz acemisin her denileni yaptiriosun.. digerlerinde istemiyorum diyebiliosun bazen

Ablacim merdiven cikmanin bile bi teknigi var dogumdan sonra.. bunu nornal dogum icin diyorum ben tabii sezeryani bilmem. Malum nornalde vajinada hasar gordugu icin..

Ilk dogumda ne rutin is ne bise yapcak durumum yoktu benim dedigim gibi.. hatta omur boyu o acilar surecek sanmistim :) esim bile dediki.. siz kadinlar msnyakmisiniz nesiniz? Bu kadar aci cekiyonuz bide 2. 3. Cocuk istiyonuz:) haha bende dedim iste bu yuzden dogurganlik size degil bize verildi:))

ha normali bilmiyorum ama benim arkadaşım 1 hafta sonra bile oturamıyordu dikişlerden.
bir dikiş atılacaksa tercihim her daim göbeğim olur:KK48:

al bende de o kadar hatta ya dayanamaz ölürsem bebegimi goremezsem bebegim bensiz nasil yasar falan :KK43:
bi de sosyal medyada okudugum bi yaziyim hic unutmuyorum normal dogum sirasinda cekilen acı 20 kat kemik kirilmasina bedelmis o soz de beni cok etkilemisti :KK43:

Birde olayın kesilip biçilme kısmı var. Sanki normal doğum olunca dikiş olmuyor mu. Hem birde nemli bölge iyileşmesi daha güz. Normal doğum sonrası hemen ayağa kalktık diyorlar ya, bazısı oturamadığımız için hemen kalktık diyor :) onun dışında aşırı ıkınmadan kaynaklı idrar torbası problemleri yaşayan da var. Hem tıp çok ilerledi, sezaryen de kolaydır demiyorum elbet zordur ameliyat sonunda ama bu kadar öcü birşey olsaydı sosyal medyadaki prenses super mom lar sezaryen sonrası fönlü saçlar makyajlar ile foto çekilmezdi :)

Çok üzülüyor insan ya. Ben üzülmüştüm yani.
Hala ameliyattan korkuyorum nedeni de güvendiğim 9 ay gittiğim doktorumun gelmemesi,tanımadığım insanlarla o ameliyathaneye girmekti. Suyum 4 gibi geldi,ben hemen aradım hastaneye git yoldayım dedi bana ama gelemedi. Doğumumun bitimine yakın gelmiş doktorum ama neye yarar,ben kadını görünce ağlamaktan helak oldum,nasılsın diyor yüzüne bakmıyorum falan,çok bozulmuştum ya kadına. 1 hafta sonra bile geçmemişti ona sinirim,kontrole gitmek istememiştim :)
Şimdi ki doktoruma ilk sorduğum doğuma siz girecek misiniz oldu,birde narkoz istemiyorum dedim,onunda korkusu kaldı bende. Şimdi düşününce baya baya birşeyler kalmış içimde ki 6 sene geçti neredeyse üzerinden hala dün gibi hatırlıyorum.
Ama ağrı sızı kısmını hatırlamıyorum,doğuma yanlız girmek kadar koymamış demekki bana.

ben çok ruhsuzum zaar. kadın bana ben ankaradayım başka doktor yönlendiriyorum dedi iyi tamam dedim:)
gittim gram sancı yok açılma yok su kalmamış kanama başlamış hemşire lavmana alalım dedide doktor yok yok acil sezeryan dedi o noktada adama ısınıverdim zaten:))

ha normali bilmiyorum ama benim arkadaşım 1 hafta sonra bile oturamıyordu dikişlerden.
Ilki evet kesik oldugu icin cok cok zordu heleki en gicik yerde dugum vardi o yuzden oturmak vs zordu.. ama dogumdan sonraki 7. Gun dikislerimi aldrdim rahat ettim.. zaten en siddetli zamanlar ilk 3-4 gun.. sonrada zaten 4. Gunden sonra sut geliyo yaralar vs. Digerleri yirtikti ve iste iyilesme agri yonunden cok daha kolaydi.. daha erken ayaklandim o kesin. Ben dogumun her turlusunden korkuyodum ama hele suni sanciyi dusununce bi hal oluyodum.. ama kizim sag olsun onuda suni sanciyla dogurdum. Kader kismet isi bazi seyler.. her bunye doktor dogum anne farkli..

al bende de o kadar hatta ya dayanamaz ölürsem bebegimi goremezsem bebegim bensiz nasil yasar falan :KK43:
bi de sosyal medyada okudugum bi yaziyim hic unutmuyorum normal dogum sirasinda cekilen acı 20 kat kemik kirilmasina bedelmis o soz de beni cok etkilemisti :KK43:
Vucut kendi agri kesicisini uretiyor ama o sira..yolunda gidecekse gider Allahin izniyle korkmayin.. benim is arkadasim sey demisti ilkinde.. hic bir bebek anne karninda kalmadi icin rahat olsun:) o sn sacma geldi ama denersin musaitsen degilse zaten sezeryanda olsa normalde.. Rabbim hayirli dogumlar versin herkese

Sen gene az yapmissin doktora dovsen yerinde olurdu:) benim en basit seyler aklimda kaldi ilkinde cok dikkat ettim digerlerinde. Ilkinde biraz acemisin her denileni yaptiriosun.. digerlerinde istemiyorum diyebiliosun bazen
Bebeğin suyu kalmadı dediklerinde birşey düşünemiyorsun ki. Sorgulayamıyorsun
Beni de rahatsız etmiyor dikişlerim. Ki aldırmadım,gizliydi görmedim bile dikiş kısmını,kendi kayboluyormuş.İncecik bir iz kaldı,bikini giysem bile görünmüyor o kadar aşağıda yani. Dolayısıyla yine konu sahibinin deyimiyle karnıyarık gibi olucam
ben çok ruhsuzum zaar. kadın bana ben ankaradayım başka doktor yönlendiriyorum dedi iyi tamam dedim:)
gittim gram sancı yok açılma yok su kalmamış kanama başlamış hemşire lavmana alalım dedide doktor yok yok acil sezeryan dedi o noktada adama ısınıverdim zaten:))
Ben kuaförümle bile bağ kuruyorum. Yabancı sevmiyorum sanırım. İllaki bildik tanıdık bir yüz istiyorum ,manyak mıyım neyim bilemedim :KK66:

Mecburiyetten sezaryen olacak insanlar var, ya da ameliyat olacak insanlar, böyle kendinize göre genelleyerek insanları tedirgin edip korkutuyorsunuz.
Kimisi de ertesi gün kalkıyor, bir hafta içinde işine gücüne dönüyor bünye meselesi.
Herkes 15 gün ağrıdan sürünüyor diye bişey yok. Dediğim gibi geçmiş olsun zor geçmiş ama kendinize göre genelleyip insanları tedirgin etmeyin.

Beni de rahatsız etmiyor dikişlerim. İncecik bir iz kaldı,bikini giysem bile görünmüyor o kadar aşağıda yani. Dolayısıyla yine konu sahibinin deyimiyle karnıyarık gibi olucam

Ben kuaförümle bile bağ kuruyorum. Yabancı sevmiyorum sanırım. İllaki bildik tanıdık bir yüz istiyorum ,manyak mıyım neyim bilemedim :KK66:
Canim su meselesi farkli tabii.. benim kiz bas yukari dondugunde dedigim sey: kesin bicin beni normal dogumu denemem bile bole.. riske atmaya gerek yok..

Bana ilkinde hortum salnak istediler idrari bosaltmak icin.. ole kasmisimki kendimi kadin sokamadi bile hortumu.. dedim napmaya calision? Bilmiyorum cunku.. anlatti.. dedim gerek yok boyle biseye ben kendim dogal yoldsn yaparim. Sukur yapabildim o andada..

Digerlerinde bunu bastan soledim hortum mortum istemiyorum dedim..

Birde olayın kesilip biçilme kısmı var. Sanki normal doğum olunca dikiş olmuyor mu. Hem birde nemli bölge iyileşmesi daha güz. Normal doğum sonrası hemen ayağa kalktık diyorlar ya, bazısı oturamadığımız için hemen kalktık diyor :) onun dışında aşırı ıkınmadan kaynaklı idrar torbası problemleri yaşayan da var. Hem tıp çok ilerledi, sezaryen de kolaydır demiyorum elbet zordur ameliyat sonunda ama bu kadar öcü birşey olsaydı sosyal medyadaki prenses super mom lar sezaryen sonrası fönlü saçlar makyajlar ile foto çekilmezdi :)
kesinlikle katiliyorum surekli nemli kalan bi bolgenin iyilesmesi zaman alir hatta mikrop kaptirma olasiligi gobege gore cok daha fazla malum genital bolge cok sık enfeksiyon kapilabiliyo
ve idrar sorununu bizzat annem yasiyo kadincagiz idrarinin tutamiyo omur boyu ilac aliyo
vajinama dikis atilmasindasa gobegime dikis atilmasini tercih ederim
hele ki doktor sezeryanla ol demesine ragmen inatla normal dogum istiyorum diyenleri de hic anlamiyorum madalya takmiyolar size illa normal dogum yapiyosunuz diye :-)
zaten normal dogum yapar yapmaz ayaga kalktim diyenlere de kusura bakmasin ama inanmiyorum :-)
mumkun degil elimize bile bi kac dikis atilinca canimiz yaniyo heleki vajinaya kac tane dikis bence de oturamadiklari icin kalkiyorlar :)
ha tabi ki normal dogum yapmak isteyen buyursun yapsin simdi yok normal dogumdan korkutuyosun falan denmesin hepimiz normal dogumu da biliyoruz sezeryani da bikiyoruz elimizin altinda net var hic yoktan goruyoruz ogreniyoruz kimsenin amaci kimseyi korkutmak degil tercih meselesi zaten bende normal dogumdan sezeryane gore daha cok korktugum icin sezeryan istiyorum

Vucut kendi agri kesicisini uretiyor ama o sira..yolunda gidecekse gider Allahin izniyle korkmayin.. benim is arkadasim sey demisti ilkinde.. hic bir bebek anne karninda kalmadi icin rahat olsun:) o sn sacma geldi ama denersin musaitsen degilse zaten sezeryanda olsa normalde.. Rabbim hayirli dogumlar versin herkese
amin amin insallah
normal dogum isteyen de sezeryan dogum isteyen de insallah en kisa zamanda ayaklansin agrilarindan tez zmnda kurtulsun
zaten kesin olan bisey var ki bi kadinin rahatsizligi sezeryande olsa normal de olsa anne olunca cok artiyo turlu hastaliklar oluyo Rabbim bizi her turlu olumsuzluktan korusun insallah

Nasil donmedi? Pozisyonu nasildiki?
Benim suyum fazla olduğu için tersti. Yani sürekli pozisyon değiştiriyordu. baş aşşağıydı ama yan duruyordu. Ebem eliyle döndürmeye çalıştı, ne hareketler ettik ama olmadı. 15 saat uğraştık nasip böyleymiş.

Beni de rahatsız etmiyor dikişlerim. Ki aldırmadım,gizliydi görmedim bile dikiş kısmını,kendi kayboluyormuş.İncecik bir iz kaldı,bikini giysem bile görünmüyor o kadar aşağıda yani. Dolayısıyla yine konu sahibinin deyimiyle karnıyarık gibi olucam

ahaha yok benim için hiç farketmiyor.
o incecik iz biraz daha belirginleşiyor ikinciden sonra . birde soğukta falan sızlıyor diyorlar bende o da olmadı hiç.

Canim su meselesi farkli tabii.. benim kiz bas yukari dondugunde dedigim sey: kesin bicin beni normal dogumu denemem bile bole.. riske atmaya gerek yok..

Bana ilkinde hortum salnak istediler idrari bosaltmak icin.. ole kasmisimki kendimi kadin sokamadi bile hortumu.. dedim napmaya calision? Bilmiyorum cunku.. anlatti.. dedim gerek yok boyle biseye ben kendim dogal yoldsn yaparim. Sukur yapabildim o andada..

Digerlerinde bunu bastan soledim hortum mortum istemiyorum dedim..

ya benim durup dururken akşam suyum geldi ama öyle böyle değil göl oldu. akşam trafiği hastaneye gidene kadar bitmiş su.
bir gece küvezde kaldı oğlum her yeri morarmış havasızlıktan.
Allah herkese sağlıklı doğum nasip etsin..

Yarın doguma gircem ikinci sezeryanım olcak allahin izniyle ole bir sinirlendim ki suan anlatamam.Herkes bir degil normal dogumdada cok kotu seyler yasayanlar war sezeryandada ama bi o kadarda kolay atlatanlar war bu kisiden kisiye dogum yaptiran doktora da bagli. özür dileyerek söylüyorum örnek olarak benim annem içli dışlı 18 dikis atılmiş normal dogum yapip kadin 2 ay kendine gelememis ama hep dua etmis ben dogdum diye geldi gecti iyikide olmussun kizim der. sezeryan oldum hastanede serumlarim bitti ustumu giydirdiler sondami cikardilar ayaklandim azmettim dua ettim 2 . 3 gun icinde toparlandim. sukur rabbime herkese nasil dogum olursa olsun kolayligini wersin rabbim. eltim yeminler eder daha cocuk istemez mesela oda normal dogum yapti ben hep destek olurum ona psikolojisini bozan ebeler zor dogumu oldu mesela 13 saat ahri cekti kiz asla cocuk istemiyorum korkuyorum der hep yani boyle seyler her iii dogumdada olabiliyo yeterki rabbim korusun sagligimizi allahim dusmanima bile zor dogum wermesin. sabır dua acısız hic birsey olmuyo hele candan can çıkcak sonucta bugunleri de insallah hemen atlatirsiniz kimseyide bole anlatarak etkilemeyin....

Nasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
Iyide 15 ay sonra diyosunuz doktorunuz sizi uyarmadimi 2 sene cocuk yasagi var sezeryan dogumda siz bu sureyi doldurmadan tekrar hamilelik yasamissiniz rahminizin yirtilmasi kacinilmaz son zaten siz nasil bu riski goze aldiniz yasaginiz oldugu halde korunmasiz iliski yasamissiniz bakin burda hatali sizsiniz siz resmen zorla sagliginizla oynamissiniz yazik bilincli olmaniz gerekiyodu

Arkadaşım bunları yazarak ne geçiyor elinize yok karnıyarık gibi kesildim yok 15 gün kalkamadım. Burada mecburi sezeryan olmak zorunda olan insanlar var mesela ben.. şimdi bunu okuyan biri doğumdan nasıl korkar siz düşünün. Sırf sezeryan acısı yaşamamak için bir cana kıymayı düşünmek düşürmek için uğraşmak gerçekten tüyler ürpertici bunu yapana kadar doğru düzgün korunsaydınız!

valla çevremde onlarca sezeryan olan var hiçbiri sizin yaşadıklarınızı yaşamadı ya acı eşiğiniz çok düşük ya da kalkıp dolaşmadınız ve zor iyileştiniz ama bu herkeste böyle olacak diye birşey yok genellemelerle bunu yazmanızın amacı nedir sezeryanı kötülemek mi? keyfi sezeryan diye birşey yoktur normal doğumdan korkarsın cesaretim yoktur bu bile bir sebebtir. Hele bu tabirlerle hamilelerde fobi oluşturmak hiç hoş değil! biraz gayret ederseniz de sorunlarınız çözülür!!
Hiç fobi oluşmasın İnan’ın yüzlerce kadın sezaryen oluyor ertesi gün ayakta , bu bayanın durumu cidden değişik olmuş

Nasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
yeni doğum yapmışsınız hayırlısı olsun Allah anali babalı büyütsün. kalbinizi kırmak istemem ama söyleyebileceğim en hafif şekliyle, kendi dusuncesizliginiz nedeniyle hamile kalıp karninizdaki cana kıymak istemişsiniz ve üstelik çok kötü yöntemlerle ( kendinizin ve o sabinin sakat kalma riskine rağmen). tüm bunlardan sonra hic vicdan azabı duymayıp sezaryen mi normal doğum mu tartışmasi aciyorsunuz.
Allah hepimize akıl izan vermiş devir teknoloji devri, herkes doktoruna danışır ve kendisi için en uygun kararı verir.
inşallah o yavruya büyüdüğünde bu yaptıklarınızı anlatmazsiniz

Back