• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen ağrılar pişmanlık

Merhaba başta çok geçmiş olsun allah acil şifa versin çocuğunuzun size ihtiyacı var en kısa zamanda iyileşir tekrar anne olmanın keyfini yaşarsınız inşallah.sakın göğsünüz kanıyor diye emzirmekten vazgeçmeyin benimde kızımda öyle olmuştu hep kanlı kanlı içmişti sütü kusuncada kanlı oluyordu.doktorum bi zararı olmayacağını emzirmeyi bırakmamamı söylemişti.size bunu yazmak istedim sağlıkla kalın inşallah

karnıyarık gibi kesilmek ne yahu, kasap mı yaptı ameliyatınızı?
hiç de lohusalığa falan bağlayamayacağım, canı bu kadar tatlı olan, ağrı çekmemek için bebek düşürmeye çalışan doğurmasın arkadaş, herkes çocuk doğuaracak diye bir şart mı var?
Bende anlayamıyorum bunu
Evet zor , ağrılı sancılı sıkıntılı bi süreç tamam da millet açık kalp ameliyatı olup göğüs kafesi açılıyor, beyin ameliyatı olup iyileşiyor her ne hikmetse bazı hanımların doğum ağrıları geçmek bilmiyor
Uzun sürse bile insan oh oldu bitti kurtuldum çocuğumu kucağıma aldım herşey düzelecek diyebilmeli

Ablacim gidip kurtaj olsaydin madem ne diye kanepelerle bogustun.
Neyse yeni dogum yapmissin olmus bi hata. Bende keyfi sezaryen olundugunu bilmiyodum ogrenmis oldum.

Bende anlayamıyorum bunu
Evet zor , ağrılı sancılı sıkıntılı bi süreç tamam da millet açık kalp ameliyatı olup göğüs kafesi açılıyor, beyin ameliyatı olup iyileşiyor her ne hikmetse bazı hanımların doğum ağrıları geçmek bilmiyor
Uzun sürse bile insan oh oldu bitti kurtuldum çocuğumu kucağıma aldım herşey düzelecek diyebilmeli
Benim dusunduklerimi oldugu gibi yazmissin valla helal. Tam bi dramaya cevriliyo dogum.

Doktor talihsizliği yaşamışsınız ya da fazla hassas bir bünyeniz var.
Sezaryen ile doğurdum ve 2.gün ayağa kalktım, 4.gün evimde misafir ağırladım.
Allah'a şükürler olsun,harika bir doktorum vardı.
Ben mecburi sezaryenciyim çünkü ilaç kullandım gebeliğim boyunca ama keyfi de olsam yine aynı doktorumla girerdim ameliyathaneye ,bu işler biraz da sans işi .

Benim dusunduklerimi oldugu gibi yazmissin valla helal. Tam bi dramaya cevriliyo dogum.
İki doğumumda da sezeryan olacağımı bile bile bebeğin doğumu başlatmasını bekledim. Sürece müdehale etmedim. Sancıyı ağrıyı yaşadım
Tarif et dediklerinde , çok zor bir ağrı ama garip bir haz veriyor dedim
Hala öyle olduğunu düşünüyorum
Bakış açımızı değiştirince beyin de ona odaklanıyor bence
Sonuçta yüzyıllardır kadınlar doğuruyor
Sezeryan da bilinenin aksine çok eski bir doğum şekli
Zaten artık 20 dk sürüyor

İkinciyi henuz dogurmadim ama zaten sizin ilk sezeryaniniz da sikintili olmus sanirim, sezeryan asla bir dogum sekli degil, gercek bir ameliyat onu anladim. Ama ben yine de sezeryan oldugum icin cok memnunum, tercihli sezeryan olmamasina ragmen, sonrasinda 12 gun dogrulmadan yurudugum halde iyi ki diyorum...

Bu biraz psikolojik de olabilir bence. Ben 3. Sez olucam olumsuz düşünmüyorum hic. Ağrı geçecek Rabbine emanetiz hepimiz.

Oncelikle gecmiş olsun
İlk dogumumda 18 saat suni sancı cektim
Anesteziyle sezeryan oldum günlerce ayaga kalkamadim
2.dogumda epiduralle sezaryan oldum aksamına ayaga kalktim
Her dogum anı kendine özeldir
Ayrıca meme ucu yaraları normal dogumda da cok sık yasanır dogum yöntemiyle alakası yok.
Yarım insan lafını asla kabul etmiyorum 2 sezeryan yaşamış biri olarak

iki sezeryan olan, ağrı eşiği diplerde biri olarak yazayım; bir daha dünyaya gelsem tartışmasız sezeryan olurum.. hele hele ikinci sezeryanım o kadar rahattı ki, kardeşim akşam üzeri beni ziyarete geldiğinde daha girmedin mi doğuma demişti :) o kadar sorunsuz, ağrısız, sıkıntısız geçirdim.. ertesi günü eve dönerken markete girip kendime alışveriş yaptım, eve geldim maillerimi cevapladım ve 1 gün bile yatmadım.. öncelikle doğum yapacak olanlar hiç korkmasınlar çünkü konu sahibinin çok daha kötü geçebilirdi, yine iyi geçmiş..

bir insan düşünün bebeği düşsün diye koltuk kaldıracak kadar problemli.. onun psikolojisi ile bebeğini ilk günden sahiplenen annenin psikolojisi ve morali aynı olur mu? doğum yapacak olan arkadaşlar lütfen kendinizi konu sahibiyle kıyaslamayın, onun sorunları var belli ki.. sizin yok..

hayırlı doğumlar..

Doktorumuz bebeğimin bol çiş yapması gerektiğini söylüyor. Eğer çişi bolsa hiçbir rahatsızlığı yoktur diyor :) ona güveniyorum :) hocam oğlum üşütmüş diyorum bana dediği cevap:”çişi bolsa sorun yok” :) hocam oğlumun gazı var ve kusuyor. Cevap:”çişi bolsa sorun yok” :))
Onu hastayken cocuk kurumamasi icin diyor.. hani yeterli sivi aldigina isaret ediyor cis yapmasi:) yemek onemli degil icmek onemli derler zaten..

Okumadım ... :( okumamalıyım . Zorunlu sezaryen olacakları korkutmasak keşke .

iki sezeryan olan, ağrı eşiği diplerde biri olarak yazayım; bir daha dünyaya gelsem tartışmasız sezeryan olurum.. hele hele ikinci sezeryanım o kadar rahattı ki, kardeşim akşam üzeri beni ziyarete geldiğinde daha girmedin mi doğuma demişti :) o kadar sorunsuz, ağrısız, sıkıntısız geçirdim.. ertesi günü eve dönerken markete girip kendime alışveriş yaptım, eve geldim maillerimi cevapladım ve 1 gün bile yatmadım.. öncelikle doğum yapacak olanlar hiç korkmasınlar çünkü konu sahibinin çok daha kötü geçebilirdi, yine iyi geçmiş..

bir insan düşünün bebeği düşsün diye koltuk kaldıracak kadar problemli.. onun psikolojisi ile bebeğini ilk günden sahiplenen annenin psikolojisi ve morali aynı olur mu? doğum yapacak olan arkadaşlar lütfen kendinizi konu sahibiyle kıyaslamayın, onun sorunları var belli ki.. sizin yok..

hayırlı doğumlar..
Ya inşallah hersey yolunda gider bizler için...

konuyla alakasi yok ama ben de sezeryan istiyorum korkumdan
genel anestezili sezeryande bazi bayanlar yazmis narkozdan korkuyorum falan diye ben rahim filmi cektirdigim zmn narkoz almistim kafa 1 milyon kalktigimda yari baygindim :)
ben mi anormalim bana oyle korkunc gelmedi :) zaten narkozlu istemistim
yoksa sezeryande verdikleri narkoz farkli mi ???
bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim
lavmandan korkmuyorum onu yasadim onceden gaz sorunum vardi bi ara ama o bile fayda etmemisti o ayri :-)
sondadan da korkmuyorum
narkoz olayini anlamadim ??
konuyu mahvettigim icin kusura bakmayin merak ediyorum :-)

Aksini normal doğumda yaşayan kadınlar da var.
Her şey bünye ve psikoloji meselesi.
2 normal doğum yapmış, ilkinde epidurali tutmamış, ikincide sancı azlığından doğumu yavaşlatmaması için verilmemiş ve sunni sancıyla bebeklerini dünyaya getirmiş bir kadın olarak söyleyebilirim ki, keşke sezaryen olsaydım, yani doktorum buna müsade etseydi.
İlkinde doğumum oldukça kolay ama dikişlerim felaketti, ikincide ise dangalak bir hemşire yüzünden(doğurduğuma inanmadı, daha var diyerek gitti, annem hastaneyi ayağa kaldırınca doktorum koşarak geldi) cevval doktorumun dikkati sayesinde çatala oturamadan doğurdum, epizyo yapılamadı bile.
Bebeğimi doktor son anda tuttu, o beni kontrole gelmemiş olsaydı kendi kendime yatağımda doğuruyordum zaten bebek geliyor burada alıyoruz dediğinde ben ısrar ettim doğumhane için ve benim nezlimde travmadır artık doğum!
Ama ikincide de dikiş adına hiçbir ağrım olmadı.
Ben aynı bedenle iki farklı doğum yaşamışım, siz kendi bedeninizle başkasını bir tutmayın hiç.

Hamile anneler gözünüz korkmasın, özellikle sezeryanda eski hayatınıza dönmeniz sadece birkaç gün sürer.
Normal doğum yapacak olan hamileler de, epidurali direte direte istesinler, boşuma acı çekmeye gerek yok.

konuyla alakasi yok ama ben de sezeryan istiyorum korkumdan
genel anestezili sezeryande bazi bayanlar yazmis narkozdan korkuyorum falan diye ben rahim filmi cektirdigim zmn narkoz almistim kafa 1 milyon kalktigimda yari baygindim :)
ben mi anormalim bana oyle korkunc gelmedi :) zaten narkozlu istemistim
yoksa sezeryande verdikleri narkoz farkli mi ???
bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim
lavmandan korkmuyorum onu yasadim onceden gaz sorunum vardi bi ara ama o bile fayda etmemisti o ayri :-)
sondadan da korkmuyorum
narkoz olayini anlamadim ??
konuyu mahvettigim icin kusura bakmayin merak ediyorum :-)
Yok canım narkoz da bir problem olmuyor bende olmamıştı yani. Uyandığımda gayet bilincim açıktı.

Doğumun kolay geçmesi annenin ne istediği ile de orantılı diye düşünüyorum.
Kendi isteğim ile spinal sezeryan oldum. Bebeğimin ilk doğduğu ana da tanıklık ettim.
Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biridir. Hep iyi ki demisimdir.
Doğum yaptığım gece bebeğimi kendim alıp hastane odasında tur atiyordum.
Kimliğini çıkarmaya kendim gittim ertesi gün.
Tüm bakımı ile ilgilendim, tek bir gün yatmadım.
Sadece bir hafta tamamen sırt üstü yatamadım yari oturur pozisyonda yattım.
O kadar da olsun.
Benim için sezeryanla doğumun en zor yanı damar yolu acilmasiydi :)

Valla dış çektirmek daha zor benim için.

Konu sahibine gelince korkutmasin kimseyi. Bünye meselesi.

Back