- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.005
- 298
Ya bana hiç sezaryen olmamış kadınlar da aynı şeyi söylediler. "Ayy 2.sezaryen çok ağrılı oluyor.20 gün yatıyorsun" Nerden duydular Allah bilir.Ne iyi demişsiniz konu sahibini geçtim diğer felaket tellaleri de toplanmış
Çok teşekkür ederim çok moral verdiniz konuyu okuduğumdan beri nefes darlığı yaşıyorum bunaldım resmen düşünmekten..
Anlattıklarınizin aynısıydi ilk sezeryanim ona rağmen böyle şeyler okuyunca ürperiyorm çünkü beni evde bekleyecek bir kızım var artık...
Normal dogum yaptim ayni gun eve ciktim oglum eşim atesli diye corba yaptim :) ertesi gune kadin budu kofte falan :)ya doktoru kötü ya canı çok tatlı konu sahibesinin korkmayın.
ben pazar 13 de sezeryan oldum p.tesi sabah 8 de şutladı doktorum:)
eve geldim büyük kreşten aç gelir diye yemek yaptım..
3.gün bindim arabaya aile hekimine gittim,markete gittim. Ama ay dikişim var,ay fena oldum diye kendimi nazlasaydım aylarca iyileşemezdim ki ben normal doğum diye şartlanmış halde gittim,suyum gelmişti ona rağmen normal olmadı. Doktorum gelemedi,bebek nefes alamıyor suyu bitti diyerek tanımadığım insanlarla girdim o ameliyathaneye. Eşime birşeyler vasiyet ettim düşünün öyle bir korku. Ama doğumdan sonra dedim ki olan oldu choccy,toparlan,kendine gel. Geçti bitti.Ama ablacim o da normsl degil aslinda.. normal bile olsa aslinda 6 hafta supurge tutnsk yasak. Sezeryanda 6 hafta araba kullanmsk bile yasak mesela: (
Ayy maşallah size darısı benim başıma inşallah:)ya doktoru kötü ya canı çok tatlı konu sahibesinin korkmayın.
ben pazar 13 de sezeryan oldum p.tesi sabah 8 de şutladı doktorum:)
eve geldim büyük kreşten aç gelir diye yemek yaptım..
Tabi ki de ağrı olacak parmağımizi hafif kestiğimiz zaman bile kaç gün acısını çekiyoruzYa bana hiç sezaryen olmamış kadınlar da aynı şeyi söylediler. "Ayy 2.sezaryen çok ağrılı oluyor.20 gün yatıyorsun" Nerden duydular Allah bilir.
Oha yani 20 gün ne mübarek?
1.neyse 2.de aynını benim için.
Ama ameliyat sonuçta illa ki ağrılı,sancılı.
Normal doğumda çekmediğin ağrıyı sezaryende bir müddet ameliyat sonrası çekiyorsun. Hepsi bu kadar.
Konu sahibine geçmiş olsun. Farklı komplikasyonlar olmuş demek.
BilmemAma ablacim o da normsl degil aslinda.. normal bile olsa aslinda 6 hafta supurge tutnsk yasak. Sezeryanda 6 hafta araba kullanmsk bile yasak mesela: (
3.gün bindim arabaya aile hekimine gittim,markete gittim. Ama ay dikişim var,ay fena oldum diye kendimi nazlasaydım aylarca iyileşemezdim ki ben normal doğum diye şartlanmış halde gittim,suyum gelmişti ona rağmen normal olmadı. Doktorum gelemedi,bebek nefes alamıyor suyu bitti diyerek tanımadığım insanlarla girdim o ameliyathaneye. Eşime birşeyler vasiyet ettim düşünün öyle bir korku. Ama doğumdan sonra dedim ki olan oldu choccy,toparlan,kendine gel. Geçti bitti.
Psikoloji önemli. Tabiki ağrısı sızısı sıkıntıları var ki bence normal doğumda öyle çok kolay,konforlu diye nitelendirilemez,kesi atılınca onda da dikiş problemi oluyor. 15 saat sancı çeken de oluyor,kolayca doğurabilen de. Önemli olan atlatmaya bakmak.
Ama ablacim o da normsl degil aslinda.. normal bile olsa aslinda 6 hafta supurge tutnsk yasak. Sezeryanda 6 hafta araba kullanmsk bile yasak mesela: (
Ne iyi demişsiniz konu sahibini geçtim diğer felaket tellaleri de toplanmış
Çok teşekkür ederim çok moral verdiniz konuyu okuduğumdan beri nefes darlığı yaşıyorum bunaldım resmen düşünmekten..
Anlattıklarınizin aynısıydi ilk sezeryanim ona rağmen böyle şeyler okuyunca ürperiyorm çünkü beni evde bekleyecek bir kızım var artık...
Ben inandim valla : (
3.gün bindim arabaya aile hekimine gittim,markete gittim. Ama ay dikişim var,ay fena oldum diye kendimi nazlasaydım aylarca iyileşemezdim ki ben normal doğum diye şartlanmış halde gittim,suyum gelmişti ona rağmen normal olmadı. Doktorum gelemedi,bebek nefes alamıyor suyu bitti diyerek tanımadığım insanlarla girdim o ameliyathaneye. Eşime birşeyler vasiyet ettim düşünün öyle bir korku. Ama doğumdan sonra dedim ki olan oldu choccy,toparlan,kendine gel. Geçti bitti.
Psikoloji önemli. Tabiki ağrısı sızısı sıkıntıları var ki bence normal doğumda öyle çok kolay,konforlu diye nitelendirilemez,kesi atılınca onda da dikiş problemi oluyor. 15 saat sancı çeken de oluyor,kolayca doğurabilen de. Önemli olan atlatmaya bakmak.
Bende degilim:) ama kurallara uymak gibi kotu bi huyum var genelde: (Bilmem
Ben yaptim valla
Birsey de olmadi.
Ama kendimi salan , birakan bir insan degilimdir belki de onla alakali.
Çok üzülüyor insan ya. Ben üzülmüştüm yani.oy benim doğumla aynı:))
evde suyum boşaldı doktorum ankara da seminerdeydi biz hastaneye gidene kadar oksijensiz kalmış apar topar aldılar sezeryana.
Teşekkür ederim çok incesiniz:)Hiç korkmayın hem siz tecrübelisiniz. Yakınımda sezaryen olup ağrı çekmeyen bile var, sanırım anesteziden kaynaklı. Nasip olursa bende keyfi sezaryen olmak istiyorum. Normal doğumdan çok korkuyorum, ya bebek çıkmazsa havasız kalırsa, vakumlu çekerlerse beyni zarar görürse diye saçma sapan beni korkutan düşüncelerim var
Ablacim merdiven cikmanin bile bi teknigi var dogumdan sonra.. bunu nornal dogum icin diyorum ben tabii sezeryani bilmem. Malum nornalde vajinada hasar gordugu icin..kim dedi onu?
eve gelip normal rutin işlere devam ettim.
Ya tabiki dikiş var en nihayetinde azami dikkat ettim. Iltihap yada açılma riski var ama kendimizi korumamız gerekiyor. Benim doktorum 6 ay korse takamazsın,istiyorsan 6 aydan sonra tak demişti mesela,o konuda uydum söylediğine çünkü risk alamazdım.Orasi ole tabiiki cogu sey beyinde bitiyor.. birde basa gelen cekilir.
Doktorumun tavsiyesi oyleydi.. sezeryan olsaydi.. ben 6. Haftaya kadar sabredemedim supurge konusunda..ama 6 hafta sonra bile rahmimi agritiyodu bazi yaptigim seyler.. kimi mesela 3 hafta sonra spora baslar vs. Hic ama hic tavsiye edilmiyor o da. Gercekten soylenilenede uymak lazim bazen.. cunku ileri vaadede bi rahatsizlik mi olur acaba diye tedirgin olurum ben.
Ama dedigin gibide nornal dogum ama ondada cogu kisi dikisli oluyo. Ha yirtik mi kesik mi o bile onemli. Yirtik daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?