• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen ağrılar pişmanlık

keşke epidural yada diğeri gibi belden uyuşturma olaylarına gırmeseydınız hep boyle seyler yazıyor sıddetlı bas agırısı bel ağrısı 15 gun toparlayamama.. Sezeryanı ınsanlar kolay sanıyor ama degıl ılk 3 gün çok çok acı oluyor.

Keşke bu konuyu okumasaydim buraya sezeryanim facia bişey mis gibi göstermek için konu açınca elinize ne geçti anlamadım ?
Doğuma 20 gün var ve zaten Psikolojik men çok kötüyüm bu konudan sonra da psikolojik destek almam gerekecek o kesin oldu.. ve sezeryan doğum yapacak hamileler bunu okuyunca yine benim hissettiklerimi hissedecek..
Sezeryan doğuma gelince benim de ilk doğumum sezeryan di zorunlu oldum yine çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım.1 hafta sonra tamamen toparlamistim
Demek ki iyi bir doktora denk gelmemissiniz.. geçmiş olsun ne diyeyim

Madem çocuk istemiyorsunuz neden korunmasız ilişkiye giriyorsunuz ? Hamile kalıyorsunuz neden düşürmeye çalışıyorsunuz ? Onu size Allah verdi, dilerse Allah geri alır. Günah

Nasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
Normal doğum da o kadar kolay değil herkesin bünyesi farklı benim bir arkadaşım normal doğum yaptıktan 2 saat sonra ayaktaydi ben ise tam 50 gün boyunca bitmeyen kanamalarim çok dikkat etmeme rağmen yine de mikrop kapan dikislerimle uğraştım. O yüzden kendinize kızmayın herkes birşeyler yaşıyor ben de şimdi 2. Ye hamileyim ve doğumdan korkuyorum tekrar yaşarsam aynı şeyleri kader diyorum. Siz de iyi olacaksınız biraz daha sabır.

Ayrıca çok öfkelendim hem korunmanın siz tedbir almayın sonra düşsün diye her yolu deneyin. Yazık o çocuk düşseydi vicdanınız hiç mi sizlamayacakti?

Arkadaşım bunları yazarak ne geçiyor elinize yok karnıyarık gibi kesildim yok 15 gün kalkamadım. Burada mecburi sezeryan olmak zorunda olan insanlar var mesela ben.. şimdi bunu okuyan biri doğumdan nasıl korkar siz düşünün. Sırf sezeryan acısı yaşamamak için bir cana kıymayı düşünmek düşürmek için uğraşmak gerçekten tüyler ürpertici bunu yapana kadar doğru düzgün korunsaydınız!

valla çevremde onlarca sezeryan olan var hiçbiri sizin yaşadıklarınızı yaşamadı ya acı eşiğiniz çok düşük ya da kalkıp dolaşmadınız ve zor iyileştiniz ama bu herkeste böyle olacak diye birşey yok genellemelerle bunu yazmanızın amacı nedir sezeryanı kötülemek mi? keyfi sezeryan diye birşey yoktur normal doğumdan korkarsın cesaretim yoktur bu bile bir sebebtir. Hele bu tabirlerle hamilelerde fobi oluşturmak hiç hoş değil! biraz gayret ederseniz de sorunlarınız çözülür!!

Nasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
Her normal dogumda 2. Gün Ayaga kalkilmiyor ama. Benim panik atagim var. Doktoruma soylememe ragmen normal dogumda israr etti. Normal dogum yaptim ama yarı baygin. Hem benim hem bebegimin hayatı riske girdi. Zor dogurdugum icin cok ödem birikmisti ve yaklasik 2 ay dogru duzgum yuruyemedim. Cok agrim oldu. Psikolojim de bozuldu. 2. Cocuk istiyorum ama dogum aklıma geldikce korkuyorum.

Korku filmi gibisiniz . Düşsün diye uğraşmak nedir yahu. Sizin yarim insan kalmanız tamamen kendi hatanız da o bebek sakat doğsaydı bunun vebalinin altından nasıl kalkacaktınız? Umarım gelişimi etkilenmez ve ileride sorunla karşılaşmaz. Size de allah akıl ve vicdan versin.

Ben de sezeryan konusunda böyle yerlerde yazan olumsuz şeylerden etkilendiğim için “normal doğum” diye direttim ve sonunda doktor beni dinlemeyip kendisi zorunlu sezeryana aldı. Bebeğim doğduğunda morarmaya başlamıştı:(
Yazmayın böyle şeyler, benim de sezeryan sonrası çok çok zordu. Bünye olarak çok dayanıklı bir insanım ama öyle gelişti işte.
Geçmişler olsun size de. Lütfen bebeğinize de kendinize de dikkat edin.
Meme ucu için ben de tahin yağı kullanmıştım, iyi gelmişti.

bu nasil sacma bir konu ya 2 evlâdım var ikiside sezaryan asla boyle seyler yasamadim ne demek yok yarim insan oldum burda bir suru mecburi sezeryan olucak anne adayi var neden pskilojerini mahvetmek icin ugastin ki bu kadar madem istemiyordun korunucaksin deli gibi saçma sapan yollara basvurmicaksin

Keşke bu konuyu okumasaydim buraya sezeryanim facia bişey mis gibi göstermek için konu açınca elinize ne geçti anlamadım ?
Doğuma 20 gün var ve zaten Psikolojik men çok kötüyüm bu konudan sonra da psikolojik destek almam gerekecek o kesin oldu.. ve sezeryan doğum yapacak hamileler bunu okuyunca yine benim hissettiklerimi hissedecek..
Sezeryan doğuma gelince benim de ilk doğumum sezeryan di zorunlu oldum yine çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım.1 hafta sonra tamamen toparlamistim
Demek ki iyi bir doktora denk gelmemissiniz.. geçmiş olsun ne diyeyim
Korkmayın ben de 2 sezaryen oldum. 2.5 sene arayla.
İlk doğumda eve geldim asansör bozuktu. 6 kat merdiven çıktım.
Ertesi gün ufak tefek şeyleri ütülerim.
2.de kalktım kayınvalidemlere kendi isteğimle kahve yaptım. Sadece kendi yaptığımı beğendiğim bir yemek var onu yaptım falan filan...
Ağrı kesicileri toplam 2 gün kullandım.
Süt olayına gelince;odaya çıktığımda hemşire kontrol için geldi. Göğüs ucumu sıktı. Yüzüne gözüne süt sıçradı.
Yani herkeste durum aynı olmaz.

Ağrı esigim çok düşük ve vücudum ameliyata müthiş tepki veriyor.Doktorumun dediği kadarıyla sezeryan ile doğum sadece ruhsal olarak değil gerçekten vücuda travma yaratabiliyor.Vucut doğum yapmış gibi değil ameliyat olmuş olarak tepki veriyor.İlk dogumumda mahvoldum ve sanki kolum bacağım kesilmiş gibi davrandım.İkincisinde de bu duyguyu yadamayayim diye eşim tüm odayı susledi.Bebegin kuvezinden ayak ucuma kadar süsler diktirdi.Yanimdan ayrılmadı buna rağmen bir daha dik yuruyemeyecegim sandım.Hastahaneden çıkmak istemedim ve pazartesi sabah girdiğim hastahaneden Çarşamba akşama doğru çıktım.Cikarken bile ağrı kesici iğne yaptılar ,öyle yürüdüm.Buyuk geçmiş olsun ve bazi bunyelerin böyle olduğunu bilin.Bebeginizi güle güle buyutun.Gogus için sakin göğüs pedi kullanmayın yarada mantar oluşmasına yol açıyor.Lansinoh krem,aralarda medecassol (3 çocuk annesi kadın dogumcum verdi,kullanımdan sonra yıkanıyor) kullanın.Avent göğüs kapsülü var onu kullanın.(silikon meme ucu değil,kapsül ) göğüs hava aldığı için yaralar iyilesecektir.
Valla canım benim ağrı eşiğim çok ama çok yüksek olmasına rağmen ki ( lokal anestezi ile kalp ameliyatı sonrası akciğerden sıvı ve hava tahliyesi yaptırmış bir manyağım ) sezeryandan sonra yaşadıklarımı hala unutamam... Özellikle idrar torbam dolduğunda asla kalkamıyordum yataktan... Ve yatağın ters tarafına yattığım zaman.... Sezeryan herkesde aynı değil bence , sonradan gittiğim devlet hatanesinde ki bir kadın doğum uzmanına göstermiştim sıkıntının doktorum dikiş yerine hatalı düğüm atmasından kaynaklandığını öğrendim :D On beş gün ağlaya ağlaya aldım oğlumu kucağıma basit bir düğüm hatası :D

Canım Victoria Becham 4 çocuğu da sezeryan ile dünyaya getirmiş,görüyorsun manken gibi.Ha ben de iki çocuğumu normal doğumla dünyaya getirdim maşallah benim de victoria dan aşağı kalır yanım yok yani:)))O yüzden demem o ki Herkesin doğum hikayesi farklıdır genelleme yapmayalım.Allahım sana da sağlık sıhhat versin çok zor şeyler yaşamışsın inşallah bir an önce sağlığına kavusursun

Ne okudum ben ya? İstemiyorsanız neden vaktinden önce gidip aldırmadınız?

Bu çağda böyle cahillik olacak şey değil?
Ya o bebek sakat doğsaydı onun vebalini nasıl ödeyecektiniz?

Allah o bebeği korumuş acıyı siz vermiş.

Hiç acımadım size. O bebek hakkında düşündüklerinizin bedelini ödeyin şimdi..

Karnıyarık gibi kesilmek ne iğrenç bir tabir. Doğum yapacak stresli kadınlar var burada.. :sinirli:

Daha da çok yazarım da sizin gibi biri yüzünden ceza almak istemiyorum..

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bu konu çok ban sebebi olur. Bence kapatılmalı..

sizin bünyeniz fazla hassas sanırım iki sezeryan oldum ikisinde de ertesi gün kalktım.
sezeryan olacakları korkutmaya gerek yok.
Ne iyi demişsiniz konu sahibini geçtim diğer felaket tellaleri de toplanmış
Korkmayın ben de 2 sezaryen oldum. 2.5 sene arayla.
İlk doğumda eve geldim asansör bozuktu. 6 kat merdiven çıktım.
Ertesi gün ufak tefek şeyleri ütülerim.
2.de kalktım kayınvalidemlere kendi isteğimle kahve yaptım. Sadece kendi yaptığımı beğendiğim bir yemek var onu yaptım falan filan...
Ağrı kesicileri toplam 2 gün kullandım.
Süt olayına gelince;odaya çıktığımda hemşire kontrol için geldi. Göğüs ucumu sıktı. Yüzüne gözüne süt sıçradı.
Yani herkeste durum aynı olmaz.

Çok teşekkür ederim çok moral verdiniz konuyu okuduğumdan beri nefes darlığı yaşıyorum bunaldım resmen düşünmekten..
Anlattıklarınizin aynısıydi ilk sezeryanim ona rağmen böyle şeyler okuyunca ürperiyorm çünkü beni evde bekleyecek bir kızım var artık...

Her insanin aci esigi farklidir. Siz hassas olabilirsiniz ama ayni aciyi ceken baska bi kadin yarin ayaklanabilir. Etraftan duyup da sezeyan olan sizsiniz ve bu cok buyuk hataaaaaaa. Üstelik kanepe kaldirmaya gerek yoktu bence. Gidip parasini sayip kurtaj olup kurtulabilirdiniz yavrunuzdan.
Dimi!!!

Normal dogum yaptim 44 gun önce . herkes normal dogum cok zor cart curt diye dolandi etrafimda. Annem haric herkes ilk olarak sezeryam dogum diye konustular. Kotu kotu hikayeler anlattilar.

Ben hepsini susturdum . kaldi ki doktorum da kesinlikle normal dogum yapmanı istiyorum sankin sezeryan olma dedi. Her kontrolde basimq kaka kaka normal dogum dedi. 3yillik jinekolog doktorum bunh bana diyen.

Evet dogum um cok cooookkkk guzeldi. Sanclarimi dibine kadar cektim bi of demedim. Dogumdan sonrada 15 gun kadar dikis agrim oldu bi of demedim yine olsa yine normal dogum yaparim.

Bebegimi dusurmek icin careler aramam.

O bebek suan hayatta bile olsa gunahina girdiniz. Umarim size iyi bi evlat olur. Eger olmaz ise bi gun actiginiz bu konuyu okuyun ve nedenini anlayin.

Size cok sinirlendim.

Doktorunuz iyi degilmis demekki ki bu kadar sorun yasamissiniz. O minicik yavrunhn sucu yokki.

Neyse.

Back