Sezaryen ağrılar pişmanlık

hamıle kalınca cocuk dussun dıye kanepeler kaldıran bır ınsanın acıyı tarıf etme seklıne kımse guvenmez

ben sezeryan dogum yaptım
hayatımda 5 kere de amelıyat oldum bırı genel aneztezı dıgerlerının hepsı belden yanı spinal
hepsıde agır amelıyatlardı hep belden asagı hastalıklar
ustelık dogumumda 38 cm kıstım vardı sag yumurtam komple alındı sezeryan dısında ekstra amelıyat gıbı dusun

3. gunumde camasır serıp mutfak cıflıyordum

abartmayın ıstersenız bukadar

ayrıca sezeryan dogumdan sonra ıstersenız durumunuz buna musaıtse normal dogumda yapılabılınır

sezeryan oldunuz dıye bundan sonra hep sezeryan doguracaksınız anlamına gelmıyor

sezeryan sırasında rahım baska yerlere mı sıcrayabılıyormus
?
koca rahım kan pıhtısı gıbı nasıl sıcrıyormus merak ettım

İlki spinal bu epidural ama her iki sezaryen dada uyutuldum yine
spınalde de epıduralde de asla uyutulma olmaz
belden uyusturma olur

sız genel aneztezı olmussunuz

soyledıgınız her soylem yanlıs yahu

Her sezaryen bir değil. Her bünye farklı. Hata bir eldeki beş parmak bile birbirinden farklı. Yasadiklariniza üzüldüm. Çok zor olmalı. Ama burayı yüzlerce kadın okuyor çoğu da hamiledir. Böyle konuları açarken iki kez düşünmek gerekir. Zorunlu sezaryen olmasi gerekenler var, doğum esnasında her sey yolunda giderken aniden gelişen durumlar olabiliyor anne adaylarini korkutmamak çok önemli. Benim dogumumda her şey yolunda giderken birden bebeğin kalp ritmi bozuldu ne yapsak düzelmedi sancılarım azaldı apar topar sezaryene aldılar. Hayır ben normal yapacağım diye diretseydim ne olurdu o zaman? Normal doğum ben de çok istiyordum kendime çok dikkat ettim fazla kilo almadım hep yürüdüm zorladik olmadı. Ameliyatim daniyi geçti şükür. Allah yardımcınız olsun.

Ne biçim anlatmışsınız “karnıyarık gibi yarıldım” falan. İnsanlara yol mu gösterdiğinizi sanıyorsunuz böyle? Hamilelerin etkilenebileceğini hiç mi düşünmüyorsunuz? Ben hamile olmamama rağmen kendimi kötü hissettim.
Kendi tecrübenizden yola çıkıp kimseyi korkutmayın.

ya doktoru kötü ya canı çok tatlı konu sahibesinin korkmayın.
ben pazar 13 de sezeryan oldum p.tesi sabah 8 de şutladı doktorum:)
eve geldim büyük kreşten aç gelir diye yemek yaptım..

Milleti korkutmamak lazım. Bunu keşke buraya yazmasaydınız. Ben de sezeryan oldum evet baş ağrım çok oldu ama Doktoru dinleyip kahve içseydim olmayacaktı.
Şimdi düşünüyorum da aslında ameliyat kolay ve güzel geçmiş. Şükür bir sorun olmadı. Sadece lohusa depresyonuna girmişim onun için destek alıyorum.
Sezeryan olacak arkadaşlar korkmasın. Bi kaç saat sonra yürüyorsunuz.

Ben inandim valla : (

15 aylık bebeğiniz varken,böyle de korkarken neden korunmadınız anlamadım? Sonra bebek düşsün diye yaptıklarınız zaten kabul edilir cinsten değil,istemiyorsanız aldırırsınız amenna ,ama ya bebeğinize birşey olsaydı,engelli gelseydi dünyaya ne yapacaktınız. Yıl olmuş 2018 herşey elimizin altında siz hala olmadık yollar deniyorsunuz bebek düşsün diye.
Ayrıca ne demek karnıyarık gibi yarıldım?
Şurada ilk doğumunu yapacak ve sezeryan olması zorunlu biri okusa yazdıklarınızı ,yaşayacağı korkuyu,paniği düşünebiliyor musunuz?
Bende sezeryan doğum yaptım,yine sezeryan olacak doğumum,3.gün gayet kendimdeydim. Tabiki yorgun oluyorsunuz,kolay değil ama siz kendinizi neye şartlandırırsanız öyle oluyorsunuz bu bir gerçek. Öyle şartlanmışsınız ki kötü olacağına,öyle de olmuş. İnsanları korkutmayın,herkesin fiziki durumu,ağrı eşiği farklıdır.

Geçmiş olsun da, çok yanlış bilgiler veriyorsunuz. Sezaryenin bu kadar ağır yan etkilerinin olması tamamen sizin bünyenizle ilgili bir durum. Ben de sezaryen oldum, ilk iki gün çok ağrım vardı, sonra hızla toparladım. O hafta markete, yürüyüşe, her yere gidebildim. Kişiden kişiye değişiyor yani. İlk günlerdeki süt sıkıntıları, memelerin yara olması, yenidoğan sarılığı çok çok rastlanılan durumlar. Sanki bunlar sadece sizin başınıza gelen ender felaketlermiş, hepinin sezaryenle alakası varmış gibi bir ruh hali içine girerseniz zararı kendinize olur. Toparlanma hızınızı bile etkiler bu ruh hali.

Boşuna korkuyorsun :)
Korkmuyorumda merak ettim sadece:)

Benim dogumlar normaldi adi uzerinde normal ama ilk dogumumdan sonra kendimi anlatsam aglarsiniz.. benim tecrubem o yonde.. arkadasim var ilkinde bile .. pirtlativerdim dedi:) ben oyle bi haldeydimki.. lohusaligi bilmem ne geciyorum.. ama kesik atildi ve cok dikisim vardi oyleki 1 haftada iyilesemedim basurlar olustu ben o agriyi bile dikis agrisi saniyodum. Ne zaman basurlar duzelmeye basladi ben dikis agrisi neymis onu anladim. Tuvalete cikamama vs oldu kabustu.. ama sukur gecti. Diger dogumlardada gececek diye kendimi teselli ettim.. yeri geldi agladim yeri geldi guldum.. zorluk illaki olacak..Dunyaya cocuk getirmek anne olmak kolay degil.. bosuna bizlerin ayaginin altina cenneti koymamis..

Gecmis olsun.
2 sezeryan yaptim

2.sezeryanda sanirim 4.ya da 5.gun
mecburiyetten salonumu supurdum.
Misafirlerimi kendim agirladim sayilir.

Cok memnun kaldim ben sezeryandan.

Sizin.bunye farkli demek

Tabii herseyin normali oldugu gibi dogumun da normali en iyisi

Gecmis olsum tekrar.

Hani şu hamilelerin başına tepelleş olup her fırsatta kendi kötü doğum hikayelerini anlatan cahil cühela teyzeler vardır ya..
Umarım etrafındaki hamilelere denk gelip de sözde tecrübelerini anlatamaz..

Ben ki soğukkanlı biriyim normalde çok etkilenmem ama benim bile içim ürperdi. Çok saçma konular açılıyor..

Kesinlikle haklısın

Ama ablacim o da normsl degil aslinda.. normal bile olsa aslinda 6 hafta supurge tutnsk yasak. Sezeryanda 6 hafta araba kullanmsk bile yasak mesela: (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…