Türkiye'nin en iyi üniversitesi, Türkiye'nin önde gelen sanatcisi, ailem de üniversite mezunu, bulundugumuz ilin önde gelenleri... Bunlari belirtme geregini niye duydunuz? Bence kayinvalideniz nasilsa öyle davranmis. Siz ve aileniz maddi manevi ezmis te ezmissiniz bu insanlari. Egitim-gelir düzeyi belli olan insanlardan ne bekliyordunuz? Eltim yerinden kalkip oynamadi diyorsunuz da oynamayi hic sevmiyorsa? Ya da dügün boyu hep oynasa bu seferde hic oturmadi diyecektiniz. MYO mezunuysa ne oluyor ki? Hindistandaki gibi kast sistemi mi uyguluyorsunuz kendinizce? Ben daha tahsilliyim diye beni kayiriyorlardi, evi de en kaliteli esyalari da bana almaliydilar gibi bir düsünce hissettim sizde. Evi kayninizin üstüne yapmalari adaletsiz olmus ama esinizin sesi cikmamis, birakin o muhatap olsun. Sizden cok cok daha iyi tahsilli, zevkli, alim gücü yüksek milyonlarca insan var dünyada.
Siz herseyi tek tarafli anlatiyorsunuz bir de karsi tarafi dinlemek lazim. Annenizin "el öpmeye gelirken giymesi icin elbise alin" demesi ne oluyor peki? Nisan kiyafeti gelinlik anladik ta bu elbiseyi niye almalarini istiyorsunuz? Bu insanlarin tarzi, gücü kapasitesi belli. Yani bilemiyorum bu kadar cahiller, zevksizler, memleketlerinde les gibi biryerde dügün yaptilar, herseyin ucuzuna kaciyorlar, benim de kendime göre bir cevrem var... bence bu tavirlariniz sizi hakli oldugunuz noktalarda haksiz yapiyor, itici oluyorsunuz. Bazi insanlarin alim gücü parasi vardir ama zevki yoktur ya da herseyin daha uygununu secer. Siz bu insanlari taniyip bilmiyor muydunuz? Esinize diyecektiniz ki hayatim ne benim tarafim ne senin tarafin olmasin. Alisverisleri kendimiz yapalim kendimiz secelim. Ailelerimizin zevkleri uyusmuyor durup durup tatsizlik cikmasin, kimse kirilmasin gibi yapici olsaydiniz hem bu dertleri cekmez hemde kimseyi kirmazdiniz.
Nisan bohcasi hakkindaki tavriniz %100 hatali. Tamam dürüst dobra oldum diyebilirsiniz ama sonucta bu ucuz ya da pahali emek verilerek yapilmis. Yani parasiyla siparis verdiginiz bir sey degil ki bu. Cok kirici olmussunuz. Bana öyle geliyor ki siz ve aileniz devamli her faaliyette aciklarini aramissiniz. Kayinvalideniz patavatsiz olabilir, cahil olabilir, zevksiz de olabiliir ama gelini ve dünürleri tarafindan da bu kadar yerin dibine batirilmayi haketmiyor bence. Seytan kaynana ve yamagi elti olacak bir durum göremedim ben hele eltinizle ev disinda tam olarak sorununuzu anlayamadim.
Maddi olarak bu kadar iyi durumdaysaniz mala mülke esyaya bu kadar takilmamanizi tavsiye ederim size. Evi kayniniza mi verdiler, olsun biz kendi paramizla yavas yavas aliriz, kimseye de gebe kalmayiz deyin ama nazik bir sekilde de mesafe koyun bu insanlara. Zamanla en iyi esyalari aliriz bosuna kirilip üzmeyelim birbirimizi deseniz inanin daha huzurlu olursunuz. Haksizliksa esinize yapilmis bir haksizlik.