Uzun konuları okumak adetim değildir, bununda yarısını okumuştum
Şimdi tamamlamak istedim
Ben şu kısmı anlamadım..
Gelin kızıp babasının evine gidiyor, damat ise yanında kalmak yerine bizimkiler haklı demenin yanı sıra ben gideyim bi annemleri alayım düğün yerinden diyor..
Ailesi kendi dönemiyor mu ? Hadi aldı onları diyelim, kayınvalidenizde sinirli olduğu halde onları da toplayıp niye size geliyorlar cümbür cemaat sokak ortasında bağırmak için mi ?
Eltiniz ve ailesi annenize hayırlı olsun demedi diye kavga çıkmış, kayınvalideniz de eltiye hak vermiş.. Ve siz şeytan ve yamağı yakıştırmasında bulunyorsunuz ama eşiniz sizi bırakıp hala benim ailem haklı deyip gelinliğinizle sizi baba evinde bırakıp annesini almaya gittiği halde hiç bi söz söylemiyorsunuz..
Dengeyi erkek kurmalı, annesini almaya gitmese de olurdu kendileri yolu biliyordur.. Ama siz en özel gününüzde o kadar mutsuzken yanınızda olmak zorundaydı.. Servis çekmesinden daha önemli bir durum bu..
İkinci bir düğün daha vardı ilk düğün bizim memlekette oldu ikinci düğün bir hafta sonra onların memleketindeydi ve ben düğünden sonra eve geri döndüm ve kızlar bunu asla tavsiye etmiyorum babaannem uğursuzluk derdi hakkaten öyle oldu...