Abla etme eyleme.. (
Can çekmesi çok başka bişey bak.
:26:Kıyamam sana canım benim.Eeee herkesi çağırdım sen ne bekliyorsun.Buyur gel sana da yer var soframda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Abla etme eyleme.. (
Can çekmesi çok başka bişey bak.
:26:Kıyamam sana canım benim.Eeee herkesi çağırdım sen ne bekliyorsun.Buyur gel sana da yer var soframda.
Dayak buldun mu kaç, ekmek buldun mu çök der babam hep.
Gelmem mi ablam..
Evlenene kadar tarif defteri oluşturuyorum, Nevreste abladan da çalıyorum deneyip deneyip, burası kaçmış gözümden buradan da çalacağımm..
Ne güzel yapıp yapıp resim koyup bir de anlatıyorsunuz hiç erinmeden ya, Allah razı olsun vallahi.
Kimini çok kez okuyorum ben.
Bu saç örgüsü olana hele annemle baktık, gel kız nasıl çevirmiş baksana falan diyorum..
Babanın ellerinden öperim canım.Ne güzel demiş tabi.Dayak gördünmü arkana bakma.Sofra gördünmü kimseye bakma.Helede kalabalıkta.Yoksa aç kalırsın.
Çal çal benden sana izin.
Ben çocuklaırm olduğu için düzenli yemek hazırlamaya çalışıyorum canım elimden geldiğincede resimliyorum.Kısmet buraya imiş şimdide paylaşıyorum.
Saç örgüsü kolay canım hiç zahmeti yok.Sende yap resimle de yolla bakalım bize.
Bende yarışma için tarifimi yazdım sabah ta yapar resimlerim düzenler sunarım İNŞALLAH.şU SAATE kadar tarifi düzenledim.Yarışma stresi çöktü be ya:18::18:
Sıradaki tarifimiz ELMALI ETİMEK TATLISI
MAZEMELER
Tabanı için
Elmalı katman
- 1 paket tuzsuz etimek
- 3 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kreması için
Şerbeti için
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4.5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Etimek tatlısı nasıl yapılır?
- Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin
- Elmaları rendeleyin
- şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın
- Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin
- Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün
- Karamelli şurup için
- 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin
- Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin.
- Şerbeti elmalı katmanın üzerinden dökün
- Kremayı krema malzemelerin hepsini tencerede süt ile buluşturup çırpıcı yardımı ile topaklanmadan karıştıra karıştıra kaynatın.Göz göz olana kadar pişirin.Kremada hazır demektir.Elmalı katmanın üzerine dökün.
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın.
- 2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın.
TATLIMIZIN YANDAN GÖRÜNÜŞÜ
Şerbetle yumuşamış,elmalı katman ve krema ile buluşmuş tatlımız bence nefis görünüyor.
Ben 1 gece buzdolabında beklettim hem şerbeti tam çekmiş hemde çok güzel donmuştu.Artık servise hazırdı.Tadına bakmak misafirlerime kaldı..
Yapıp yiyeceklere şimdiden AFİYETLER OLSUN...
şimdi ben bu tarifi anlamadım şekercim
etimeklerin üzerine şerbeti dökmüyor muyuz
elmalı harcı etimeklerin üzerine yayıp onun üzrine mi şerbeti döküyoruz
niçin öyle yani etimeklerin üzerine şerbeti döküp onun üzerine elmalı kaarışımı yaysak olmuyor mu:26:
Kıyamamm stres yapma ablacımm..
Bunca yemekten sonra, o da mükemmel olur eminimm..
Aus abla var, o rakip. Fena somon yapmış.
İnşallah sende kafanda kurduğun gibi yaparsın yemeciklerine ablam.
Allah sofralarımızın bereketini, ağzımızın tadını hiiiiiiiiiiççççççççççç kaçırmasınnn...
Tabiki alabilirsin şekerim ne demek.ayy bu harikaa görünüyor görsel açıdan tam misafir ağırlamada yemek davetlerinde hafif bir tatlı hamarat hatun seni
elin kolun dert görmesin şekerim,izninle tarifini alabilirim değil mi?
Tabiki alabilirsin şekerim ne demek.
Bu arada tarifimi yolladım bakalım incelenip sunulacakmış
hemen unutmadan buraya da yazayımm canımm
annemin bugün misafirleri geliyordu..dün üşenmedim hazır malzemelerde kolaycık olunca yaptım..
ben farklı olarak elmaların üzerine şerbet gezdirdikten sonra kremşanti hazırlamıştım.bir kat sürdüm.
sonra geri kalanı muhallebinin içine koydum, karıştırdım iyice..
dün evdekiler bayıldııııı tabi bendee hem çok hafif bir lezzet hem tadı muhteşem..hiç bu kadar ummuyordum açıkçasıı
ellerine sağlık, emeğine sağlık tekrardan..
Köfteli Karnabahar
Bugün değişik vede biraz sebze ağırlıklı olması açısından karnabahar ve evde ne bulduysam sebze adına kattım yemeğime.
Oğlum ve kızım için sebze yemekleri yapmaya yaparkende yemeğin içinde sevdikleri bir sebze veya tavuk,kıyma,et bulundurmaya çalışıyorum.(Hoş kızım eti sadece kebap olarak bunun dışında et yeme özürlü)Oğlum sever anne bana bavuk veeer (Tavuk yane)der.Kuzum benim.
MALZEMELER
10-12 Çiçek karnabahar
*2 adet havuç
*1 kase bezelye
*1 adet patates
*1adet büyükçe veya 2 adet orta boy kuru soğan
*200 gr dana kıyma
*200 gr tavuk kıyma
*1 su bardağı galeta unu
*Tuz,kimyon,karabiber,pul biber
*1 y.k. domates 1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
*Karnabaharı çiçeklere ayırın.
*Patates ve havuçları küp küp doğrayın.
*Bu üçlüyü bir tavaya alıp üzerine 1 çay bardağı su ekleyin,hafiften yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün.
*Tavuk ve dana kıymaya soğanı rendeleyip,galeta ununu,baharat, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve tuzu da ilave ederek yoğurun.
*Büyükçe parçalar alıp(dilerseniz küçükte yapabilirsiniz)yuvarlayın.Ben biraz kızarttım.Sizde bir tavada biraz kızartın isterseniz.
*Kızaran köfteleri de bir havlu kağıda çıkarıp fazla yağını çektirin.
*Bir tencereye zeytin yağını ekleyerek domates salçasını ilave edin kavrulmaya başlayınca sebzeleri ve köfteleri ilave edip 1 su bardağı da su ilave edip kaynamaya bırakın.Kaynayınca ocağın altını kapatıp biraz dinlendirin.Yemeğimiz hazır.
Notilerseniz bu karışımı yapınca 1 çay bardağı su ilave edip fırına sürebilir,üzerine beşamel sos veya kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
ellerine saglik hemsom cok lezzetli gözüküyor
sen var yaa sennn çok güzel görünüyor bunlar..ellerine sağlıkk
ben mercimek çorbasına bir ortaboy patates,bir orta boy havuç ve varsa taze kereviz yaprağı da ilave ediyorum canım
kereviz sevmeyen veletler için birebir