Sey_ren'in Mutfağı

ADANA'mızın meşhuuuur HALKA TATLISI...Özellikle FISTIKLI olan çok revaçta şu aralar.

xcvjbt.jpg

Malzemeler

• [*=left]2,5 su b. un
    [*=left]2 su b. su
  • 1 çorba k. toz şeker
  • 1 çorba k. tereyağı
  • 1 çorba k. irmik
  • 1 çorba k. nişasta
  • 1 fiske tuz
  • 3 yumurta
Kızartmak için

• sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:

• 3,5 su b. toz şeker
  • 3 su b. su1 dilim limon
Halka tatlısının yapılışı

• Önce şerbet malzemeleriyle koyu bir şerbet hazırlayın,soğumaya bırakın.
  • Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
  • 2.5 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ilave edin.
  • Tahta kaşıkla hızla karıştırın.Hamur toparlanınca 2-3 dakika vurarak pişirin.
  • Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  • Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin.(Bu esnada hamur parça parça bir görünüm alır telaş etmeyin yoğurdukça düzelecek)
  • Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun.
  • Bir tencereye bolca yağ koyun (Ben bimde satılan bir litrelik sızma zeytinyağından bir şişe kullandım)
  • Hamuru sağlam bir sıkma tormasına koyun.Soğuk yağa sıkın.Tırtıl kalıbınız varsa onunla da yapabilirsiniz.Yoksa elinizlede şekil verebilirsiniz.
  • Sıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın.Tatlılar yağın yüzüne çıktıktan sonra ocağın altını kısıp,ara sıra karıştırak kızartın.Ne kadar yavaş kızarırsa o kadar çıtır olur.
  • Yağdan çıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın.
  • 1-2 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın.
  • Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın en azından ılımasını beklemelisiniz aksi halde tatlı hemen kızarmaya başlayıp içi hamur kalabilir,istenilen çıtırlıkta olmaz.
CAHİDE

14azxv5.jpg

Tarif cahideden yapması benden:KK1:

Son düzenleme:
organik işte ohhhh ohh çok güzel ,benim annem de bahçemizde ki vişnelerden komposto yapmış kışlık bu yaz,bir kaç gün önce çok fena hasta oldum ağzım bile yara içindeydi o zaman anneciğim bana o bahçemizin vişne suyundan içirdi hep şifa gibi geldi valla ALLAHIM iyi ki yaratmışsın çeşit çeşit meyveler sebzeler herşeyi iyi ki yaratmış RABBİM
bizim bahçede de bissürü meyve çeşidi var evimiz müstakil kendimize ait bahçesi de kocaman o yüzden bissürü meyve dikmişler annemler hala da dikmekteler

Çook geçmiş olsun canım.Yeni gördüm mesajını.Bizimde bahçemiz var ne güzel.Hemen hemen her çeşit meyve bizde de mevcut.Hiç sevmiyorum apartmanları.Ama taşlaşıyoruz malesef ya:KK19:

http://www.kadinlarkulubu.com/fotograf/593507-bunlarda-bahcemden-kareler.html

Burasıda benim bahçemden kareler canım.:KK16:

Son düzenleme:
ben sayende müstakbal kayınvalidemin karşısına idmanlı çıkacağım:KK9::KK9::KK9:

yahuuu ne güzel görünüyor o halka tatlısı öyleee:KK56: ellerine sağlık...

beni baştan çıkartıyorsunn:KK53:

Çook geçmiş olsun canım.Yeni gördüm mesajını.Bizimde bahçemiz var ne güzel.Hemen hemen her çeşit meyve bizde de mevcut.Hiç sevmiyorum apartmanları.Ama taşlaşıyoruz malesef ya:KK19:

http://www.kadinlarkulubu.com/fotograf/593507-bunlarda-bahcemden-kareler.html

Burasıda benim bahçemden kareler canım.:KK16:

evet apartmanlar çoğaldıkça iletişim kopukluğu oluyor insanlar birbirlerini tanımıyorlar selamlaşmıyorlar bile:KK43:
senin bahçeni gördüm canım hatta geçenlerde denk gelmiştim anneme bile gösermiştim ama senin bahçen olduğunu bilmiyordum tabi annem çiçeklerini falan çok beğenmişti:)

Eylülcüm sana faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana canım:KK16:.Bende diğer arkadaşlarımın mutfağından faydalanıyorum Elossaya teşekkür ederim bana mutfak açmayı önerdiği için.

atractive Canımcım bahçeyi seviyorum bu yıl yine zaömbaklarım falan tomurcukladı ama sümbüllerimi komşumun oğlu hep ezmiş dün çok ağladım ya moralim çok bozuldu.Pembe mor olanlar açmak üzere beyaz ve kırmızıyı ezmişler:KK4:
Annenin ellerinden öperim canım çok selamlar.

atractive Canımcım bahçeyi seviyorum bu yıl yine zaömbaklarım falan tomurcukladı ama sümbüllerimi komşumun oğlu hep ezmiş dün çok ağladım ya moralim çok bozuldu.Pembe mor olanlar açmak üzere beyaz ve kırmızıyı ezmişler:KK4:
Annenin ellerinden öperim canım çok selamlar.

sağol canım aleyküm selam
ay yapma kız ağlama çocuk işte akılları ermemiştir olur öyle cana bişi olmasın evlatlarına kocana bişi olmasın yine büyürler

ADANA'mızın meşhuuuur HALKA TATLISI...Özellikle FISTIKLI olan çok revaçta şu aralar.

xcvjbt.jpg

Malzemeler

• [*=left]2,5 su b. un
    [*=left]2 su b. su
  • 1 çorba k. toz şeker
  • 1 çorba k. tereyağı
  • 1 çorba k. irmik
  • 1 çorba k. nişasta
  • 1 fiske tuz
  • 3 yumurta
Kızartmak için

• sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:

• 3,5 su b. toz şeker
  • 3 su b. su1 dilim limon
Halka tatlısının yapılışı

• Önce şerbet malzemeleriyle koyu bir şerbet hazırlayın,soğumaya bırakın.
  • Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
  • 2.5 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ilave edin.
  • Tahta kaşıkla hızla karıştırın.Hamur toparlanınca 2-3 dakika vurarak pişirin.
  • Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  • Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin.(Bu esnada hamur parça parça bir görünüm alır telaş etmeyin yoğurdukça düzelecek)
  • Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun.
  • Bir tencereye bolca yağ koyun (Ben bimde satılan bir litrelik sızma zeytinyağından bir şişe kullandım)
  • Hamuru sağlam bir sıkma tormasına koyun.Soğuk yağa sıkın.Tırtıl kalıbınız varsa onunla da yapabilirsiniz.Yoksa elinizlede şekil verebilirsiniz.
  • Sıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın.Tatlılar yağın yüzüne çıktıktan sonra ocağın altını kısıp,ara sıra karıştırak kızartın.Ne kadar yavaş kızarırsa o kadar çıtır olur.
  • Yağdan çıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın.
  • 1-2 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın.
  • Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın en azından ılımasını beklemelisiniz aksi halde tatlı hemen kızarmaya başlayıp içi hamur kalabilir,istenilen çıtırlıkta olmaz.
CAHİDE

14azxv5.jpg

Tarif cahideden yapması benden:KK1:

ya bu ne kadar güzel görünüyor ellerine kollarına sağlık nam nam nam olsa da yesem canım çekti :KK56:

sen çok becerikli bir kadınsın maaşallah ellerine kollarına sağlık

Canım benim teşekkür ederim keşke yakın olsanızda hepinize ikram edebilsem yaptıklarımdan.:KK39:
Estağfirullah becerim öyle böyle diyelim.Benden daha iyileri var ben mutfağımda kendi yağımla kavruluyorum canım.:KK1:

2a5cbgw.jpg

MALZEMELER

*1 Paket Tavuk Ciğeri
*Tuz,Kekik,Kimyon
*1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası(Vu tavuğun kendine has kokusunu alıyor)
*1 Yemek Kaşığı (veya 2 size kalmış)Sıvı Yağ

YAPILIŞI

*Ciğerler güzelce doğranır,yüreklerin(kalp)içi açılır ve kan pıhtısı varsa iyice temizlenir.Bol su ile birkaç kez yıkanır.
*Yıkanan ciğerler süzgece alınıp suyunun akması sağlanır.Sonrasında havlu kağıda da alıp suyunu yağ kızana kadar çekilmesi sağlanır.
*Diğer tarafta yanmaz teflon tavamız ocağa alınır.
*Yağ,salça,bol kimyon,1 çay kaşığı kekik ocaktaki tavaya konur.
*Kızan yağda baharatlar ve salça biraz kavrulunca ciğerlerimiz de ilave edilir.Karıştırıp iyice baharata buladığımız ciğerlerimiz kavrulmaya başlanır.Bir süre sonra suyunu bırakan ciğerlerin suyu çekilene kadar kavrulur.
*Tavuğun o kendine has kokusu artık tamamen yok olmuştur.Suyu çekilen ciğerlerimiz pilav eşliğinde servis edilir.
*Kokar demeyin ben sevmem demeyin gerçekten lezzetli oluyor.

dgtf0m.jpg

NOT:Tavuk ciğerinin vitamini yüksek olduğu gibi ayda en az iki defa yemenizi öneririm.Kansızlık için gerçekten bulunmaz bir kan kaynağı diyebilirim.
Fiyatı da çok uygun.Paketi 3-3,5 tl(Adana'da tabi,bulunduğunuz şehirlerde de çok fazla değildir sanırım)

Ben pilav eşiliğinde servis ettim ama benim oğlan izin vermedi ki sofrada çekeyim.Bu kez ancak bu kadar yapabildim çekim aşamasını.
:KK1:

değişik bir tarif ben tavuk ciğerinden bir kez canım çekmişti de sulu bir yemek yapmıştım böyle patatesli falan sulu yemek anlamında ama yiyememiştim kokuyor du çok kötü ama kavrularak çok güzel oluyor tabi ki ben unlayıp kızartıyorum bu senin yaptığın şekilde çok mantıklı o kokuyu alır kekik kimyon falan
birde tavuğun katı sı oluyor biliyor musun canım ona ben bayılıyorum işte yaaa

Hep dışarıdan sağlıksız ve içinde MSG veya DOYUMSUZLUK SAĞLAYAN ÇİN TUZLARI ile yapılmış gıdalar yemekten obez vede sağlığı bozulmuş insanlar olduk çıktık malesef.Durumum elverdiğince TAVUK DÖNERİMİ-İSKENDERİMİ kendim yapıyorum.Dışarıda yapılanlardan hiçbir farkı olmuyor.:KK34:

ŞİMDİKİ TARİFİM İSE EV YAPIMI İSKENDER

2ns1kdh.jpg

MALZEMELER

*300-350 gr Kuzu Kemiksiz Parça Et(danada olabilir)
*1 Adet Pide Ekmek
*2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*Yaprak Şeklinde Kesilmiş Et(benim haşlanmış vardı oda gayet güzel oldu-suyunuda kullandım biraz ekmekleri ıslattım)
*1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
*1 Kase Yoğurt veya ayran(Ben Süzme Yoğurt ile Ayran Yaptım)

YAPILIŞI
İskender sıcak yendiğinden mutfakta azami hızlı olacaksaınız bugün kızlar.:KK1:

*Etinizi buzluğunuz da 1 saat kadar dondurun.Hemen donduran bir buzluğa sahipseniz zaman daha kısa unutmayın.Kesebileceğiniz şekilde donmuş olması yeterli.
*O arada 1 pide ekmeğinizi kare şeklinde kesip servis tabağınıza güzelce yayın.

erdc12.jpg

*Etiniz donmuşsa ocağınıza yanmaz tavanızı koyun ve kısık ateşte kızmaya bırakın.Yağınız kızarken dondurucudan etinizi çıkarıp keskin bir bıçak yardımı ile ince ince katmanlar halinde kesin.Kesmesi böyle daha kolay olmakla beraber ince ince kesme şansınız oluyor.
*Kesme işi bitince kızaran yağa etlerinizi atıp tuz ile lezzetlendirin.(Dilerseniz pul biber veya başka baharatlar ile de tatlandırabilirsiniz)
*Etleriniz kızara dursun(yakmayın ama:KK1:)Bir başka tava da domates salçanızı 1 kaşık sıvı yağ ve 1 çay bardağı su ile yoğunluğunu açıp pişirin.Sos kıvamında olmalı.(eşim öyle sevmediği için benim ki biraz daha yoğun oldu)
*Yine bir başka tavada 1,5 yemek kaşığı tereyağınızı kızartın.Herşey tamamsa,(ne çok tava kirlettik bu arada):KK14:
*Kızaran etlerinizi kare şeklinde doğradığınız pide ekmeklerinizin üzerine alın.

1vj9v.jpg

*Etlerin üzerine domates sosunu gezdirip,yine kızarmış tereyağını gezdirin.Cosss sesini duymalısınız ama.:KK1:O sesi duymuşsanız iskenderiniz hazır demektir.Mis gibi bir ayran veya bir kase yoğurt ile servis edin.Benim süzme yoğurt ile yapılmış bol köpüklü ayranım vardı.

Afiyet olsun.

2ns1kdh.jpg

5yyv74.jpg

değişik bir tarif ben tavuk ciğerinden bir kez canım çekmişti de sulu bir yemek yapmıştım böyle patatesli falan sulu yemek anlamında ama yiyememiştim kokuyor du çok kötü ama kavrularak çok güzel oluyor tabi ki ben unlayıp kızartıyorum bu senin yaptığın şekilde çok mantıklı o kokuyu alır kekik kimyon falan
birde tavuğun katı sı oluyor biliyor musun canım ona ben bayılıyorum işte yaaa

Evet ciğer haşlanınca falan ne kadar baharat atsanda kokuyor canım ya.
Bu arada hoşgeldin canımcım.Senin yaptığında güzelmiş.Deneyeceğim.
Tavuğun katısı bak bunu bilmiyorum nasıl birşey o tarif etsene:KK16:canım.

Evet ciğer haşlanınca falan ne kadar baharat atsanda kokuyor canım ya.
Bu arada hoşgeldin canımcım.Senin yaptığında güzelmiş.Deneyeceğim.
Tavuğun katısı bak bunu bilmiyorum nasıl birşey o tarif etsene:KK16:canım.

sanırım tavuğun taşlığıda deniyor yani bildiğin tavuğun midesi oluyor sanırım ama çok lezzetli yaaa
google yaz bak tavuk katısı diye o da aynı ciğeri gibi tabletleerde satılıyor fiyatıda uuygun ama lezzeti harika
ben bayılıyorum
çnce temizleyip haşlıyorum sonra hafif yağda kızartıyorum harika

Evet evet bizim buralarda taşlık diyorlar canım.Tavuğun midesi oluyor haklısın.Bende senin gibi yapıyorum lezzetli oluyor.Onuda yaparız birgün:KK1:

Evet evet bizim buralarda taşlık diyorlar canım.Tavuğun midesi oluyor haklısın.Bende senin gibi yapıyorum lezzetli oluyor.Onuda yaparız birgün:KK1:

bir defasında da o katısını işte annem sote gibi yapmıştı bol soğan salça ve biraz su ile pişirmişti o da nefis ti
ben zaten et oburumdur tavuk,dana vs her türlü çeşidini yerim sakatat falan da ayırmam yani sanırım bir tek evde yapılan işkembeyi yiyemem

İşkembenin tarifini vereyim sana beğenirsin belki.:KK1:İşkembe bol sarımsak ile yapılmalı acılı vede ekşi olmalı.O zaman lezzetli oluyor.
Yada sana yalancı işkembe çorbası tarifi vereyim canım.:KK56:
Daha doğrusu bayat ekmekli paça çorbası.Et yerine işkembede kullanabilirsin bir miktar.

BAYAT EKMEKLİ PAÇA ÇORBASI (Bence 6 Kişilik)
Malzemeler

• 4 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı normal su
  • 2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek yada galeta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük kase haşlanmış, didiklenmiş et
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaçığı kırmızı biber
8470851207_9fa8c09836_z.jpg

Bayat ekmekle paça çorbası nasıl yapılır?

• Kuşbaşı etinizi üzerine 5 bardak kadar sıcak su koyup haşlayın. (Kemikli ette olur, sonra didiklersiniz.)
  • Etleri elinizle didikleyin.
  • Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine ufalanmış ekmekleri koyup hafif kavurun.
  • Et suyu ve normal suyu, ince doğranmış sarımsakları, tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca el blenderından geçirin. (Robotta olur)
  • İçine limon suyu, sirke ve didiklenmiş etleri ilave edin.
  • Kızartılmış, biberli tereyağından çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.
Bayat Ekmekli Paça Çorbası « Cahide Sultan

Canım benim teşekkür ederim keşke yakın olsanızda hepinize ikram edebilsem yaptıklarımdan.:KK39:
Estağfirullah becerim öyle böyle diyelim.Benden daha iyileri var ben mutfağımda kendi yağımla kavruluyorum canım.:KK1:

dedigimi yaptim canim bugun kocisime guzel bir yemek bir de tatli yaptim ve çok guzel oldu ! yarin yine yapicam..
senin yaptigin yemekleri gorunce kocama uzuldum resmen, sen de kendikine soyle degerini bilsin :KK14:

dedigimi yaptim canim bugun kocisime guzel bir yemek bir de tatli yaptim ve çok guzel oldu ! yarin yine yapicam..
senin yaptigin yemekleri gorunce kocama uzuldum resmen, sen de kendikine soyle degerini bilsin :KK14:

Ay canım benim çok sevindim maşallah sana.Ellerine sağlık.Afiyet olsun.
Bu mesajını kesinlikle kocama okutacağım mersi:KK1::KK16:

Abla etme eyleme.. :KK43:(
Can çekmesi çok başka bişey bak. :KK53:

X