Sey_ren'in Mutfağı

Uzun zamandır tarif paylaşamıyorum ürünlerden dolayı bugünde Allah ne verdiyse misali yaptığım bir kaç kare paylaşacağım arkadaşlar.

MANTAR SOTE

MALZEMELER

*1 pk mantar 500 gr
*4 adet orta boy beyaz soğan
*Kekik,karabiber,tuz
*3 domates rendesi
*Yarım limon suyu

YAPILIŞI

*Limonun suyunu sıkıp 2 su bardağı su ile bir kaba alalım.
*Mantarları dilediğini şekilde doğrayıp bu suya koyun.8(Kararmaması için yapıyoruz bu işlemi)
*Soğanları jülyen doğrayıp,domatesleri rendeleyelim.
*Bir tavaya yağ eklemeden mantarların suyunu süzüp alalım.
*Suyunu iyice bırakmış olan mantarların suyunu süzdürüp bir miktar sıvı yağ ekleyelim.
*Kavrulmaya başlayınca soğanları ekleyip domatesleri ilave edelim.Hiç su eklemeden baharatlarını da atıp 10-15 dk kadar pişirip ocağın altını kapatalım.
AFİYET OLSUN.

Başka ne vardı mantı ve humus:KK56:

Eklentiler

• $1.jpg
    $1.jpg
    45,6 KB · Görüntüleme: 57
  • $2.jpg
    $2.jpg
    32,8 KB · Görüntüleme: 60
  • $4.jpg
    $4.jpg
    60,4 KB · Görüntüleme: 52
  • $5.jpg
    $5.jpg
    59,6 KB · Görüntüleme: 62
  • $7.jpg
    $7.jpg
    69,3 KB · Görüntüleme: 53
  • $8.jpg
    $8.jpg
    48,6 KB · Görüntüleme: 51
  • $3.jpg
    $3.jpg
    60,3 KB · Görüntüleme: 70
  • $6.jpg
    $6.jpg
    60,8 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
syym1.jpg

Malzemeler

• 1 kg patlıcan
  • 350. gr. Kıyma
  • 2 adet büyük domates
  • 3 adet biber
  • 3-4 adet domates
  • 3 diş sarmısak
  • yarım demet maydanoz
  • Tuz, kimyon, karabiber

• Karnıyarık nasıl yapılır
  • Patlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartın.
  • Soğanlarıı, biberleri doğrayın hafif soteleyip kıymayı ilave edin.
  • Kıymada biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarmısakları ekleyin.
  • Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Patlıcanların orta kısmını yarıp açın
  • İçini hazırladığınız içle doldurun.
  • Tepsiye 1, 1.5 su bardağı kadar su koyun. üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin.
  • Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.
  • Yanına pilav ve cacık.daha ne olsun? Afiyet olsun.
syym9.jpg

Seyren resmi görünce aaa dedim yoğurtlu mantar ne değişikmiş.Ama sonradan anladım mantıymış o.:KK1:Mantının hastasıyım.:KK56:Eline koluna sağlık.:KK16:

Seyren resmi görünce aaa dedim yoğurtlu mantar ne değişikmiş.Ama sonradan anladım mantıymış o.:KK1:Mantının hastasıyım.:KK56:Eline koluna sağlık.:KK16:

:KK1:Mantarıda hafif kavurup sarımsaklı yoğurtla deneyim bakalım olursa buradan paylaşırım.Arada mutfakta değişiklik lazım canım.:KK16:

:KK1:Mantarıda hafif kavurup sarımsaklı yoğurtla deneyim bakalım olursa buradan paylaşırım.Arada mutfakta değişiklik lazım canım.:KK16:

Sarımsaklı yoğurdu neye dökersen yenir o yemek.Bence güzel olur ama denemek lazım tabiki.:KK1:

canım, ben onu yapıyorum:KK16:zeytinyağında kavurup, ılındıktan sonra sarmısaklı yoğurtla karıştırıp, üzerine kırmızı biber ve zeytinyağı gezdiriyorum. Süper olur tadı:KK56:

O zaman hemen yapıyorum canım:KK56:
Mantarı çok seviyorum ya ben.Ama köy mantarı olsa o bambaşka birşey:KK16:

Diğer topiğimle o kadar yoğun olunca uzun zamandır hiiiç yemek tarifi ekleyemediğimi unutmuşum.Bir süre Denenmiş ve lezzetinden emin olduğum paylaşımlar yapacağım kızlar.

Son düzenleme:
Chocolate+Orange+Spider+Web+Cake3+fix.jpg

MALZEMELER

1 hazır kek ( pandispanya )
2,5 bardak süt
1 Paket puding

SÜSLEME MALZEMESİ

1çay bardağı süt
1tatlı kaşığı şeker
1tatlı kaşığı nişasta.

YAPILIŞI

2,5 su bardağı süt ve pudingi karıştırarak hazırlayalım ..2 parçaya bölünmüş hazır keki tekrar 2 ye bölüp her araya hazırladığımız pudingi sürelim..

ÜST SÜSLEME MALZEME VE YAPILIŞI

1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker

Süt nişasta ve şekeri kızık ateşte karıştırarak pişirelim .. bir poşetin köşesine küçük bir kesik açıp hazırladığımız kremayı poşete dolduralım ... dairesel hareketlerle örümcek ağı gibi şekil çizelim ... bir kürdan yardımıyla şeklimizi tamamlayalım ... 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ... afiyet olsun ..
smile.png

kalburabasti-kodbanks.jpg

MALZEMELER
1/2 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
içi:1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
şurubu:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
limon suyu

Kalbura bastı Tatlısı tarifi

Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rende üzerinde açın. İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin, önceden hazırlanıp soğutulmuş şurubu sıcak kalbura bastının üzerine dökünüz.Afiyet olsun.

nevzine-kodbanks.jpg

Malzemeler

1 kilo un(200 gr lık bardakla 5 bardak)
250 margarin(tereyağı kullandım)
yarım su bardağı tahin
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta
bir çimcik tuz
arasına istediğiniz kadar ceviz(1 su bardağı kullandım)

Şerbet malzemesi

3 su bardağı şeker( ben bu şerbetin 1 su bardağı(240 gr ) kadarını kullanmadım)
3,5 su bardağı su( 200 gr lık bardak)

Tarifi

Önce şerbetin malzemesini koyup kaynattım soğumaya bıraktım.
Tereyağını erittim ,bütün malzemeleri un hariç yoğurma kabıma alarak karıştırdım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumu hazırladım,hamurumuz turta hamuru kıvamın da elde ufalanan sert bir hamur oluyor.
Hamurumu ikiye böldüm yuvarlak borcam tepsiyi yağladım, hamurun yarısını tepsiye serdim.
Cevizi iri olarak dövdüm hamurumun ortasına eşit şekilde yaydım.
Kalan diğer hamurumu cevizin üzerine serdim, çatalla şekil verip baklava dilimi gibi kestim.
Önceden ısıttığım 180° C fırında altı üstü kızarana kadar pişirdim.
Fırından çıkarıp ilk harı geçince soğuyan şerbetimin yarısını sıcak hamurun üzerine döktüm.
Şerbetini çekince servis yaptım.Afiyet olsun.

karadeniz-yemekleri.jpg

Malzemeler

• 300 gr kılçıksız hamsi
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı su
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı
Yıkanmış temizlenmiş hamsiyi bir kaba alın, tuzla harmanlayın. Limonunuzun kabuğunu soyun, dilimleyin. Soğanınızı halka doğrayın.
Cam fırın kabına halkaladığınız soğanları yayın.Üzerine ,fileto şeklindeki hamsileri birbirinin üzerine yarım kısımlarını bindirerek dizin. Dilim limonları ekleyin. Su ve zeytinyağını ekleyerek 180-200 derecelik fırında önce alt, daha sonra alt-üst olarak, üzerini kapatmadan 50 dk kadar pişirin.

04f07192f4_ekmek-koftesi-tarifi-150x150.png

Malzemeler
2 bayat ekmek
2 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
2 diş sarımsak
100 gr kaşar peyniri
Galeta unu
Tuz
Karabiber

Islatmak İçin
1 çay bardağı süt
Su

Garnitür İçin
Çeri domates
Marul

Yapılışı
Karıştırma kabına suyu ve sütü koyup karıştırıyoruz. Ekmek dilimlerini bu karışıma batırıyoruz ve avuç içimizde iyice sıkarak başka bir kaseye koyuyoruz. Ekmeklerin üzerine soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz, ilave ediyoruz.

Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Kaşar peynirini de rendeliyoruz. Kıvamı cıvık olursa galeta unu ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız köfte harcından cevizden büyük parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerlerine elimizle basıyoruz ve yassı köfteler hazırlıyoruz.
Hazırladığımız köfteleri de galeta unu serpilmiş tabaklara diziyoruz. Üstüste koymamaya dikkat ediyoruz. Üzerlerini streç filmle kapatıyoruz ve buzdolabında dinlendiriyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz tavada köfteleri kızartıyoruz. Servis tabağına marul ve doğranmış çeri domates koyuyoruz. Kızarmış köfteleri de yanına koyarak servis ediyoruz.

S%C3%BCtl%C3%BC-Tavuk-Baget.jpg

Malzemeler
5 Adet Tavuk But
1 Çay Bardağı Süt
1 Dilim Bayat Ekmek
1/2 Çay Bardağı Mısır Unu
İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz

Tarifi
Tavuk butlarını yıkayıp süte batırın. Bayat ekmeği rendeleyip mısır unu, tuz ve maydanozu karıştırın. Butları sütten çıkarıp mısır unlu karışıma iyice bulayın. Isıya dayanıklı fırın kabına butları dizip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Chocolate+Orange+Spider+Web+Cake3+fix.jpg

MALZEMELER

1 hazır kek ( pandispanya )
2,5 bardak süt
1 Paket puding

SÜSLEME MALZEMESİ

1çay bardağı süt
1tatlı kaşığı şeker
1tatlı kaşığı nişasta.

YAPILIŞI

2,5 su bardağı süt ve pudingi karıştırarak hazırlayalım ..2 parçaya bölünmüş hazır keki tekrar 2 ye bölüp her araya hazırladığımız pudingi sürelim..

ÜST SÜSLEME MALZEME VE YAPILIŞI

1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker

Süt nişasta ve şekeri kızık ateşte karıştırarak pişirelim .. bir poşetin köşesine küçük bir kesik açıp hazırladığımız kremayı poşete dolduralım ... dairesel hareketlerle örümcek ağı gibi şekil çizelim ... bir kürdan yardımıyla şeklimizi tamamlayalım ... 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ... afiyet olsun ..
smile.png

çom güzel bayıldım eline sağlık

kalburabasti-kodbanks.jpg

MALZEMELER
1/2 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
içi:1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
şurubu:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
limon suyu

Kalbura bastı Tatlısı tarifi

Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rende üzerinde açın. İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin, önceden hazırlanıp soğutulmuş şurubu sıcak kalbura bastının üzerine dökünüz.Afiyet olsun.

buda çok güzel döktürmüşsün :KK56: olsada yesem

X