Malzemeler
*750 gr. az yağlı kıyma
*50 gr. Kuyruk yağı
*1 adet orta boy kuru soğan
*3 yemek kaşığı galeta unu veya aynı miktarda irmik
*1.5 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım demet maydanoz
*2 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kekik
*7-8 adet orta boy patates
YAPILIŞI
*Soğanı rendeleyin veya çok küçük doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.
*Diğer malzemeleri de ekleyip 15 dakika kadar yoğurun.
*Köfte harcından iri ceviz büyüklüğünde alıp gelişi güzel yassı köfteler yapın.
*Patatesleri kalın ve yuvarlak şekilde doğrayıp,tepsiye bir köfte 1 patates şeklinde dizip üzerine bir su bardağı su ekleyin.
NOTilerseniz üzerine domatesli salçalı sosta yapabilirsiniz.
SOS MALZEMELERİ VE YAPILIŞI
*2 adet orta boy domates
*1 fiske tuz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Domatesler rendelenir tuz ve salça ile karıştırılıp üzerine 1 su bardağı su eklenir.
*Patateslerin üzerine dökülüp arzuya göre üzerine biber dizilerek 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
NOTLAR:
Cahide Sultan
- Tamamen yağsız kıymayla yapılan köfte sert ve kuru olur. Çok yağlı olursa köfte küçülür, hiç bereketi olmaz.
- Zeytinyağı köfteyi yumuşak yapar.
- Galeta unu veya bayat ekmek içi köftenin pişerken dağılmasını önler. Fazla koymayın tadı kaçar.
- Köfte harcı az yoğurulursa köfteler pişerken dağılır.
- Kuru köfte pişerken mutlaka biraz küçülür, bu yüzden çok yağlı kıyma kullanmayın.
- Eğer herşeye rağmen köfteniz dağılıyorsa içine 1 adet yumurta kırın.
Pizza yemek isteyen var mı:)
Ne hakkı canım benim helali hoş olsun,
Haydi bakalım resimlerini bekliyorum yaparsan
Teyzemin böbrekler iflas canımBrusella ve üre var.Ve tam 15 ündür sadece su ve serumla besleniyor yediği herşeyi çıkarıyor. Evladının biri Batmanda senelerdir evli ne arar ne sorar gelin desen ahh ahh.
Öğretmen kız tam bir koca manyağı anasının evinde 1 yudum su içer bardağı kaldırıp yerine koymaz,tonla bulaşık olur dönüp bakmazlar oysa teyzem nasıl büyüttü ben bilirim onu.
2.erkek desen nerde rakı orda ayıl nerde bar bira orada bayılgelin desen inan anlatmaya yürek dayanmaz.1 km tırnakları ile süzüm süzüm süzülür dersin ki ağa kızı.Dedikodu ise yapım günahsa işledim valla.Günahım kadar sevmiorum .
en küçük kız desen anası hastanede yatar o Mersinde rakı balık deniz ayvalık yapar.Böyle giderse yarın ben getireceğim buraya bakacağım canım.Durumu iyi değil çünkü
Seyrencim insaAllah yapicam kv leri davet ettigim gun.Sadece sunu sorayim 750 g dan bayagi bi cikmis demek ki. Ben 6 kisilik yapacgim o gun kac g kullanmam gerekir kiymayi ? : ) Hayirli ramazanlar bu arada
Canım çok üzüldüm Rabbim şifa versin inşallahEvladın bile hayırlısını versin Allahım bu yaşa kadar annenin yaptıgı fedakarlıkların karşılıgı öylemi olucak degilmi Rabbim sorar herkese bunun hesabını Allah affetsin ama cennet anaların ayakları altındadır lafınıda unutmamak gerek Vicdan nasip etsin Yarabbim inşallah teyzende sağlıgına biran önce kavuşur canım
İnşallah canım 750 gr dan bayagı çıkar evet 6 kişilik yapacaksan 500 gr yeterde artar bile.Fazla bile olsa yuvarla at buzluğa elinin altında hazır olur hemencecik.
Hayırlı ramazanlar gülüm Allah razı olsun.
Allah razı olsun canım.İnan şu 2 gündür yine ne yaptım ne ettim farkında bile değilim asabiyet yorgunluk hepsi birbirine karıştı çocuklarıma kzıyorum.Kardeşim desen ayrı teyzem desen ayrı Allah bize yardım et.Dertleri olan kullarına deva ver ne olur.Amin.
Seyrenn hamarat hatunnn
Ellerine saglik canim harika olmuslarr
Bu cicekler de sana