Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sırada BOEASımın gözleme yada sac böreği isteği var.Aslında gözleme demişti ama gözlemeyi hamurun 4 yanını kapatarak yapıyoruz.Resmide paylaştım bende en kısa zamanda yapacağım evden yoğun istek geliyor.
Bu ölçüler 12-13 adet iri börek içindir.
Malzemeler : 2 su bardağı beyaz un
2 su bardağı kepekli un
1/3 paket yaş maya
Tuz,su
Sıvıyağ
İç malzemesi
1/2 kg.ıspanak(kıyma,patates,lor,peynir,pazı arzuya göre dilediğiniz iç malzemeyi koyabilirsiniz)
1 adet iri kuru soğan
1 yemek kaşığı silme biber salçası
Tuz,karabiber,pulbiber
Zeytinyağı
Bir su bardağı ılık suda mayayı eritelim.
Hamur yoğurma kabına unları alalım,tuz ekleyelim,ortasını havuz gibi açıp suda erittiğimiz mayayı dökelim.
Elimizle karıştıralım,yavaş yavaş su ilave ederek,çok yumuşak olmayan ele de yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
Hamuru iyice yoğuralım,üzerini nemli bezle örtüp en az yarım saat ılık ortamda dinlendirelim.
İç malzemesi için ıspanakları yıkayıp iri doğrayalım.
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp biraz zeytinyağında sarartalım.
Biber salçasını ekleyip karıştıralım.
Bu karışım soğuduktan sonra ıspanakların üzerine ekleyip karıştıralım.
Tuz,karabiber ve pulbiberi de ilave edelim.
Hamurumuzdan yumurtadan iri parçalar koparıp unladığımız zeminde oklava ile servis tabağı genişliğinde açalım.
Açtığımız hamurun bir yarısına iç malzemesini yayalım,diğer yarısını için üzerine kapatalım.
Böreğin kenarlarını kesme aparatı veya bir tabakla düzeltelim ve pişerken açılmaması için parmaklarımızla hafifçe bastıralım.
Yapışmaz tavayı ısıtalım,böreklerin bir yüzünü fırça ile yağlayıp kızarana kadar pişirelim.
Diğer yüzünü de yağlayıp pişirelim ve tavadan alalım.
Tavayı yağlamadan da bu pişirme işini yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
En Baştaki Gözleme diğerleri D Börek yapımımız..
Afiyet olsun canım.Banada ayırdın mı bir dilim canım acaip tatlı çekiyor
Hani resimler nirde
HAMUR MALZEMELERİ
1 Yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru instant maya
4 su bardağı kepeksiz un
1 su bardağı kepekli un
İÇ HARÇ MALZEMELERİ
*1 Kg Ispanak
*2 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz,kimyon,pul biber,kara biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
BÖREĞİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
*1 Kase Yoğurt
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Susam,çörekotu
*1 çay kaşığı karbonat
HAMURUN YAPILIŞI
Sıvı malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırın.
Unu bardak bardak ekleyerek yumuşacık bir hamur yoğurun.
İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI
*Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın.
*Üzerine soğanları ince ince kıyıp baharat salça ve yağıda ekleyip harmanlayın.
YAPILIŞI
*Hamuru 6-7 bezeye ayırın.
*Açabildiğiniz kadar ince şekilde açın.
*Yufkanın bir kenarına ıspanaklı harçtan koyup yuvarlayın.
*Yağlanmış tepsiye dizin.
*Böreğin üzerine yoğurt yağ karbonat ve susam karışımını iyice çırpıp sürün.
*170 Derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....
ŞU RESİMLERİ EKLERKEN BİRDE SIRASINI ŞAŞIRMAZ İSEM ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK
enfes harika görünüyor
sey-ren sana inanmıyorum bu tarif, rahmetli babaannemin yaptığı ve ne halamlarda ne de annemde olmayan kol böreği tarifi. Annem daha önce anlatmıştı, üzerine yoğurtlu karışım sürüyordu, hamur malzemesinde de yoğurt vardı demişti en kısa zamanda deneyeceğim, ellerine sağlık
Fotograf cektim ama mobilden ekleyemedim bir türlü =/
Teşekkür ederim canım annene selamlar,benim kızım oglum kıymayı börek çorba yemek gibi şeylerde yemiyorlar ya kıyma kebap olacak yada sade köfteSeyren börek nefis görünüyor.Annem de yapar bu börekten.O kıyma da katar biraz.Eline koluna sağlık.
Mobil bende bilmiyorum canım ama KK ya girip konuya cevap verden eklenti(ATAÇ RESMİ VAR)Yukarıda ona tıklayıp telefonun galerisinden resmi seçip ekle diyorsun bildigim ve cevaplıyorsun dene bakalım olur belki
foto silindi maalesef =/ fakat çekip kardeşlerimle whatsaptan paylaştım, çok beğendiler. tatlı güzeldi, bir gün bekleyince daha güzel oldu. ben şekeri 2 bardak değil 1,5 koydum buna rağmen sanki tatlıydı. tekrar yaparsam 1 bardak şeker koyarım. tarif için teşekkürler tekrardan seyren =)
Biscotti İtalyan menşeili (Türk: Selanik gevreği) daha doğrusu Biscotti di Prato olarak bilinen, aynı zamanda cantuccini olarakta adlandırılan, iki kez pişmiş kek anlamındadır ve İtalyan Prato Şehrinden ortaya çıkmıştır. Keklerin kuru ve gevrek hale gelmesi için sıcak fırında pişmiş taze somunu hamur kesme yoluyla yapılan ve tekrar pişirilen büyük bisküvilerdir.
Biscotti olan İtalyan dilinde biscotto çoğul formu yalnızca geleneksel adıdır. Kelime kaynaklı Ortaçağ Latince kelime biscoctus, anlamı iki katı pişmiş. Tir. Fırında pişmiş bu bisküviler o kadar çok kurudur ki uzun süre saklanabilir.
Şimdi gelelim tarifimize
Malzemeler
3 Yumurta
200 gr. tereyağı
1 tepeli su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı kadar un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardagı pekmez(isteyen benmari çikolata ile de yapabilir,ben oglum için özellikle pekmezli yaptım)
1 küçük kase badem,kuru kayısı ve üzüm(dileyen başka kuruyemişte kullanabilir)
Biscotti nasıl yapılır?
Soğuk tereyağı ve 3 su bardağı unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa yumuşak tereyağı kullanıp elinizle una yedirin.
Yumurta, pudra şekeri,pekmezi, kabartma tozunu ve yavaş yavaş kalan unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. İçine çerezleri ekleyip yoğurun.
Hamuru ikiye bölün veya benim gibi borcama yayıp piştikten sonra ortadan kesip dilimleyebilirsiniz.
Tepsiye yerleştirip üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına verip 20-25 dakika kadar pişirin.
Fırından alıp 10 dakika bekleyin. Sonra 1 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin.
Keserken tırtıklı ekmek bıçağı kullanın ve kırılmaması için çok dikkatli olun.
Tercihen fırının tel ızgarasına dizip 150 derecede 40 dakika kadar kuruması için fırınlayın.
Kahve çay meyve suyu benmari usulü eritilmiş çikolata ile servis edebilirsiniz
ellerine saglik hemsom