- 16 Ekim 2010
- 46.728
- 84.341
Merhaba canım.Hoşgeldin mutfağıma.Süt reçelim bende 12.sayfada gözüküyor ama ben sana tekrar kopya edeyim buraya.
Süt Reçeli Tarifi-Süt Reçeli Nasıl Yapılır
Sıradaki tarifimiz SÜT REÇELİ
Tadı aynı karamel gibi olup çocuklarımıza bile rahatlıkla yedirebiliriz.İçinde katkı maddesi olan o kadar çok çikolata varken çocuklarımızın bu tür gıdalardan uzak tutmayı başaramıyoruz yazık ki.
Ama bu tarifimle tam bir çikolata hemde sağlıklı bir gıda yedireceksiniz çocuklarınıza.Eşlerinizde sevecektir eminim.
Ne kadar doğru bilemiyorum ama geçmiş zamanlarda bir yerlerde okumuştum.Ünlü bir çikolata markası var içine çikolatanın daha akışkan olmasını sağladığı için domuz kanı ekliyorlarmış.Ne kadar doğru bilemiyorum ama günümüzde bazı doktorlar hastalarına beyin ölümü süsü veren ilaçlar verirken ve bu ülkemizde kullanılırken yazıkki yediğimiz bir çok şeyin içinde daha neler var düşünmeden edemiyor insan.Umarım tarifimi beğenirsiniz.
MALZEMELER
*2 su bardağı süt(Önce deneme amaçlı 2 bardak süt ile başlayın benim gibi)Ben hazır süt kullanamadım sütçüden aldım.
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 Su bardağı şeker (ama pişince aşırı tatlı oluyor 1 bardağın üzerinden 1-2 kaşık eksikte kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
*Süt ve şekeri derince bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin.
*Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak.Uzun süreli kendi halinde kaynamasına izin vermeyin hem rengi koyu oluyor hemde dibine tutma riski olabilir.
*Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Bu süre biraz uzayabilir de.
*Kaşıkla alıp akıttığınız da cıvık muhallebi kıvamında olması lazım.
Son anda taşırdım
*Pişen süt reçelini bir saklama kabı yada kahvaltılığınıza alabilirisiniz.. Soğuyunca dolaba kaldırın.Sabaha kadar veya ertesi güne dahada da Koyulaşacaktır.
ilk kez duyduğum bi reçel türüydü ve merak etmiştim tekrardan yazdığın için teşekkür ederim canım ellerine sağlık