Seyren,
Bu güller sana...
Basarilarinin devamini dilerim..
Mutfagin harika gorunuyor...
Canımsın ya çok sağol bitanem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Seyren,
Bu güller sana...
Basarilarinin devamini dilerim..
Mutfagin harika gorunuyor...
sENİNDE YÜRECİĞİNE SAĞLIK CANIM.
Bu aralar hiç foruma gelemiyorum gelsemde kalamıyorum canım.Malum yaz temizliği işlerim oluyor.En azından boş durmuyorum napalım iş olsunda diyorum.
Canım bu çok güzel olmuş Ellerine sağlıkTarif Cahideden yapması benden
Malzemeler
2 su bardağı süt (ılık olacak)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 su bardağı un(silme olacak)(HATAP un kullandım)
1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
Arasına sürmek için: 125 gr. Yarım paket tereyağı
YAPILIŞI
*Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın. Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız.
*Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün. Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
*Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün. Bir ucu hamurun altına sıkıştırın. Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın.
*Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Tepsi mayası gelene kadar bekleyin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
İlk etapta yiyene acı olur ama hakiki isot ise ne mide rahatsızlığı verir nede hemoridi olana sıkıntı yaratır canım.Rahatlıkla yiyebilir yani.Benim 3,5 yaşındaki oğlum bile götürüyor.
''Anne adı ommuş,üffe üffe ah ah aydan ver annee'' Anne çok güzel olmuş ah ah ayran ver anne (TÜRKEÇSİ)
Sonra yine atıyor ağzına ''anne dok düdel ommuş'' diyor..Anne çok güzel olmuş...anladınız sanırım.
Tarifimi deneyebilirsin canım rahatlıkla,domatesi ekleyince cıvık bile olsa yoğura yoğura zaten bulgur çekiyor onu.Yani cıvbık oldu deyip tekrar bulgur eklemene gerek yok.Sadece sıvı yağı ısıtırken verilen ölçüden biraz kısabilirisn.
o kaddar TARİF DENENECEK biberim benim.Ahh ahh sende olmasan benim yemeklerin lezzeti olmuyor.Çok seviyorum karabiberi yahu
Edaa teşekkür ederim canım diyeti bırakan yanıma gelsin diyecegim ama bende yavaş yavaş diyet moduna giriyorum eşime çocuklara yapıyorum;(
Mirket canım benim oglanın bazen agzından öpüyorum bana
üff anne pis odu diyor
sıpa yarın elin kızını öperken öyle dermi acaba
Lost
Nevreste
Rabişim
Karabiberim çook teşekkür ederim
Rabişim tantuniyi beğeniyorsa ahali sorun yok canım,mutlu oldum inan
Kusuruma bakmayın özledim sizleri ama çok yoğun koşturuyorum.Birde cenazemiz vardı
O yüzden uğayamadım.
Allaha emanetsiniz hepiniz
Lost
Nevreste
Rabişim
Karabiberim çook teşekkür ederim
Rabişim tantuniyi beğeniyorsa ahali sorun yok canım,mutlu oldum inan
Kusuruma bakmayın özledim sizleri ama çok yoğun koşturuyorum.Birde cenazemiz vardı
O yüzden uğayamadım.
Allaha emanetsiniz hepiniz
Tarif Cahideden yapması benden
Malzemeler
2 su bardağı süt (ılık olacak)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 su bardağı un(silme olacak)(HATAP un kullandım)
1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
Arasına sürmek için: 125 gr. Yarım paket tereyağı
YAPILIŞI
*Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın. Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız.
*Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün. Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
*Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün. Bir ucu hamurun altına sıkıştırın. Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın.
*Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Tepsi mayası gelene kadar bekleyin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Nasil seyler bunlar boyle, çok becerekli kadinsin çokkk, Masallah sana...
merhabalar mutfağın çok güzel yemekler çok güzel ellerine sağlık ama ben 12 .sayfada olduğunu yazdığın süt reçelini bulamadım onun tarifini bi daha yazabilirmisin yada hangi sayfada olduğunu:26::26::26::26::26::26::26::26:
Merhaba canmm ellerıne saglıkk bastan sona bakmaya calısacagım butun sayfalara..Bu arada bende adanalıyımmm neresınden :))