Sey_ren'in Mutfağı

sENİNDE YÜRECİĞİNE SAĞLIK CANIM.
Bu aralar hiç foruma gelemiyorum gelsemde kalamıyorum canım.Malum yaz temizliği işlerim oluyor.En azından boş durmuyorum napalım iş olsunda diyorum.

foruma gel hemsom o güzel yemeklerinden bizi mahrum birakma

bak mesela senden tantuni yapmayi ögrendim ev halki tantuni gördü sayende

Canım bu çok güzel olmuş Ellerine sağlık

Son düzenleyen: Moderatör:

hahhha çok hoşsunn canımm demek lezzetsiz oluyorr yemeklerin ben olmazsamm ama ben atlı karabiberimm
oğlunada bayıldımmm çokk şeker ya hemmağzı yanıyor hemde yiyorrr

arkdaşımmm seninn yemeklerine dayanmak çok zordur
bende 92 kiloydımmm şimdii 71 olmuşummm

Lost
Nevreste
Rabişim
Karabiberim çook teşekkür ederim
Rabişim tantuniyi beğeniyorsa ahali sorun yok canım,mutlu oldum inan
Kusuruma bakmayın özledim sizleri ama çok yoğun koşturuyorum.Birde cenazemiz vardı
O yüzden uğayamadım.
Allaha emanetsiniz hepiniz

Başınız sağolsun canım:26:Allah kolaylık versin

ALLAH rahmet eylesin canım başınız sağolsun

Malzemeler

*Yarım paket fırın makarna (çeşitli markaların fırın makarnası var, veya bulamazsanız uzun boru makarnalardan birini kullanabilirsiniz)
*150 gr kıyma
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 adet domates
*1 adet yeşil biber
*2 diş sarımsak
*1,5 su bardağı kaşar peyniri
*Yarım demet maydanoz
*Kimyon
*Kekik
*Tuz
*Karabiber

Bizim soframızda olmazsa olmazımız yoğurt salata ve çorbamız

Beşamel sos için:

• 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Hazırlanışı

*Bir tencereye su koyulup kaynatılır, makarnalar ikiye bölünüp tencereye konur ve 1 yemek kaşığı tuz eklenir.
*İyice yumuşayana kadar pişirilir (yaklaşık 10-15 dk). Bu arada bir tavaya
*Zeytinyağı koyulur, kıyma, ince doğranmış soğan ve biber birlikte kavrulur.
*Sarımsak da küçük küçük doğranıp eklenir. Sonra salçalar ve baharatlar ilave edilir ve altı kapatılır.
*Beşamel sos için bir tencereye un ve tereyağ konur, kavrulur.
*Unun rengi biraz pembeleşince azar azar süt eklenir sürekli karıştırılarak koyulaşınca altı kapatılır.
*Eğer topaklanmalar olursa blender ile karıştırılabilir.
*Fırın kabına makarnanın yarısı dökülür arasına kıymalı haç yayılır.
*Kalan makarna ile kıymalı harcın üzeri kapatılır.
*Beşamel sos yayılarak 200 derecelik fırında beşamel sos kızarana kadar pişirilir.

malzemeler​
*3 çay bardağı pirinç

*3 litre süt

*1 silme çay kaşığı tuz

*3 çay bardağı şeker

Sütlaç nasıl yapılır?

*Sütü ocağa alıp kaynatın.

*Kaynayan sütün içine yıkanmış pirinçleri ekleyin.

*Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin.

*İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin.

*Sıcakken kaselere paylaştırın.

AFİYET OLSUN

NOT

*Önceden pirinci haşlayanlar oluyor ben sevmediğimden süte ekledikten sonra iyice kısık ateşte pişirdim.Suda haşlanınca tam kıvam almadığı gibi susu susu tadı sevmiyorum.

*1 litre süte 1 çay bardağı pirinç tam olmaktadır.

*Sütlacın kıvamı gayet yerinde idi.

*Çok koyu sevenler yarın çay bardağı pirinç ekleyebilir.

*Kıvamı akışkan isterseniz ölçüyü yarın çay bardağı azaltın.

*Şekeri az sevenler aynı şekilde yarımşar azaltıp çoğaltabilirler.

*Fakat sütlacımın kıvamı da şekeri de misafirlerim den tam not aldı.

Malzemeler:

1 limonun suyu
1 büyük kereviz
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1-1,5 yemek kalığı mayonez
tuz , ceviz içi, pul biber, nane
Yapılışı:

Kerevizi limon suyunun içine rendeleyin. Daha sonra elinizle rendelenmiş olan kerevize limon suyunu yedirin. Yoksa kararır.
Daha sonra sarımsağı ezin.
Sarımsak, limonlu kereviz ve diğer malzemelerin tümünü bir kabın içinde karıştırın.
serviz tabağına aldığınızda ceviz içi ve pulbiber ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

HAMURU İÇİN MALZEMELER

Ben hamuru için mısır unu kepekli ve birazda yine beyaz köy unu kullandım.Daha sağlıklı olduğunu düşündüm.Malzemlerim fırın teepsisi için.
*1 Su bardağı Mısır ve kepekli un
*3 su bardağı beyaz un
*1 pk İnstant Maya
*Yarım lt Süt
*1 Fincan Sıvı yağ
*Dilediğiniz kadar Tuz (az olmasında sağlık için fayda var)
*1 tatlı kaşığı toz şeker

Unlarımızı genişçe bir kaba alıp üzerine tuzu şekeri ve mayamızı ekleyip karıştıralım.Sonra (herkes ortasını açar ama ben hiç açmam)göz kararı sütümüzü koyarak hamurumuzu yoğuralım.En son elimize sıvı yağı dökerek biraz daha yoğurduğumuz hamurumuzu kabımıza yayıp üzerini ıslak bez veya temiz bir naylon ile kapatıp bir sofraya veya havluya sarıp ılık bir yerde mayalanmasını bekleyelim.Hamurumuz mayalandıktan sonra fırın tepsisine yağlayıp hamurumuzu elimiz yardımı ile güzelce yayalım.Kenarlarını biraz tepsinin kenarlarına doğru yukarı yukarı yaparak bastırıp yine iç malzemeyi hazırlayana kadar üzerini kapatıp tepside de biraz mayalanmasını bekleyelim.İç hazırlanan kadar kalsa yeterli olur.

İÇ HARÇ MALZEMLERİ

1 Orta boy kırmızı ve yeşil biber
3 Orta boy domates
1 su bardağı mısır
9-10 adet orta boy mantar
4 adet uzun veya 6-7 adet küçük sosis
Yarım halka sucuk
250 gr kaşar peyniri
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası(dileyen domates salçası da kullanabilir)salçanın içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı su

Salça su ve yağı karıştırıp hamurumuzun üzerine döküp elimiz ile iyice hamurun her yerine yayalım.Sonra jülyen veya dilediğiniz gibi doğradığınız malzemlerimizi sırası ile hamurun üzerine yayalım.(Ben Domatesleri küp küp doğrayıp içine kekikde koydum.Tadı daha güzel oluyor.)150 derecelik fırına koyup içini çeke çeke pişmesini sağlayalım.Piştiğine emin olduğunuz pizzamızın üzerine en son rendelediğiniz kaşarı da serpip 10 dk kadar tekrar fırına koyalım.Eriyen kaşarlarımızla beraber pizzamız servise hazırdır.Afiyetler olsun.Şükrünüz bol olsun.İsraf etmeyenlerden olalım inşAllah.

Pizza arkadaşıma ait.Bugün onun sofrasında idik.Yanında yine ciğer sote vardı :)

Malzemeler

*1 küçük su bardağı önceden haşlanmış nohut
*2 su bardağı pirinç (baldo)
*2.5 su bardağı kaynar su
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz

Yapılışı

*Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık 5 dk önceden ılık tuzlu suya koyarak bekletin.
*Tere yağını tencereye alın,içine nohutları ekleyip 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun.
3- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve tencereye ekleyerek kavurun. Pirinçler saydamlaşınca üzerine suyu ekleyin.
4- Pirinçlerin üzerin göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. 10 dakika demledikten sonra karıştırarak servis yapın.

ve salatam ne bulursam ekliyorum içine :)

Nasil seyler bunlar boyle, çok becerekli kadinsin çokkk, Masallah sana...

merhabalar mutfağın çok güzel yemekler çok güzel ellerine sağlık ama ben 12 .sayfada olduğunu yazdığın süt reçelini bulamadım onun tarifini bi daha yazabilirmisin yada hangi sayfada olduğunu:26::26::26::26::26::26::26::26:

Merhaba canmm ellerıne saglıkk bastan sona bakmaya calısacagım butun sayfalara..Bu arada bende adanalıyımmm neresınden :))

Merhaba canım.Hoşgeldin mutfağıma.Süt reçelim bende 12.sayfada gözüküyor ama ben sana tekrar kopya edeyim buraya.

[h=2]Süt Reçeli Tarifi-Süt Reçeli Nasıl Yapılır[/h]
Sıradaki tarifimiz SÜT REÇELİ

Tadı aynı karamel gibi olup çocuklarımıza bile rahatlıkla yedirebiliriz.İçinde katkı maddesi olan o kadar çok çikolata varken çocuklarımızın bu tür gıdalardan uzak tutmayı başaramıyoruz yazık ki.

Ama bu tarifimle tam bir çikolata hemde sağlıklı bir gıda yedireceksiniz çocuklarınıza.Eşlerinizde sevecektir eminim.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama geçmiş zamanlarda bir yerlerde okumuştum.Ünlü bir çikolata markası var içine çikolatanın daha akışkan olmasını sağladığı için domuz kanı ekliyorlarmış.Ne kadar doğru bilemiyorum ama günümüzde bazı doktorlar hastalarına beyin ölümü süsü veren ilaçlar verirken ve bu ülkemizde kullanılırken yazıkki yediğimiz bir çok şeyin içinde daha neler var düşünmeden edemiyor insan.Umarım tarifimi beğenirsiniz.

MALZEMELER

*2 su bardağı süt(Önce deneme amaçlı 2 bardak süt ile başlayın benim gibi)Ben hazır süt kullanamadım sütçüden aldım.

*Yarım çay kaşığı karbonat

*1 Su bardağı şeker (ama pişince aşırı tatlı oluyor 1 bardağın üzerinden 1-2 kaşık eksikte kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

*Süt ve şekeri derince bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin.

*Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak.Uzun süreli kendi halinde kaynamasına izin vermeyin hem rengi koyu oluyor hemde dibine tutma riski olabilir.

*Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Bu süre biraz uzayabilir de.

*Kaşıkla alıp akıttığınız da cıvık muhallebi kıvamında olması lazım.

Son anda taşırdım

*Pişen süt reçelini bir saklama kabı yada kahvaltılığınıza alabilirisiniz.. Soğuyunca dolaba kaldırın.Sabaha kadar veya ertesi güne dahada da Koyulaşacaktır.

Merhaba canmm ellerıne saglıkk bastan sona bakmaya calısacagım butun sayfalara..Bu arada bende adanalıyımmm neresınden :))

Merhaba canım hoşgeldin mutfağıma.İlk sayfada eksiklerim var ekleyemediğim.
Ben Adana Yüreğir tarafındayım şu an.20 sene Huzurevleri ve Polis lojmanları civarında oturduk.Evlenince bu tarafa geçtim.Aslen sorarsan canım Karaisalı tarafındanız.Ama annem babam 50 yıldır Adananın içindeler.Köyümüz şu an termik santral istilasında malesef.Baraj yapılıyor eski güzelliği kalmadı.Peki sen neresindensin canım.
Seviler hemşocum tekrar hoşgeldin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…