Sey_ren'in Mutfağı

Malzemeler

500 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı
200 gr. tuzsuz peynir yada dil peyniri
4 yemek kaşığı kaymak
4 yemek kaşığı çekilmiş yada adet fıstık

Şerbeti için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Yapılışı

*Toz şeker ve suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan şerbetinize limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
*Tel kadayıfı ince ince bıçak ile kıyın.Tereyağını eritip kadayıf ile harmanlayın.

*Kadayıfın yarısını boşluk kalmayacak şekilde kabınıza yayın ve üzerini elinizle hafifçe bastırarak sıkıştırın.

*Ufaladığınız tuzsuz peyniri üzerine yayın ve kalan kadayıfları üzerine koyarak tekrar hafifçe bastırın. Kısık ateşte yada fırında(fırın da yapacaksanız 200 derece) nar gibi olana kadar 2 tarafınıda kızartın.

*Kızarmış sıcak künefenin üzerine hiç bekletmeden soğumuş olan şerbeti döküp kaymak ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
Malzemeler

• 25 adet turunç
  • 8 su bardağı şeker
  • 9 su bardağı su
  • 1 adet turunç suyu

*Turunçları yıkayıp rendenin ince tarafından kabukların turuncu kısmını hafifçe rendeleyin.

*Portakal soyar gibi kabuğa kesikler atıp kabuklarını dilim dilim soyun.

*Kabukların için kısmındaki beyaz yerlerin kabarık kısmını alın. Çok derin değil. Hafifçe alınacak.

*Kabukları tek tek *rulo şeklinde sıkıca sarın ve yorgan iğnesiyle, yorgan ipine geçirin.

*Bütün kabukları bu şekilde ipe dizin. Dizerken arada boşluk kalmamasına dikkat edin. Yoksa pişerken şekilleri bozulur.İplerin uçlarını sıkıca bağlayın.

*Tencereye yarıya kadar su koyup kaynatın. İpe dizdiğiniz turunç kabuklarını suya atıp 6-7 dakika kadar haşlayın.
*Suyunu döküp hemen üzerine soğuk su doldurun.
*Günde 2-3 kez suyunu soğuk su ile değiştirerek kabukların tatlanmasını sağlayın. 2. gün kabuklardan birinin tadına bakın. Acılığı tamamen gitmişse reçel yapmaya hazır konuma gelmiştir.
*Sadece ilk seferde kaynatılacak. Daha sonraki işlemler hep soğuk suyla yapılacak
*Tatlanan kabukları sudan çıkarıp pamuklu bir bezin üzerine serin. 3 saat kadar bekletin ki, suyu süzülsün.
*Tencereye şeker ve sıcak suyu koyun. Ocağın altını yakın ve şeker eriyene kadar karıştırın.
*Su kaynamaya başladıktan hemen sonra kabukları ipiyle beraber suya atın ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat boyunca pişirin.
*Ocaktan almadan evvel turunç suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
*Tatlımız yenmeye hazır.
*Tadı gerçekten muhteşem bir lezzet bu.

NOT:Anlatım Cahide Sultandan

TATLI NEREDE DEMEYİN SUYUNU DEĞİŞTİRİYORUM HENÜZ.Pişince gelecek

Ben bu tarifteki malzemelerin yarısını kullandım.

Malzemeler

*1 su bardağı tahin
*1 su bardağı sıvıyağ
*1.5 su bardağı pudra şekeri
*4,5 su bardağı beyaz un
*Yarım paket kabartma tozu

YAPILIŞI

*Tahin, sıvıyağ ve şekeri bir kapta karıştırın.
*Kabartma tozunu ekleyin.

*Unu 3 bardaktan sonra yavaş yavaş ekleyin.
*Hamurun kıvamı ne çok sert, ne çok yumuşak olacak.

*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın
*Yağlanmamış tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine isterseniz yarım ceviz parçası batırın.

*170 derecede önceden ısıtılmış fırına kurabiyeleri sürün. Kurabiyeler kabarıp çatlamaya başlayınca ısıyı 150 dereye düşürün.
*Kurabiyeler hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alın.

Elektiriğin azizliğine uğradım tam kabarırken kesilince yassı oldular malesef

Afiyet olsun.

Hafta sonlarını çok seviyorum.Eşim ve çocuklarımla aynı masada buluşmak vede bahçemizde kahvaltı etmek ayrı güzel.Allah bizi ve sizleri ayırmasın inşallah.

Masamızda ne yoktu ki.Rabbim nimetlerinden kimseyi mahrum etmesin.

*Krem peynirimiz,köy tereyağı,ev yapımı vişne reçeli,çayımız,peynirli ve patatesli poğaçamız,peynirli pita,domatesimiz salatalığımız

Malzemeler

*2 adet orta boy havuç
*2 su bardağı pirinç (baldo)
*3 su bardağı kaynar su
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz

Yapılışı

1- Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önceden ılık tuzlu suya koyarak bekletin.
2- Havucun kabuklarını soyucu ile incecik soyun ve ince ince yuvarlak şekilde doğrayın.
*Tere yağını tencereye alın, üzerine havuçları ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırarak kavurun.
3- Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve havuçların üzerine ekleyerek kavurun. Pirinçler saydamlaşınca üzerine suyu ekleyin.
4- Pirinçlerin üzerin göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. 10 dakika demledikten sonra karıştırarak servis yapın.

Malzemeler

*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1.5 su bardağı köftelik bulgur (simit)
*4 su bardağı su
*1 iri soğan
*2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
*Yarım demet maydanoz
*Zeytinyağı
*Kimyon, karabiber

YAPILIŞI

*Mercimeği yıkayıp tencereye alın.
*üzerine 4 su bardağı suyu koyup, mercimek iyice yumuşayana kadar pişirin.
*Bulguru yoğurma kabına alın ve mercimeği suyuyla beraber bulgurun üzerine dökün.
*Üzerini örtün ve bulgurun yumuşamasını bekleyin.
*Diğer tarafta soğanı küçük doğrayıp tavaya alın. Yağla beraber pembeleşene kadar kavurun.
*Salçasını katıp eritin.Baharatlarını ekleyip altını kapatın.
*Bu sosu ıslanan bulgurun üzerine döküp, elinizi yakmadan yavaş yavaş yoğurun.
*Maydanozu ince kıyıp ilave edin.
*Çiğköfte sıkar gibi köfteleri sıkıp servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN.

Malzemeler

*4 su bardağı su
*1 iri soğan
*Yarım demet maydanoz
*Zeytinyağı
*Kimyon, karabiber

YAPILIŞI

*Bulguru yoğurma kabına alın ve mercimeği suyuyla beraber bulgurun üzerine dökün.
*Diğer tarafta soğanı küçük doğrayıp tavaya alın. Yağla beraber pembeleşene kadar kavurun.

AFİYET OLSUN.

gece gece bu yapilirmi bana hemsom :KK5::KK5:

ellerine saglik hepside harika görünüyor :KK56::KK56::KK56:

Malzemeler

*4 su bardağı su
*1 iri soğan
*Yarım demet maydanoz
*Zeytinyağı
*Kimyon, karabiber

YAPILIŞI

AFİYET OLSUN.

Yapma bunu bana, yaa yapma sey_ren kardeşim ya oldumu gece gece mercimek köftesi ama :) off nasıl uyunur şimdi bu görüntü gözümdeyken :) "Elin kolun dert görmesin" derler bizde maşallah tariflerin çok güzel takipteyim...

Yapma bunu bana, yaa yapma sey_ren kardeşim ya oldumu gece gece mercimek köftesi ama :) off nasıl uyunur şimdi bu görüntü gözümdeyken :) "Elin kolun dert görmesin" derler bizde maşallah tariflerin çok güzel takipteyim...

:KK76:Takipte kal canım.Turunç kabuğu reçelimi sunucam daha size :)
Canın çekmesin çektiyse(ki çekmiş belli:KK1:)avucunu yala bir yerlerine sür şişmesin derler bizim buralarda da.
Yüreğine sağlık canım.Güzel yorumun için teşekkür ederim.

:KK76:Takipte kal canım.Turunç kabuğu reçelimi sunucam daha size :)
Canın çekmesin çektiyse(ki çekmiş belli:KK1:)avucunu yala bir yerlerine sür şişmesin derler bizim buralarda da.
Yüreğine sağlık canım.Güzel yorumun için teşekkür ederim.

:) valla ben öyle bi güldüm ki 40 kilo pirzola yemiş kadar oldum sağolasın :) tövbe tövbe çıkmazda şimdi bu laf benim aklımdan :) hayırlı geceleriniz olsun canım mirket artık yatar

seyren bişii sorucam turunç dediğin şey ayrı meyve değil mi ben turunç adında bir meyve var sanıyordum
turunç reçeli dediğin pportakal kabuğu mu oluyor anlamadım orayı ya:KK53::KK30:

:) valla ben öyle bi güldüm ki 40 kilo pirzola yemiş kadar oldum sağolasın :) tövbe tövbe çıkmazda şimdi bu laf benim aklımdan :) hayırlı geceleriniz olsun canım mirket artık yatar

:KK1:Kız 40 kilo pirzola çok kilo yapar ama sabaha nasıl kalktın merak ettim bak şimdi:KK76:
Valla bizim buralarda çocuk emziren ve aşırı derece canı birşey çeken kadına avucunun içini yala göğsüne yada ....sürde şöyle bir şişmesin derlerid:KK52:
Valla sürünce şişmiyormu bilemiyorum ama hala görürüm bazen teyzem canı bişe çeksin avucunu yalar sürer sağına soluna:KK14:

seyren bişii sorucam turunç dediğin şey ayrı meyve değil mi ben turunç adında bir meyve var sanıyordum
turunç reçeli dediğin pportakal kabuğu mu oluyor anlamadım orayı ya:KK53::KK30:

Canım bu reçeli portakal ve limon kabuğu ilede yapabilirsin.Limonu yada portakalı yiyebilirsin ama turunç yine narenciye olup onu sade tüketemezsin.Mideyi çok rahatsız eder.Turunç pazarlarda marketlerde hiç satılmaz,bizim buralarda milletin bahçesinde olur bahçede yoksa tüm Adana yollarında turunç ağacı ekilidir,herkes toplar.Turunç meyve olarak geçmez canım.Ekşisini kaynatırlar öyle kullanırlar sadece.Ama sağlık deposu ekşisi.

PORTAKAL

portakal-nedir.jpg

TURUNÇ Kabuğu kalın bir narenciyedir bebekim.

1462261.png

:KK1:Kız 40 kilo pirzola çok kilo yapar ama sabaha nasıl kalktın merak ettim bak şimdi:KK76:
Valla bizim buralarda çocuk emziren ve aşırı derece canı birşey çeken kadına avucunun içini yala göğsüne yada ....sürde şöyle bir şişmesin derlerid:KK52:
Valla sürünce şişmiyormu bilemiyorum ama hala görürüm bazen teyzem canı bişe çeksin avucunu yalar sürer sağına soluna:KK14:

İlahi arkadaşım ya valla çok güldürüyorsun sen beni canım ya Allah da seni güldürsün :) "Korkma şişmez artık" deseydin ya teyzene :) Üniversitede bir arkadaşım vardı kanıma girerdi bi onunla böyle sohbetler ederdim özlemişim valla sağolasın sey_ren :)

Canım bu reçeli portakal ve limon kabuğu ilede yapabilirsin.Limonu yada portakalı yiyebilirsin ama turunç yine narenciye olup onu sade tüketemezsin.Mideyi çok rahatsız eder.Turunç pazarlarda marketlerde hiç satılmaz,bizim buralarda milletin bahçesinde olur bahçede yoksa tüm Adana yollarında turunç ağacı ekilidir,herkes toplar.Turunç meyve olarak geçmez canım.Ekşisini kaynatırlar öyle kullanırlar sadece.Ama sağlık deposu ekşisi.

PORTAKAL

portakal-nedir.jpg

TURUNÇ Kabuğu kalın bir narenciyedir bebekim.

1462261.png

hmmm turunç reçeli hediye gelmişti bize bir kere ordan biliyorum acımsı oluyor biraz reçelindeki meyveleri yiyince
ama bu şekil portakaldan da yapabiliyoruz demek ha

SON YÜKLENEN YEMEKLERE YİNE BAYILDIM,hepsi birbirinden nefisolmuş
çiğ köftedki isot çok acı olmuyormuu 1 buçuk su bardağı koyulmuşş yoksa renk vermesi içinmii
ben internetten bulduğum içli köfteyi denemiştimm su koymadan domatesle yaptımm ama 1 domatesle yapmaya çalıştımm olmadı tutmadı bir türlüü
birdaha ki sefer bu tarif denenecek canımm

İlahi arkadaşım ya valla çok güldürüyorsun sen beni canım ya Allah da seni güldürsün :) "Korkma şişmez artık" deseydin ya teyzene :) Üniversitede bir arkadaşım vardı kanıma girerdi bi onunla böyle sohbetler ederdim özlemişim valla sağolasın sey_ren :)

:KK1::KK1:Allah her daim cümlemizi güldürsün canım.Teyzemin pimpirkli bir yapısı var bir sivilce görse hastayım ölüyom der.Şişsin zaten kocada beğenmez olmuş yaş 60 iş bitmiş nolcak bu saatten sonra şişsin anasını satım:KK1::KK1::KK76:
Bende yeni yeni açıldım böyle sohbetleri bende pek etmem kız napım işte senide benim kan çekti sanırım içimizde var bunlar:KK47:

X