Sevgim bitmis mi

Karşınızdaki insan Harika bir insan olabilir ama sizin için Harika değilse bir şey ifade etmez
Bir ömür geçirmeyi düşünüyorsunuz (boşansanız bile çocuk olunca mecbur bir ömür muhatap olacaksınız) o yüzden en azından şu an için hayat görüşünüz hayalleriniz uyuşan birisiyle olmanız daha doğru olur

Onu da sevmeden evlenmeyin tabiiki ama daha çoook gençsiniz uzun bir ömür var
Durumunuzu en yakın arkadaşınız yaşasa ne yapmasını önerirdiniz ya da tanımadığınız birisi olarak düşünüp ne karar verebilirsiniz ama en önemlisi dua

Umarım hakkınızda en hayırlısı olur

Karşınızdaki insan Harika bir insan olabilir ama sizin için Harika değilse bir şey ifade etmez
Bir ömür geçirmeyi düşünüyorsunuz (boşansanız bile çocuk olunca mecbur bir ömür muhatap olacaksınız) o yüzden en azından şu an için hayat görüşünüz hayalleriniz uyuşan birisiyle olmanız daha doğru olur

Onu da sevmeden evlenmeyin tabiiki ama daha çoook gençsiniz uzun bir ömür var
Durumunuzu en yakın arkadaşınız yaşasa ne yapmasını önerirdiniz ya da tanımadığınız birisi olarak düşünüp ne karar verebilirsiniz ama en önemlisi dua

Umarım hakkınızda en hayırlısı olur
Çook teşekkür ediyorum cevabınız ve güzel tespitleriniz için

Aşk varken mantık devreye giremez. Ama sizde mantik dogru soyluyor. Aile cok onemli. Uzak yakin oturmalari farketmez. Yarin bir gun adamin değişmeyeceğini, seni degistirmeye calismayacagini bilemezsin. Mesela benim esim evlendigimizde bile asiri tutucu biriydi. Suan siyasi anlamda bile o zamana göre tam zit partiye gecti. Ailelerimiz ayni goruste ama esimin bu zitligi bile olay oldu. Sizde dahada uç bu fark. O yüzden ileride buyuk sikintilar yasarsiniz. Ben erken evlenip 4 yillik degilde 2 yillik okuduguma pismanim. Gun gelir master yapmadiginiza, yurtdisina gitmediginize pismanlik duyarsiniz...

Tecrübelerime dayanarak sana şunu söylemek istiyorum, bir dakika bile düşünmeden ayrıl derim çünkü aileler farkkyaa bu en büyük sorun ki bende aynısını yaşıyorum.. Asla kariyerini ve hayallerini kimse için harcama değmiyor. Ve seviyor diyorsun ya evlenirsen o büyük sorunlar yüzünden sevginin s si kalmaz emin ol . Herşey gönlünce olsun.

1 sene bitince -işyerinde o benim üstümdu bu arada- Ben terfi aldım ama bu sefer direkt onla muhatap oluyordum beni diğer müdürden kıskanmaya başladı onlar da baya yakın arkadaştı. Kavga gürültü terfiden bir ay geçmeden ordan ayrıldım . Iliskimiz düzeldi ordan çıkınca çünkü işyeri stresi vardı ikimizde de.

Ben buraya takildim. Sizi kiskanmaya basliyor ve terfi aldiginiz halde isinizden ayriliyorsunuz. Sizin isten ayrilmaniza sebep olmasi normal bir durum mu?
Anlamaya calistigim icin soruyorum.

Ben buraya takildim. Sizi kiskanmaya basliyor ve terfi aldiginiz halde isinizden ayriliyorsunuz. Sizin isten ayrilmaniza sebep olmasi normal bir durum mu?
Anlamaya calistigim icin soruyorum.
O süreçte ondan da ayrıldım Hayır normal bir durum değildi zaten baya olayliydi . Işten ayrılma hakkını yedim diye günlerce ağladı vs

Ben sadece şu inşalarımızda ki bu düşünceyi anlayamıyorum '' Ne demek oluyor bu yobazlık insanların dinini yaşaması yobazlık mı yüce kitabımız Kuran'ı Kerim de emir ve istemlere uymak yobazlık mı oluyor '' benim de başım açık ama dinini yaşayan insanlara öyle hiç konuşmadım ve düşünmedim dinlerini yaşadıkları için yobaz demedim lütfen siz bu kafalarınızı değiştirin.

Zaten aile ve görüş ayrılıkları sizi ayıracaktı.
O işler öyle ablasıyla anlaşıyordum ile yürümez.
İki gün sonra yanlarında çıplak gibi hissedip düşünmediğiniz bir siz olursunuz.

Ben sadece şu inşalarımızda ki bu düşünceyi anlayamıyorum '' Ne demek oluyor bu yobazlık insanların dinini yaşaması yobazlık mı yüce kitabımız Kuran'ı Kerim de emir ve istemlere uymak yobazlık mı oluyor '' benim de başım açık ama dinini yaşayan insanlara öyle hiç konuşmadım ve düşünmedim dinlerini yaşadıkları için yobaz demedim lütfen siz bu kafalarınızı değiştirin.
Dindar ama yobaz değil dedim dikkatli okuyun lütfen. Dinini kendine yaşayana dindar , başkalarına karışık eleştiren katı kurallar koyan insanları dine göre sınıflandıran basma doğru bilmeyen ilim bilimden uzak olunca yobaz oluyor.

Şimdi karışmayan adam evlenince ailesine döner ve tartışmalar başlar. Armut dibine düşer unutma .

Yani hiç öyle bir şey yapacak gibi bir hâli yok, Ben asla ödün vermem hiçbir şeyden. Bunu gördü. Ama hemn o kadar geleneksel olup hem kendi hallerinde olmaları beni ikilemde bırakıyor. Benim annem açık , Babam hergün içer ablam feminist aktivist 😂
yoo benim baba tarafımda çok dindar ama çarşaflı değil tesettürlü namazlı abdestli hepsi ama son derece de moderndirler asla açıksın diye yargılayıp eleştirmezler çocuklarını okuturlar özellikle kız çocuklarının eğitimine çok önem verirler halalarımda dahil hiç bir amcamın sigara dahi içtiğini bilmem ama yanlarında içebilirsin alkol bile en ufak eleştirmezler gerçekten islamı yaşayan ve islamın hoşgörü dini olduğunu yansıtan insanlar var benim baba tarafım öyle mesela başkaları da vardır mutlaka öyle bir aile olabilirler yani

yoo benim baba tarafımda çok dindar ama çarşaflı değil tesettürlü namazlı abdestli hepsi ama son derece de moderndirler asla açıksın diye yargılayıp eleştirmezler çocuklarını okuturlar özellikle kız çocuklarının eğitimine çok önem verirler halalarımda dahil hiç bir amcamın sigara dahi içtiğini bilmem ama yanlarında içebilirsin alkol bile en ufak eleştirmezler gerçekten islamı yaşayan ve islamın hoşgörü dini olduğunu yansıtan insanlar var benim baba tarafım öyle mesela başkaları da vardır mutlaka öyle bir aile olabilirler yani
Bana da öyle gibi geliyordu lakin İlk zamanlardan sonra o değişti Biz anlasabildik ama ailesi değişir mi ki ve benim ailem sıcak bakmıyor o kadar zıt bir düşünce ile evlenmeye olmaz zaten der annem hep. Kendimi hep sinirlanmis hissetmek istemem onun ailesi yanında. Mesela görünce elti kaynana beraber gezmeye alışverişe veya bir yere gitsek çok tuhaf duracak ki ortak paydada buluşabilir miyiz, Onu bilmiyorum onun çevresi o kadar zıt ki benimkine

Sevgililik döneminde ne kadar önemsiz görünse de aile yapısının, yetiştiriliş biçiminin yakın olması önemli . Herkes her konuda aynı düşünmez aynı yaşamaz ama hayat tarzını belirleyecek temel konularda aynı pencereden bakmak çok ama çok önemli .
Şuan “sevgim bitmiş mi ?” diye soruyorsunuz ya . Bu his , önsezilerinizin size verdiği bir alarm . Önsezilerinize kulak verin derim

Kadınlar merhaba .. aslında cevabını bildiğim bir soru sormaya geldim.. sevgilimle İki yıldır beraberiz aynı iş yerinde idik orda tanıştık sonra ben ordan ayrıldım 8 Ay oluyor. Ilk zamanlarda her şey mükemmel gözüm kimseyi görmüyor sadece onunla plan yapıyordum cicim ayları iste. 1 sene bitince -işyerinde o benim üstümdu bu arada- Ben terfi aldım ama bu sefer direkt onla muhatap oluyordum beni diğer müdürden kıskanmaya başladı onlar da baya yakın arkadaştı. Kavga gürültü terfiden bir ay geçmeden ordan ayrıldım . Iliskimiz düzeldi ordan çıkınca çünkü işyeri stresi vardı ikimizde de. Neyse ben başka iş bakmadm biraz kendime zaman ayırdım ve part time kolay ama getirisi güzel arada çalıştığım bir işe girdim. Ama hergün beraberiz her şey ortak. Ben dindar biri değilim , sigara içiyorum, açık giyiyorum ve birsürü arkadaşım var içmeye gideriz hep . Kendisi aşırı dindar , ailesi de. Peçeliler. Arada dini şeyleri konuşuruz tartsiriiz ama o kadar. Mesela asla arkadaşıyla tanışmadım çünkü onlarda sevgililik kavramı yok, olamaz yani evlenmeden tanisamam. O ise bütün arkadaşlarımı bilir tanır arası da iyi. Sadece ablasıyla tanışmıştım nasıl olduysa. Ama yobaz değiller yani ablası ile aramız iyi. Ona uzun zamandır yurtdışı planlarımı isteğimi söylüyorum adım atsın diye biraz uğraşıyor gibi yapar benim hevesim kaçınca ilgilenmez bir daha. Gitmek istiyor musun diyorum Evet diyor kesinlikle falan ama asla bişey yapmıyor . Ben de ingilizce sınavlarına hazırlanmaya başladım toefl ielts falan düzenli olarak. Au pair programına, master programları falan bakıyorum. Is ciddiye binince aramız çok soğudu nadiren sohbet ediyoruz oturup susuyoruz beraber. Gitmeden haber ver diyor gülüp. Benim bu isteğim hep vardı hatta ailem nıye gitmedin bile dedi bana. Ama artık gerçek planlarımda onu koyamıyorum aileler çok farklı hayat bakışımız farklı falan diyorum ama bunlar bahane mi diye de düşünüyorum... sonuçta ben onun öyle olduğunu biliyordum.. eskiden hep namaz kılıp Kur'an dinlerdi artık onları da yapmıyor tuhafıma gidiyor İlk içkisini içti benle hiç de zorlamadım kendi istedi Kendimi suçlu hissediyorum bazen. Gelecek için de yakın dönemde evlenmeyi düşünmüyorum Ona da söyledim , çocuk hele hiç istemiyorum. O çocuklara çok düşkün yaşı da 31. Bazen bakıyorum nereye kadar gidecek böyle diye sonra diyorum ki sen onu zaten bitirmişsin o yüzden her şeye bahane uyduruyorsun..
Kafam çok karışık. Kendisi o kadar iyi sevgi dolu mükemmel kişilikte biri ki. Burayı okuyunca Ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum
Hiçbir seyime karışmaz , saygısızlık etmez anlayışlı efendi akıllı iyi biri. Ama bilmiyorum sanki ona sevgim bitmiş gibi hissediyorum bazen. Çok sevmiş olsam her şeyi göze alıp bu kadar realist bakmaz miydim acaba diye düşünmekten yoruldum. Fikirleriniz benim için değerli.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın detayları vermek istedim , Hep kendimde arıyorum sorunu çünkü. Dışarıdan arkadaşlarım falan asla onun gibi birini bulamazsın , Seni böyle sevecek birini bulamazsın çok iyi mükemmel falan diyorlar hep. halbuki Sorun birini bulmak değil o sevginin hakkını vermek.. yazmadığım binlerce detay var mesela o ailesine çok bağlıdır, bankada hesap açıp kendine ev almak için yatırım yapıyor ama biz harcarken beraber harcadık hep ve bana evi daha yeni söyledi . Birsürü şeyi anlatmaz kendi içinde yaşar , yalan veya geçiştirme ile kapatır konuyu falan bunlardan tartıştık epey.
Dindar ama sizinle içti.Atkadaslarını tanımıosunuz ama o sizin arkadaşlarınızı tanıyor arası iyi.Ev için para biriktirmiş ama biz berAber harcadık(burayı anlamadım.Adam arada kalmış gibi.Ailesi nasıl buda onemlı.Davul bile dengi dengine.Hem sevgın bitmişse o işten hayır gelmez.Sevincede kör oluoruz.Sen sevmıosun bak gözlerin hep açık.

Dindar ama sizinle içti.Atkadaslarını tanımıosunuz ama o sizin arkadaşlarınızı tanıyor arası iyi.Ev için para biriktirmiş ama biz berAber harcadık(burayı anlamadım.Adam arada kalmış gibi.Ailesi nasıl buda onemlı.Davul bile dengi dengine.Hem sevgın bitmişse o işten hayır gelmez.Sevincede kör oluoruz.Sen sevmıosun bak gözlerin hep açık.
Harcamalar ortak ama birikim yaparken haberim olmadı yani harcarken ortak ama söylemedi biriktirdigini. Çok doğru . Gözüm hep açık çünkü annem babam aşırı farklı ve mutsuz bir evlilik oldu . O duruma düşmek istemem. Anne babam akraba ama kişilik olarak bile çok uyumsuz olmuşlar. O bile çok etkilemiş. Böyle de bakınca diyorum ki benliğimr zarar ben çok özgürlüğüne düşkün biriyim sert dobra bir yapım var, kendime de çok düşkünüm psikolojimi de kötü etkiledi yarışıyor gibi bazen , o yaşa geldi ne istediği belli değil diyorum bunlar olmamalı. Yakıştıramiyorm kendime de

Yalan soyleyen adamla 1 gun bile beraber olmayin , hayatinizi yasayin , yurtdisina cikin ama bu adamla yurumez iliskiniz , herseyi gectim yalan soyluyor

Yalan soyleyen adamla 1 gun bile beraber olmayin , hayatinizi yasayin , yurtdisina cikin ama bu adamla yurumez iliskiniz , herseyi gectim yalan soyluyor
Yalan nasıl yalan , geçiştirme üzerine kurulu kişiliği. O sırada ardı ardına olmamış şeyleri atıp tutar sırf olay kapansın diye. Hep şüpheci oldum artık. Biseyine inanamiom. Geçen beni şeytan gibi görme dedi gülerek ama her şeyini planlama üstümde strateji yapma dedim beni ne soktu ben ne kadar net isem o da o kadar flu

X