- 11 Şubat 2023
- 9.835
- 1
- 21.844
- 268
Niye söylensin ya da neden gizlensin ?.psikologa gitmek de ihtiyaç. Her koşulda çok güçlü olamıyoruz.her zaman doğru kararı veremeyebiliyoruz.Merhaba hanımlar :)
Aklımı kurcalayan bir durum var. Psikoloğa gidiyorum uzun bir süredir. Hayatıma bir adam girdi, güzel ilerliyor. Ama psikoloğa gittiğimi söyleyemedim. Yani bana karşı olumsuz bir önyargısı olursa ve farklı davranırsa diye korkuyorum sanırım. Siz söylemiş miydiniz ? Sizin fikirlerinizi almak istedim :)
Gerek yok zamanla söyleyebilirsin.Merhaba hanımlar :)
Aklımı kurcalayan bir durum var. Psikoloğa gidiyorum uzun bir süredir. Hayatıma bir adam girdi, güzel ilerliyor. Ama psikoloğa gittiğimi söyleyemedim. Yani bana karşı olumsuz bir önyargısı olursa ve farklı davranırsa diye korkuyorum sanırım. Siz söylemiş miydiniz ? Sizin fikirlerinizi almak istedim :)
Konusu geçerse söyleyin tabii. Ama sana bir şey söylemem lazım diyip ezilip büzülerek söylemeyin sanki ayıp bir şey yapmış gibi.Merhaba hanımlar :)
gittiğniz eğer psikiyatrist olmuş olsaydı çekingelerinizde haklı olabilirdiniz,gerçi o da son derece doğal ama bizim toplumumuz en ufak farklılıkları bile yadırgayıp acımasızca hırpalayabiliyorlar insanları,bence psikolog özel alana giriyor,tıpkı iç dünyanız,hayalleriniz,duygu,duşünceleriniz gibi o yüzden söylemeniz gerekmez kimseden birşey saklıyormuş gibi düşünmeyin rahat hissedin bunda saklanılmış bir kusur yok,çoğumuz yasadığmız coğu seyi kimseye anlatmıyoruz,bunuda anlatmayıverin ne olacak...Merhaba hanımlar :)
Nasıl isterseniz. Ama kötü bi şey değil bu. Aslında özellikle de bu zamanda herkesin ihtiyacı var. Valla pahalı olmasa gidicem bende :)Merhaba hanımlar :)
Kendinizi onun yerine koyun. Siz karşıdaki kişi terapiye gitse onu bırakıp gidecek misiniz destek mi olacaksınız? Destek olacaksınız. karşınızdaki kişiden de bunu bekleyerek hiç çekinmeden söyleyin. Beklediğiniz şekilde davranmazsa da ayrılın zaten.Merhaba hanımlar :)
O arkadaşa mal diyebilir miyim ? Çok sinir oldumKarşıdaki insana bağlı. Ben şahsen travma sahibi ve değilim ama kendim de gidiyorum, gizlemeyi geç her önüme gelene de tavsiye ediyorum. Hayatımdaki insan da kendiyle problemlerini çözmek için terapiye giden biri olsa vallahi Cook sevinirim. Terapiye gitmeyi deli doktoru olarak algılayan adamla da hiç işim olmaz. Çünkü bence maldır. O adam yarın evliliğimiz dara düşse cift terapisine de gelmez, cinsel problem yaşasa utancını yenip doktora da gitmez. Çünkü sorun çözme yerine bundan utanip kalitesiz kalitesiz yaşayan, mal bir adamdır :)) o yüzden ben söylerim. Ama"Biliyor musun ben psikoloğa gidiyorum" diye itiraf ya da büyük olay gibi değil. Bazı şeylere 'terapistik de böyle böyle demişti' falan diye. Mesela o bir sorun yaşarken 'terapistim şöyle şöyle demisti' diye yerinde bir örnek vererek falan .
Bu arada konuyu anladim. bir kız arkadaşımın kendiyle sorunları vardı, ben de kendi terapistime gitmesi için önerilerde bulundum. Adam da 'senin ilaç tedavisi alman lazım, önce ona başla, sonra terapiye başlariz' demiş, psikiyatriste yönlendirmiş. Kız da benim de oldigum arkadas grubunda anlattı gayet mutlu. Aynı gün bir şey oldu, lafın gelişi "deli miyim ben" dedi. Öteki arkadaşımız da gülüp "e deli değil misin, psikolog psikiyatriste yönlendirmedi mi" diye dalga geçtiarkadaşımı sonradan özelden uyardım ama çok kötü bir bakış açısıyla konuştu ve kızı tedaviden soğuttu. O kız da mesela sevgilisine anlatmaktan vazgeçti bu tepkiden sonra. Annesinden bile gizledi
Psikologa gitmek utanılacak ya da gizlenecek bir şey değil. Ben gittiğim dönem tüm yakın çevremle paylaşmıştım.Merhaba hanımlar :)
Psikiyatristle psikoloğun ortak alanında olan ama terapi gibi süreçlere çok inanmadığı/ tıp doktoru olduğu için psikiyatriye görünmeyi tercih eden çok fazla insan var. Özellikle hafif depresyon gibi durumlarda terapiyle daha uzun vadede çözülecek problemler ilaç desteğiyle daha hızlı çözüldüğü için psikiyatri tercih ediyorlar. Psikiyatriye sadece ciddi psikolojik sıkıntısı olanlar insanlar gitmiyor yani.Psikiyatriste gidiyor olsaniz soylemeniz gerekir bence ama psikolog neden soylensin ki?Soylense de ne fark eder, olabilir yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?