Karşıdaki insana bağlı. Ben şahsen travma sahibi ve değilim ama kendim de gidiyorum, gizlemeyi geç her önüme gelene de tavsiye ediyorum. Hayatımdaki insan da kendiyle problemlerini çözmek için terapiye giden biri olsa vallahi Cook sevinirim. Terapiye gitmeyi deli doktoru olarak algılayan adamla da hiç işim olmaz. Çünkü bence maldır. O adam yarın evliliğimiz dara düşse cift terapisine de gelmez, cinsel problem yaşasa utancını yenip doktora da gitmez. Çünkü sorun çözme yerine bundan utanip kalitesiz kalitesiz yaşayan, mal bir adamdır :)) o yüzden ben söylerim. Ama"Biliyor musun ben psikoloğa gidiyorum" diye itiraf ya da büyük olay gibi değil. Bazı şeylere 'terapistik de böyle böyle demişti' falan diye. Mesela o bir sorun yaşarken 'terapistim şöyle şöyle demisti' diye yerinde bir örnek vererek falan .
Bu arada konuyu anladim. bir kız arkadaşımın kendiyle sorunları vardı, ben de kendi terapistime gitmesi için önerilerde bulundum. Adam da 'senin ilaç tedavisi alman lazım, önce ona başla, sonra terapiye başlariz' demiş, psikiyatriste yönlendirmiş. Kız da benim de oldigum arkadas grubunda anlattı gayet mutlu. Aynı gün bir şey oldu, lafın gelişi "deli miyim ben" dedi. Öteki arkadaşımız da gülüp "e deli değil misin, psikolog psikiyatriste yönlendirmedi mi" diye dalga geçti
arkadaşımı sonradan özelden uyardım ama çok kötü bir bakış açısıyla konuştu ve kızı tedaviden soğuttu. O kız da mesela sevgilisine anlatmaktan vazgeçti bu tepkiden sonra. Annesinden bile gizledi