• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgiliye / Konuştuğun kişiye psikoloğa gittiğin söylenmeli mi ?

bcgirl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
2.273
2.525
133
Merhaba hanımlar :)

Aklımı kurcalayan bir durum var. Psikoloğa gidiyorum uzun bir süredir. Hayatıma bir adam girdi, güzel ilerliyor. Ama psikoloğa gittiğimi söyleyemedim. Yani bana karşı olumsuz bir önyargısı olursa ve farklı davranırsa diye korkuyorum sanırım. Siz söylemiş miydiniz ? Sizin fikirlerinizi almak istedim :)

sizin için özelse tabi ki söylemeyebilirsiniz. Söylemek isterseniz de neden gittiğinizi izah edersiniz önyargı oluşmaz diye düşünüyorum. kaldı ki psikoloğa gittiğiniz için önyargı oluşturacak kişiyle birlikte olmamanız daha doğru olur.

Evet doğru söylüyorsunuz öyle bir düşüncesi varsa zaten anlamış olurum.

bu konuda bana önyargısı olacak adamla değil sevgili olmak oturup kahve bile içmem.
söylersiniz söylemezsiniz o sizin ozeliniz ama adamın tepkisinden çekinmeyin.
önyargısı olursa basın tekmeyi.

Mesela terapi süresince yokum o sırada ne yaptın gibi şeyler sorduğunda sanırım ne diyeceğim diye düşünceler beni alıyor 🙄

Aklımı kurcalayan bir durum var. Psikoloğa gidiyorum uzun bir süredir. Hayatıma bir adam girdi, güzel ilerliyor. Ama psikoloğa gittiğimi söyleyemedim. Yani bana karşı olumsuz bir önyargısı olursa ve farklı davranırsa diye korkuyorum sanırım. Siz söylemiş miydiniz ? Sizin fikirlerinizi almak istedim :)
Bana kalırsa toplumun tamamı psikoloğa gidip destek almalı. Psikiyatrik bir vaka başka, psikoloğa gitmek başka. Ancak siz böyle bir soruyu dahi aklınızdan geçiriyorsanız bence söylemeyin. Sonra herhangi bir davranışını bu düşüncenize yorup mutsuz olabilirsiniz. Ne gerek var her şeyi bilmesine?

Bence söylemeyin. Sevgili,eş değil kimseye söylemeyin. İnsanlar o kadar acımasız ki. En ufacık bir tartışmada psikolojin bozuk zaten moduna giriyorlar..Bu da insanı yıpratıyor.
"Senin de bozuk, sen ne zaman tedaviye olumlu bakacaksın?" demiştim ben bi arkadaşa, deneyin memnun kalacaksınız.

Psikolojik destek almayı sorun olarak algılayacak kişiyle aynı ortamda bile bulunmam. Keşke herkes destek alsa da burada okuduğumuz dertler hiç yaşanmasa.

Kaldı ki insanların psikiyatrist tarafından konulmuş teşhisi de olabilir. Bu hemen o kişiyi şizofren yahut tehlikeli biri yapmıyor. Ön yargılardan nefret ediyorum.

İnsanına bağlı canım ama ben ilaç kullandığım dönem bunu öğrenen eski eşim bahsedebildiği herkese anlatmış bu durumdan boşandığımız ima etmişti oysa ben boşanma döneminde bana yaşattığı kötü olaylar yüzünden destek almıştım. Herkes böyle çıkacak değil tabi ama size özel kalsın derim ben insanların ne olduğu belli olmuyor malesef

Karşıdaki insana bağlı. Ben şahsen travma sahibi ve değilim ama kendim de gidiyorum, gizlemeyi geç her önüme gelene de tavsiye ediyorum. Hayatımdaki insan da kendiyle problemlerini çözmek için terapiye giden biri olsa vallahi Cook sevinirim. Terapiye gitmeyi deli doktoru olarak algılayan adamla da hiç işim olmaz. Çünkü bence maldır. O adam yarın evliliğimiz dara düşse cift terapisine de gelmez, cinsel problem yaşasa utancını yenip doktora da gitmez. Çünkü sorun çözme yerine bundan utanip kalitesiz kalitesiz yaşayan, mal bir adamdır :)) o yüzden ben söylerim. Ama"Biliyor musun ben psikoloğa gidiyorum" diye itiraf ya da büyük olay gibi değil. Bazı şeylere 'terapistik de böyle böyle demişti' falan diye. Mesela o bir sorun yaşarken 'terapistim şöyle şöyle demisti' diye yerinde bir örnek vererek falan .

Bu arada konuyu anladim. bir kız arkadaşımın kendiyle sorunları vardı, ben de kendi terapistime gitmesi için önerilerde bulundum. Adam da 'senin ilaç tedavisi alman lazım, önce ona başla, sonra terapiye başlariz' demiş, psikiyatriste yönlendirmiş. Kız da benim de oldigum arkadas grubunda anlattı gayet mutlu. Aynı gün bir şey oldu, lafın gelişi "deli miyim ben" dedi. Öteki arkadaşımız da gülüp "e deli değil misin, psikolog psikiyatriste yönlendirmedi mi" diye dalga geçti 😕😕😕 arkadaşımı sonradan özelden uyardım ama çok kötü bir bakış açısıyla konuştu ve kızı tedaviden soğuttu. O kız da mesela sevgilisine anlatmaktan vazgeçti bu tepkiden sonra. Annesinden bile gizledi

Psikiyatriste gidiyor olsaniz soylemeniz gerekir bence ama psikolog neden soylensin ki? 🤷 Soylense de ne fark eder, olabilir yani.

Back