- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- 823
- Konu Sahibi karamelcoffee
-
Valla ben düşünüyorumerkek çocukları için birkaç sayfa önce aynen şunu yazdım:
Ben asıl şunu merak ediyorum. Kaç tane erkek evladı olan aile oğulları hakkında "oğlumuz henüz çok genç, kanı kaynıyor, hormonları tavan, kendini ve karşı cinsi yeni tanıyor ve henüz cahil, bilinçli değil. Ya bir kızla birlikte olur da kızın, kızın ailesinin ahını alırsa, ya günahına girerse, ya kız hamile kalırsa ve oğlumun başına istemediği işler açılırsa, ya kız ve kızın ailesi evlenmeleri için baskı yaparsa, ya oğlum kıza birlikte olmak için ısrar etmek gibi bir hata yaparsa, hem o kıza hem de oğlumuza yazık değil mi? Bu çocukların kişilikleri bile yeni yeni oturuyor, iyi gibi gelen birşey yapıp da sonra kötü olduğunu düşünüp pişman olursa karşılıklı olarak?" diye düşünüyor, endişeleniyor, benim oğlum ya uçkuruna sahip çıkamazsa, ya birinden hastalık kaparsa diye düşünüyor?
Namus, bekaret bilmem ne deyip duranlar bunu korumanın görevini sadece kadına ait diye düşündüğü için oğullarına toz kondurmuyor olabilir mi?
bence erkek çocuklarını da düşünmek lazım, madem kızı kafalarına takıyorlar oğullarını da taksınlar, onların da korunmaya ihtiyaç duydukları durumlar oluyor. yani bi tek zarı yok diye neden bu ayrımcılık? :)
benim kastim bu kizimizi bir erkek tatile götürecek acaba bu erkegin tatile gitmekte ki niyeti ne bunu her aptal anlar.. pekii, beni kullanmak isteyen bir erkek beni hakikaten ne kadar mutlu edebilir.. hadi diyelim etti boyle seylere ne gerek var ?? bakin hanimefendi ne olursa olsun ister entel ol ister dantel ol ister elit ol ister kültürlü ol hiçbir gerekçe bu kizin o otel odasina gitmesine müsaade edemez
Valla ben düşünüyorum
16 yaşında oğlum bu yaşta veya önümüzdeki 4-5 yıl içinde cinsel deneyim yaşamasını istemem.Bu konuda ciddi endişelerim var ve her fırsatta bu konuda uyarıyorum.
Aklıbaşında her anne babanında ergen erkek veya kız çocukları için endişelenmesi gerektiğini düşünüyorum.Bu yaşta geri dönüşü olmayan şeyler yaşamaları hastalık kapmaları veya hamilelikle uğraşmalarını kimse istemez sonuçta.
Valla ben düşünüyorum
16 yaşında oğlum bu yaşta veya önümüzdeki 4-5 yıl içinde cinsel deneyim yaşamasını istemem.Bu konuda ciddi endişelerim var ve her fırsatta bu konuda uyarıyorum.
Aklıbaşında her anne babanında ergen erkek veya kız çocukları için endişelenmesi gerektiğini düşünüyorum.Bu yaşta geri dönüşü olmayan şeyler yaşamaları hastalık kapmaları veya hamilelikle uğraşmalarını kimse istemez sonuçta.
Size ne yapacağınızı sormadım beni irgalamaz buraya konu acildiysa bende fikrimi söylerim. Teşekkürler
ben de tam olarak bunu diyorum. kimse kemik filan kırmasın boşunabence boşa tartışıyorsunuz,
izin verenlerin kızları sevgilimle tatile gidiyorum diyip gidecek,
vermeyenlerinki yaz okuluna, mervelere ya da okula gidiyorum diyip gidecek.
ama gitmek isteyen gidecek, hele de bizim çocukların kuşağında oooo kendimizi kandırmayalım
ben de tam olarak bunu diyorum. kimse kemik filan kırmasın boşuna
Ahbdjdnfjf gelecege yonelik dusunelim demissiniz ben de düşünüp yazdım ? Dediklerinizi çabuk unutuyorsunuz sanırım balık yağı kullanın.
hala DÖVERİM diyor. bunu alenen söylüyor ve kimse buna müdahale etmiyor. ben de o zaman bu şiddet yanlısı tutumun onaylandığını düşünmeye başlıyorum.Kızlarınız, ogullarınız çatır çatır sevişebilir istedikleriyle,
Umurumda degil inanın.
Lakin benim evladım benim umurumda, kimsenin umurunda olmadıgı kadar.
İzin vermem dedim ve bitti.
Kızıma oturup hayata dair çok şeyi paylaşabilen bir anne olacagımdan hiç şüphem yok ama ona hayatı öğretmeye gayret ederken o bazı şeyleri kendi inisatifine göre kullanıp ve ciddi ciddi ailemizi hiçe sayar başına buyruk aldıgı kararların adına da ''ben özgürüm'' diyerek önüme gelirse (bu konu ve türevleri için) icabına bakarım.
İstedigi bölümü okuyabilir, istedigi etkinliğe, aktiviteye katılabilir. Arkadaşlarıyla gezebilir, sinemaya da gidebilir hatta erkek arkadaşı da olabilir ama bu yanlış olan şeyleri yapabilecegi anlamına gelmiyor. Size dogru gelebilir, bana ise ters.
Özgür olması demek her naneyi yiyebileceği anlamına gelmiyor benim lügatimde.
Ben izin vermeden ona defaatle anlattıgım şeyler üzerinden bana ve aileme bu türlü bir yanlışlık yaparsa. (kendi rızası dısında)
Anlattıgım halde, izin alamayacagını bildigi halde böyle bir yalanla karşılaşırsam ben gözünün yaşına bakmam.
DÖVERİM, net.
İsteyen kundaklara sarar.
İsteyen afferin benim kızıma/ogluma der.
Açıkçası vız gelir bana tırıs gider.
Kendi evlatlarınız kendiniz düşünürsünüz ne yapıp, ne yapmayacagınızı.
Benim evladım ve ben ona sınırlarını bilmediği müddetçe mudahale etme hakkına sahibim.
Sınırlarını bilecek.
Bilmezse bildirilecek bu kadar basit benim için.
Evladımı sokakta bulmadım ben, bulanlara da hiiiç lafım yok dedigim gibi kendi çocugu kendisi baksın başının çaresine.
Ben ebeveyn olarak dogurdugum, dünyaya gelmesine vesile oldugum canlıyı korumak kollamakla görevliyim, o da kendini korumakla görevli.
Hadi kızım/oglum özgürsün deyip özgürlüğün tanımını uçsuz bucaksız deryalara taşıyamam ben.
Dediğim gibi isteyen istedigi şekilde yetiştirebilir çocugunu, ben bana göresine göre konuşur, yazar, çizerim. :)
bence de. dövülen çocukları görüyoruz.bilemiyorum, geniş olayım, konya ovası olayım, ne olursam olayım,
şuraya çaresizce konu açıp, annenden destek al dendiğinde "anneme söyleyemem döver, babama söyleyemem keser" diyen çocuğun annesi olmayayım yeter bana
çocuğumun benden korkup yabancı bir erkeğe sığındığını görmektense, mezhebimde at koşturtmayı tercih ederim.
Yani diyorsunuz ki aileler herşeye sınırsız izin vermeli (ki bu mantıkla izin isteme durumuda ortadan kalkar çünkü herşey serbest). Bu durumda ailenin onaylamadığı bir insanla evliligide ben pazara gidip gelicem deme rahatlığında yapabiliriz.Kız arkadaşlarımla gidicem de ve git.
Yalan söylemek zorunda birakmasin onlar da. Benim mantigim budur. Kimse gizli is yapmayi sevmez ama eger aile yalana tesvik ediyorsa yalan söylenir. Basina bir sey gelince buna üzülmeyip söylediğin yalanin pesine dusecek aile hayli hayli hak ediyordur zaten. Ama oldugun yerle ilgili yalan soyleme. Basina bir şey gelirse en azindan nerede arayacaklarini bilsinler. Bu da yine kendi iyiligin icin zaten.
hala DÖVERİM diyor. bunu alenen söylüyor ve kimse buna müdahale etmiyor. ben de o zaman bu şiddet yanlısı tutumun onaylandığını düşünmeye başlıyorum.
Kim edecek sen mi ? :)hala DÖVERİM diyor. bunu alenen söylüyor ve kimse buna müdahale etmiyor. ben de o zaman bu şiddet yanlısı tutumun onaylandığını düşünmeye başlıyorum.
Ahhaa agzina saglik harika yazmissinmilletin vajinasıyla penisiyle bu kadar oynayacağınıza bu zamana kadar kendinizinkiyle oynamış olsaydınız cinsel ilişkiye "erkeğin kadını kullandığı bir şey" olarak bakmazdınız. evli misiniz bekar mısınız bilmiyorum ama size de hak veriyorum aslında ben. bekarsanız kendi cinsel organınıza bakmaya utanarak büyüdüyseniz cinsellik için böyle düşünmeniz ya da evliyseniz ve kocanız seksten anlamıyorsa, penisi 10 cm falansa, ön sevişmeyi bilmeyen bir odunsa, bilse bile 1 dk'da boşalan ve sonra poposunu dönüp yatan bi tipse böyle bir yorum yazmanız gayet normal.
hep söylüyorum, yine söyleyeceğim: cinsellikten zevk alan hiçbir kadın cinselliği "erkeğin kadını kullanması" olarak görmez. öyle gören kadınların cinsel hayatlarının olmadığı ya da çok kötü olduğu belli.
siz beğenmiyorsanız yapmazsınız ama yapana da karışamazsınız. milletin aldığı zevki bu kadar kıskanmayın, siz de uğraşırsanız alabilirsiniz. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?