- 5 Eylül 2013
- 2.269
- 1.775
-
- Konu Sahibi sassyassyy
tamamen katılıyorum, bu ilişki size hayatınız boyunca bu duyguları hissettirir, hele ki istediği seviyeye gelmezsiniz, ay yürüsün gitsin yaBu egonun sonu şu olur.önce daha iyi iş bulur sonra daha iyi hayat ister ilk gözüne batacak sen olursun.kimsenin egosu altında ezilmemeni tavsiye ederim.önceleri göz ardı ettiğin ego gün gelir sende zerre özgüven bırakmaz.hele kızla görüştüğünü düşünüyorsan kendini bu arkafsştan koparman gerekli bence
Bence böyle biriyle yaşamak zor, kendisini değiştirmesi lazım.
Bir kere o siteyi sizinle yapmış mutlaka adınız ya da e-mailiniz geçmeli, size tatlı bir jest yapmalı hatta övmeliydi, bakın kız arkadaş şu kadarını yaptı diye. Ben bu kısma çok takıldım.
Kızı kaydetmesi (hadi sebebi olabilir) ama yeterince açıklama yapmaması da bana sinir bozucu geldi.
Bir de sinir bozucu başka detay; "sinirlisin. Kendine gelince konuşalım vs" demiş, ve çekip gitmiş. Onda bile üstüne alınmamış, siz kendi kendinize gelin güvey olup mu sinirlendiniz yani? Seni biraz üzdüm ama suçum yok demesi bile alttan almaktır. Böyle kelimeler bana hep psikolojik baskı olarak görünüyor. Ben pohpohlanma karakterini abimde gördüm sürekli ve dayanamıyorum asla en ufağına bile. Zor oluyor böyle insanla yaşamak.
konu biraz uzun olabilir,çok doluyum okumak istemeyenler yorumsuz kalırsa çok sevinirim.
erkek arkadaşımdan bahsedeyim,kendisi elektrik elektronik okuyor ve okuldaki amacı 4.0 ortalama yapmak. okuldaki herkes tanıyor,hocaların bir işi olduğunda onu çağırıyorlar,okulun sitelerini vs yapıyor. yani başarısıyla tanınan birisi. ama asosyal değil. nasıl yetişiyor bilmiyorum ama sınavdan bir gece önce sürekli benimle konuşup ertesi gün sınavdan 100 alabilen değişik bir bünyeye sahip. başarısıyla hep gurur duyuyorum. egosuyla seviyorum onu. mütevazı değil,genelde taktir edilmekten hoşlanıyor ben de ediyorum.
ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ve az çok aynı şeylerle uğraşıyoruz. daha doğrusu benim derslerim onun hobisi. birlikte bir site kurduk. bizim okulun ders seçimleri olacağı zaman sistem genelde çöküyor ve öğrenciler mağdur oluyor. bunun için alternatif bir şey yaptık. yine okulun ders seçme döneminde de açtık siteyi,hep aynı zamanlarda açarız diğer zamanlarda erişim yok siteye.
tamam,o benden daha bilgili ve sitenin belki %80'ini o halletti ama işin içinde benim de emeğim var. sitenin linkini kendisi paylaşıyor,"arkadaşlar bu adresten add-drop işlerinizi halledebilirsiniz,sıkıntı halinde bir mesaj uzağınızdayız" diyor ama sadece kendi mailini paylaşıyor. ben de paylaşmak istedim,"ne gerek var zaten ben paylaştım" dedi. ben de paylaşmadım. bu olayın üzerinden 1 hafta geçti.
bugün denk geldim,mail kutusunu benim bilgisayarımda açık unutmuş. nasılsa özel bir şey yoktur diyerek baktım. bakın abartısız söylüyorum 50'ye yakın mesaj gelmiş siteyle ilgili. bunun 35'i kız. ben öyle sevgilimi herkesten kıskanan birisi değilim. hatta kıskançlık yüzünden kavga bile etmedik atışmalar hariç.
kızla arasında geçen konuşma bence şu olmalıydı;kız sorunu söyler,erkek arkadaşım açıklamayı yapar,kız teşekkür eder,erkek arkadaşım başarılar diler kapanır konu.
ama burda şöyle olmuş;kız kendini tanıtmış bölümünü vs söylemiş,sevgilim kıza övgüler yağdırmış,ah ne güzel bölüm gibisinden,kız ona teşekkür etmiş site için ayrıca harika olmuş ne güzel demiş,sevgilim sorununu sormuş,kız numarasını verip whatsapptan anlatmak istemiş. gerisi yok. demekki o mesaj atıldı. konuşuldu. kızın sorunu halledildi ya da halledilmedi bilmiyorum.
ben bunu görünce sordum,"mesaj attım kızın sorunu bizim sistemle alakalı değilmiş" dedi. neymiş sorun bana da söyle ben de öğrenmiş olurum karşılaşırsam ne yapacağımı bileyim dedim. sen bana yalan söylüyorsun mu demek istiyorsun dedi. hayır öğrenmek istiyorum sadece bizim sistemle alakası olmayan nasıl bi soruna çözüm buldun dedim. vpn tavsiye ettim dedi. kendisi bilmiyor muymuş falan dedim herkes senin gibi çok bilmiyor dedi. 10 dk sonra geri geldi özür diledi. mesajları gösterdi. ama dikkat ettim saatlerine,aradan mesajların silindiğine eminim. ayrıca kendisi hep isim soyisim kaydeder,bu kızı ismi ve bölümüyle kaydetmiş. demekki iletişim devam ediyor ya da edecek.
bu sefer benim sinirlerim bozuldu "sen kimi kandırıyorsun ben çocuk muyum hiçbir şey bilmiyor muyum bizim sitenin vpnle belirlediğimiz ağa bağlanmadan işe yaramayacağını senden mi öğreneceğim sen git yarım aklınla başkasını kandır" dedim. sonra pişman oldum tabi yarım akıllı dedim diye. cevap vermedi bi de yüzsüz yüzsüz "yemek söyliycem yiycek misin?" diyor. ben daha çok sinirlendim "sen karşındaki insanı ciddiye bile almıyorsun hep böylesin bıktım senin karşında annen baban yok şımarıklığını çekemem" dedim. bu sefer o sinirlendi "senin bana yarım akıllı demeni ben ciddiye alıyor muyum sence kimin ne kadar bilgisi olduğu ortada çok biliyorsan bütün siteyi sen kursaydın çok boş yapıyorsun" dedi. sinirlendim ağlamaya başladım. normalde çok sinirlenmediğim sürece ağlamam o da biliyor. "sinirin geçince ararsın" dedi gitti.
bu olaylar öğlen iki gibi oldu. şimdi kendisi okulda partide mentorlük yapıyor,ben gitmedim benim sorumluluğumdaki öğrencileri de almış sağolsun. ne o aradı ne ben aradım. sadece çok sevdiğimi biliyor,meyve sepeti göndermiş. üstüne de biraz kafanı dinle falan filan yazmış. mesaj bile atmadım karşılık olarak.
normalde telefonuna saçma sapan insanları kaydetmez. bu kızı kaydetmiş. benden bir şey saklamaz ama silinen mesajlar olduğuna adım gibi eminim. mesajlarına bakamam her yerden gizliyordur yani silinenleri geri getiremem.
egosunu seviyorum demiştim,ama bazen bana çok kötü hissettiriyor. benden iyi olduğunu ikimiz de biliyoruz ama bunu yüzüme karşı söylemesi canımı çok yaktı. herkes tarafından taktir edildiğini bildiği için de daha çok üstüme geliyor. benim bölümüm hakkında benden çok şey bildiğini hissettiriyor sürekli.
çok yoruldum,çok seviyorum ama bazen o kadar yorulup bıkıyorum ki. bırakayım ben de onun gibi sadece okulla ilgileneyim diyorum. o hem okulu hem ilişkiyi götürüyor ben götüremiyorum. ortalaması 3.8 onun,benim 3.1 ve ikimiz de erasmus düşünüyoruz. sürekli "ortalamayı yüksek tut,ders çalış,sadece okula bağlı kalma kendin de öğren" diye bana öğretmenlik yapmaya çalışıyor. kendime özgüvenim normalde çok yüksek ama onun yanında bu konularda çok kötü hissediyorum.
9 ayda ilk kez bitirmeyi düşündüm ama yapamadım. mesajla olmaz dedim kendi kendime. ne yapacağım ben,kendimi ara ara yanında ezik hissettiğim bir adamla ne kadar devam edebilirim? içime düşen aldatma fikri de cabası.
çok uzun oldu,okuyanlara şimdiden teşekkürler.
Daha 21 yaşındasın, kariyer hedefin var, anı yaşa ve geç, yaşadıkların yanına kar kalsın, tabii ilişki ciddi olsun ama bu kadar gelcek odaklı olmaya gerek yok şimdiden. Bence ne kadar cool ve kendi hayatın odaklı yaşarsan o denli sen kazanırsın bu ilişkide. Ayrıca rektör ona iş verdiyse, en iyisini sen yaparsın deme çok sevindim canım yardıma ihtiyacın olursa her zaman yanındayım diyebilirsin, illa sen en iyisin, sen harikasın modunda olmanız şart değil. O sizi ciddi anlamda övüyor mu? Yoksa laf olsun diye mi güzel şeyler söyler? Dediğim gibi okulun, anın keyfini çıkarın, o da genç daha 22 yaşında, zamanla belki törpülenir.
Bence sorun yok o zaman, her ilişkide problemler olur, şimdi siz buraya sinirlendiğiniz bi olay üzerinden yazıyorsunuz ve otomatik olarak herkes o "kötü özelliğe" odaklanıyor normal olarak. Ama bütün resmi siz biliyorsunuz sonuç itibariyle. Öyle hafif ukala ve egolu insanları ben de seviyorum, mesele aşırı narsist ve kibirli olmaması. Sizin sevgilinizde böyle bir şey görmedim ben, okulun popüler çocuğu, zeki, iş bitirici 22 yaşında herkes böyle bir ortamda biraz egolu olur. Yeter ki siz kafanızda onu büyütmeyin. Bence asla öyle bir kız da değilsin, sen de zekisin ki çok iyi bir okulda bilgisayar mühendisliği okuyosun, bunu kendine sürekli hatırlatkendisi de beni sürekli över hakkını yiyemem. arkadaşlarına tanıtırken ya da laf arasında iyi olduğum konuları söylemekten çekinmez.
Gelecek odaklı yaşamak derken herkes kendi geleceğine odaklı yaşıyor. Yani evlilik vs lafı hiç yok zaten 30'a kadar da açılmaz. ikimiz de yapmayız böyle bir şey. İnsanlar hep siz arkadaş gibisiniz ilişki yok gibi diyorlar hani en yakın arkadaşlar nasıl olur,küsseler bile birbirleriyle göz göze gelince gülmeye başlarlar,araları bozuk olsa dahi belli etmezler vs. öyleyiz. kavga ettik mesela,benim yapmam gereken işlerin hepsini halletmiş. "sen bu gece gelme,dinlen,gergin olma sana hiç yakışmıyor" gibi bir mesaj atmış. Hani kötü birisi değil aslında iyi giden bir ilişki var aramızda ama bu sorun ara ara canımı sıkıyor.
ben yanlıs mı anladım yanlıs anladıysam biri beni düzeltsin
erkek arkadasın elektrık elektronik okuyor.sense bilğisayar mühendisliği
simdi bu adam senden ne üstünlüğü var basarılı diye adam mı oldu basımıza
valla sende kusura bakma cok pasif missin ben senin yerinde olsam
onla afedersin kı....ımı silmem
yahu kendine güven sen kariyer planı yapan aklı basında güzel bir bölüm okuyan birisin ne olmus iki ögretmen onu pofpofladıysa bu onu üstün vasıflımı yapar
lütfen silkin kendine gel
önüne güzel bir yol ciz
bu adam seni dımdızlak yolda bırakır benden söylemsi
bu tipler hep en iyiyi arar aara arar......
yani hep enleri olucak seni yorar gereksiz egosuyla kendini bir halt sanar
bilmiyorki bu dünyada kaç mühendis kaç basarılı iş adamı kaç doktor bir saat sonra hayatını kaybediyor
Onlar sadece üniversite flörtü. 20 yıllık evli değiller. Yaşları küçük ağır olmuş yorum.ben yanlıs mı anladım yanlıs anladıysam biri beni düzeltsin
erkek arkadasın elektrık elektronik okuyor.sense bilğisayar mühendisliği
simdi bu adam senden ne üstünlüğü var basarılı diye adam mı oldu basımıza
valla sende kusura bakma cok pasif missin ben senin yerinde olsam
onla afedersin kı....ımı silmem
yahu kendine güven sen kariyer planı yapan aklı basında güzel bir bölüm okuyan birisin ne olmus iki ögretmen onu pofpofladıysa bu onu üstün vasıflımı yapar
lütfen silkin kendine gel
önüne güzel bir yol ciz
bu adam seni dımdızlak yolda bırakır benden söylemsi
bu tipler hep en iyiyi arar aara arar......
yani hep enleri olucak seni yorar gereksiz egosuyla kendini bir halt sanar
bilmiyorki bu dünyada kaç mühendis kaç basarılı iş adamı kaç doktor bir saat sonra hayatını kaybediyor
Öncelikle S sassyassyy çok tatlısın. İlişkinizi anlatım şeklin çok tatlı , sevimli geldi bana.
Daha çooook gençsiniz . Onu kaybetmeyi, gelecek endişelerini, ezik hissetme durumlarını ...hepsini at kafandan.Bugüne odaklan. Bugün senin için önemli olan sıralama ne?
Öncelikle kendi hayatın adına " bencil" ol. Devamında ilişkiniz düzgün giderse ne güzel , olmazsa da güzel bir tecrübe yaşamış olursun.
İkiniz de o kadar çok değişime uğrayacaksınız ki ayrıntılarda boğulma. Bugünün tadını çıkart..
konu biraz uzun olabilir,çok doluyum okumak istemeyenler yorumsuz kalırsa çok sevinirim.
erkek arkadaşımdan bahsedeyim,kendisi elektrik elektronik okuyor ve okuldaki amacı 4.0 ortalama yapmak. okuldaki herkes tanıyor,hocaların bir işi olduğunda onu çağırıyorlar,okulun sitelerini vs yapıyor. yani başarısıyla tanınan birisi. ama asosyal değil. nasıl yetişiyor bilmiyorum ama sınavdan bir gece önce sürekli benimle konuşup ertesi gün sınavdan 100 alabilen değişik bir bünyeye sahip. başarısıyla hep gurur duyuyorum. egosuyla seviyorum onu. mütevazı değil,genelde taktir edilmekten hoşlanıyor ben de ediyorum.
ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum ve az çok aynı şeylerle uğraşıyoruz. daha doğrusu benim derslerim onun hobisi. birlikte bir site kurduk. bizim okulun ders seçimleri olacağı zaman sistem genelde çöküyor ve öğrenciler mağdur oluyor. bunun için alternatif bir şey yaptık. yine okulun ders seçme döneminde de açtık siteyi,hep aynı zamanlarda açarız diğer zamanlarda erişim yok siteye.
tamam,o benden daha bilgili ve sitenin belki %80'ini o halletti ama işin içinde benim de emeğim var. sitenin linkini kendisi paylaşıyor,"arkadaşlar bu adresten add-drop işlerinizi halledebilirsiniz,sıkıntı halinde bir mesaj uzağınızdayız" diyor ama sadece kendi mailini paylaşıyor. ben de paylaşmak istedim,"ne gerek var zaten ben paylaştım" dedi. ben de paylaşmadım. bu olayın üzerinden 1 hafta geçti.
bugün denk geldim,mail kutusunu benim bilgisayarımda açık unutmuş. nasılsa özel bir şey yoktur diyerek baktım. bakın abartısız söylüyorum 50'ye yakın mesaj gelmiş siteyle ilgili. bunun 35'i kız. ben öyle sevgilimi herkesten kıskanan birisi değilim. hatta kıskançlık yüzünden kavga bile etmedik atışmalar hariç.
kızla arasında geçen konuşma bence şu olmalıydı;kız sorunu söyler,erkek arkadaşım açıklamayı yapar,kız teşekkür eder,erkek arkadaşım başarılar diler kapanır konu.
ama burda şöyle olmuş;kız kendini tanıtmış bölümünü vs söylemiş,sevgilim kıza övgüler yağdırmış,ah ne güzel bölüm gibisinden,kız ona teşekkür etmiş site için ayrıca harika olmuş ne güzel demiş,sevgilim sorununu sormuş,kız numarasını verip whatsapptan anlatmak istemiş. gerisi yok. demekki o mesaj atıldı. konuşuldu. kızın sorunu halledildi ya da halledilmedi bilmiyorum.
ben bunu görünce sordum,"mesaj attım kızın sorunu bizim sistemle alakalı değilmiş" dedi. neymiş sorun bana da söyle ben de öğrenmiş olurum karşılaşırsam ne yapacağımı bileyim dedim. sen bana yalan söylüyorsun mu demek istiyorsun dedi. hayır öğrenmek istiyorum sadece bizim sistemle alakası olmayan nasıl bi soruna çözüm buldun dedim. vpn tavsiye ettim dedi. kendisi bilmiyor muymuş falan dedim herkes senin gibi çok bilmiyor dedi. 10 dk sonra geri geldi özür diledi. mesajları gösterdi. ama dikkat ettim saatlerine,aradan mesajların silindiğine eminim. ayrıca kendisi hep isim soyisim kaydeder,bu kızı ismi ve bölümüyle kaydetmiş. demekki iletişim devam ediyor ya da edecek.
bu sefer benim sinirlerim bozuldu "sen kimi kandırıyorsun ben çocuk muyum hiçbir şey bilmiyor muyum bizim sitenin vpnle belirlediğimiz ağa bağlanmadan işe yaramayacağını senden mi öğreneceğim sen git yarım aklınla başkasını kandır" dedim. sonra pişman oldum tabi yarım akıllı dedim diye. cevap vermedi bi de yüzsüz yüzsüz "yemek söyliycem yiycek misin?" diyor. ben daha çok sinirlendim "sen karşındaki insanı ciddiye bile almıyorsun hep böylesin bıktım senin karşında annen baban yok şımarıklığını çekemem" dedim. bu sefer o sinirlendi "senin bana yarım akıllı demeni ben ciddiye alıyor muyum sence kimin ne kadar bilgisi olduğu ortada çok biliyorsan bütün siteyi sen kursaydın çok boş yapıyorsun" dedi. sinirlendim ağlamaya başladım. normalde çok sinirlenmediğim sürece ağlamam o da biliyor. "sinirin geçince ararsın" dedi gitti.
bu olaylar öğlen iki gibi oldu. şimdi kendisi okulda partide mentorlük yapıyor,ben gitmedim benim sorumluluğumdaki öğrencileri de almış sağolsun. ne o aradı ne ben aradım. sadece çok sevdiğimi biliyor,meyve sepeti göndermiş. üstüne de biraz kafanı dinle falan filan yazmış. mesaj bile atmadım karşılık olarak.
normalde telefonuna saçma sapan insanları kaydetmez. bu kızı kaydetmiş. benden bir şey saklamaz ama silinen mesajlar olduğuna adım gibi eminim. mesajlarına bakamam her yerden gizliyordur yani silinenleri geri getiremem.
egosunu seviyorum demiştim,ama bazen bana çok kötü hissettiriyor. benden iyi olduğunu ikimiz de biliyoruz ama bunu yüzüme karşı söylemesi canımı çok yaktı. herkes tarafından taktir edildiğini bildiği için de daha çok üstüme geliyor. benim bölümüm hakkında benden çok şey bildiğini hissettiriyor sürekli.
çok yoruldum,çok seviyorum ama bazen o kadar yorulup bıkıyorum ki. bırakayım ben de onun gibi sadece okulla ilgileneyim diyorum. o hem okulu hem ilişkiyi götürüyor ben götüremiyorum. ortalaması 3.8 onun,benim 3.1 ve ikimiz de erasmus düşünüyoruz. sürekli "ortalamayı yüksek tut,ders çalış,sadece okula bağlı kalma kendin de öğren" diye bana öğretmenlik yapmaya çalışıyor. kendime özgüvenim normalde çok yüksek ama onun yanında bu konularda çok kötü hissediyorum.
9 ayda ilk kez bitirmeyi düşündüm ama yapamadım. mesajla olmaz dedim kendi kendime. ne yapacağım ben,kendimi ara ara yanında ezik hissettiğim bir adamla ne kadar devam edebilirim? içime düşen aldatma fikri de cabası.
çok uzun oldu,okuyanlara şimdiden teşekkürler.
Ankada'da yaşıyorlar yalnız, İTÜ olamaz yaniYüksek ihtimal itü'desin :) İtü bilgisayarda 3.1 ortalama yapmışsın ve kendini ezik mi hissediyorsun, ciddi anlamda şaşırdım bu duruma. Hemen silkelen, sen gerçekten başarılı bir insansın, sakın kendini ondan başarısız hissetme, ortalamasının daha yüksek olmasını elektroniğin hocalarına bağlıyorum, bilgisayarın hocaları gerçekten kıt not veriyor. Programlama da şu an senden daha iyi olabilir inanırım, bazıları okula başladıklarında bile bir çok programı bilerek geliyorlar hobileri bu ama zamanla senin iş alanın bu olduğu için ondan iyi olacağına eminim.
Erkek arkadasının telefonunu vermesini çok masumane bulmadım, kızın istemesini de ayrıca, sırf muhabbeti ilerletmek için yapmış zannımca. Tahminim doğruysa itü sosyalde paylaşıyor bu programın duyurusunu, hadi mail olarak atmak istemedi, face den de yazabilir, telefon gereksiz diye düşünüyorum. Bir de bir sürü kişi kullanıyor o programı, erkek arkadaşın paylaşınca dikkat çekiyor baya, nasıl kıskanmıyorsun bravo :) Bunlar çözülmeyecek şeyler değil tabi ama sen yine de takipte kal :)
Ankada'da yaşıyorlar yalnız, İTÜ olamaz yani
Tüm mesajları okumamıştım, bilgilendirme için teşekkür ederim. İtü deki sistemde aynı şekilde, hatta öğrenciyi bu kadar mağdur eden bir sistemin başka bir yerde olabileceği aklıma gelmemişti.