Sevgilimin Sorunlu Ailesi

Sevgilinin kilosuna karıştıklarında eğer ordaysan "ben ağırlık seviyorum ondan yiyor elleşmeyin yiğidime" de
Çatalları istemsiz ellerinden düşer matmazellerin.

valla deminde dedim annesidir ablasidir ailedir ama zarar verecekse size ki baya zarar verirler evliliginiz yipranir. sevgilinin ne yapip edip onlarin yaniniza gelmemelerini saglamali. anlattigin kadariyla hic bir seye saygilari yok kibarliktan dem vurmuslar istanbulluyuz demisler ama bence alakalari yok bir kere kapi calma müsait isteme aliskanliklari yok. o dedikleri insanlarda o istanbul hanim efendilerin o istanbul beyefendilerinde nezaket edep ahlak var konusurken bile insanlari incirmeye ozen gosterirler. bu ablalarinin annenin yaptiklari ozenti sadece.

1) pilav çatalla yenir.
2) yemek yemek abartılmamalıdır. Ama uyarısı insan içinde yapılmaz.
3) kıyafet için cıngar çıkarmak yanlış fakat sen daha önce kadının kocasının belki üç kuruşluk bişeyi almamak için laf edip etmediğini bilemezsin.
4) yabancı kızlar havaalanında ellerinde pankart bekliyorlarmış x bizi oğluna alsın diye. Sarışın mavi gözlü olunca da invul oluyormuşsunuz ölmüyormuşsunuz araba çarpınca.
5) erasmusun parasını bir an önce kafalarına çarpa çarpa ödesin. Abla kaç kere yüzüne vurduysa o da o kadar tokatlasın parayla suratını al al al diye.
6) sevgilinizi altın günlerine alıp mükemmel dedikodu yapabilirsiniz.
7) evet sevgiliniz onlar gibi olmayabilir. Zalimden alim doğar, ama doğmayadabilir. Umarım aklınızda olur bu fragmanlar.

Kim kaç kilo olmak isterse olur herkesin aklı fikri var kime ne? Ki ben ister çatalla yerim ister kaşıkla ister çubukla kime ne canım nasıl isterse.. bide bi laf vardı herkezin içinde verilen öğüt öğüt değil hakarettir!

Pilavı çatalla yesem kafayı yerim

Kendimi modern biri sanırdım oysaki

Kim koymuş bu saçma sapan kuralları? Kaşıkla yesem kime ne zararı var? Kaşıkla da yerim çatalla da. İnsanları bu ablalar gibi küçümseyeceğime sopayla yerim daha iyi.

Konu bu yöne kaymasın diye dün akşamdan beri cevap yazmıyorum ama son kez yazayım. Çok alıntılandım.

1600'lü yıllarda ortaya çıkmış. Kuralları koyan bir kişi yok, zamanla kendiliğinden oluşmuş kurallardır.

Sofra adabı bazı insanlar için önemlidir. Sizin için olmayabilir. İstediğiniz şeyle istediğiniz yemeği yiyebilirsiniz, isterseniz kepçeyle yiyin. Ama pilav ve bütün ana ve yan yemekler çatalla yenir. Sadece çorba ve bazı tatlılarda kaşık kullanılır.

Batılılılaşma özentisi falan da değildir. Dediğim gibi sadece adab-ı muaşeret kuralıdır. Nezakettir, zerafettir. İsteyen uygular istemeyen uygulamaz. Kepçe iyi bir seçenek...

isteyen istediği gibi yer pilavı kime ne ayy sanki kraliyet soyundan geliyorlar. böyle bir aileden arkana bakmadan kaç derim canım

biz yemek eymeyi bu ikisinden öğrendik hüloooooooooooooo

bir arap düğünü videosunda :) canlı görmek nasip olmasın.
Ben görüyorum sürekli aslında eller temizse en sağlıklı olanıymış ama asla tercihim olmaz tabi benim de..hakkaten yaaa burda da görgü kuralları elle yemeyi gerektiriyor, çatal kaşık vermiyorlar geleneksel lokantalarda

Bu çocuğun ablaları var, bir evin bir oğlu galiba, öyle mi? Yani ne bileyim ailelerde erkek çocuklara genelde ablalar anneler böyle şeyleri yapmazlar yahu, kıymetli olur oğlanlar :) Acaba sevgiliniz abartıyor olabilir mi? Önceki konunuzdan gördüğüm kadarıyla okb'li çünkü, psikolojik sıkıntısı var.

Harikasin ne zaman cevap vermissin die takip ediyordum. Adab-i muaseret dersleri verilmeli okullarda diye dusunuyorum. Sofrada,sokakta, evde nasil davranilir nasil davranilmaz ogrense keske insanlar. En azindan baskalarinin yaninda buna uygun davransalar, kimse kimseden igrenmek zorunda kalmaz benim gibi. Yoksa avucla yesin yalnizken bana ne:)

Bu arada konu sahibi, evlendiniz mi? Evlenmediyseniz ve erkek arkadasiniz 3 yasinda degilse kendini savunabilir. Ama anlattiklariniza gore kendini toplayamayan bir insan sanirim soz konusu adam. Yemek yemesine bu kadar takildiysa ailesi sen evlenjnce seni de gorecegiz bence ayni fikirde olacaksin. İnsanliktan ve kitliktan cikmis gibi yemek yiyorsa ailesi ikaz edebilir. Dana gibi oldum da diyebilir. Ye oglum tosunum mu desinler? Okuma konusunda gecerliligi olan bir meslek degilse de soylenmeleri normal ,para verip erasmusa gondermek de her ailenin yapabildigi bir sey degil, cahil cuhela bir aile degilmis demek ki. Bu arada erkek arkadasin hem calisip hem okuyabilir ayri eve cikabilir,afedersin kazik kadar adam gelmis 25 yasina,ailesinden rahatsizsa ayri yasasin
Ve en onemlisi,sen mudahil olma. Evlenince ablalarina hak verecek duruma gelebilirsin hatirlatirim.

Bunlar doğru da ana yemek dediklerinin niteliğine göre değişir o

Kıymalı pirinçli ıspanak var sofrada üstünde de yoğurt bunu Nasıl yiyeceğiz çatalla

Az da olsa suyu var ve onu da yememiz lazım

Ya da güveç türlü vs

Bu yemek kültürüne göre değişir o nedenle

Örneğin yabancıların bizim gibi çorbası da yok ne bileyim bir ara dukan diyeti okudum nişasta olabilir bir kaşık diyor

Ne yapayım Nişasta dedim çorbaysa katacakmışız kırk yıl düşünsem aklıma gelmez

Kuralları yemeklere göre değerlendirmek gerekebilir sanki

Ayrıca da evde yiyor Ada'm kaşıkla pilav ne var bunda

ben çatalla yerdim artık kaşığa geçtim zira oğlum da benim gibi yemek istedi ve o taşıyamayıp döküyordu ben de kaşıkla yiyorum büyüyünce ikimiz de geçeriz çatala

Canımcım isteyen istediği gibi yesin. Ama kural budur, olması gereken budur. Bütün yemekler çatalla yenilebilir, ıspanak da türlü de. Hem daha zarif hem de daha kolaydır. Ekmeği çatala batırır tabaktaki suyu da halledersin. O sulu yemek kaşıkla yendimi ekmek de parmaklarla birlikte suya banılıyor. Bu kurallar toplumun kendiliğinden, doğaçlama koyduğu kurallardır. Kimse yemek yerken bir başkasından rahatsız olmasın diye.

Oğlun kaç yaşında bilmiyorum ama benim yeğenim üç yaşındayken tam anlamıyla çatal bıçak kullanabiliyordu. Ağaç yaşken eğilir.

Ekmeksiz besleniyoruz kız biz

Oğlum çatal bıçak tabii kullanır ama çatal ile pilav yerse hem dökülme ihtimali artar hem yemek süresi uzar ve beyin doyma sinyali verir

Yani Eti'ni çatal bıçakla yer ama pilavını kaşıkla

Onlara okulda da öyle alıştırmışlar

Okul etkinliği vardı Hilton da çocuk menü köfte patates pilav bütün çocuklar aynı anda pilavı Nasıl yiyeceğiz dediler

Çocuklara kaşık geldi

Her şey çatalla yenir tabii de şahsen döke saça çatalla yiyen bir insan yerine güzelce kaşığı ile yiyenleri tercih ederim

Sulu yemek yerken ekmek tüketmek istemediğimizde ne oluyor?

Koca koca insanlar da çatalla yerken döküp saçmasınlar be güzelcim. Onu yapan varsa ya ayarsızdır ya hayatında çatal kullanmamıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…