Sevgilimin seküler ailesi ve benim bağnaz ailem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ladyybirdd

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Mart 2023
12
-4
merhaba herkese. uzun zamandır düşündüğüm bir konu var, fikirleriniz almak istiyorum. erkek arkadaşım ve ailesi izmirli, benim ailem ise denizlili. onun ailesi fazla saygılı seküler, benim ailem ise tam bir dar görüşlü dindar ailelerden. onun ailesi bu durumu niliyor ama sorun olmadığını söylediler, benimki saygı duymuyor ısrarla diyor ki orucunu tutsun namazını kılsnı. erkek arkadaşım da sen yap istediğini, ben saygı duyarım ama yapmam bunları diyor. alkol de öyle yılda bir falan. ama dini kurallar onun için sınırlayıcı değil, tercih etmiyor sadece. ama benim ailem istiyor ki din onları da sınırlasın kullanmasın. kullanmama sebebi dini yükümlülük olsun. onlar karides falan yerler ben yemem, erkek arkadşım alışık bu duruma sen sevmezsin falan der hatta, kalamar denemek istediğimde bana haram olduğunu hatırlattı zaten denemedim de. ben açık giyerim istanbulda tıp fakültesi okuyorum, ama afyonda böyle şeyler yok ailem giyim tarzımı da beğenmez birçoğunu bilmez de. erkek arkadşaım son derecre açık bikirli olamsına rağmen bazen bana , açık giymesen mi falan da der. yani ailemle benzer görüşlere sahip de aslında. ama ailesi öyle değil, aşırı rahatlar kadın erkek kahkahalar tatiller. ben de öyle bir hayat yaşıyorum aslında, ama ailem beni suçluyor onlar gibi mi olmak istiyorsun diye. bir de erkek arkadaşım normal bir memur olacak. annemler küçümsediler, ilerde eşim memur mu diyceksin diye. halbuki para bir şekilde kazanılır diye düşünüyorum ben, ben 40bin alayım o 15 alsın ne olur? evet bana da erkek fazla kazanmalı, evi geçindirmeli baskısı apıldı toplum tarafınadn. çekiniyorum o yüzden akrabalarımla tanıştırmaya. onun babası müdür bir devlet kurumunda, benimkisi ise işçi. acaba küçümserler mi diye de korkuyordum ama ailesine anlattım, bizimiçin önemli değil siz anlaşın yeter dediler çok da iyi anlaştık. ben asıl zaten kendi ailemle anlaşamıyorum. ama annem beni suçluyor böyle olduğu için. onlar gibi mi yaşamak istiyorsun günahkar mı olmak istiyorsun diyor. yahu herkesin günahı kendine, benim ailem çok saygısız ve seviyesiz. ama istiyorlar ki statü sahibi eş olsun, bana yakın olsun işi. ailesi de kendileri gibi işçi olsun. böyle bir kafa. ben ne yapcağımı şaşırdım. kayınavlideyle gelinin anlaşabilmesi zprdur, ama kadın bana inanılmaz saygılı ve sevecen davranıyor. oğlunun kıymetlisi olduğumu söyleyip sürekli sohbet etmek görüşmek istiyor. vallahi ben bilmiyorum bu aileler nasıl bir araya gelcek. zaten kendi ailemle küçücük şehirde yaşamayı düşünmüyorum, izmirde ya da başka yerde yaşarım çok görüşmem ailemle. şimdi bile pek gitmem yanlarına. çünkü sanki 3-4 kuşak var mentalite açısından. halbuki öyle değil, şundan da korkuyorum ama. anneler iyiliğini ister sonuçta çocuğunun, ya haklı çıakrsa ya erkek arkadaşım ilerde eli ekmek tutmayan, bi işte dikiş tutturamayan biri olursa?o zaman ne yaparım ya...

Öncelikle doğmamış çocuğa don biçmeyin. Daha kimse tanışmamış ortada hiçbir şey yok. Daha ciddiyete bile dökülmemiş bu iş. Sizse çıktığınız kabuğu beğenmiyor küçümüyorsunuz. Hiç sağlıklı gelmedi bana düşünceleriniz. Sevgiliniz giyiminize karışınca normal, aileniz söyleyince hoşunuza gitmiyor. Bu arada elbette kimsenin karışmaması gerekiyor kıyafet konularına.

Ben de aileniz gibi denk olmanız daha iyi olabilir ama siz seviyorsanız problem yok elbette. Ailen senin kötülüğünü istemez. Onları bu kadar kötüleme.

çıktığı kabuğu beğenmemek ? insanları statüye mesleğine göre yorumlayan annem de olsa babam da olsa vereceğim tepki, duracağım nokta böyledir. üstelik kimseye müdahale edemeyiz saygı duymak sorundayız. annemse onun oruç tutmasını istiyor. namaz kılsın istiyor? bunun bana ve aileme ne tür bir faydası olabilir? bunları elbette saygısızlık olarak görüyorum. bu konular yüzünden bana da çok saygısız davrandılar, onlara mesafem bu yüzden. kıyafetime erkek arkadşaım karşıınca hoşuma gidiyor da demedim, bana hiç kimse müdahale edemez. sadece bu konuda hemfikirler, birileri günah olduğu için birileri başka pencereden bakıyor orası ayrı.

Epey arada kalmış, endişelenmişsin belli ki. Yazında hoşuma gitmeyen yer babam işçi küçümserler mi kısmı oldu. Yani pardon? Ben neden ailemin onların nezdinde statü yüzünden kabul görmesi için endişeleneyim? Bu hiç doğru değil bana göre.

Gel gelelim ailen de üstüne vazife olmayan şeylere karışıyor. Kimsenin inancı ve yaşayışı kimseyi ilgilendirmiyor.

Son olarak da sen nasıl endişelenebildin sevgilinin ipsiz sapsız gezeceğine? Sen bu adamı ne kadar zamandır tanıyorsun? Evlilik yolundasın ama en temel durumlar için çizeceği yoldan emin değilsin. Bence kendini sorgulamalısın bu konuda

Tabiki de aileniz insanlara müdahale ederek çok yanlış davranıyor en çok da size. Bu konuda hemfikiriz. Ama onları her konuda beğenmiyorsunuz çok açık müstakbel kayınbabanız müdür babanız işçi diye utanıyor gibisiniz. Onlar sizin aileniz kimse onları küçümseyemez.

çünkü babsı bir develt kurumunda genel müdür. haklı olarak arada bir eğitim farkı var, bütün bunların olabileceğini düşünerek tedirgin olmam bence son derece normal. bir insanı tanımak kolay değil bence ama bu konuda, ben tıp fakültesini kazanmak için çok çalıştım çok da hırpaladnım. o daha kolay bir bölüm bitirdi ,bu kadar zorlanmadı sonuçta. tedirginliğim bu yüzden , şu anki işini de babası sayesinde yapıyor. anlatabilmişimdir toparlayabilmiş ve niyetimi açıklayaabilmişimdir umarım..
teşekkürler fikriniz için

onlardan utanıyor olsam bence karşı taraftan bunu saklardım. aksine, hiç çekinmem, kim sorsa açıkca söylerim. bu ifadeyi düzelteyim o halde, çünkü taşıdığım niyet bu şekilde değil. korkum şöyleydi ki, neticede mevkii sahibi insanlar biz böyle bi aile istemeyiz diyebilirlerdi.. annemin yaptığı gibi

Dindar yaşam ne zamandan beri dar ve bağnaz görüşle eş değer oldu anlamıyorum. İki ailenin de kendine göre değer yargıları olması gayet normal. Seküler yaşam cici, dindar yaşam gerici yobaz gibi olmuş biraz. İki taraf da uçlardaysa işiniz zor görünüyor.
Babanızın işinden endişe duymanız yediğiniz ekmeğe saygısızlıktır. Önce siz gururla kabul edeceksiniz ki karşı taraf da saygı duysun. Velhasıl zor iş.

Bacım sen yeni uyesin bilmezsin. Kk'da yobaza yobaz deyince kötü oluyorsun:)))
ahahah teşekkür ederim, kendi aileme desem kötü başkasına desem kötü. niye dürüst olmak suç anlamadım, annem de erkek arkadaşım memur diye onu küçümsedi, babası da bunu yapar mı diye korkuyordum haliyle. okuduğunu anlaması bu kadar zor mu geliyo insanlara anlamadım

Anlıyorum sizi haklısınız ama örneğin siz de sevgilinize göre daha eğitimlisiniz. Siz demediniz değil mi ben böyle birini istemem. Bence bu konularda korkmayın. Sadece ailenize set çekin keskin bir dille kimseye müdahale etmemeleri gerektiğini anlatın. Zaten karşı taraf anlattığınız gibiyse problem olmaz. Zamanla da aileniz alışır her şey güzel olur umarım

kuzum benimkiler plus versiyon, her ikisinden de. dindarlar, başkasına saygı duymadıkları için de bağnazlar.

çünkü babsı bir develt kurumunda genel müdür. haklı olarak arada bir eğitim farkı var, bütün bunların olabileceğini düşünerek tedirgin olmam bence son derece normal.
Size naçizane bir tavsiye vereyim, ailenizi asla bu şekilde küçümseyip kendi içinizde bile olsa sevilmeye, kabul edilmeye layıklar mı diye düsünmeyin. Bunu siz bu şekilde normalleştirirseniz sizin ailenizi çok ezerler. Siz bunu yaparsanız size de saygı duymazlar ki. Çünkü kendi değerlerinizi kendiniz çiğniyorsunuz. Insanın ailesi insanın sınırıdır. Parçasıdır. Benim babam bizi bırakıp gitti ben ona bile laf ettirmem. Benim babamdır çünkü. Kaldı ki siz işi yüzünden bunu düşünüyorsunuz. Çok yanlış. Çok hem de

ben tıp fakültesini kazanmak için çok çalıştım çok da hırpaladnım. o daha kolay bir bölüm bitirdi ,bu kadar zorlanmadı sonuçta.

Bölümle alakası olduğunu düşünmüyorum. Adamda bir çalışma gayreti var mı yoksa tembel mi? Karakteri yan gelip yatmaya müsait mi? Bunlar asıl önemli olan

şu anki işini de babası sayesinde yapıyor.

Bu iş sürecek mi mesela? Yoksa geçici mi? Planları neler? Bunları konuşup düşünmeniz lazımdı çoktan evlilik yolundasınız. Bence bu kadar acele etmeyin. Daha cok yolunuz var gibi görünüyor

um
arım teşekkür ederim. ben ayırt etmiyorum o doktor o memur o işçi diye. benim için bana ve aileme saygı göstermesi önemliydi. ama şimdi nasıl saygı gösterir aileme bilmiyorum, annem de babam da kendi şehirleri dışına çıkmış isnanlar değil pek fazla, dışarda ne tür dünyalar var bilmiyorlar. klasik algı işte. herkes dengiyle evlensinmiş. ama neye göre denklik? sıbıf arkadaşlarım doktor olacak ama bir tanesi bile mentaliteme denk değil. hepsi kibirli hepsi bencil.

şu an işi var, ama tembel işte. yan gelip yatmaya üzgünüm ki biraz meraklı..

şu an işi var, ama tembel işte. yan gelip yatmaya üzgünüm ki biraz meraklı..
Heh işte armudun sapı üzümün çöpünü bırakıp bunu düşüneceksiniz. Tıp kazandım diyorsun sorumlu bir insanla tasasız mutlu bir hayatı hak etmiyor musun sence? Al karşına konuş bu konuyu. Meslek sahibi olmadan da evlenme

Yobaz denmesinin sebebi karşı tarafa müdahale etmesi aslında
Herkes kendi değer yargılarını tek ve biricik zanneder. Saygı duyulmayabilir ancak saygı göstermek zorundalar. Bu her iki taraf için de geçerli. Konu sahibesini zor zamanlar bekliyor gibi. Bu tarz bir konu hassasiyetle ele alınmalı bence.

2.5 yıldır bersaberiz, galiba sen sormuştun bunu. haklısın elbette ben de gerçekten çalışkan briiyle evleneyim düzenli bir hayat yaşayayım istiyorum. ama bunu söylemenin yolu nedir ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…