Sevgilimin seküler ailesi ve benim bağnaz ailem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes kendi değer yargılarını tek ve biricik zanneder. Saygı duyulmayabilir ancak saygı göstermek zorundalar. Bu her iki taraf için de geçerli. Konu sahibesini zor zamanlar bekliyor gibi. Bu tarz bir konu hassasiyetle ele alınmalı bence.
Kesinlikle öyle ama zaten ondan önce ele alınması gereken daha önemli konuları da var. Konu sahibesi emin değil müstakbel eşinin sorumluluk alacağından. Yan gelip yatmasından korkuyor. Önce bunu bir çözsün

2.5 yıldır bersaberiz, galiba sen sormuştun bunu. haklısın elbette ben de gerçekten çalışkan briiyle evleneyim düzenli bir hayat yaşayayım istiyorum. ama bunu söylemenin yolu nedir ki?
Al karşına. "Biz bir hayat kuracağız. Ben seni seviyorum. Bizim için de kendim için de mesleğimi elime almaya çalışıyorum. Senden de aynı çabayı aynı hassasiyeti bekliyorum. Bir mesleğin olsun, düzenli bir hayatın olsun ki evliliğimiz pürüzlerle gölgelenmesin." de. Ana fikri budur bu durumun diye düşünüyorum. Eşşek değilse anlar

O kadar toy ve tecrübesizsin ki. Ailemle görüşmeyeceğim falan diyorsun. Benim ailem de muhafazakar eşimin ailesi de seküler bir aile. İnan bana başına herhangi bir şey geldiğinde eşinin ailesinin umrunda bile olmayacaksın. İnsanın yanında ailesinin olması (farklı hayat görüşleriniz bile olsa) çok büyük bir nimet.

Dünyanın en iyi gelini ve insanı bile olsan eşinle en küçük bir sorun yaşadığında öve öve bitiremediğin kayın aile oğullarının tarafını tutacaklar. He benim eşimin ailesinden şu an bir şikayetim yok ama biliyorum ki biraz kötü olsak benim yanımda onlar değil ailem duracak. Görüşü fark etmeksizin herkes için önceliği kendi çocuğudur milletin ailesini boşuna bu kadar yüceltmeyin. Sizinle araları oğlunu memnun ettiğiniz kadar iyi olacak her zaman.

Çook haklısın, ama bu nasıl çözülebilir ki ya. huy değil midir bu? değişebilir mi?

O kadar toy ve tecrübesizsin ki. Ailemle görüşmeyeceğim falan diyorsun. Benim ailem de muhafazakar eşimin ailesi de seküler bir aile. İnan bana başına herhangi bir şey geldiğinde eşinin ailesinin umrunda bile olmayacaksın. İnsanın yanında ailesinin olması (farklı hayat görüşleriniz bile olsa) çok büyük bir nimet.

Dünyanın en iyi gelini ve insanı bile olsan eşinle en küçük bir sorun yaşadığında öve öve bitiremediğin kayın aile oğullarının tarafını tutacaklar. He benim eşimin ailesinden şu an bir şikayetim yok ama biliyorum ki biraz kötü olsak benim yanımda onlar değil ailem duracak.
Insanin ailesi kesinlikle kırmızı çizgisi olmalı. O kadar doğru ki

Insanin ailesi kesinlikle kırmızı çizgisi olmalı. O kadar doğru

Dünyanın en iyi gelini ve insanı bile olsan eşinle en küçük bir sorun yaşadığında öve öve bitiremediğin kayın aile oğullarının tarafını tutacaklar. He benim eşimin ailesinden şu an bir şikayetim yok ama biliyorum ki biraz kötü olsak benim yanımda onlar değil ailem duracak. Görüşü fark etmeksizin herkes için önceliği kendi çocuğudur milletin ailesini boşuna bu kadar yüceltmeyin. Sizinle araları oğlunu memnun ettiğiniz kadar iyi olacak her zaman.
peki benim ne tür bir tavır takınmamı bekliyorsunuz? evet anne namaz kılmalı oruç tutmalı haklısın mı diyeyim. yahu beğenmiyor herkese bir kulp buluyor kadın. kendinde bulamasa ailesinde orda bulamasa işinde buluyor. ben kenfi ailemin kopyası birini bulamam soonuçta. istiyor ki evleneceğim kişi de doktor olsun, ama ailesi de işçi olsun. (kendisi bu tabiri kulllanır) dini de tam olarak onlar gibi yaşasın. yani alevi falan da olmasın.. ne kadar uyum sağlaycağım. bana da saygı duymuyorlar ya, giydiğimi beğenmezler sohbetimi fazla rahat bulurlar, kendim okulla beraber çalışıp para kazanıyorum. kazanıp harcadığıma laf ederler. aile diye yanlışa doğru mu diyeyim?

L ladyybirdd

Sana ailen haklı demiyorum ki. Sadece karşı tarafa ailenle ilgili olumsuzluk sezdirme ve ailenle de ilişkini asla kesme. Her şey her zaman güllük gülistanlık gitmeyecek çünkü. Düştüğünde onların varlığına şükredeceksin. Kayinvaliden, eşin seni ne kadar severse sevsinler ailenin arkanda olmadığını bilirlerse bir süre sonra bir sürü fedakarlık yaparken bulacaksın kendini. Aile önemli gerçekten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X