Bu para konularina objektif yorum yapmakta zorlaniyorum, cunku tam anlamiyla kazandigi her kurusu benim icin kazandigini soyleyen, alacagim ciklete bile para vermemem gerektigine inanan bir insanla beraberim. Ama bu her zaman boyle degildi tabii, baska insanlarla da birlikte oldum bugune kadar ve benim de hesap odedigim zamanlar oldu. Bence sadece bu anlattiklarina bakarak cimri ya da degil demek pek mumkun olmazdi eger uzun sureli bir iliski olsaydi. Ama sadece 4 aydir beraberken ben bu konuda biraz fazla yuzgoz olundugunu sezdim kendi adima. Mesela kendisinde bozuk varken de mi senden istiyor o konuyu cok anlayamadim, yani sana soruyor "sende var mi" diye, bunu kendisinde varken mi yapiyor? Hani adamda da yoksa once "bende yok" diye belirtip sonra sana sormamis olabilir. Bundan cok rahatsiz olmadim.
Ama tek su sisesi alma konusu bence de hos degil. Su almayi sen istemissin, kendi de susamissa bir sise de kendine almaliydi bence. Bir de 200tl icin daha kasaya bile gitmeden "bozar mi" falan diye sormasi da cok gereksiz. Bozar mi bozmaz mi kasaya gidince ogrenirsin iste, onceden sormak niye? Bir arkadasin dedigi gibi sanki bana da "ben veririm bende var" demeni beklemis gibi geldi. Ki kasada da ister 200tl ister 50tl ne verirsen ver bozup ustunu vermek zorundalar, bu onlarin gorevi.
Sinema biletlerini almani rica etmesine bozulmani anlamadim, bu normal bir durum. Sonra verdi mi peki dedigi gibi sana bilet parasini?