- 9 Eylül 2022
- 55
- 14
- 24
-
- Konu Sahibi leilaheart
Şöyle ki ben böyle bir şeyi ne ailemden gördüm ne başka birinden. Benim babamın da annemin de eli çok açık. Ama ailesinin de suçu var bence. O algıda yetiştirmişler onu da. Kaç yıllık eski şeyleri giyiyor yeni alalım dediğimde şu an değil sonra diyor. Parası olmasa anlarım ama kendine sıra geldiğinde harcamak istediğinde harcayabiliyor. ÜzülüyorumGercekten evlendikten sonra da yapıyor bunu yapan. Hatta butce birlesirse onu alma bunu alma peynir cok mu lazım gazı biraz daha mı kıssak gibi muhabbetlere de evriliyor. İgrenc
Borcu konu sahibine sana uygun mu diye danismadan dovizle bile verebilir bence zarar etmemek icin parayi euroya ya da dolara cevirip.Borç istemeyi deneyin 1 hafta süreyle, ve 8. güne kadar da geri ödemeyin(tabii verirse) isteyecek mi bakalım ve eminim isteyecektir. Sonrasında da yol verin gitsin ben öyle yapardım.
Zaten haftada bir buluşuyoruz oturuyoruz. Maaşını daha dün almış atıyorum, onun demesi lazım sana bir şeyler ısmarlıyım hadi diye düşünüyorum. haksız mıyım?İşte ikili ilişkilerde yapılan en büyük hata.
Bu şekilde evlenip sonradan şikayet etmeniz yanlış.
Adam kendini gizlemiyor.
Ailesinin de nasıl olduğu belli.
İlerde düğün nikah eşya vs. İşlerinde beklentiyi minimum tutarım her şeyin ucuzunu alırım altın vs istemem diyorsanız bu ilişkiye devam edin ne güzel birlikte para biriktirirsiniz.
Beni çok seviyor kısmı tartışmalı.
2 senelik ilişkide sevgilimden hiç hediye almamış olsaydım bı oturup düşünürdüm.
İnsan 50 TL ye bile hediye bulur.
Ve ayrıca sevgiliniz zaten hediye beklemediğiniz hesap ödemenin lafını etmediğiniz için sizinle birlikte.
Bu adam böyle hediye isteyen, hesabı sürekli alman usulü ödemek istemeyen birini istemez zaten.
Çünkü en çok parasını seviyor.
Kendisini farklı yetiştirebilirdi nihayetinde yetişkin biri mesela benim annem de harcamaz ama ben öyle değilim. Aşabilirseniz iyi. Aşamazsanız evlenince ×2 olacak,bizzat yasayan biri olarak söylüyorumŞöyle ki ben böyle bir şeyi ne ailemden gördüm ne başka birinden. Benim babamın da annemin de eli çok açık. Ama ailesinin de suçu var bence. O algıda yetiştirmişler onu da. Kaç yıllık eski şeyleri giyiyor yeni alalım dediğimde şu an değil sonra diyor. Parası olmasa anlarım ama kendine sıra geldiğinde harcamak istediğinde harcayabiliyor. Üzülüyorum
Birikim hesapları var diye biliyorumBorcu konu sahibine sana uygun mu diye danismadan dovizle bile verebilir bence zarar etmemek icin parayi euroya ya da dolara cevirip.
İnce hesaplarin insanlariyla gecinmek cok zor.
Ailesi boyleyse onlar da en azindan calisan, daha da iyisi eger olursa memur birini isteyeceklerdir.Şöyle ki ben böyle bir şeyi ne ailemden gördüm ne başka birinden. Benim babamın da annemin de eli çok açık. Ama ailesinin de suçu var bence. O algıda yetiştirmişler onu da. Kaç yıllık eski şeyleri giyiyor yeni alalım dediğimde şu an değil sonra diyor. Parası olmasa anlarım ama kendine sıra geldiğinde harcamak istediğinde harcayabiliyor. Üzülüyorum
Bu arada sürekli zamanında çok para harcadığım için kredi kartlarına borçlandım vs diyor. Bahanesi bu olduğu için ben bi şey diyemiyorumKendisini farklı yetiştirebilirdi nihayetinde yetişkin biri mesela benim annem de harcamaz ama ben öyle değilim. Aşabilirseniz iyi. Aşamazsanız evlenince ×2 olacak,bizzat yasayan biri olarak söylüyorum
Yalan olduğuna eminim, o kim çok para harcamak kim. Herhalde zamanında 200 TL'ye bir pantolon aldı 36 taksitle hala onu ödüyor.Bu arada sürekli zamanında çok para harcadığım için kredi kartlarına borçlandım vs diyor. Bahanesi bu olduğu için ben bi şey diyemiyorum
Ben ona şakasına A markasından bana bir şeyler alsana bir ara vs diyordum sürekli, takılıyordum, ama asla kaale almadı biliyor musunuz? Çok da pahalı yerler değil hani.Ailesi boyleyse onlar da en azindan calisan, daha da iyisi eger olursa memur birini isteyeceklerdir.
Oglumun parasini yiyor gozuyle bakacaklardir geline, eminim.
Hic sasmaz.
O yüzden onunla evlilik beni çok korkutuyor…Hesabı ödedikten sonra siz para verince hemen alıyor, nezaketen insan bu seferlik böyle olsun der.Hayat müşterek ama karşı taraf çalışıyor birde . Amaaan benim sevgi anlayışım da bu Alman hesabı yok .gerektiğinde de kadın ısmarlar gerektiğinde erkek ıslimarlar.bence bu kişi bu cimrilikle başkasını bulamayacağını biliyor ,kimsenin onu böyle kabul etmeyeceğini de biliyor o yüzden seninle .He evlenince +10 katı olur .
kız ne evliliği ömrünü çürütürsün bununla .O yüzden onunla evlilik beni çok korkutuyor…
Ben bu yalanları çok duydum.bişey istemeyesin diye önceden uyarı mahiyetinde uydurulmus biseyBu arada sürekli zamanında çok para harcadığım için kredi kartlarına borçlandım vs diyor. Bahanesi bu olduğu için ben bi şey diyemiyorum
Hangi marka ? Gerçekten durumu o kadar kötü mu?Ben ona şakasına A markasından bana bir şeyler alsana bir ara vs diyordum sürekli, takılıyordum, ama asla kaale almadı biliyor musunuz? Çok da pahalı yerler değil hani.
LCW çıkarsa bayılacağımHangi marka ? Gerçekten durumu o kadar kötü mu?
Neye harcamış ki parasını ?Bu arada sürekli zamanında çok para harcadığım için kredi kartlarına borçlandım vs diyor. Bahanesi bu olduğu için ben bi şey diyemiyorum
Benim de aynı şekilde hıyarın biri vardı hayatımda. Okulu var, parası yok. Harçlık kendini gecindirecek kadar.Konu sahibi bir şey anlatmak istiyorum bundan yıllar önce bir sevgilim vardı kendisi tam bir hıyar olmasına rağmen severdi beni bilirim. O zaman öyle çok parası yok ve benim doğum günümde yaklaşmış, maaşını aldı ertesi gün doğum günüm bana bir hazırlık yapmış şöyle söyleyeyim o güne kadar hiçbir yerde öyle bir doğumgünü partisi ne gördüm ne duydum. Her detayıyla ilgilenmis her köşede ayrı sürpriz. Şok oldum böyle bir şey nasıl olur diye. Tüm maaşını o gün benim doğum günüme harcamıştı. Bir ay boyu parasız kalmıştı o partiyi yapmak için. Gerçekten seviyor olsa sizi sanmiyorum ki cebinde parası varken bı yemek ismarlamasin.
2 yıldır zaten sevgililermiş çok para harcasa görürdü herhalde. 5 yıllık da ne borç yapmış olabilir millet ev kredisi ödüyor 4-5 yılda.Neye harcamış ki parasını ?
Acık açık sorun.Ben bu kadar hesap kitap yapan birinin öyle umarsızca para harcadığını düşünmüyorum bence birikim yapıyor.
Veya siz bir şeyler beklemeyin diye böyle bir bahane bulmuş akıllı da yani uyanık.
Yani artık 2 yıl olmuş bı de.Acik açık soyleyin bunları içinizden gelenleri.Zaten haftada bir buluşuyoruz oturuyoruz. Maaşını daha dün almış atıyorum, onun demesi lazım sana bir şeyler ısmarlıyım hadi diye düşünüyorum. haksız mıyım?
Gerçekten ben de o kadar insan görüyorum ki etrafımda Ceylinimdeceylinim, özeniyorum. Beraber Ortak arkadaş grubuyla takılırken arkadaşları bile hesabı benim ödememe izin vermeden aralarında hallediyorlar. Ancak öyle hesap derdi olmuyor zaten. Ama başka bir şeyi de ben ısmarlıyorum mesela altında kalmıyorum. Şansı şu ki çevresinde eli bol insanlar var ve o yeltenmeden hesaba yelteniyorlar… bin kez ben sürprizlerden hoşlandığımı vs söylüyorum ona, ama hep bir bahanesi var. Mesela bu aralar kavga ediyoruz. Şu aralar şunu yapıyoruz tat mı bırakıyosun insanda vsvsvs.Konu sahibi bir şey anlatmak istiyorum bundan yıllar önce bir sevgilim vardı kendisi tam bir hıyar olmasına rağmen severdi beni bilirim. O zaman öyle çok parası yok ve benim doğum günümde yaklaşmış, maaşını aldı ertesi gün doğum günüm bana bir hazırlık yapmış şöyle söyleyeyim o güne kadar hiçbir yerde öyle bir doğumgünü partisi ne gördüm ne duydum. Her detayıyla ilgilenmis her köşede ayrı sürpriz. Şok oldum böyle bir şey nasıl olur diye. Tüm maaşını o gün benim doğum günüme harcamıştı. Bir ay boyu parasız kalmıştı o partiyi yapmak için. Gerçekten seviyor olsa sizi sanmiyorum ki cebinde parası varken bı yemek ismarlamasin.