• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin annesinin umursamazlığı..

tabiki oğluna alınacaktı..
konuyu yazarken aksini mi belirtmişim?

oğlunun evi olucaktı. eğer biz evlenirsek, ben oğluyla o evde yaşayacaktım.
senin sevdiğin biri hayalkırıklığına uğrasa içlenmez miydin?

İçlenmek var, içlenmek var. Siz mecburlarmış gibi konuşuyorsunuz.

tabiki oğluna alınacaktı..
konuyu yazarken aksini mi belirtmişim?

oğlunun evi olucaktı. eğer biz evlenirsek, ben oğluyla o evde yaşayacaktım.
senin sevdiğin biri hayalkırıklığına uğrasa içlenmez miydin?

Muhakkak içlenirdim ama eğer o bu konudan rahatsız değilse "durumdan vazife" çıkarmazdım kendime..

İçlenmek var, içlenmek var. Siz mecburlarmış gibi konuşuyorsunuz.

söz verdikleri için, mecburlarmış değil de, sözlerini tutmalılarmış gibi konuşuyorum..

Muhakkak içlenirdim ama eğer o bu konudan rahatsız değilse "durumdan vazife" çıkarmazdım kendime..

o da bu konudan rahatsız, hatta öyle bıkkın ki, parayı biriktirelim, gerekirse 20 yıl.
kredi işine hiç girmeyelim.
güvenemiyorum diyor..

durumdan vazife çıkarttığımı da nereden çıkarttın arkadaşım?

çünkü şimdi ailesine de para gönderiyor maaşından.
saçmasapan ve karışık yazdıysam üzgünüm. çok sinirliyim bugün yine tartıştık.
çok kelepir bir ev bulmuştum, değerinin oldukça altında. onu görelim, şartlarımızı zorlayalım dedim.
annemi ikna edemem dedi kapattı konuyu :(

Bence konuyu kapatmasına asıl siz daha çok içerlemişsiniz...:ssz:

söz verdikleri için, mecburlarmış değil de, sözlerini tutmalılarmış gibi konuşuyorum..

o da bu konudan rahatsız, hatta öyle bıkkın ki, parayı biriktirelim, gerekirse 20 yıl.
güvenemiyorum diyor..

Erkek arkadaşınız borca girmek istemiyor diye ailesinin birikimini kendisine vermesini istiyor, bu biraz bencilce. Hem 2 bin lira kirada oturup lüks yaşamak hem borçsuz/az borçla ev sahibi olmak bencilliktir bence. Yani sorun erkek arkadaşınızla ilgili.

Neden sinirleniyorsun ? Bir kere yazınca anlıyor insanlar burdaki insanlara anlak muamelesi yapmaya hakkın yok
Konun ev almak için yardım edeceklerdi vazgectiler olunca söze 10 ay kala ev derdine düşmüş biri oluyorsun herkesin gözünde
Ev madem erkek arkadaşına alınacak bırak krediyide o çeksin sende 2 sene sonra evlenince gelin olarak girersin o eve

Bence konuyu kapatmasına asıl siz daha çok içerlemişsiniz...:ssz:

tabiki üzüldüm, borç olmadan mal sahibi olunmuyor.
paramız çarçur olmasın istiyorum.

Erkek arkadaşınız borca girmek istemiyor diye ailesinin birikimini kendisine vermesini istiyor, bu biraz bencilce. Hem 2 bin lira kirada oturup lüks yaşamak hem borçsuz/az borçla ev sahibi olmak bencilliktir bence. Yani sorun erkek arkadaşınızla ilgili.

evet 80 bintlye ev alıcaz biz aslında, ayak yapıyoruz.
erkek arkadaşım borca girmek istemese ev işine de bulaşmaz, peşinat toplamaya da çalışmaz.
kaldı ki, o sadece konuyu açtı, annesi kendi veririm dedi.
çok benciliz. allah bizi nasıl biliyorsa öyle yapsın.

"o da bu konudan rahatsız, hatta öyle bıkkın ki, parayı biriktirelim, gerekirse 20 yıl.
güvenemiyorum diyor..

durumdan vazife çıkarttığımı da nereden çıkarttın arkadaşım?[/QUOTE]"

Rahatsız olma sebebi bir an önce ev sahibi olma isteği mi , yoksa senin baskından mı sıkıldı?

Çok rahatsız ve bıkkın olsa ailesiyle bir şekilde meselesini hallederdi..Oysa ki annesini ikna edemeyeceğini biliyor ve üstelemiyor..

Bu arada bir yerde şöyle bir cümlen var..

"canım durumları var da şu cocuğa destek olsalar ya, o da anneme mahçup olmasa."

Bence fazla üstüne gitme nişanlının..
Gerçi yine de sen bilirsin..

Son düzenleme:
Neden sinirleniyorsun ? Bir kere yazınca anlıyor insanlar burdaki insanlara anlak muamelesi yapmaya hakkın yok
Konun ev almak için yardım edeceklerdi vazgectiler olunca söze 10 ay kala ev derdine düşmüş biri oluyorsun herkesin gözünde
Ev madem erkek arkadaşına alınacak bırak krediyide o çeksin sende 2 sene sonra evlenince gelin olarak girersin o eve

sinirlenmiyorum. yanlış anlaşılmaktan nefret ediyorum.
kimseye bir muamelede bulunduğum yok. evet ben açıkta kaldığım için ev derdine düştüm. siz öyle görmeye devam edin arkadaşım.
krediyi çek, ne halin varsa gör, bilmemkaç lira kredi öde, bi o kadar da faiz öde deseydim ne iyi insan olurdum di mi sizin gözünüzde?

Valla bacım doğrusunu söylemek gerekirse şu yazdıklarını okuyan biri olarak deminde yorum yaptım ama bakıyorum sen bize fikir almaya değil kendini fikirlerini onaylatmaya yazmışsın :20: kimse kimseye ev almak zorunda değil. sevgilin kredi çeksin düğüne kadarda 2bin liralık değil 1 liralık evde oturun.hem madem senin ailende zengin nedir bu ev takıntın ? ev olmadan evlenilmiyor mu ?:19: ayrıca ileride baban olacak insan içinde sap balta falan pek hoş değil. ayrıca şimdiden böyle maddiyata takarsan ilerisini düşünemiyorum. senin ailen aldı benim ailem aldı kavgaları boşanma davalarının favori cümlesidir haberin ola.:50:

"o da bu konudan rahatsız, hatta öyle bıkkın ki, parayı biriktirelim, gerekirse 20 yıl.
güvenemiyorum diyor..

"

Rahatsız olma sebebi bir an önce ev sahibi olma isteği mi , yoksa senin baskından mı sıkıldı?

Çok rahatsız ve bıkkın olsa ailesiyle bir şekilde meselesini hallederdi..Oysa ki annesini ikna edemeyeceğini biliyor ve üstelemiyor..

Bu arada bir yerde şöyle bir cümlen var..

"canım durumları var da şu cocuğa destek olsalar ya, o da anneme mahçup olmasa."

Bence fazla üstüne gitme nişanlının..
Gerçi yine de sen bilirsin..[/QUOTE]

çok rahatsız ve bıkkın olsa da evet ailesini ikna edemeyeceğini billiyor. o yüzden de ev sahibi olma isteğini gerekirse 20 yıl ertelemeyi göze alabiliyor.
ben ona ev sahibi ol baskısı yapmıyorum. tamamen kendi tercihi kendi kararıydı..

o cümlemin sebebi, ben peşinat için kredi çekicem. o da ''ben annenlere mahçup olurum, 2 kredi çekeyim'' demişti. o yüzden yazdım.
kimsenin üstüne gitmiyorum.
siz neden beni baskıcı gördünüz? öyle bir cümlem mi var?
öyle mi anlaşıldım?

kimseye bir muamelede bulunduğum yok. evet ben açıkta kaldığım için ev derdine düştüm. siz öyle görmeye devam edin arkadaşım.
krediyi çek, ne halin varsa gör, bilmemkaç lira kredi öde, bi o kadar da faiz öde deseydim ne iyi insan olurdum di mi sizin gözünüzde?

Ben olsam sadece ailelerin tanışmasını resmiyet olarak bilmez hemen kredi çekeyim ev işine gireyim ay şu kadar zarar edecez diye düşünmezdim . Erkek arkadaşına madem ev almak gibi bir niyetimiz var harcamalarına kısıtlama getir kredi öde diyebilirsin . Şu durumda bence sen bu konuya hiç ama hiç karışmamalısın .

Öyle değil de "sevgilim, boşver kimseye yük olmayalım, genciz, çalışır öderiz, bak işlerimiz gelirimiz de iyi, ayağımızı yorganımıza göre uzatır, 3 geziyorsak 1 gezer, yine de o krediyi öderiz" diyebilirdin ama.

Valla bacım doğrusunu söylemek gerekirse şu yazdıklarını okuyan biri olarak deminde yorum yaptım ama bakıyorum sen bize fikir almaya değil kendini fikirlerini onaylatmaya yazmışsın :20: kimse kimseye ev almak zorunda değil. sevgilin kredi çeksin düğüne kadarda 2bin liralık değil 1 liralık evde oturun.hem madem senin ailende zengin nedir bu ev takıntın ? ev olmadan evlenilmiyor mu ?:19: ayrıca ileride baban olacak insan içinde sap balta falan pek hoş değil. ayrıca şimdiden böyle maddiyata takarsan ilerisini düşünemiyorum. senin ailen aldı benim ailem aldı kavgaları boşanma davalarının favori cümlesidir haberin ola.:50:

Ben olsam sadece ailelerin tanışmasını resmiyet olarak bilmez hemen kredi çekeyim ev işine gireyim ay şu kadar zarar edecez diye düşünmezdim . Erkek arkadaşına madem ev almak gibi bir niyetimiz var harcamalarına kısıtlama getir kredi öde diyebilirsin . Şu durumda bence sen bu konuya hiç ama hiç karışmamalısın .

tanışmalarından önce olan olaylar bunlar.
ondan sonra geldiler beni istemeye.

Öyle değil de "sevgilim, boşver kimseye yük olmayalım, genciz, çalışır öderiz, bak işlerimiz gelirimiz de iyi, ayağımızı yorganımıza göre uzatır, 3 geziyorsak 1 gezer, yine de o krediyi öderiz" diyebilirdin ama.

demiyor muyum? aksini söylemedim.

ev takıntım var gibi gözükmesine şaşırdım. ki benim kendi evim de var..
bana ev alsınlar demedim. biz hicbir sey demedik. peşinat için para veririz dediler. biz sormadık, istemedik.
maddiyata takılmıyorum! sözün tutulmamasına takılıyorum..
anlatabilseydim...

kızlar ben anlaşılamadığım için çok üzgünüm.
eğer baştan sona verdiğim cevapları okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

teşekkür ediyorum hepinize.

konumu kapattıracağım..

iyi geceler..

bence cok aceleci davranıyorsunuz daha söz bile takılmamısken bu aceleniz ne bırakın kocanız olacak adam düşsün ev derdine siz böyle maddi konulara eğilimli görünürseniz ilerde cok sorun yaşarsınız.daha durun ayol söz var nişan var nikah var düğün var gelin ata binmiş ya nasip demiş.hersey sırasıyla karsı tarafıda şimdiden bunaltmayın ilerde ikinizde birbirinizi bunaltacaksınız zaten yeterince:):52:

:46::46::46:onay alamayınca da kapattırmak istiyor...

ben 21 yaşndayken üniversiteden yeni mezun olmuş bir tıfıldım.
insanlar bu yaşta mesleğini eline almış ve 2 bin ev kirası ödüyor
ben şu an dandik bi nişan yüzüğüne, 500tllik bir eve fitken adalet mi bu ya:52:

insanlar verdikleri bir çok sözden dönüyorlar, fikir değiştirmeleri çok da anormal değil. zaten garip bir kararmış tüm birikimi peşinat diye vermek. siz bilmem kaç sene kredi ödedikten sonra kaç senede ödeyecektiniz o borcu mesela? yani enine boyuna düşünüp vazgeçilmiş olabilir. hem başkasının yardımı olmaması da bir yönden iyi ileride laf etmezler, hak iddia etmezler diye düşünüyorum.

Back