- 23 Eylül 2019
- 563
- 1.739
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Annesi eve geldiğinde iki gün sallarsa konuşmayı o zaman oyalıyor diyeceğim. Ve asla affetmem. Beni kaybedeceği için o an hemen söylemeye kalkışsa bile affetmem çünkü demek ki günlerce bu sıkıntıyla beklemem umrunda olmamıştır. Bitiririm. Ama annesi eve geldiği gün konuşursa gerçekten beni söylerse o zaman içim rahat eder. Annesinin ne diyeceğine ve sevgilimin tavırlarına göre de devam edip edemeyeceğimize karar veririm. Yani kendisini çok ciddi ve zorlu bir sınav bekliyor annesi eve geldiğinde. Göreceğiz diye bunlara diyorum hocam.Daha ne gerekiyor görmen için?
Kesinlikle.Allah korusun aklı başında duruyorsun olaylara göre hareket et mantıklı olanı yap herşey gönlünce olsun canum hayırsızsa bu sebele olmasın zaten baskıcı bir kv ve ana kuzusu eş bu dünyadaki en son istenecek şey emin olabilirsin.
Evet ya şimdi bile annesi üzülmesin diye çok uğraşıyor. Ama benim yaşadığım yerde bir süre ikamet etmiş daha önce sevgilim. Yani buraları biliyor ve burada çalışmayı da düşünüyormuş benimle tanışmadan önce deAh kuzum sen halâ abisinden farklı saniyorsun ya o aynı teknede yoğrulmuş hamuru aynı. Sen kendin aklında bitir bu işi. Hayatta senin olduğun yere gelmez.Annesini ezilmiş görüyorsa o ezmemek için çok çabalar.
Hakkınızda hayırlısı olsunAnnesi eve geldiğinde iki gün sallarsa konuşmayı o zaman oyalıyor diyeceğim. Ve asla affetmem. Beni kaybedeceği için o an hemen söylemeye kalkışsa bile affetmem çünkü demek ki günlerce bu sıkıntıyla beklemem umrunda olmamıştır. Bitiririm. Ama annesi eve geldiği gün konuşursa gerçekten beni söylerse o zaman içim rahat eder. Annesinin ne diyeceğine ve sevgilimin tavırlarına göre de devam edip edemeyeceğimize karar veririm. Yani kendisini çok ciddi ve zorlu bir sınav bekliyor annesi eve geldiğinde. Göreceğiz diye bunlara diyorum hocam.
Aynen diyeceğimi dedim şimdi saldım bakalım ne yapacak diye. Yoksa içim içimi yiyor. Yine o biraz beni rahatlatıyor beni sevdiğini hissettirmeye çalışıyor yani sürekli ilgileniyor.Sevgiliniz daha şimdiden böyle yapar, anneden korkar ve ilişkiye sahip çıkamazsa ohooooo. Anne kuzusu o canım benim. Bence onu kendi haline bırak kesinlikle. Gerçekten seviyorsa gerekeni yapacaktır, yoksa da kuzu kuzu anacığının dediğini,biraz gururlu olun onu serbest bırakın
Yav valla bak bu aklıma gelmedi başka bir erkeği değil de oğlu olan başka bir teyzeyi mi övsem çok seviyorum şöyle iyi böyle iyi falan mı desem ne yapsam O da anasının bulunmaz hint kumaşı olmadığını anlar belkiSende başka kaynana iste
Şaka bir yana seni istemeyeni sen hiç isteme. Ne demek annem onu isterse onunla evlenmek zorunda kalırım. Fikri, zikri, isteği yokmu bu adamın. Kiminle evleneceğine kendi karar veremeyen bi adamsa zaten ilerde mutlu olmanız imkansız. Gidiyorsa daha öteye git de arkasından.
Yav valla bak bu aklıma gelmedi başka bir erkeği değil de oğlu olan başka bir teyzeyi mi övsem çok seviyorum şöyle iyi böyle iyi falan mı desem ne yapsam O da anasının bulunmaz hint kumaşı olmadığını anlar belki
Tabiki. Allah herkese hakkında hayırlısını versin ya.Ne annesi ne de kendisi bulunmaz hint kumaşı. Klasik bir cümle ama o kadar doğrukii. Ben de erkek arkadaşımdan ayrıldım 2 hafta önce. Ailesiyle de iyi anlaşırdım, özel günlerde mesaj atar veya birbirimizi arardık. Ayrılana kadar çok git gel yaşadım ve üzüldüm. Korktum herhalde biraz. Ama ayrılma cesareti gösterdim ve ölmedim yaşıyorum. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi gün geçtikçe anlıyorum. Darısı herkeseee.
yaşların cok kucuk oldugu fıkırlerden karsılıklı ıletısım seklınızden bellıMerhaba bu konuyu size danışmak için hesap açtım. Benim düşe kalka süren bir ilişkim var. Memnunum seviyorum sevgilimi. Benim okulum bitince evlenmek istiyoruz aileleri tanıştırma nişan falan derken bize uygun bir zaman dilimi gibi geldi ama sevgilimin annesi sevgilim benimle tanışmadan 4-5 ay öncesinde bir kıza kafayı takmış. Onu sana alacağım başkasını almam diyip duruyormuş ben bunu yeni öğrendim. Kızı önerdiklerini biliyordum ama annesinin böyle kıza aşık olduğunu iki gün önce öğrendim. Bu kız sevgilimin yengesinin yeğeni. Yengesi sürekli bu ikisini birleştirmeye çalışıyor ve sevgilimin annesini görünce hep bu konuyu konuşuyormuş. Resmen kızı kendi ağızlarıyla istetiyorlar yani. Sevgilim başından beri anne istemiyorum diyormuş öyle diyince annesi kızarıp bozarıyor ve sevgilimle konuşmuyormuş. Sevgilim kızı görmemiş sadece küçükken beraber oynarlarmış şimdi görse tanımazmış. Ama sevgilimin annesi, babası, abisi, ablaları bu kızın ailesini çok seviyormuş. Çünkü zamanında bu aile çok yardım etmişler sevgilimin annesinin ailesine falan o yüzden sevgilimin annesi ben nasıl olmaz benim oğlum istemiyor derim bu iş olacak diyip duruyor. Kızın ailesi de olur vermiş bunları bir araya getirmeye çalışıyorlar. Gerçekten iki gündür bunu düşünmekten çatlayacağım. Sevgilime ee ne olacak böyle dedim ben seni söyleyeceğim onlara peyder pey dedi ama annem hakkımı helal etmem derse diye korkuyorum o zaman ne yapacaksın sen dedi bana bende ben ne yapabilirim anne hakkı ödenmez yani giderim dedim. Sonra o da dedi ki işte tek korkum annemin hakkını helal etmemesi eğer hakkını helal etmezse o kızla evlenmek zorunda kalırım ne yapayım diyor. Yani gerçekten sevgilime de çok kırıldım bana kızın meziyetlerini sayıyor yok babası gaziymiş kız hafızmış falan bana da annem söylüyor ama vallahi ben istemiyorum diyor. Kızın yüzünü merak ettiğini de çok iyi biliyorum ama kim olsa merak eder diyorum sonra da ben olsam hiç düşünmezdim bile başka bir erkeği diyorum. Kafam çok karışık ve ailesi onun aklını çelebilir biliyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum ilişkimi de bitirmek istemiyorum ama benim arkamda durmazsa ve beni sonra bırakırsa diye çok korkuyorum. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim? Ben gerçekten sevgilimi seviyorum ve ayrılmak istemiyorum o da istemiyor ama ailesinin baskılarından bıkmış. Annem canıma yapışıyor bıktım artık diyor. Ne yapacağım ben? Ona açık açık dedim eğer annenin dediğini yapacaktıysan ne diye benimle görüştün görüşmeyecektin o zaman diye bana diyor ki onun dediğini yapmak değil ama hakkını helal etmezse ne yapacağım? Bakalım seni söyleyince ne olacak ne kavgalar çıkacak annem benimle konuşmaz kesin falan dedi. Dedim biz evlensek annen hep beni onunla mı kıyaslayacak dedim o da öyle şey olur mu evlenince öyle laf asla etmez annem dedi ama onlara çok bağlı çok istiyor dedi. Bende şimdilik politik davranmak adına sesimi çıkarmadım yakın zamanda buluşacağız o zaman yüz yüze konuşuruz bunları diyorum. Allah aşkına bana bir el atın ablalar...
Bundan bakınca annemi ezemem onunla evleniyorum diyecek ve terk edilecek gibi duruyorsunuz. Karşınızda birey olamamış birisi var çünkü. Ben sizin bu hikayede yerinizi göremedim çünkü bir erkek seviyorsa bunu çoktan ailesine söylerdi emin olun. Benim esim ailesine demiştiki benim için ya o ya hiç evlenmem. Bu kadar netti. Sizin sevgilizde o netlik yok ve maalesef sonuda yok gibi duruyor. Umarım öyle olmaz ama ben gördüğümü net yazayım bilin istedim. Sizi üzmek istemem bu olay bu kadar sürüyor ve erkek bekliyorsa vardır bir iş burada. Kızı görüp begenirse ilk bırakılacak siz olabilirsiniz.Tabiki. Allah herkese hakkında hayırlısını versin ya.
Zaten okurken evlenmeyi düşünmüyorum nişan dönemi olur diye düşündük daha askerliği var kendisinin. Ama her şeyden önce bu sorunları aşması gerekiyor. Çünkü ben elimden geleni yaptım. Annesiyle konuşacak sözde. Bekliyorum ama beklediğim her gün umudum tükeniyor inanın. Annesi evde olsa konuşurdu ama evde değil kadın. Eve dönmesini bekliyorum. İçten içe çok üzülüyorum ama eğer annesi ben istemem diyip sevgilime küserse ben de istenmediğim yere hayatta gitmem Allah korusun. Sevgilim ne yaparsa yapsın beni istemeyen aileye gitmem. Sonra otursun çok sevdiği ve kendisini çok seven ailesiyle istediğini yapsın. Artık onlara küser mii istedikleri kızla mı evlenir asla ilgilenmem hiçbir şekilde sosyal medya vs. takip etmem asla. Öyle huylarım yok bitirirsem biter.yaşların cok kucuk oldugu fıkırlerden karsılıklı ıletısım seklınızden bellı
anne hakkı geregı gerekırse evlenırım , anne hakkı ben olsam gıderdım gıbı...
anaokul cocugunu elınden tutup okula goturur basında bekler gıbı evlendırmeye kalkısmalar, herhalde anne ogluna o kadar guvenmıyor kı bu kucuk yasında bu sekılde bas goz etmeye calısıyor sızde yasınız cok kucuk oldugu ıcın bu ne bıcım ben bu zıhnıyetde bu yaklasımda bu kulturde bır aıleye zaten gelın olup, rüştünü ispatlayamamıs adama gelecek vermem dıyemıyorsunuz :)
konuda bu kadar dusunecek bırsey yok aılesı uygun goruyorsa o da aılemı ezemem dıyorsa mutluluklar dıleyın o zaman. aranızda secım yapmak zorunda kalıyorsa o tarafa gıtsın zaten . gercekten sevıyor kendınden emın ve kendını yetıstırmıs olgun bırı olsa bu konuda net olurdu tartısmaya acık bır konu bıle degıl cunku.
21 yasınızdasınız evlılık ıcın yasınız cok kucuk hele bır okul bıtsın ıse gırın onunuzu gorun... evlılık nasıl olsa olur
Aynen de öyle :) Kızı görmeden ben istemiyorum diyip duruyor. Neye göre diyorum bilmiyorum içim istemiyor onu diyor. Hele bi görse beğense anında bırakır eminim yok annem hakkını helal etmiyor falan bile demez yani. Ama ısrarla ben seni seviyorum seni istiyorum diyor. Bakalım bana gösterdiği bu ısrarı annesine gösterebilecek mi? Seni o kadar çok anlatırım ki seni çok severler diyor. Bakalım ne olacakBundan bakınca annemi ezemem onunla evleniyorum diyecek ve terk edilecek gibi duruyorsunuz. Karşınızda birey olamamış birisi var çünkü. Ben sizin bu hikayede yerinizi göremedim çünkü bir erkek seviyorsa bunu çoktan ailesine söylerdi emin olun. Benim esim ailesine demiştiki benim için ya o ya hiç evlenmem. Bu kadar netti. Sizin sevgilizde o netlik yok ve maalesef sonuda yok gibi duruyor. Umarım öyle olmaz ama ben gördüğümü net yazayım bilin istedim. Sizi üzmek istemem bu olay bu kadar sürüyor ve erkek bekliyorsa vardır bir iş burada. Kızı görüp begenirse ilk bırakılacak siz olabilirsiniz.
İnşallah sonuç sizin istediğiniz gibi olur. Seviniriz bizde. Hakkınızda hayırlısı olsun.. karşınıza güzel insanlar çıksın..Aynen de öyle :) Kızı görmeden ben istemiyorum diyip duruyor. Neye göre diyorum bilmiyorum içim istemiyor onu diyor. Hele bi görse beğense anında bırakır eminim yok annem hakkını helal etmiyor falan bile demez yani. Ama ısrarla ben seni seviyorum seni istiyorum diyor. Bakalım bana gösterdiği bu ısrarı annesine gösterebilecek mi? Seni o kadar çok anlatırım ki seni çok severler diyor. Bakalım ne olacak
Cok güzel.yazmissiniz. Sevseydi annesine derdi ki anne tmm sen hakkını helal etmiyorsa evlenemem. ama.bu saatten sonra. Baskasiylada evlenmem derdi anneside ondaki netliği görürdü kimse kimseyi zorla evlendiremez ki tabiki anne.hakki önemli.ama umut verip yarı yolda bırakmanın hakkıda var. Diğer kizla evlenince onunda hakkına girmiş.oluyor. En doğrusu annesini.karsisina alacak ya sevdgm kiz yada kimse olmaz dicek.gerekirse beş sene evlenmicek ne olur yani. Bide sasirdigim.diger nokta şu diyorki senle mutlu olamazsın annem yüzüme vurur peki o kızla mutlu olacağı kesin miBundan bakınca annemi ezemem onunla evleniyorum diyecek ve terk edilecek gibi duruyorsunuz. Karşınızda birey olamamış birisi var çünkü. Ben sizin bu hikayede yerinizi göremedim çünkü bir erkek seviyorsa bunu çoktan ailesine söylerdi emin olun. Benim esim ailesine demiştiki benim için ya o ya hiç evlenmem. Bu kadar netti. Sizin sevgilizde o netlik yok ve maalesef sonuda yok gibi duruyor. Umarım öyle olmaz ama ben gördüğümü net yazayım bilin istedim. Sizi üzmek istemem bu olay bu kadar sürüyor ve erkek bekliyorsa vardır bir iş burada. Kızı görüp begenirse ilk bırakılacak siz olabilirsiniz.