• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin ailesi :(

soylemek ıstememıstım ama su yorumunuzdan sonra soylemek zorunda hıssettım kendıımı.
bırıncısı - ınsanlar onca zahmet etmıs farklı bı ılden kalkmıs gelmıs babanız cevap vermemıs bu ılk ayıbı sahsı fıkrım.
ıkıncısı - dogusu batısı yok bu evlılık meselesının ınsanların ne ıstedıgıyle evlılıkten beklentısının ne olduguyla alakası var . yerı gelır Istanbul yetmez ınsana yerı gelır Kars cennet gelır yuvada huzur arayana.
ucuncusu - kızının kendısıne yakın olmasını ıstıyor ıse farklı bı ılde kızın tek basına ne ısı var dıcemde benım dusunce yapıma uymuyor ..
Yani birde bazı yazarlar adamligina laf etmis, senin için bir sey yapmamış demiş.
Daha ne yapsın adam farkli sehirden gelmis.Ailesini toplamış.
istemesini yapmış.
Ama gelinin babası cevap verme tenezzülunde bulunmamış.
birde kiz evi naz evi demişler.eee o zaman ya yakinmayacaksiniz ya da o kadar mesafeden gelen insanlara net bir cevap vereceksiniz.

Sevgilin seni sevse ''Çaresiz Kalıyorum.'' der mi !!! Aklınızı başınıza toplayın yahu. Bu ne biçim söz. Böyle bir şey duysam öğrensem anında ipleri koparırım.

Bazı yörelerde kız 3 kere istenir adı 3.seferde konur, öyle biliyorum

kültür farkı çok olur o işe girme aşktan ölen yok, 3 senedir g.doğudayım yapamazsın hele ki o bölgede kalacaksan

kültür farkını çok iyi absorbe eden bi kişi tanıyorum oda 2.evliliği olan bir adam, eşi tek çocuk İzmirli, kendisi g.Doğulu, bir misafir geliyormuş 15 kişi yatılı, karısı hiç görmemiş tabi öyle birşey, adamda misafirhanede ağırlıyor yeme içme hep ona ait falan, tabi para var bu imkanlar ondan

burdan bir arkadaşım var kendisi Akdenizin bir ilinden, eşi batmanlı, bayramda kızın ailesine gitmez bizde kız tarafında kalma olmaz icguvey derler diyomuş

1000 tane şey yazarım böyle

burada daha öncede bahsetmiştim sevgilim kürt. 2 yıldır görüşüyoruz. ailem pek istemiyodu.2 hafta önce beni istemeye geldiler babamda ne evet dedi ne hayır dedi. neyse bunlar memleketlerine geri döndüler babası hemen ordan birilerinin kızlarını tavsiye etmeye başlamış onlar kız vermeyecekler çok belli yaşın geçiyo evlendirelim seni diyomuş sevgilim de çaresiz kalıyorum diyo. babasına çok sinir oldum daha benimle görüşürken ne çabuk kız bulmaya başlamış :KK43:
adam haklı niye kızıyorsun ki ...kız alma vermenin adabı vardır..başka bir memleketten insanları kabul ediyorsanız evet demeniz gerekiyordu..kapı komşunuz değil bu insanlar kırk kere kapı aşındırsınlar..baban vermeyecekse adam oğlunun mürüvvetini düşünmekte haklı .

Ben türk diye evlenmesini istemeyen kürtler de tanıyorum.bir de alevi birinin turk ve musluman birine kız vermek istememesine de sahit oldum.bunlar sevdiginden da ya dislandigindan değil kültür farkından.çocukların mutsuz olmalarının korkusundan.adam kızının uzağa gitmesini de istememiş. Tayini batiya çıkınca gelsin demiş.
bakın konu sahibi ne demiş "sevgilim kürt olduğu için ailem istemiyor" bu sizin dediğinizle bambaşka.
kültür farklılığı illa ki var. aynı aile içinde evlenmemiz lazım kültür farklılığı olmaması için.
ister Kürt Türkü istemesin, ister Alevi-Sünni'yi istemesin, isterse tam tersi olsun, yanlış.
nasıl ki Türk Kürt'ü istemeyince kızıyorsam, Kürt de kendi aşiretinden değil diye kızı istemese kızardım, bunlar yanlış şeyler. hangi etnik grubun içinde doğacağını seçemeyiz. insanları değiştiremeyecekleri şeyler yüzünden yargılamak ve yaftalamak yanlıştır, bencilcedir.
dediğim bu.
aile kızının mutlu olmasını ister, her aile ister. benim ailem de gidip Şırnak'ta yaşamamı istemez ama Şırnak'ta Kürt nüfus fazla olduğu için değil, Şırnak çok uzak olduğu için. bunlar farklı şeyler.
bir de alevi birinin turk ve musluman birine kız vermek istememesine de sahit oldum..
şurada ayrıca bir düzeltme yapayım, sanırım yazarken karıştırdınız;
Aleviler de Müslümandır, sadece Sünni değiller. Kürt Alevisi olduğu gibi Orta Anadolu'da bir sürü Türk Alevisi de vardır ayrıca.

kızının uzağa gitmesini istememiş te bilmem ne. yahu resmen KÜRT diye kızı vermemeye ayak diremişler siz de burda 1sevse böyle mi yapar?" e kız sevse böyle mi yapar?

seviyorsanız anlatın babanıza, toplanmışlar gelmişler istemişler ne yapacaklar daha. babanızın gönlünü mü bekleyecekler. kimse bekleyemez ki biraz realist olun lütfen. sevgiliniz de sizi gaza getirmek, babanızla konuşmanızı sağlamak için size blöf yapmış belli ki ama bu her an gerçeğe de dönebilir.

burada daha öncede bahsetmiştim sevgilim kürt. 2 yıldır görüşüyoruz. ailem pek istemiyodu.2 hafta önce beni istemeye geldiler babamda ne evet dedi ne hayır dedi. neyse bunlar memleketlerine geri döndüler babası hemen ordan birilerinin kızlarını tavsiye etmeye başlamış onlar kız vermeyecekler çok belli yaşın geçiyo evlendirelim seni diyomuş sevgilim de çaresiz kalıyorum diyo. babasına çok sinir oldum daha benimle görüşürken ne çabuk kız bulmaya başlamış :KK43:

Caresiz kaliyorum mu????

Yahu boyle laflara nasil katlanabiloyorsunuz,pes yani!!!

Sen caresiz kaliyosan,ben sana care buldum, ayrilalim. Sen de babanin buldugu kizla evlen. Hadi gule gule... Diyeceksiniz...

bakın konu sahibi ne demiş "sevgilim kürt olduğu için ailem istemiyor" bu sizin dediğinizle bambaşka.
kültür farklılığı illa ki var. aynı aile içinde evlenmemiz lazım kültür farklılığı olmaması için.
ister Kürt Türkü istemesin, ister Alevi-Sünni'yi istemesin, isterse tam tersi olsun, yanlış.
nasıl ki Türk Kürt'ü istemeyince kızıyorsam, Kürt de kendi aşiretinden değil diye kızı istemese kızardım, bunlar yanlış şeyler. hangi etnik grubun içinde doğacağını seçemeyiz. insanları değiştiremeyecekleri şeyler yüzünden yargılamak ve yaftalamak yanlıştır, bencilcedir.
dediğim bu.
aile kızının mutlu olmasını ister, her aile ister. benim ailem de gidip Şırnak'ta yaşamamı istemez ama Şırnak'ta Kürt nüfus fazla olduğu için değil, Şırnak çok uzak olduğu için. bunlar farklı şeyler.

şurada ayrıca bir düzeltme yapayım, sanırım yazarken karıştırdınız;
Aleviler de Müslümandır, sadece Sünni değiller. Kürt Alevisi olduğu gibi Orta Anadolu'da bir sürü Türk Alevisi de vardır ayrıca.

Hayir karistirmadim muslumanlıkla ya da alevilikle alakası olmayan kendilerini alevi olarak goren bi kesim var yaşadığım şehirde. Sanki aleviler müslüman değilmiş gibi düşünüyorlar.bir çoğu Allah a inanmiyor açikca söylüyorlar.cahil alevi bir köy yani.
ben de bu etnik koken ayrımina karşıyım ama çok farkli etnik kökenli çok uluslu bir toplumda yaşıyoruz farkliliklar normaldir. Bu farklılıklardan dolayı bi babanın kızını verirken (hangi ırk olduğu fark etmez) endiselenmesini anlamaya çalışırım. Ama tabi ki karşıyım çünkü aileler onaylamadigi için ayrilan çok çift biliyorum.

Hayir karistirmadim muslumanlıkla ya da alevilikle alakası olmayan kendilerini alevi olarak goren bi kesim var yaşadığım şehirde. Sanki aleviler müslüman değilmiş gibi düşünüyorlar.bir çoğu Allah a inanmiyor açikca söylüyorlar.cahil alevi bir köy yani.
ben de bu etnik koken ayrımina karşıyım ama çok farkli etnik kökenli çok uluslu bir toplumda yaşıyoruz farkliliklar normaldir. Bu farklılıklardan dolayı bi babanın kızını verirken (hangi ırk olduğu fark etmez) endiselenmesini anlamaya çalışırım. Ama tabi ki karşıyım çünkü aileler onaylamadigi için ayrilan çok çift biliyorum.
ailelere onaylamak düşer işte, sorun orada.
Ben İzmir'li bir Türk'üm, çocuğum Mardin'li bir Süryani'yi karşıma getirse ben sevdim diye bana kabul edip mutluluk dilemekten başka seçenek kalmaz.
onlar anlaşırlar, anlaşamazlar, orası ayrı. ben çocuğum mutlu olsun isterim elbet ama mutsuz da olacaksa benden olmasın der, susar, çocuğumun yanında olurum.
herkesin evliliği yürüyecek diye bir kaide yok. insanlar 30 yıllık evlilikten sonra boşanıyor, yapacak bir şey yok.
aileler birbirlerinin örfüne, adetine saygılı olduktan sonra, çiftler birbirini sen şusun, ben buyum diye yargılamadıktan, irdelemedikten sonra sorun olmaz. yürür ya da yürümez o da zamana kalır.

ailelere onaylamak düşer işte, sorun orada.
Ben İzmir'li bir Türk'üm, çocuğum Mardin'li bir Süryani'yi karşıma getirse ben sevdim diye bana kabul edip mutluluk dilemekten başka seçenek kalmaz.
onlar anlaşırlar, anlaşamazlar, orası ayrı. ben çocuğum mutlu olsun isterim elbet ama mutsuz da olacaksa benden olmasın der, susar, çocuğumun yanında olurum.
herkesin evliliği yürüyecek diye bir kaide yok. insanlar 30 yıllık evlilikten sonra boşanıyor, yapacak bir şey yok.
aileler birbirlerinin örfüne, adetine saygılı olduktan sonra, çiftler birbirini sen şusun, ben buyum diye yargılamadıktan, irdelemedikten sonra sorun olmaz. yürür ya da yürümez o da zamana kalır.

Irktan dolayı kimse sevdiği adamı yargilamaz ama o adam ata erkil bir toplumda buyus babasi anneye yardım etmez fikirlerini onemsemezse demokratik bi aile ortami olmamışşa aile planlamasi yapilmadan 10 cocuk yapilmissa adama da bu normal geliyorsa annesine yardim eden bir babayla oturup sohbet edip aile ekonomisi yapan aile planlamisi yapan bir aile de buyuyen kız esinden bunları bekler ve eşi de büyüdüğü aile ortaminda gördüğüne gore davranirsa bu bile bile lades demektir.demem o ki mutlu ve mutsuz olmak evlenmeden belli olmaz ama bu farklılığı goz ardı etmemek gerek.irk benim için fark etmez. Ama bu konular önemlidir .konu sahibi de sevgilisinin babasınin etkisiyle nisanlanmamak icin kendini zor tutuyormus.bu aile ortamıni gore gore (tabi sevgilısi adam degil bence ) kızın tutturmasi çok üzücü. Sonra buraya BDV sayfasina gelip.esimle cok mutsuzum diye sayfa aciyorlar.herkes evlenince mutlu olacak diye bisey yok kimse kimseye de katlanmak zorumda degil.ama evlilikte deneme tahtasi degil eş seçerken daha ozenli davranmalı yoksa küçük bi bebegi karaktesiz bir adama baba demek zorunda bırakırsınız.

Baban onlara bi cevap vermediyse, sen hiç sormadın mı babana ne düşünüyorsun, cevabın ne baba diye 2 hafta geçmiş
Bence baban laf arasında olumsuz olduğu sinyallerini vermiş çocuğun ailesi kesin vermez diyorsa
Adamın açısından bak hem ayaklarına kadar gidiyorlar, hem etnik kökeni yüzünden istenmiyorlar, hem de kızı vermeyeceklerini anlamış
Adam daha napsın insana dokunur yani, o da oğlu üzülmesin diye kendince vazgeçirmeye çalışıyor
Aynen babanın sessiz kalarak olayı soğutmaya çalıştığı gibi.

Irkt dolayı kimse sevdiği adamı yargilamaz ama o adam ata erkil bir toplumda buyus babasi anneye yardım etmez fikirlerini onemsemezse demokratik bi aile ortami olmamışşa aile planlamasi yapilmadan 10 cocuk yapilmissa adama da bu normal geliyorsa annesine yardim eden bir babayla oturup sohbet edip aile ekonomisi yapan aile planlamisi yapan bir aile de buyuyen kız esinden bunları bekler ve eşi de büyüdüğü aile ortaminda gördüğüne gore davranirsa bu bile bile lades demektir.demem o ki mutlu ve mutsuz olmak evlenmeden belli olmaz ama bu farklılığı goz ardı etmemek gerek.irk benim için fark etmez. Ama bu konular önemlidir .konu sahibi de sevgilisinin babasınin etkisiyle nisanlanmamak icin kendini zor tutuyormus.bu aile ortamıni gore gore (tabi sevgilısi adam degil bence ) kızın tutturmasi çok üzücü. Sonra buraya BDV sayfasina gelip.esimle cok mutsuzum diye sayfa aciyorlar.herkes evlenince mutlu olacak diye bisey yok kimse kimseye de katlanmak zorumda degil.ama evlilikte deneme tahtasi degil eş seçerken daha ozenli davranmalı yoksa küçük bi bebegi karaktesiz bir adama baba demek zorunda bırakırsınız.
bunlar elbette önemli meseleler. zaten önceki yorumlardan birinde de yazdım, sevgili de sorunlu ne demek dayanamıyorum, zor durumda kalıyorum.
evet, ben mesela ataerkil bir ailenin içinde yapamam, Kürt oldukları, Arap oldukları için değil ama, benim hayat görüşüme böyle bir aile ters olduğu için ki ataerkil çok Türk aile de biliyorum, bu arada. ha bu görüşüme rağmen bu görüşteki bir ailenin oğlunu sevdiysem de babama Kürt olduğu için istemiyorum dedirtmem.
evet, oğlanın yaptığı çok yanlış, sevgilisini doğrudan yok saymak.
peki oğlan konu sahibinde direterek ne kazanacak, ailesi sevgilisini Kürt olduğu için istemiyor ve kız bunu anormal görmüyor.
çocukları olsa, yarı Kürt olacak, o çocuk dedesi hakkında ne düşünecek peki?
bence ikisi de çok yanlış düşünen insanlar.
ve evet bence de evlenseler de mutlu olma ihtimalleri yok gibi, tabii dilerim tersi olur.

Farklı ırklarin farklı kültürleri olduğu için bu farklılıklar evlilikte insani mutsuz ettigi için insanlarin bunu irk meselesini onemsemesini yadirgamiyorum. (Onaylamiyorum hatta uzuluyorum gecen yorumumda da yazdim) tabiki ayni irk içinde de boyle mutsuz evlilikler çok olmasa herkes ayni irktan evlrnir mutlu olurdu ama bu farkliliklari da goz ardı etmemek gerek demek istedigim.

Doğu kültürünün en önemli özelliği
Bekleriz ama boşa beklemeyelimdir.

Eyer baban mesafe koymuşsa bu çok
normal

zaten adam beni istemeye geldiğinde ben kendi memleketimde kimin kızını istesem alırım gibi konuşuyodu ailem çok bozuldu iyice sinir oldular

kusura bakmayın ama kızın ailesi haklı falan değil. ne demek kürt diye istememek? ne kadar ayıp şeyler bunlar.
ben zaten kimseyi turk kurt diye ayirmiyorum ama istemiyorlarsada yapicak bisey yok herkez kendi hayatini yasiyor sonucta herkezin dusuncesi kafa yapisi farkli saygi duymak gerekir ben o yuzden oyle yazdim

Back
X