• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin ailesi :(

Irk ayrımı yapmak istemem ama genelde o tarafların huyu farklı. Sen 1 adım geri çekilsen onlar 10 adım geri çekilir. Yani tam bu dönemde sevgisini anlamak için onu dene. Babam vermezse olmaz felan de. Eğer seviyorsa ve karakteri oturmuşsa . Karşı çıkar ne olursa olsun evlencez felan der. Zırtını yaparsa evlenince de en ufak zorluk da yarı yolda bırakabilir. Böyle düşün birde.

Onlar seni istedikten sonra baban ne dedi?

kusura bakmayın ama kızın ailesi haklı falan değil. ne demek kürt diye istememek? ne kadar ayıp şeyler bunlar.

Yorum yapanlarin biri de bu konuya deginsin. Yok cocuk masaya yumrugunu vurmamismis, yok aile yapisi belliymis, yok niyeti yokmus aslinda, yok iliskisinin arkasinda degilmis. Yorumlara bakin. Trajikomikler sizi.

Ben o cocugun yerinde olsam 21. yuzyilda hala boyle bir zihniyete sahip olan bir aileye birakin damat olarak girmeyi, ailenin kiyisindan bile gecmem.

Yorum yapanlarin biri de bu konuya deginsin. Yok cocuk masaya yumrugunu vurmamismis, yok aile yapisi belliymis, yok niyeti yokmus aslinda, yok iliskisinin arkasinda degilmis. Yorumlara bakin. Trajikomikler sizi.

Ben o cocugun yerinde olsam 21. yuzyilda hala boyle bir zihniyete sahip olan bir aileye birakin damat olarak girmeyi, ailenin kiyisindan bile gecmem.
bunlar ne yazık ki aşılması zor tabular, ne kadar yazık. şurada sevgilimin ailesi beni Türk olduğum için istemiyor diye yazsaydı inanın yorumlar daha farklı olurdu.
bir aile Kürt diye istemez, bir aile kendi çevrelerinden birini ister.
benim bildiğim gençler evlenmeye karar verdikten sonra babaya düşen, "gençler sevmiş, bize onaylamak düşer" demektir, istese de istemese de. oğlanın ailesine düşen gelini istemese bile gidip kızı babasından istemektir.
biri kızını çiğner geçer, beriki yangından mal kaçırır gibi çocuk evlendirmeye kalkar, yurdum insanı gerçekten trajikom
ik.

bunlar ne yazık ki aşılması zor tabular, ne kadar yazık. şurada sevgilimin ailesi beni Türk olduğum için istemiyor diye yazsaydı inanın yorumlar daha farklı olurdu.
bir aile Kürt diye istemez, bir aile kendi çevrelerinden birini ister.
benim bildiğim gençler evlenmeye karar verdikten sonra babaya düşen, "gençler sevmiş, bize onaylamak düşer" demektir, istese de istemese de. oğlanın ailesine düşen gelini istemese bile gidip kızı babasından istemektir.
biri kızını çiğner geçer, beriki yangından mal kaçırır gibi çocuk evlendirmeye kalkar, yurdum insanı gerçekten trajikom
ik.

Neyse en azindan bilincli insanlarin var oldugunu gormek de guzel. :)

Söylediklerim asla ırkçılık gibi algılanmasın tabii ki sizin de nereli olduğunuzu bilmiyorum ama farklı eynik kimliklerin evliliklerinde genellikle ailesel çatışma yaşanıyor.
Yakın bir tanıdığımızın kızı Karslı bir çocuğa aşık oldu,kız özel üniversite mezunu yedi göbek İstanbullu zengin bir ailenin kızı,ailesi istemedi onaylamadı evliliği kız kaçarak evlendi sonra ne mi oldu ? Hüsran...Evliliklerinin 7. ayında kız dayanamıyorum diye baba evine döndü ve boşandılar.
Bir Türk ve bir Kürt/Çerkes/Laz/Ermeni evlenmesin mi evlensinler elbet sonuçta bu alınyazısı lakin kültürler birbirinden uzaklaştıkça ailelerin anlaşma şekilleri uzlaşılmaz hale geliyor.
Doğu ve Güneydoğuda genellikle Batı'daki gibi ailelerin isteme amaçlı iki ya da üç kez bir araya gelme durumları pek yok diye biliyorum.Ben Egeliyim mesele eşim ve ailesi hatta akrabaları önce tanışmaya geldiler,sonra istemeye geldiler 3.gelişlerinde söz kesildi.Arkadaşınızın ailesi ilk seferde olumlu cevap alamamaktan hoşlanmamış olabilir.Bu farklılıklar büyük sıkıntı yaratabilir

Ayrıca unutulmamalı ki evlilikler asla sadece iki insan arasında gerçekleşmiyor,evlilik aynı zamanda iki ailenin de birbirine bağlanması demek

Ya ne yapsaydi kcuuk hanim? Sirf Kurt diye ailesini asagilayan simarik baba ve kziin pesinde mi kossaydi??

Babanin yaptigi ne kadar asagilayici, igrenc farkinda misin? Madem niyetiniz yoktu neden o insanlari evine ayagina cagirdi?? Bu cocugun ailesi nasil hissetti peki muhterem babanin bu terbiyesizliginden sonra???

Git, babasindan, ailesinden ozur dile. Baban da ozur dilesin.

Sen cocuga pislik atiyorsun da, yarin obur gun evlenirseniz sen o ailenin yuzune nasil bakacaksin?? O cocugun yuzune hangi piskinlikle bakiyorsun??

Tekmeyi hakediyorsun.

Kimseye suc bulma, ayibinla yuzunu karart biraz. Bir de cocuk hakkinda konu acmissin, o cocuk konu acaydi keske. Ne kadar rencide oldugunu gelip suraya yazsaydi keske.

Ayrıca unutulmamalı ki evlilikler asla sadece iki insan arasında gerçekleşmiyor,evlilik aynı zamanda iki ailenin de birbirine bağlanması demek
aileler birbirini ne kadar görecekki türkiyede kaç dünür çok iyi anlaşıyo sürekli görüşüyo

Ohooo daha seninle evlenmek de kararlı durmuyor. Evlendiğinizde ailesi boşanın derse o zamanda mı çaresiz kalacak ?

Kültür adet gelenek gorenek farkı var belli.babalar bunu görmüş.sevgilizde nerdeyse onaylanmış. Babasına uyuyor.sizin yanınızda değil. Daha ne bekliyorsunuz gercekleri gormek için. Illa evlenip kavga edip ana baba agzina bakan kocadan dayak yiyince mi görmek gerek. Böyle kültür farki olup evlenip pisman olan çok kişiler var çevremde.

kusura bakmayın ama kızın ailesi haklı falan değil. ne demek kürt diye istememek? ne kadar ayıp şeyler bunlar.

Ben türk diye evlenmesini istemeyen kürtler de tanıyorum.bir de alevi birinin turk ve musluman birine kız vermek istememesine de sahit oldum.bunlar sevdiginden da ya dislandigindan değil kültür farkından.çocukların mutsuz olmalarının korkusundan.adam kızının uzağa gitmesini de istememiş. Tayini batiya çıkınca gelsin demiş.

aslında öyle değil ikimizde onların yaşadığı ilçede öğretmeniz babam batıda biyere tayininiz çıksın öyle vericem dedi sevgilimin aileside oğullarının gitmesini istemiyo
hanimefendi o zaman neden kürt diye belirttiniz.Belli ki sevgilinizin irkindan dolayi sorun etmis babaniz.Sizde boşuna bahane üretmeyin.Valla kendinizi tamamiyla hakli görmenize şaşırdım
birisi benim irkimi istemese cok zoruma giderdi
ya da siz turksunuz diye onun ailesi izin vermeseydi sizinde cok zorunuza giderdi emin olun.
ayrica kacici yuzyilda yasiyoruz yahu!

burada daha öncede bahsetmiştim sevgilim kürt. 2 yıldır görüşüyoruz. ailem pek istemiyodu.2 hafta önce beni istemeye geldiler babamda ne evet dedi ne hayır dedi. neyse bunlar memleketlerine geri döndüler babası hemen ordan birilerinin kızlarını tavsiye etmeye başlamış onlar kız vermeyecekler çok belli yaşın geçiyo evlendirelim seni diyomuş sevgilim de çaresiz kalıyorum diyo. babasına çok sinir oldum daha benimle görüşürken ne çabuk kız bulmaya başlamış :KK43:
aılemın yasadıgı evın ust katında mardınlı bır aıle yasıyor. babası evdeyken kızlar odaya gıremıyor.5 cocugu var aralarında okula gonderılmeyıp calıstırılanlar var. bır tanesı sırf dugunde halay cektı dıe dayıları evı sılahla bastı. daha neler neler. kurt alevı sunnı laz cerkez dıe anlatmıyorum. hangı ılden hangı memleketten oldugu onemlı degıl adam kendısını gelıstırmemıs. sızınkınınde babası o mısal. sadece takıldıgım kısım caresız kalıyorum kısmı nedır bılemedım. sonucta baban hayır dememıs kı .. netlesen bır durum yok ortada , hadı aılesı neyse anladık acelecı de senınkıde masallah dunden razı emrı vakı bı tavırda. yakında kacalım derse sasırma..

babam doğudan tayin isteyin batıda rahat yaşarsınız ben kızımın bana yakın olmasını isterim dedi
soylemek ıstememıstım ama su yorumunuzdan sonra soylemek zorunda hıssettım kendıımı.
bırıncısı - ınsanlar onca zahmet etmıs farklı bı ılden kalkmıs gelmıs babanız cevap vermemıs bu ılk ayıbı sahsı fıkrım.
ıkıncısı - dogusu batısı yok bu evlılık meselesının ınsanların ne ıstedıgıyle evlılıkten beklentısının ne olduguyla alakası var . yerı gelır Istanbul yetmez ınsana yerı gelır Kars cennet gelır yuvada huzur arayana.
ucuncusu - kızının kendısıne yakın olmasını ıstıyor ıse farklı bı ılde kızın tek basına ne ısı var dıcemde benım dusunce yapıma uymuyor ..

Back
X