• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin ailesi :(

Baban araştırmak istiyor olabilir. Bizde de kız istenir sonra baba araştırır nasıl bir aile, hırlı mı hırsız mı diye. Yani istenmeden önce ortada resmiyet yokken araştırılmaz ki etrafta sorsa baban kendi kendine gelin güvey oluyormuş konumuna düşer. Babanın davranışını takdir ettim hemen onaylamadığı için. Bu sevdadan vzgeç mutlu olamazsın gibi duruyor aile yapıları kendini belli etmiş. Nişanlın babaya düşkün, hemen evlendirme merakında aile. Rahat edemezsin gibi geldi bunun soyla alakası yok aile yapısıyla alakası var.

Baban araştırmak istiyor olabilir. Bizde de kız istenir sonra baba araştırır nasıl bir aile, hırlı mı hırsız mı diye. Yani istenmeden önce ortada resmiyet yokken araştırılmaz ki etrafta sorsa baban kendi kendine gelin güvey oluyormuş konumuna düşer. Babanın davranışını takdir ettim hemen onaylamadığı için. Bu sevdadan vzgeç mutlu olamazsın gibi duruyor aile yapıları kendini belli etmiş. Nişanlın babaya düşkün, hemen evlendirme merakında aile. Rahat edemezsin gibi geldi bunun soyla alakası yok aile yapısıyla alakası var.
çok haklısınız bende buna çok sinirleniyorum :(

sevgilin de karşı çıkmıyorsa ailesine sen vazgeç bu adamdan ne köy olur ne kasaba

bulsun dengi birini evlensin yapacak bir şey yok

Bugün caresiz kaliyorun diyen ..

Evlensende , ailesine ezdirecek seni.

Sen en iyisi yol yakinken dön , sonradan sen caresiz kalma.

Caresiz kaliyorum diyorsa gercekten bir cacik olmaz ondan salla gitsin..
Yazmak kolaydir elbet ama cek sevgilini kenara konus..
Ne demek caresiz kaliyorum basini dik tutamiyormusun babanin emri altinda mi yasiyorsun sen diye sor..
Konusun uzun uzun baktin hala hik mik ediyor zaten sen sogursun..

Ayrica baban da kiz babasi hemen alin gidin dicek hali yok ya..
Erkek tarafi cok istiyorsa bir kizi azcik kapisini asindiracak..
İyi bu olmadiysa oburune bakalim havalari kiz tarafina hakarettir.

Aileniz etnik koken farkliligi istemiyorsa anlarim babaniz evet dememis adam da bakti diyecek gibi degil yoluna bakmak istemistir.ne var ki bunda

Öyle çok örnek varki aile anlaşmazlığının nece kötü durumlara sebep olduğuyla ilgili. Bana kalırsa aileler ikna olmadan siz ikna olun ki babasına istediği birini kabul ettiremeyen adam yarın kopacak kavga kıyamette ortadan yok olur. Birde bu kürt türk aileler arasında husumet olmayan örnek görmedim ben.

Babanız sanırım olumsuz bir hava çizince, onlarda çocuklarını korumaya çalışıyorlar aslında, sizin arkanızdan bunalıma girip üzülmesin diye yeni birisi hayatında olsun istiyor belki de.. Kendilerince bir önlem olarak yani. Babanızı bir netleştirin bence. Gerçektende olumsuzluk yoksa karşı tarafın ailesi de ona göre yaklaşımda bulunur.

Aileniz etnik koken farkliligi istemiyorsa anlarim babaniz evet dememis adam da bakti diyecek gibi degil yoluna bakmak istemistir.ne var ki bunda
Ama arada iki yillik bir iliski var...
Ortada sozde birbirlerini seven iki kisi var..
Erkek babasina hayir ben seviyorum o olacak diyebilmeli..

Gorucu usulu olsa sizinle hemfikir olurdum oturulmus gorusulmus fikir ayrimi olmus herkes yoluna bakar denir ama durum farkli.

Sevgiliniz iyi bir insan isi gucu var babaniz sadece kürt oldugu icin mi istemiyor?
Eger vaziyet boyleyse onlarda iki gunde bir gelip seni isteyemezler.
Babasinin oglunu evlendirmeye calismasini tasvip etmiyorum ama sizin ailenizinde yanlisi var.

burada daha öncede bahsetmiştim sevgilim kürt. 2 yıldır görüşüyoruz. ailem pek istemiyodu.2 hafta önce beni istemeye geldiler babamda ne evet dedi ne hayır dedi. neyse bunlar memleketlerine geri döndüler babası hemen ordan birilerinin kızlarını tavsiye etmeye başlamış onlar kız vermeyecekler çok belli yaşın geçiyo evlendirelim seni diyomuş sevgilim de çaresiz kalıyorum diyo. babasına çok sinir oldum daha benimle görüşürken ne çabuk kız bulmaya başlamış :KK43:
Benim sevgilimde kürt.Onlar da biraz erken evlendirme meraklısı.Düşün ta 17 yaşındayken nişanlamıslar benimkini ama sonra atmış nişanı daha sonra biz tanıştık o dönemde ben küçüktüm evlilik falan düşünmüyordum.Babası sürekli başkalarını bulup nişanlamaya ugrastı.Hatta biriyle tanişmaya falan gitmişler.O kızıda istememis benim sevdigim var demiş.Tabi biz bir ayrıl bir barış devam ettiğimizden bunlardan hep sonra haberim oldu.Şimdi ben üniversite okuyorum oda beni bekliyor.Uzattım biraz farkındayım sunu demek istiyorum kararlı olan adam her şekilde ailesini ikna ediyor.Ben onun babası kadar evlendirme meraklısı bir insan görmedim hayatta o ikna olduğuna göre herkes olur.Önemli olan erkeğin ailesine tepkisini koyması.

Benim sevgilimde kürt.Onlar da biraz erken evlendirme meraklısı.Düşün ta 17 yaşındayken nişanlamıslar benimkini ama sonra atmış nişanı daha sonra biz tanıştık o dönemde ben küçüktüm evlilik falan düşünmüyordum.Babası sürekli başkalarını bulup nişanlamaya ugrastı.Hatta biriyle tanişmaya falan gitmişler.O kızıda istememis benim sevdigim var demiş.Tabi biz bir ayrıl bir barış devam ettiğimizden bunlardan hep sonra haberim oldu.Şimdi ben üniversite okuyorum oda beni bekliyor.Uzattım biraz farkındayım sunu demek istiyorum kararlı olan adam her şekilde ailesini ikna ediyor.Ben onun babası kadar evlendirme meraklısı bir insan görmedim hayatta o ikna olduğuna göre herkes olur.Önemli olan erkeğin ailesine tepkisini koyması.
onun ailesi birazda nispet yapmaya çalışıyo seni baban vermezse bizde başkasını buluruz diye

ilişkisinin arkasında durup hayır cevabı bile gelse savaşmayan, aile baskısıyla ay çaresiz kaldım evleniyorum diyen erkeğe ben erkek demem, evlenilmesinide tavsiye etmem.

Babaniz burada daha hatali bence. Uzaktan kalkmis gelmiş insanlar.. Fakat babaniz cevap verme zahmetinde bile bulunmamis. Adaminda zoruna gitmiş.Anlasilan o ki sevgilinizin babası da artik bu is olsun istemiyor gibi gorunuyor

Babaniz burada daha hatali bence. Uzaktan kalkmis gelmiş insanlar.. Fakat babaniz cevap verme zahmetinde bile bulunmamis. Adaminda zoruna gitmiş.Anlasilan o ki sevgilinizin babası da artik bu is olsun istemiyor gibi gorunuyor
kesinlekle katılıyorum. bütün hata karşı tarafta değil. sevgilinde blöf yapıyor olabilir seni sıkıştırıyor aklınca.

Back
X