- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
insanları gözüyle bakışıyla imalarıyla rahatsız eder bazı insanlar.tek kelime etmeden anlarsın.haftaya düğüne gideceğim alkol ikramlı.ben hiç içmem eşim içmez ama o masada oturur ne zamandır görmediğim arkadaşlarımla sohbetimi ederim .onlar da içebilirler rahatça.gözümle kaşımla imam ile kimseyi rahatsız etmem.az sonra dışarı çıkacağım kolsuz bir elbise giyeceğim.kimsenin de beni rahatsız etmesine ötekileştirmesine de izin vermem.başka insanlara zararı olmayan her insan değerlidir.İnsanların da sizin ailenize eminim kendilerini zorla begendirecek hali yoktur. Müthiş ve mükemmel ailenize uygun bir aday bulmanızı öneririm kendi çevrenizden
Çok muhafazakar nasıl oluyor, benim bildiğim muhafazakar insan ben muhatap olmam demez çünkü. Her neyse beni ilgilendirmiyor, bu insanlar yüzünden muhafazakar insanların yabani olduğu düşünülüyor. Bu zoruma gittiği için yorumumu yaptım, iyi forumlar.Konu sahibi kendisi öyle değil zaten ailesi çok muhafazakar demek ki o yüzden tepkilerini söylemiş.
Haklısınız hep beraber büyüyoruz her inançtan insan ile. Ama konu sahibi ailesinin ne kadar katı olduğunu anlatmak için öyle söylemiş diye düşünüyorum. Bazı kelimeleri yanlış kullanmış olabiliyoruz. Konu sahibi de öyle yaptı sanırım kimse hoslanmadi bu sözden. Yazım yanlışı olarak düşünelim bence. Çünkü konu sahibi o aile ile akraba olmak istiyormuhatap olmamak ne demek bana açıklar mısınız?3 4 yaşından itibaren her tür insanla toplumda yaşamaya başlıyoruz.okulda her inançtan her siyasi görüşten her psikolojiden insanların çocuklarıyla okuyoruz.mahallede oynuyoruz evlerine gidip geliyoruz.büyüyoruz iş hayatımız oluyor.gene her kesimden insanla kol kola çalışıyoruz.sohbetlerimiz oluyor bazılarıyla dost oluyoruz ömür boyu.arkadaş komşunun hastalığı oluyor cenazesi oluyor düğünü oluyor yalnız bırakmıyoruz.vayyy bu benim görüşüme uymuyor görmesin gözüm demiyoruz.medeni insan olmak budur anlatabilmişimdir umarım.
"Ailem,böyle insanlarla muhatap olmak istemez."Ben bu cümlede,iyi niyetli hiçbir taraf göremiyorum.Haklısınız hep beraber büyüyoruz her inançtan insan ile. Ama konu sahibi ailesinin ne kadar katı olduğunu anlatmak için öyle söylemiş diye düşünüyorum. Bazı kelimeleri yanlış kullanmış olabiliyoruz. Konu sahibi de öyle yaptı sanırım kimse hoslanmadi bu sözden. Yazım yanlışı olarak düşünelim bence. Çünkü konu sahibi o aile ile akraba olmak istiyor
Aile öyle dememiş zaten belki babası çok dindar ne bileyim yani konu sahibi ben değilim biliyorsunuz. Muhafazakar insan evet muhatap olmam demez ama fikir farklılıkları çok olduğu için konu sahibi böyle dedi sanırım. Muhafazakar insanlar yabani değildir. Konu sahibinin ailesini tartışıyoruz sadece. İyi forumlarrÇok muhafazakar nasıl oluyor, benim bildiğim muhafazakar insan ben muhatap olmam demez çünkü. Her neyse beni ilgilendirmiyor, bu insanlar yüzünden muhafazakar insanların yabani olduğu düşünülüyor. Bu zoruma gittiği için yorumumu yaptım, iyi forumlar.
Ailesini anlatmış aslında konu sahibi kendi kötü düşüncesi olarak gormeyelim bence."Ailem,böyle insanlarla muhatap olmak istemez."Ben bu cümlede,iyi niyetli hiçbir taraf göremiyorum.
Söylediğimi yanlış anlamışsınız, ben muhafazakar insanlar yabanidir demedim. Böyle söylersem aynı şeyi kendime de söylemiş oluyorum demektir.Aile öyle dememiş zaten belki babası çok dindar ne bileyim yani konu sahibi ben değilim biliyorsunuz. Muhafazakar insan evet muhatap olmam demez ama fikir farklılıkları çok olduğu için konu sahibi böyle dedi sanırım. Muhafazakar insanlar yabani değildir. Konu sahibinin ailesini tartışıyoruz sadece. İyi forumlarr
o aile evlilik süresi boyunca erkek ailesini eleştirecekse yaşam tarzlarını yanlış bulacaksa mutlu bir evlilik olmaz.patlak verir bir yerden.ayrılmaları daha doğru bence.Ailesini anlatmış aslında konu sahibi kendi kötü düşüncesi olarak gormeyelim bence.
Yok, genelde cümle içinde cümlenin konusu ne diye bakmadan "muhafazakar" kelimesi geçtiği için beğenmedim atıyorlar.Bu konu, seküler aileye sahip bir üye tarafından açılıp muhafazakar bir aile için; "Ailem onlarla muhattap olmaz, öyle bir aileye kız vermezler." şeklinde açılsaydı, şimdi konu sahibini savunan üyeler yine savunurlar mıydı çok merak ediyorum.
Erkekle kadının uyumu zaten olmazsa olmaz da aileler ilk etapta uyumlu olmayı istiyor dedim ben. Kafa yapısı uyarsa rahat rahat gidip gelmek istiyorlar çünkü. Ya da en azından sorun yaşamamak için olabilir. Bu demek değil ki karşındakini hor görüyor. Sadece kızının hayatında istemiyor. Zaten öyle bir durumda da çok seviyorsanız sevgilinizin arkasında durursunuz diye de belirttim.Aynı olunca ne oluyor ki, önemli olan kadın ve erkeğin uyumlu olması.
işte her iki tarafın aşırılarının da birbirine saygısı yok.kimi dindarlara tanımadan aşırı tepkili kimi de daha avrupai yaşayanlara kızgın tepkili tanımadan.önyargılarımızla boğuşup duruyoruz.Yok, genelde cümle içinde cümlenin konusu ne diye bakmadan "muhafazakar" kelimesi geçtiği için beğenmedim atıyorlar.
O kadar ayristik ki canım,ben çocukluğuma,gençliğime geri dönmek istiyorum.Herkes birbirine düşman kesildiişte her iki tarafın aşırılarının da birbirine saygısı yok.kimi dindarlara tanımadan aşırı tepkili kimi de daha avrupai yaşayanlara kızgın tepkili tanımadan.önyargılarımızla boğuşup duruyoruz.
Ben seküler bir aileden geliyorum ve muhafazakar(muhafazakarlığın dar kafalılıkla alakası yok,arkadaşlar bu konudaki hassasiyette çok haklılar.) diye tanımlanan ailenin seküler(rahatBu konu, seküler aileye sahip bir üye tarafından açılıp muhafazakar bir aile için; "Ailem onlarla muhattap olmaz, öyle bir aileye kız vermezler." şeklinde açılsaydı, şimdi konu sahibini savunan üyeler yine savunurlar mıydı çok merak ediyorum.
Ben muhafazakar değilim, hatta pek inançlı biri de değilim. Dindar olduğu için savunmadım kimseyi. Ne demek istediğini anladım sadece üslubu yanlış olduğundan o tarafa çekildi. Benim fikrim bu. Kimse kimsenin hayatına karışmasın elbette ama anne babalar da kendilerine yakın dünür istiyorlar. Bu ister muhafazakar, ister rahat aile tipi olsun. Tabi çocuklarına kalmış. Çok seviyorsa arkasında duracak. Kimse kimsenin hayatına müdahale etmedikten sonra mutlu olurlar. Sonuçta bu konuda erkek ailesi rahat olduğu için belki sorun da çıkmaz.Bu konu, seküler aileye sahip bir üye tarafından açılıp muhafazakar bir aile için; "Ailem onlarla muhattap olmaz, öyle bir aileye kız vermezler." şeklinde açılsaydı, şimdi konu sahibini savunan üyeler yine savunurlar mıydı çok merak ediyorum.
Sanki “rahat” kelimesini de hangi anlamlarda kullandıklarını bilmiyoruz
Ben konu sahibi ailesiyle aynı görüşte değilse devam etmesi taraftarıyım.Ben seküler bir aileden geliyorum ve muhafazakar(muhafazakarlığın dar kafalılıkla alakası yok,arkadaşlar bu konudaki hassasiyette çok haklılar.) diye tanımlanan ailenin seküler(rahat) bir aileyi dışlaması küçük görmesi beni rahatsız ediyor tersi olsa da rahatsız olurum ama burda altını çizmek istediğim şey bu küçümsemeyi yapan konu sahibi değil onun ailesi ve o da ailesini olduğu gibi aktarmak durumunda konuyu anlatabilmek için. Yoksa ailesinin tutumu yanlış ve kelime seçimleri konusu hassas bir konu olabiliyor bazen ama ailem dar kafalı yazamamış belli ki özetle linçlemeden yardımcı olmaya doğruyu yanlışı göstermeye çalışalım diye düşünüyorum umarım ben de linç yemem :)
İnsani değerleri kutsallaştırmadan yaşamayı öğrendiğimiz gün, toplum düşüncelerine saygılı ve sınır bilen biçimde yaşamayı da becerebiliriz. Cümleyi "bizli" kurdum ama şahsen kimin neye inandığı, nasıl yaşadığı benim umurumda değildir. Hani bir yazı var ya "ayakkabının içinde yaşayan bir unicorna bile inanabilirsin, bu beni ilgilendirmez. Beni kendi inandığına zorladığında, dışladığında işler bozulmaya başlar." diye. Hah o hesap.işte her iki tarafın aşırılarının da birbirine saygısı yok.kimi dindarlara tanımadan aşırı tepkili kimi de daha avrupai yaşayanlara kızgın tepkili tanımadan.önyargılarımızla boğuşup duruyoruz.
Çok harika anlatmışsın tebrik ederim. Aynı fikirdeyim bende. Şu aralar olumlu yorum yapanlar taşlanıyor ama nedenseBen seküler bir aileden geliyorum ve muhafazakar(muhafazakarlığın dar kafalılıkla alakası yok,arkadaşlar bu konudaki hassasiyette çok haklılar.) diye tanımlanan ailenin seküler(rahat) bir aileyi dışlaması küçük görmesi beni rahatsız ediyor tersi olsa da rahatsız olurum ama burda altını çizmek istediğim şey bu küçümsemeyi yapan konu sahibi değil onun ailesi ve o da ailesini olduğu gibi aktarmak durumunda konuyu anlatabilmek için. Yoksa ailesinin tutumu yanlış ve kelime seçimleri konusu hassas bir konu olabiliyor bazen ama ailem dar kafalı yazamamış belli ki özetle linçlemeden yardımcı olmaya doğruyu yanlışı göstermeye çalışalım diye düşünüyorum umarım ben de linç yemem :)
mesela ben seni konulara güzel aklı başında yorumlar yapan genç bir kadın olarak tanıyorum bdv de.bu kısmı beni ilgilendiriyor.yaşam tarzın inanışın tamamen sana kalmış.saygı duyarım anca.Ben konu sahibi ailesiyle aynı görüşte değilse devam etmesi taraftarıyım.
Ama konuşma tarzından kendisinin de dışladığını hissettim ben. Tabi kızın ailesi sürekli karşı tarafı aşağılayıp, kendi içlerinde alaya alacaksa hiç olmasın daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?