Ne münasebet,öyle aileye kız vermeyiz demek?Merhabalar. Benim 6 aydır bir ilişkim var. Zaman zaman sorunlar yaşasak da genelde hallediyoruz ve birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz. Bu arada bu benim ilk ciddi ilişkim o yüzden tecrübesizim ve beni ikilemde bırakan bazı konular var. Şöyle ki erkek arkadaşım ve ben hayat tarzı ve görüşü itibarı ile birbirimizle gayet uyumluyuz. İlişkimden henüz ailemin haberi yok ama tanısalar onların da seveceklerini düşünüyorum. Fakat onun ailesi ve benim ailem taban tabana zıtlar. Benim ailem muhafazakar ve dindar fakat onun ailesi pek öyle değil baya rahat insanlar. Yani ailemin kesinlikle muhatap olmak istemeyeceği türden insanlar. Kendisi de ailesiyle zıt zaten ama aile en nihayetinde o da ailesini seviyor ve saygı hürmet gösteriyor. Onun ailesi ilişkimizi biliyor ve kabulleniyor. Yani sorun daha çok benim ailem açısından.
Henüz evlilik gibi bir düşüncemiz yok ama ileride olursa aileler konusunda çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Aslında ailelerimiz farklı şehirlerde yaşıyor ve zaten çok fazla görüşemeyeceklerini düşünüyorum. Ama illa ki tanışma isteme vs derken yüz göz olunacak ve gerginlik çıkacak diye korkuyorum. Ailemin biz öyle bir aileye kız vermeyiz demesinden korkuyorum. O yüzden iş çok uzamadan birbirimize daha fazla bağlanmadan bitirsem mi diye düşünüyorum ama bırakmayı da hiç içim el vermiyor. Çok karasızım bu konuda tecrübesi düşüncesi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum ne yapmalıyım?
Not: Bir de 2 ay sonra işimiz dolayısıyla farklı şehirlere gitmek zorunda kalacağız ve uzun süre uzaktan ilişkiyi yürütmemiz gerekecek ve bu daha da yıpratacak bizi şimdiden bunun sıkıntısını yaşıyoruz.
Ama illa ki tanışma isteme vs derken yüz göz olunacak ve gerginlik
Öyle bir bahsetmiş ki erkeğin ailesinden,sanki hırsız,huysuz,ahlaksız insanlar.Ayyy sinirlerim tepeme fırladı okuyuncaAyy kendinizi ne sanıyorsunuz gerçekten ?? Rahat insanlar derken aileniz muhattap olmazmış falan . Keşke sevgiliniz şu yazıyı okusa da yüzünüze bir daha bakmasa. Siz basbayağı ailecek bağnazsiniz başkalarının hayatina burnunuzu sokamazsınız. Kendiniz gibi bir aile bulun
Her şeyi söylemenin bir yöntemi vardır basbayağı asagiliyor böyle insanlar benim de sinirimi bozuyor . Kültürel farklılık olunca onlar çok raaat biz ailecek muhattap olamayacak kadar mukemmeliz yaklaşımına ayar oluyorum. Konu sahibinin sevgilisi inşallah bir an önce gözlerini açar ailesi ile ilgili böyle konuşan birini terk eder . O rahat ve ailesini muhattap edemeyeceği kişiler tarafından yetiştirilmiş sevgilisiÖyle bir bahsetmiş ki erkeğin ailesinden,sanki hırsız,huysuz,ahlaksız insanlar.Ayyy sinirlerim tepeme fırladı okuyunca.
Benim ailem muhafazakar ve dindar fakat onun ailesi pek öyle değil baya rahat insanlar. Yani ailemin kesinlikle muhatap olmak istemeyeceği türden insanlar.
Bakalım o aile sizi gelin olarak ister mi , ailenizi kapılarından içeri sokar mı, çok emin konuşmuşsunuz da. Kendinize ne kadar güveniyorsunuz öyle.Ailemin biz öyle bir aileye kız vermeyiz demesinden korkuyorum
Ortada bir şey yok daha kafanızda kurmayın. Akışta kalın iyi düşünün ailenizi ikna edip sevdirebilirsiniz düzgün insanlarsaMerhabalar. Benim 6 aydır bir ilişkim var. Zaman zaman sorunlar yaşasak da genelde hallediyoruz ve birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz. Bu arada bu benim ilk ciddi ilişkim o yüzden tecrübesizim ve beni ikilemde bırakan bazı konular var. Şöyle ki erkek arkadaşım ve ben hayat tarzı ve görüşü itibarı ile birbirimizle gayet uyumluyuz. İlişkimden henüz ailemin haberi yok ama tanısalar onların da seveceklerini düşünüyorum. Fakat onun ailesi ve benim ailem taban tabana zıtlar. Benim ailem muhafazakar ve dindar fakat onun ailesi pek öyle değil baya rahat insanlar. Yani ailemin kesinlikle muhatap olmak istemeyeceği türden insanlar. Kendisi de ailesiyle zıt zaten ama aile en nihayetinde o da ailesini seviyor ve saygı hürmet gösteriyor. Onun ailesi ilişkimizi biliyor ve kabulleniyor. Yani sorun daha çok benim ailem açısından.
Henüz evlilik gibi bir düşüncemiz yok ama ileride olursa aileler konusunda çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Aslında ailelerimiz farklı şehirlerde yaşıyor ve zaten çok fazla görüşemeyeceklerini düşünüyorum. Ama illa ki tanışma isteme vs derken yüz göz olunacak ve gerginlik çıkacak diye korkuyorum. Ailemin biz öyle bir aileye kız vermeyiz demesinden korkuyorum. O yüzden iş çok uzamadan birbirimize daha fazla bağlanmadan bitirsem mi diye düşünüyorum ama bırakmayı da hiç içim el vermiyor. Çok karasızım bu konuda tecrübesi düşüncesi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum ne yapmalıyım?
Not: Bir de 2 ay sonra işimiz dolayısıyla farklı şehirlere gitmek zorunda kalacağız ve uzun süre uzaktan ilişkiyi yürütmemiz gerekecek ve bu daha da yıpratacak bizi şimdiden bunun sıkıntısını yaşıyoruz.
Yahu bildiğinden konusmuyor zaten.Ayrıca konuyu açıp kacmissin amacın ne insanları birbirine düşürmek mi sikayet edelim bakalım
Ben açıkçası ailesiyle aynı görüşte olduğunu dusunuyorum . Ailesini tanımlama şekli yanlış . Ailesi muhafazakar değil belli ki açık fikirli olmayan insanlar . Başkalarının görüşlerine ,yaşam şekline saygı duymuyorlar . İşin kötü tarafı sadece kendilerinin doğru olduğunu varsayiyorlar bunun inançla alakası yok bence de .Yahu bildiğinden konusmuyor zaten.
Muhafazakar dediginiz kitle değerler bakımdan daha katı bir tutum sergiler.
Bunun üzerine birde dindar ve muhafazakar olarak ailesini tanımlamış..
Aile zaten böyle ise ; konuyu açan vatandaş kendi ailesini bile taniyamamis.
Dini bütün bir aile karşındaki kisileri hor ve hakir görmenin zaten günah olduğunu bilir.
Özellikle dış gorunusune yahut yaşam tarzına göre insanlari hor görmek,aşılamak yahut kucumsemek musluman olan bir kişinin ogretisiyle zaten ters duser.
Bence hanım kizimiz ailesi ile taban tabana zıt.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?