• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi ile çok zıtız. Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
umarım erkek ailesinin gözü açılır da bu kızı istemezler.küçümseniyorlar şimdiden.dindar insan her inanca saygılı insandır.kızın ailesi dindar falan değil.
Erkeğin ailesi çocuğunun kararına saygı duymuş bir aile,böyle hadsiz insanlar olduklarını bilmiyorlar herhalde.İnsallah çocuğun gözü açılır da kurtulur böyle insanlardan.

Soruma cevap vermemişsiniz size gelecek gelin ailenize şu yuksrdaki cümleleri kursa bu kadar anlayışlı ve savunucu davranır miydiniz ? Kime kız verilmez ? Kiminle muhattap olunmaz ? İkimizde aynı ülkede yetistiysek biliyoruz değil mi ?
Sanki “rahat” kelimesini de hangi anlamlarda kullandıklarını bilmiyoruz 🥴

Bakın konu sahibi ailesini övüp onları yermiyor. Sadece muhatap olmazlar diyor. Asilzade oldukları için değil fikir ayrılıkları olduğu için demek istemiş . Rahatlar kelimesi de muhafazakar değiller olarak anladım. Kötü birşey yok aslında ama farklı anlıyoruz sizlerle sanırım
Çevremde beni tanıyanlar bana dindar der giyim tarzımdan dolayı, ben söylemem, kimin dindar olduğunu Rabbim bilir. Bunu belirtme sebebim de ben böyleyim diye açık veya konu sahibinin tabiri ile rahat insanlarla muhatap olamayacak mıyım? Bu bana pek doğru gelmedi açıkçası.

Bakın konu sahibi ailesini övüp onları yermiyor. Sadece muhatap olmazlar diyor. Asilzade oldukları için değil fikir ayrılıkları olduğu için demek istemiş . Rahatlar kelimesi de muhafazakar değiller olarak anladım. Kötü birşey yok aslında ama farklı anlıyoruz sizlerle sanırım
Sağolun gerçekten beni anlayan tek sizsiniz. Rahat kelimesini kullanmamın sebebi de sevgilim ailesini bana anlatırken öyle demişti hor veya küçük görmek için söylemedim fikir oluşsun diye söylemiştim de herkes çok alındı nedense..

Aileler birbirine zıt ise zaten belli olur. Siz rahat bir ailesiniz ailem muhatap olmak istemez dese. Bizim ailede istemez derim. Konuyu farklı bir yere çekiyorsunuz. Kime kız verilmez bizde biliyoruz ama konu sahibinin kastettiği bu değil. Sakin olun lütfen.
muhatap olmamak ne demek bana açıklar mısınız?3 4 yaşından itibaren her tür insanla toplumda yaşamaya başlıyoruz.okulda her inançtan her siyasi görüşten her psikolojiden insanların çocuklarıyla okuyoruz.mahallede oynuyoruz evlerine gidip geliyoruz.büyüyoruz iş hayatımız oluyor.gene her kesimden insanla kol kola çalışıyoruz.sohbetlerimiz oluyor bazılarıyla dost oluyoruz ömür boyu.arkadaş komşunun hastalığı oluyor cenazesi oluyor düğünü oluyor yalnız bırakmıyoruz.vayyy bu benim görüşüme uymuyor görmesin gözüm demiyoruz.medeni insan olmak budur anlatabilmişimdir umarım.

Konu sahibinin aileyi küçümsemeye çalıştığını düşünmüyorum kendi ailesinin bakış açısını anlatmış, kötü bir bakış açısı ama olanı anlatmış işte kıza bu kadar saldırılmadınız mantıklı bulmadım bu kadar linçlemeyelim özellikle yaşı da olan üyeler biraz daha yol gösterici olsalar tecrübeleriyle küçüklerine daha faydalı olabilirler bence. Konu sahibine de tavsiyem eğer sevgilinizle gerçekten uyum içindeyseniz, çalışan kendi ayakları üzerinde durabilen bağımsız karar alabilen yapınız varsa ailenizi bu kadar kafaya takmayın çünkü ailenizin bakış açısı çok yanlış. Eğer bağımsız değilim aileme bağlı ve onlarla birlikte hareket ederim her konuda onayları önemli derseniz şimdiden çocuğu çok yormadan yollarınızı ayırın ki siz de sevgiliniz ve ailesi yıpranmasın yok yere kararı çok dikkatli verin

Sağolun gerçekten beni anlayan tek sizsiniz. Rahat kelimesini kullanmamın sebebi de sevgilim ailesini bana anlatırken öyle demişti hor veya küçük görmek için söylemedim fikir oluşsun diye söylemiştim de herkes çok alındı nedense..
Ailem muhatap olmazı da sevgiliniz mi söyledi :dddd

Konu sahibinin aileyi küçümsemeye çalıştığını düşünmüyorum kendi ailesinin bakış açısını anlatmış, kötü bir bakış açısı ama olanı anlatmış işte kıza bu kadar saldırılmadınız mantıklı bulmadım bu kadar linçlemeyelim özellikle yaşı da olan üyeler biraz daha yol gösterici olsalar tecrübeleriyle küçüklerine daha faydalı olabilirler bence. Konu sahibine de tavsiyem eğer sevgilinizle gerçekten uyum içindeyseniz, çalışan kendi ayakları üzerinde durabilen bağımsız karar alabilen yapınız varsa ailenizi bu kadar kafaya takmayın çünkü ailenizin bakış açısı çok yanlış. Eğer bağımsız değilim aileme bağlı ve onlarla birlikte hareket ederim her konuda onayları önemli derseniz şimdiden çocuğu çok yormadan yollarınızı ayırın ki siz de sevgiliniz ve ailesi yıpranmasın yok yere kararı çok dikkatli verin
'Ailem muhatap olmaz' ve 'böyle insanlara kız vermeyiz' demeseydi insanlar yol gösterirdi zaten.

Çevremde beni tanıyanlar bana dindar der giyim tarzımdan dolayı, ben söylemem, kimin dindar olduğunu Rabbim bilir. Bunu belirtme sebebim de ben böyleyim diye açık veya konu sahibinin tabiri ile rahat insanlarla muhatap olamayacak mıyım? Bu bana pek doğru gelmedi açıkçası.
Konu sahibi kendisi öyle değil zaten ailesi çok muhafazakar demek ki o yüzden tepkilerini söylemiş.

'Ailem muhatap olmaz' ve 'böyle insanlara kız vermeyiz' demeseydi insanlar yol gösterirdi zaten.
Demesinin sebebi ailesinin bakış açısını anlatmak yani yalınlığıyla onların kafa yapısını olası tavırlarını anlatmış bence, konu sahibinin de ailesini savunduğunu ailesi gibi düşündüğünü sanmıyorum. Sonuçta var böyle katı gerici aileler yapacak bir şey yok aile seçilebilen bir şey değil. Ya çözümde de dediğim gibi konu sahibi zaten ailesi gibiyse kendisi de uzaklaşır çocuktan ve ailesinden ben sadece bu kadar linçlemeyelım kıza yol gösterelim dedim

evet öyle kendi yazım şekline göre tepki verdi insanlar.ailem istemez sanırım ama ben seviyorum uyumluyuz ne yapmam lazım diye konu açmadı ki
Ki benim bildiğim Müslüman adam, hiç de ben bunlarla muhatap olmam demez. İnsanız hepimiz neticede, herkes aynı olmak zorunda değil. Bir arada yaşıyoruz, benim kuzenim bana yobaz demişti 'sadece' giyim tarzımdan dolayı, o kişiye ben saygı duymam çünkü bana saygısı yoktu. Eşi ona hemen tepki gösterdi, sen hangi hakla kıza bunu söylersin, onun benim giyimimle alakalı bir şey söylediğini görmedim duymadım, ben ona çok saygı duyuyorum. Jane'cim sakın takma, boşver dedi hatta. Ben o kıza saygı duyarım ama.

Evvel zaman içinde bir kadın varmış. Bu kadın, ormanın içindeki evinden biraz ötedeki kuyu başına gidip, sürekli ağlayıp dururmuş. Günlerden bir gün kuyunun olduğu yoldan geçen biri, ağlayan kadını görünce, neden bu kadar ağladığını sormuş. Kadın "bir gün ben evlenirsem, çocuğum olursa, o da ayaklanırsa, görmediğim yerde dışarı çıkarsa, bu kör kuyuya varır bir de içine düşer ölürse ben ne yaparım, ne ederim?" demiş.
Bilir misiniz o hikayeyi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back