• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi ile çok zıtız. Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar. Benim 6 aydır bir ilişkim var. Zaman zaman sorunlar yaşasak da genelde hallediyoruz ve birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz. Bu arada bu benim ilk ciddi ilişkim o yüzden tecrübesizim ve beni ikilemde bırakan bazı konular var. Şöyle ki erkek arkadaşım ve ben hayat tarzı ve görüşü itibarı ile birbirimizle gayet uyumluyuz. İlişkimden henüz ailemin haberi yok ama tanısalar onların da seveceklerini düşünüyorum. Fakat onun ailesi ve benim ailem taban tabana zıtlar. Benim ailem muhafazakar ve dindar fakat onun ailesi pek öyle değil baya rahat insanlar. Yani ailemin kesinlikle muhatap olmak istemeyeceği türden insanlar. Kendisi de ailesiyle zıt zaten ama aile en nihayetinde o da ailesini seviyor ve saygı hürmet gösteriyor. Onun ailesi ilişkimizi biliyor ve kabulleniyor. Yani sorun daha çok benim ailem açısından.

Henüz evlilik gibi bir düşüncemiz yok ama ileride olursa aileler konusunda çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Aslında ailelerimiz farklı şehirlerde yaşıyor ve zaten çok fazla görüşemeyeceklerini düşünüyorum. Ama illa ki tanışma isteme vs derken yüz göz olunacak ve gerginlik çıkacak diye korkuyorum. Ailemin biz öyle bir aileye kız vermeyiz demesinden korkuyorum. O yüzden iş çok uzamadan birbirimize daha fazla bağlanmadan bitirsem mi diye düşünüyorum ama bırakmayı da hiç içim el vermiyor. Çok karasızım bu konuda tecrübesi düşüncesi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum ne yapmalıyım?

Not: Bir de 2 ay sonra işimiz dolayısıyla farklı şehirlere gitmek zorunda kalacağız ve uzun süre uzaktan ilişkiyi yürütmemiz gerekecek ve bu daha da yıpratacak bizi şimdiden bunun sıkıntısını yaşıyoruz.
Tam tersine de aynı yorumu yapıyorum. Bence bu iş keyif vermez.
Muhafazakar aileler baskıcı gibi genelde düşünülse de burada- ben tam tersi baskı görmüş birisi olarak -iki tarafında ne kadar kişinin hayatına burnunu sokabilecegini biliyorum.
Onun için siz biraz büyüyun ve kimseyi hayatınıza karıştırmayacak kadar olgunlaştıginiz da böyle işlere girişin.

Tam tersine de aynı yorumu yapıyorum. Bence bu iş keyif vermez.
Muhafazakar aileler baskıcı gibi genelde düşünülse de burada ben tam tersi bir baskı görmüş birisi olarak, iki tarafında ne kadar kişinin hayatına burnunu sokabilecegini biliyorum.
Onun için siz biraz büyüyun ve kimseyi hayatınıza karıştırmayacak kadar olgunlaştıginiz da böyle işlere girişin.
en doğru yorum bu oldu.evlenilecek eş adayı ben bu kadınla bu adamla evleneceğim mutlu da olacağım.neye inandığı nasıl davrandığı nasıl giyindiği sadece beni ilgilendirir diyebilirse tek sorun yaşanmaz.bu olgunluğa duruşa sahipse evlensinler

Şöyle mesajını okuyunca gerçekten insanların görüşlerine, tercihlerine saygılı biri olduğunu düşünecek gibi oluyorum ama kendine ters gelen bir durumda, insanlara, tercihlerine aleni şekilde hakaret ettiğin mesajların aklıma gelince bir gülme tutuyor beni.
Ucu size dokununca herkes istediğini yapmakta özgür size dokunmayınca ağzıma ne geliyorsa söylerim.
En tehlikeliler senin gibi iki yüzlü olanlar bence.
Rahat ne demek ayrıca, Türkçe'de rahat artık çok yanlış ve saygısızca anlamlara geliyor. Bilemedim artık rahat nedir, geçende bir konu vardı nişanlım baldıza niyetlenmiş diye adamın gerekçesi de şaka gibi baldız 'rahat' giyiniyordu. Rahat ne ola ki dedim kolsuz bluz falandır herhal 1mm2 kolun bacağın görünse 'rahat' oluyorsun.

Ben de şort giyerim, asklı bluz/ebise giyerim, tatilde mayo bikini giyerim, güzel giyinmeyi severim, gezerken içki de içerim kokteyl yuvarlarım eee bu durumda ben de gevvşek miyim, rahat mıyım, ahlaksız mıyım, vergi mi kaçırıyorum, torpille referansla milletin hakkına mı giriyorum?? Saçmalık yani ne istersen giyerim de yer içerim de rahat nedir arkadaş bu millet ağzını ne zamna kapatacak? İsteyen istediği gibi yaşar, yasalara saygılıysan, toplumu rahatsız etmiyorsan kimi ne ilgilendirir? Abuk subuk kafalar insanı memleketten soğutuyorsunuz.

Son düzenleme:
Ben muhafazakar değilim, hatta pek inançlı biri de değilim. Dindar olduğu için savunmadım kimseyi. Ne demek istediğini anladım sadece üslubu yanlış olduğundan o tarafa çekildi. Benim fikrim bu. Kimse kimsenin hayatına karışmasın elbette ama anne babalar da kendilerine yakın dünür istiyorlar. Bu ister muhafazakar, ister rahat aile tipi olsun. Tabi çocuklarına kalmış. Çok seviyorsa arkasında duracak. Kimse kimsenin hayatına müdahale etmedikten sonra mutlu olurlar. Sonuçta bu konuda erkek ailesi rahat olduğu için belki sorun da çıkmaz.
Ben de her bakımdan denklik olmasi gerektiğini düşünen taraftayım.

Ama üslubum böyle olmaz ve böyle olan birini de savunamam.

Onun ailesi rahat, böyle aileye kız vermeyiz falan hoş değil.

"Böyle" diye tanımlanan ailenin, konu sahibi ve bazı üyeler gözünde "kutsal" sayılacak bir değeri olmadığı için, aşağılanmaları göze batmıyor sanırım.

mesela ben seni konulara güzel aklı başında yorumlar yapan genç bir kadın olarak tanıyorum bdv de.bu kısmı beni ilgilendiriyor.yaşam tarzın inanışın tamamen sana kalmış.saygı duyarım anca.
Benim de bana saygısı olan, değerlerimle dalga geçmeyen insanlara saygım sonsuz. Her iki taraf için de geçerli bu.

Herkese yanıtları için teşekkürler özellikle yapıcı yorumda bulunanlara. Hesabı bugün açtım siteye yabancıyım ama bazı insanların üsluplarının bu kadar çirkin olduğunu bilseydim uğraşmazdım bile. Benim onun ailesiyle bir derdim yok zaten ama ailemin düşüncelerine ben karışamam. Gerçekten içime dert olan bir konuydu ve buraya açtım ama insanlar benim gözümden değil karşı tarafın gözünden bakmışlar olaya belki haklısınız onlar da beni istemeyebilir ailemi istemeyebilir. Ben sadece böyle bir durumda ileride mutlu olabilir miyiz diye endişeleniyorum onu da kendimi de zor durumda bırakmak istemem. Sanırım şimdilik olayları akışına bırakacağım ha sevgilimin gözü açılır da benim gibi hadsiz terbiyesiz(!) birini terketmezse.
Akışına bırakmanız en doğrusu. Bu arada bir başka üyenin dediği gibi evlendikten sonra aileler öyle sık görüşmüyor. Eğer evlenmeye karar verirseniz en fazla evlilik sürecinde yüz göz olunuyor. O süreçte siz de sevgilinizle el ele verirseniz aşarsiniz. (Ki bu tür sorunlar zaten uyumlu olan aileler de bile oluyor). Ama diyorsan ki ben ailemin istemediği, beğenmediği, onay vermediği biriyle evlenemem ona göre hareket edersin, yani ayrılırsin..

Ben de her bakımdan denklik olmasi gerektiğini düşünen taraftayım.

Ama üslubum böyle olmaz ve böyle olan birini de savunamam.

Onun ailesi rahat, böyle aileye kız vermeyiz falan hoş değil.

"Böyle" diye tanımlanan ailenin, konu sahibi ve bazı üyeler gözünde "kutsal" sayılacak bir değeri olmadığı için, aşağılanmaları göze batmıyor sanırım.

Ama bu üslup ailesine ait değil sanki, konu sahibini tanımıyorum. Sadece ailesinin böyle tepki verebilecek ihtimalini anlatmak için yazmış. Henüz verilen bir tepki yok. Yoksa tabi ki hoş değil.

Merhabalar. Benim 6 aydır bir ilişkim var. Zaman zaman sorunlar yaşasak da genelde hallediyoruz ve birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz. Bu arada bu benim ilk ciddi ilişkim o yüzden tecrübesizim ve beni ikilemde bırakan bazı konular var. Şöyle ki erkek arkadaşım ve ben hayat tarzı ve görüşü itibarı ile birbirimizle gayet uyumluyuz. İlişkimden henüz ailemin haberi yok ama tanısalar onların da seveceklerini düşünüyorum. Fakat onun ailesi ve benim ailem taban tabana zıtlar. Benim ailem muhafazakar ve dindar fakat onun ailesi pek öyle değil baya rahat insanlar. Yani ailemin kesinlikle muhatap olmak istemeyeceği türden insanlar. Kendisi de ailesiyle zıt zaten ama aile en nihayetinde o da ailesini seviyor ve saygı hürmet gösteriyor. Onun ailesi ilişkimizi biliyor ve kabulleniyor. Yani sorun daha çok benim ailem açısından.

Henüz evlilik gibi bir düşüncemiz yok ama ileride olursa aileler konusunda çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Aslında ailelerimiz farklı şehirlerde yaşıyor ve zaten çok fazla görüşemeyeceklerini düşünüyorum. Ama illa ki tanışma isteme vs derken yüz göz olunacak ve gerginlik çıkacak diye korkuyorum. Ailemin biz öyle bir aileye kız vermeyiz demesinden korkuyorum. O yüzden iş çok uzamadan birbirimize daha fazla bağlanmadan bitirsem mi diye düşünüyorum ama bırakmayı da hiç içim el vermiyor. Çok karasızım bu konuda tecrübesi düşüncesi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum ne yapmalıyım?

Not: Bir de 2 ay sonra işimiz dolayısıyla farklı şehirlere gitmek zorunda kalacağız ve uzun süre uzaktan ilişkiyi yürütmemiz gerekecek ve bu daha da yıpratacak bizi şimdiden bunun sıkıntısını yaşıyoruz.
Umarım sizin ve aileniz gibi dar görüşlü insanlarla bir aile kurmaz sevgiliniz yazık olur çocuğa. Bu kadar farklılıkların ve ailenizin sıkıntı yaratacağını düşünüyorsanız zaten düşünmeye devam etmenin anlamı yok.

insanları gözüyle bakışıyla imalarıyla rahatsız eder bazı insanlar.tek kelime etmeden anlarsın.haftaya düğüne gideceğim alkol ikramlı.ben hiç içmem eşim içmez ama o masada oturur ne zamandır görmediğim arkadaşlarımla sohbetimi ederim .onlar da içebilirler rahatça.gözümle kaşımla imam ile kimseyi rahatsız etmem.az sonra dışarı çıkacağım kolsuz bir elbise giyeceğim.kimsenin de beni rahatsız etmesine ötekileştirmesine de izin vermem.başka insanlara zararı olmayan her insan değerlidir.
Vala herkesin hayatına kimse karışamaz bende içki kullanmiyorum isteyen yanımda içer . İsteyen istediğini giyer . Ailem de baya muhafazakardir bu arada ben kapalı bir insan değilim konu sahibine göre "rahat" olan kisimdayim herhalde yoksa aileden kurtarır miyim 🤣

Vala herkesin hayatına kimse karışamaz bende içki kullanmiyorum isteyen yanımda içer . İsteyen istediğini giyer . Ailem de baya muhafazakardir bu arada ben kapalı bir insan değilim konu sahibine göre "rahat" olan kisimdayim herhalde yoksa aileden kurtarır miyim 🤣
aynı ben.hangi tarafa aidiz biz?yoksa araftamıyız? :rolleyes:

Ne sanıyorsunuz kendinizi ? Muhafazakarlık dindarlık boyle olmuyor biraz açıp okuyun gercek dinimizi yaşayın yaşatın.
Once insan olmayı, hoşgörülü olmayı insanlari oldugu gibi kabul etmeyi öğrenin kitabımızda emredildigi gibi.
Ayrica kimde imanın olduğunu kimse bilemez belki sizden cok daha Allaha yakinlar ? Nerden biliyorsunuz!
Eminim dis gorunus olarak onlardan farklısıniz, muhtemelen o aile alkol falanda iciyor oyuzden sizin gözünüzde MUHATTAP YUZ GOZ OLUNMAYACAK bir aile.
Insallah sevgiliniz sizden kendini kurtarır,basini yakmaz ve haddini bildirir.

Benim ailem muhafazakar ve dindar fakat onun ailesi pek öyle değil baya rahat insanlar. Yani ailemin kesinlikle muhatap olmak istemeyeceği türden insanlar. Kendisi de ailesiyle zıt zaten ama aile en nihayetinde o da ailesini seviyor ve saygı hürmet gösteriyor. Onun ailesi ilişkimizi biliyor ve kabulleniyor. Yani sorun daha çok benim ailem açısından.

Henüz evlilik gibi bir düşüncemiz yok ama ileride olursa aileler konusunda çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Ailemin biz öyle bir aileye kız vermeyiz demesinden korkuyorum.
bu kadar asagilamissiniz erkek arkadasinizin ailesini portakal agacindan elma bitmez bu bir .
6 aydir ailenizden gizli elin ogluyla gezmissiniz bizim gibi rahat genis insanlar icin bir sorun yok gayet normal ama aileniz muhafazakarmis ya sizi pek muhafaza edememis anlasilan tam olarak neyi muhafaza ediyorlar.Bence yobazligi ve bagnazligi insanlari yaftalamayi ve ustten bakmayi muhafaza etmisler.sizin de ailenizden pek farkiniz yok.cocugun basini yakmayin.

Herkese yanıtları için teşekkürler özellikle yapıcı yorumda bulunanlara. Hesabı bugün açtım siteye yabancıyım ama bazı insanların üsluplarının bu kadar çirkin olduğunu bilseydim uğraşmazdım bile. Benim onun ailesiyle bir derdim yok zaten ama ailemin düşüncelerine ben karışamam. Gerçekten içime dert olan bir konuydu ve buraya açtım ama insanlar benim gözümden değil karşı tarafın gözünden bakmışlar olaya belki haklısınız onlar da beni istemeyebilir ailemi istemeyebilir. Ben sadece böyle bir durumda ileride mutlu olabilir miyiz diye endişeleniyorum onu da kendimi de zor durumda bırakmak istemem. Sanırım şimdilik olayları akışına bırakacağım ha sevgilimin gözü açılır da benim gibi hadsiz terbiyesiz(!) birini terketmezse.
Ayy tatlım bence hic mutlu olmazsiniz hic akışa falan birakma yol yakınken dön. Çocuğu kurtar kendinden 😄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back