• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi ile çok zıtız. Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanların da sizin ailenize eminim kendilerini zorla begendirecek hali yoktur. Müthiş ve mükemmel ailenize uygun bir aday bulmanızı öneririm kendi çevrenizden
insanları gözüyle bakışıyla imalarıyla rahatsız eder bazı insanlar.tek kelime etmeden anlarsın.haftaya düğüne gideceğim alkol ikramlı.ben hiç içmem eşim içmez ama o masada oturur ne zamandır görmediğim arkadaşlarımla sohbetimi ederim .onlar da içebilirler rahatça.gözümle kaşımla imam ile kimseyi rahatsız etmem.az sonra dışarı çıkacağım kolsuz bir elbise giyeceğim.kimsenin de beni rahatsız etmesine ötekileştirmesine de izin vermem.başka insanlara zararı olmayan her insan değerlidir.

Konu sahibi kendisi öyle değil zaten ailesi çok muhafazakar demek ki o yüzden tepkilerini söylemiş.
Çok muhafazakar nasıl oluyor, benim bildiğim muhafazakar insan ben muhatap olmam demez çünkü. Her neyse beni ilgilendirmiyor, bu insanlar yüzünden muhafazakar insanların yabani olduğu düşünülüyor. Bu zoruma gittiği için yorumumu yaptım, iyi forumlar.

muhatap olmamak ne demek bana açıklar mısınız?3 4 yaşından itibaren her tür insanla toplumda yaşamaya başlıyoruz.okulda her inançtan her siyasi görüşten her psikolojiden insanların çocuklarıyla okuyoruz.mahallede oynuyoruz evlerine gidip geliyoruz.büyüyoruz iş hayatımız oluyor.gene her kesimden insanla kol kola çalışıyoruz.sohbetlerimiz oluyor bazılarıyla dost oluyoruz ömür boyu.arkadaş komşunun hastalığı oluyor cenazesi oluyor düğünü oluyor yalnız bırakmıyoruz.vayyy bu benim görüşüme uymuyor görmesin gözüm demiyoruz.medeni insan olmak budur anlatabilmişimdir umarım.
Haklısınız hep beraber büyüyoruz her inançtan insan ile. Ama konu sahibi ailesinin ne kadar katı olduğunu anlatmak için öyle söylemiş diye düşünüyorum. Bazı kelimeleri yanlış kullanmış olabiliyoruz. Konu sahibi de öyle yaptı sanırım kimse hoslanmadi bu sözden. Yazım yanlışı olarak düşünelim bence. Çünkü konu sahibi o aile ile akraba olmak istiyor

Haklısınız hep beraber büyüyoruz her inançtan insan ile. Ama konu sahibi ailesinin ne kadar katı olduğunu anlatmak için öyle söylemiş diye düşünüyorum. Bazı kelimeleri yanlış kullanmış olabiliyoruz. Konu sahibi de öyle yaptı sanırım kimse hoslanmadi bu sözden. Yazım yanlışı olarak düşünelim bence. Çünkü konu sahibi o aile ile akraba olmak istiyor
"Ailem,böyle insanlarla muhatap olmak istemez."Ben bu cümlede,iyi niyetli hiçbir taraf göremiyorum.

Çok muhafazakar nasıl oluyor, benim bildiğim muhafazakar insan ben muhatap olmam demez çünkü. Her neyse beni ilgilendirmiyor, bu insanlar yüzünden muhafazakar insanların yabani olduğu düşünülüyor. Bu zoruma gittiği için yorumumu yaptım, iyi forumlar.
Aile öyle dememiş zaten belki babası çok dindar ne bileyim yani konu sahibi ben değilim biliyorsunuz. Muhafazakar insan evet muhatap olmam demez ama fikir farklılıkları çok olduğu için konu sahibi böyle dedi sanırım. Muhafazakar insanlar yabani değildir. Konu sahibinin ailesini tartışıyoruz sadece. İyi forumlarr

Aile öyle dememiş zaten belki babası çok dindar ne bileyim yani konu sahibi ben değilim biliyorsunuz. Muhafazakar insan evet muhatap olmam demez ama fikir farklılıkları çok olduğu için konu sahibi böyle dedi sanırım. Muhafazakar insanlar yabani değildir. Konu sahibinin ailesini tartışıyoruz sadece. İyi forumlarr
Söylediğimi yanlış anlamışsınız, ben muhafazakar insanlar yabanidir demedim. Böyle söylersem aynı şeyi kendime de söylemiş oluyorum demektir.

Ailesini anlatmış aslında konu sahibi kendi kötü düşüncesi olarak gormeyelim bence.
o aile evlilik süresi boyunca erkek ailesini eleştirecekse yaşam tarzlarını yanlış bulacaksa mutlu bir evlilik olmaz.patlak verir bir yerden.ayrılmaları daha doğru bence.

Bu konu, seküler aileye sahip bir üye tarafından açılıp muhafazakar bir aile için; "Ailem onlarla muhattap olmaz, öyle bir aileye kız vermezler." şeklinde açılsaydı, şimdi konu sahibini savunan üyeler yine savunurlar mıydı çok merak ediyorum.
Yok, genelde cümle içinde cümlenin konusu ne diye bakmadan "muhafazakar" kelimesi geçtiği için beğenmedim atıyorlar.

Aynı olunca ne oluyor ki, önemli olan kadın ve erkeğin uyumlu olması.
Erkekle kadının uyumu zaten olmazsa olmaz da aileler ilk etapta uyumlu olmayı istiyor dedim ben. Kafa yapısı uyarsa rahat rahat gidip gelmek istiyorlar çünkü. Ya da en azından sorun yaşamamak için olabilir. Bu demek değil ki karşındakini hor görüyor. Sadece kızının hayatında istemiyor. Zaten öyle bir durumda da çok seviyorsanız sevgilinizin arkasında durursunuz diye de belirttim.

Ayrıca eş ailesi ile aynı yaşam tarzı da güzel oluyor. Beraber birşeyler yapabiliyorsun. Diğer türlü eş ailesi karışmaya kalkıyor geline, ya da birlikte keyif alamıyorlar. Tercih meselesi.

Yok, genelde cümle içinde cümlenin konusu ne diye bakmadan "muhafazakar" kelimesi geçtiği için beğenmedim atıyorlar.
işte her iki tarafın aşırılarının da birbirine saygısı yok.kimi dindarlara tanımadan aşırı tepkili kimi de daha avrupai yaşayanlara kızgın tepkili tanımadan.önyargılarımızla boğuşup duruyoruz.

işte her iki tarafın aşırılarının da birbirine saygısı yok.kimi dindarlara tanımadan aşırı tepkili kimi de daha avrupai yaşayanlara kızgın tepkili tanımadan.önyargılarımızla boğuşup duruyoruz.
O kadar ayristik ki canım,ben çocukluğuma,gençliğime geri dönmek istiyorum.Herkes birbirine düşman kesildi🙁.

Bu konu, seküler aileye sahip bir üye tarafından açılıp muhafazakar bir aile için; "Ailem onlarla muhattap olmaz, öyle bir aileye kız vermezler." şeklinde açılsaydı, şimdi konu sahibini savunan üyeler yine savunurlar mıydı çok merak ediyorum.
Ben seküler bir aileden geliyorum ve muhafazakar(muhafazakarlığın dar kafalılıkla alakası yok,arkadaşlar bu konudaki hassasiyette çok haklılar.) diye tanımlanan ailenin seküler(rahat 😂) bir aileyi dışlaması küçük görmesi beni rahatsız ediyor tersi olsa da rahatsız olurum ama burda altını çizmek istediğim şey bu küçümsemeyi yapan konu sahibi değil onun ailesi ve o da ailesini olduğu gibi aktarmak durumunda konuyu anlatabilmek için. Yoksa ailesinin tutumu yanlış ve kelime seçimleri konusu hassas bir konu olabiliyor bazen ama ailem dar kafalı yazamamış belli ki özetle linçlemeden yardımcı olmaya doğruyu yanlışı göstermeye çalışalım diye düşünüyorum umarım ben de linç yemem :)

Ben muhafazakar değilim, hatta pek inançlı biri de değilim. Dindar olduğu için savunmadım kimseyi. Ne demek istediğini anladım sadece üslubu yanlış olduğundan o tarafa çekildi. Benim fikrim bu. Kimse kimsenin hayatına karışmasın elbette ama anne babalar da kendilerine yakın dünür istiyorlar. Bu ister muhafazakar, ister rahat aile tipi olsun. Tabi çocuklarına kalmış. Çok seviyorsa arkasında duracak. Kimse kimsenin hayatına müdahale etmedikten sonra mutlu olurlar. Sonuçta bu konuda erkek ailesi rahat olduğu için belki sorun da çıkmaz.

Sanki “rahat” kelimesini de hangi anlamlarda kullandıklarını bilmiyoruz 🥴

Rahat ne demek ayrıca, Türkçe'de rahat artık çok yanlış ve saygısızca anlamlara geliyor. Bilemedim artık rahat nedir, geçende bir konu vardı nişanlım baldıza niyetlenmiş diye adamın gerekçesi de şaka gibi baldız 'rahat' giyiniyordu. Rahat ne ola ki dedim kolsuz bluz falandır herhal 1mm2 kolun bacağın görünse 'rahat' oluyorsun.

Ben de şort giyerim, asklı bluz/ebise giyerim, tatilde mayo bikini giyerim, güzel giyinmeyi severim, gezerken içki de içerim kokteyl yuvarlarım eee bu durumda ben de gevvşek miyim, rahat mıyım, ahlaksız mıyım, vergi mi kaçırıyorum, torpille referansla milletin hakkına mı giriyorum?? Saçmalık yani ne istersen giyerim de yer içerim de rahat nedir arkadaş bu millet ağzını ne zamna kapatacak? İsteyen istediği gibi yaşar, yasalara saygılıysan, toplumu rahatsız etmiyorsan kimi ne ilgilendirir? Abuk subuk kafalar insanı memleketten soğutuyorsunuz.

Ben seküler bir aileden geliyorum ve muhafazakar(muhafazakarlığın dar kafalılıkla alakası yok,arkadaşlar bu konudaki hassasiyette çok haklılar.) diye tanımlanan ailenin seküler(rahat 😂) bir aileyi dışlaması küçük görmesi beni rahatsız ediyor tersi olsa da rahatsız olurum ama burda altını çizmek istediğim şey bu küçümsemeyi yapan konu sahibi değil onun ailesi ve o da ailesini olduğu gibi aktarmak durumunda konuyu anlatabilmek için. Yoksa ailesinin tutumu yanlış ve kelime seçimleri konusu hassas bir konu olabiliyor bazen ama ailem dar kafalı yazamamış belli ki özetle linçlemeden yardımcı olmaya doğruyu yanlışı göstermeye çalışalım diye düşünüyorum umarım ben de linç yemem :)
Ben konu sahibi ailesiyle aynı görüşte değilse devam etmesi taraftarıyım.
Ama konuşma tarzından kendisinin de dışladığını hissettim ben. Tabi kızın ailesi sürekli karşı tarafı aşağılayıp, kendi içlerinde alaya alacaksa hiç olmasın daha iyi.

İnsani değerleri kutsallaştırmadan yaşamayı öğrendiğimiz gün, toplum düşüncelerine saygılı ve sınır bilen biçimde yaşamayı da becerebiliriz. Cümleyi "bizli" kurdum ama şahsen kimin neye inandığı, nasıl yaşadığı benim umurumda değildir. Hani bir yazı var ya "ayakkabının içinde yaşayan bir unicorna bile inanabilirsin, bu beni ilgilendirmez. Beni kendi inandığına zorladığında, dışladığında işler bozulmaya başlar." diye. Hah o hesap.

Çok harika anlatmışsın tebrik ederim. Aynı fikirdeyim bende. Şu aralar olumlu yorum yapanlar taşlanıyor ama nedense ☺️ Ayrılın falan ne kadar iğrenç aileniz var derseniz ya da muhafazakar aileyi tutarsanız zaten hepten yandınız 🤣 Sorun değil benim adıma derseniz (benim gibi) devam edin. 🌸

Ben konu sahibi ailesiyle aynı görüşte değilse devam etmesi taraftarıyım.
Ama konuşma tarzından kendisinin de dışladığını hissettim ben. Tabi kızın ailesi sürekli karşı tarafı aşağılayıp, kendi içlerinde alaya alacaksa hiç olmasın daha iyi.
mesela ben seni konulara güzel aklı başında yorumlar yapan genç bir kadın olarak tanıyorum bdv de.bu kısmı beni ilgilendiriyor.yaşam tarzın inanışın tamamen sana kalmış.saygı duyarım anca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back