• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi ile çok zıtız. Ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

emilia12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2022
4
-18
1
27
Merhabalar. Benim 6 aydır bir ilişkim var. Zaman zaman sorunlar yaşasak da genelde hallediyoruz ve birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz. Bu arada bu benim ilk ciddi ilişkim o yüzden tecrübesizim ve beni ikilemde bırakan bazı konular var. Şöyle ki erkek arkadaşım ve ben hayat tarzı ve görüşü itibarı ile birbirimizle gayet uyumluyuz. İlişkimden henüz ailemin haberi yok ama tanısalar onların da seveceklerini düşünüyorum. Fakat onun ailesi ve benim ailem taban tabana zıtlar. Benim ailem muhafazakar ve dindar fakat onun ailesi pek öyle değil baya rahat insanlar. Yani ailemin kesinlikle muhatap olmak istemeyeceği türden insanlar. Kendisi de ailesiyle zıt zaten ama aile en nihayetinde o da ailesini seviyor ve saygı hürmet gösteriyor. Onun ailesi ilişkimizi biliyor ve kabulleniyor. Yani sorun daha çok benim ailem açısından.

Henüz evlilik gibi bir düşüncemiz yok ama ileride olursa aileler konusunda çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Aslında ailelerimiz farklı şehirlerde yaşıyor ve zaten çok fazla görüşemeyeceklerini düşünüyorum. Ama illa ki tanışma isteme vs derken yüz göz olunacak ve gerginlik çıkacak diye korkuyorum. Ailemin biz öyle bir aileye kız vermeyiz demesinden korkuyorum. O yüzden iş çok uzamadan birbirimize daha fazla bağlanmadan bitirsem mi diye düşünüyorum ama bırakmayı da hiç içim el vermiyor. Çok karasızım bu konuda tecrübesi düşüncesi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum ne yapmalıyım?

Not: Bir de 2 ay sonra işimiz dolayısıyla farklı şehirlere gitmek zorunda kalacağız ve uzun süre uzaktan ilişkiyi yürütmemiz gerekecek ve bu daha da yıpratacak bizi şimdiden bunun sıkıntısını yaşıyoruz.

Merhabalar. Benim 6 aydır bir ilişkim var. Zaman zaman sorunlar yaşasak da genelde hallediyoruz ve birlikte mutluyuz birbirimizi seviyoruz. Bu arada bu benim ilk ciddi ilişkim o yüzden tecrübesizim ve beni ikilemde bırakan bazı konular var. Şöyle ki erkek arkadaşım ve ben hayat tarzı ve görüşü itibarı ile birbirimizle gayet uyumluyuz. İlişkimden henüz ailemin haberi yok ama tanısalar onların da seveceklerini düşünüyorum. Fakat onun ailesi ve benim ailem taban tabana zıtlar. Benim ailem muhafazakar ve dindar fakat onun ailesi pek öyle değil baya rahat insanlar. Yani ailemin kesinlikle muhatap olmak istemeyeceği türden insanlar. Kendisi de ailesiyle zıt zaten ama aile en nihayetinde o da ailesini seviyor ve saygı hürmet gösteriyor. Onun ailesi ilişkimizi biliyor ve kabulleniyor. Yani sorun daha çok benim ailem açısından.

Henüz evlilik gibi bir düşüncemiz yok ama ileride olursa aileler konusunda çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum. Aslında ailelerimiz farklı şehirlerde yaşıyor ve zaten çok fazla görüşemeyeceklerini düşünüyorum. Ama illa ki tanışma isteme vs derken yüz göz olunacak ve gerginlik çıkacak diye korkuyorum. Ailemin biz öyle bir aileye kız vermeyiz demesinden korkuyorum. O yüzden iş çok uzamadan birbirimize daha fazla bağlanmadan bitirsem mi diye düşünüyorum ama bırakmayı da hiç içim el vermiyor. Çok karasızım bu konuda tecrübesi düşüncesi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum ne yapmalıyım?

Not: Bir de 2 ay sonra işimiz dolayısıyla farklı şehirlere gitmek zorunda kalacağız ve uzun süre uzaktan ilişkiyi yürütmemiz gerekecek ve bu daha da yıpratacak bizi şimdiden bunun sıkıntısını yaşıyoruz.
Ne münasebet,öyle aileye kız vermeyiz demek?

Aileniz sorun çıkardığı takdirde sevgilinizin yanında olup ilişkinizi korumayı basabilir misiniz?
Sevgilinizin ailesiyle hayat görüşünüz zıt ama sevgilinizle benzer olduğunu yazmışsınız. İlerleyen süreçte ailesiyle sizin aranızda bir denge kurabilecek mi sevgiliniz, o da sizin yanınızda olup ilişkinizi korur mu? Bence bu soruların cevabına göre konunuza yapılacak yorumlar değişir.

Ayy kendinizi ne sanıyorsunuz gerçekten ?? Rahat insanlar derken aileniz muhattap olmazmış falan . Keşke sevgiliniz şu yazıyı okusa da yüzünüze bir daha bakmasa. Siz basbayağı ailecek bağnazsiniz başkalarının hayatina burnunuzu sokamazsınız. Kendiniz gibi bir aile bulun

Ama illa ki tanışma isteme vs derken yüz göz olunacak ve gerginlik

8 yillik evliyim ailelerimiz evlilik sureci de dahil bir kaç kere anca bir araya gelmiştir pek goruşmuyorlar.
Tanişildi diye yüz göz olunmuyor yani. Benim ailem ve eşimin ailesi de farkli yapida insanlar ama ne olursa olsun akli basinda insanlar karşidakiler bire bir kendileri gibi dusunmuyor, yaşamiyor diye bir araya gelince gerginlik cikartmazlar. Aileniz veya ailesi gerginlik cikaracak yapidaysa hiç ugraşmadan bitirin ilişkinizi.

Gelin gitmek diye de bir şey yok herkesin kapisi evi ayri, ayri bir aile oluyorsunuz(normalde boyledir en azindan). Evlendiniz diye eşinizin ailesi "bizim gibi yaşayacaksin" diye sizi zorlamazlar, zorlayacak olsalar kendi oğullarini zorlarlardi herhalde.

Ayy kendinizi ne sanıyorsunuz gerçekten ?? Rahat insanlar derken aileniz muhattap olmazmış falan . Keşke sevgiliniz şu yazıyı okusa da yüzünüze bir daha bakmasa. Siz basbayağı ailecek bağnazsiniz başkalarının hayatina burnunuzu sokamazsınız. Kendiniz gibi bir aile bulun
Öyle bir bahsetmiş ki erkeğin ailesinden,sanki hırsız,huysuz,ahlaksız insanlar.Ayyy sinirlerim tepeme fırladı okuyunca🤨.

6 ay birini tanımak için çok kısa bir zaman.
Belki de çocuğun ailesi sizi tanıdıkça evlenmenize razı gelmeyecek.
Bu üstten ve küçümseyici tavrıniz sizin başına çok iş açar.
Madem bu kadar katı ve kurallariniza baglisiniz ; neden kendi esrafinizdan birini bulamadınız ?
Ayrıca ;
Eşya mi alıp bırakıyorsunuz ki.. :) Sonra da içim el vermiyor diyorsunuz.
Gerçekten değer yargılarıniz üst düzeyde.
Keşke çocuk sizi bıraksa...

Son düzenleme:
Öyle bir bahsetmiş ki erkeğin ailesinden,sanki hırsız,huysuz,ahlaksız insanlar.Ayyy sinirlerim tepeme fırladı okuyunca🤨.
Her şeyi söylemenin bir yöntemi vardır basbayağı asagiliyor böyle insanlar benim de sinirimi bozuyor . Kültürel farklılık olunca onlar çok raaat biz ailecek muhattap olamayacak kadar mukemmeliz yaklaşımına ayar oluyorum. Konu sahibinin sevgilisi inşallah bir an önce gözlerini açar ailesi ile ilgili böyle konuşan birini terk eder . O rahat ve ailesini muhattap edemeyeceği kişiler tarafından yetiştirilmiş sevgilisi

Öyle aileye(!) kız verilmez mi? Muhatap olmazlar mı? Ne münasebet? Esas siz muhtemelen o yol yordamdan bir haber, karşıt görüşlere ve farklı yaşam tarzlarına saygısı olmayan ailenizle elâlemin çocuğunun ve ailesinin başını yakmayın.

Son düzenleme:
Bence aileni biraz eğit,insanların yaşam tarzlarının farklı olabilecegini,herkesin muhafazakarliginin kendini ilgilendirdigini ve başkalarının hayatlarına burnunu sokmanın doğru olmadığını öğrensinler...Ki önce bunu sana birinin ogretmesi gerek sanırım. Bence sen git,ailenin bulacağı biriyle evlen,kimsenin de başını yakma...

Benim ailem muhafazakar ve dindar fakat onun ailesi pek öyle değil baya rahat insanlar. Yani ailemin kesinlikle muhatap olmak istemeyeceği türden insanlar.

Ailemin biz öyle bir aileye kız vermeyiz demesinden korkuyorum
Bakalım o aile sizi gelin olarak ister mi , ailenizi kapılarından içeri sokar mı, çok emin konuşmuşsunuz da. Kendinize ne kadar güveniyorsunuz öyle.

Ortada bir şey yok daha kafanızda kurmayın. Akışta kalın iyi düşünün ailenizi ikna edip sevdirebilirsiniz düzgün insanlarsa

Ayrıca konuyu açıp kacmissin amacın ne insanları birbirine düşürmek mi sikayet edelim bakalım
Yahu bildiğinden konusmuyor zaten.
Muhafazakar dediginiz kitle değerler bakımdan daha katı bir tutum sergiler.
Bunun üzerine birde dindar ve muhafazakar olarak ailesini tanımlamış..
Aile zaten böyle ise ; konuyu açan vatandaş kendi ailesini bile taniyamamis.
Dini bütün bir aile karşındaki kisileri hor ve hakir görmenin zaten günah olduğunu bilir.
Özellikle dış gorunusune yahut yaşam tarzına göre insanlari hor görmek,aşılamak yahut kucumsemek musluman olan bir kişinin ogretisiyle zaten ters duser.
Bence hanım kizimiz ailesi ile taban tabana zıt.

Yahu bildiğinden konusmuyor zaten.
Muhafazakar dediginiz kitle değerler bakımdan daha katı bir tutum sergiler.
Bunun üzerine birde dindar ve muhafazakar olarak ailesini tanımlamış..
Aile zaten böyle ise ; konuyu açan vatandaş kendi ailesini bile taniyamamis.
Dini bütün bir aile karşındaki kisileri hor ve hakir görmenin zaten günah olduğunu bilir.
Özellikle dış gorunusune yahut yaşam tarzına göre insanlari hor görmek,aşılamak yahut kucumsemek musluman olan bir kişinin ogretisiyle zaten ters duser.
Bence hanım kizimiz ailesi ile taban tabana zıt.
Ben açıkçası ailesiyle aynı görüşte olduğunu dusunuyorum . Ailesini tanımlama şekli yanlış . Ailesi muhafazakar değil belli ki açık fikirli olmayan insanlar . Başkalarının görüşlerine ,yaşam şekline saygı duymuyorlar . İşin kötü tarafı sadece kendilerinin doğru olduğunu varsayiyorlar bunun inançla alakası yok bence de .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back