Sevgilimin ailesi beni sinir etti! patlamak üzereyim! nasıl davranmam lazım??

seni tekrar aradığında işin olduğunu biraz geç buluşabileceğini söyle.kısasa kısas yap bu durum için bence.ve buluştuğundada kırgınlığını kesinlikle dile getir.sert konuş.devam edeceksek bitti lafı asla olmayacak de.bitti diyosan bi daha ki sefere adam gibi arkasında dur zaten o laf ağzından çıktığında beni göremezsin de.gözünü korkut.senin ondan özür dilediğini söylediğ laflar için onun sana bi özür borcu olduğunu söyle.erkek milleti işte.eski sevgilimde böyleydi.bi ayrıldım 7 aydır peşimde.bulamadı benden iyisini tabi her lafı sineye çektik.olmuyo kızlar üzdürmeyin kendinizi.ciddi bir ilişki bide.bunun evliliğide var.evlenirsek her kavgada boşarım senimi diyecen bana de.dank etsin biraz.ay ne sinir oldum yaaa :KK19::84::KK57:

seni tekrar aradığında işin olduğunu biraz geç buluşabileceğini söyle.kısasa kısas yap bu durum için bence.ve buluştuğundada kırgınlığını kesinlikle dile getir.sert konuş.devam edeceksek bitti lafı asla olmayacak de.bitti diyosan bi daha ki sefere adam gibi arkasında dur zaten o laf ağzından çıktığında beni göremezsin de.gözünü korkut.senin ondan özür dilediğini söylediğ laflar için onun sana bi özür borcu olduğunu söyle.erkek milleti işte.eski sevgilimde böyleydi.bi ayrıldım 7 aydır peşimde.bulamadı benden iyisini tabi her lafı sineye çektik.olmuyo kızlar üzdürmeyin kendinizi.ciddi bir ilişki bide.bunun evliliğide var.evlenirsek her kavgada boşarım senimi diyecen bana de.dank etsin biraz.ay ne sinir oldum yaaa :KK19::84::KK57:

evet canım çok haklısın, böyle davranmaya karar verdim.

hoşuna gitmeyecek ama gerçek fikrimi söyleyeceğim, ortada sorun yapacak sinir olacak hiç bir şey yokken durduk yere olay çıkarmışsın, sevgilinin sen aşkıysan o da annesi üstelik kadın bir şey yapmamış sevgilin neyini savunacak gerçekten çok saçma , ben olsam bende kızardım birde senden şöyle böyle olmaz diyince iyice köpürmüş haklı olarak, çok alıngansın minicik şeyleri takarsan evlensenizde o evlilikte arıza eksik olmaz...

hoşuna gitmeyecek ama gerçek fikrimi söyleyeceğim, ortada sorun yapacak sinir olacak hiç bir şey yokken durduk yere olay çıkarmışsın, sevgilinin sen aşkıysan o da annesi üstelik kadın bir şey yapmamış sevgilin neyini savunacak gerçekten çok saçma , ben olsam bende kızardım birde senden şöyle böyle olmaz diyince iyice köpürmüş haklı olarak, çok alıngansın minicik şeyleri takarsan evlensenizde o evlilikte arıza eksik olmaz...

sağol canım yorumun için. yok kızmadım,iyi kötü herkes yorum yapabilir, farklı bi bakış açısına ihtiyacım var diye zaten kk'ya yazdım durumu:)

de sen konunun hepsini okuyup yeni gelişmelere de bi göz atarsan sevinicem. sonrasında işler değişti çünkü.aceba yeni tavsiyen ne olacak?:97:

Son düzenleme:
Ben burda kötü bir şey göremedim. Aksine kadın seninle ilgilenmiş, nane limonlar kaynatmış, bunları hemen hemen kimse yapmaz. Fazlasıyla alıngan davranmışsın. Özür dilemelisin açıkçası...

---
Canım pardon ben sonradan özür dilediğini vs okumamıştım. Anladığım kadarıyla senden koca olmaz lafı içine oturmuş, o yüzden bu şekilde davranıyor şu an. İkinizde de hata var. Artık kendini naza çekmeyi bırakıp, yapıcı davranmaya devam etmelisin bence.

Son düzenleme:
canım sen çok ufak şeyleri kafana takan birisin sanırım.. bir kere sana söylenen şeyin hep artniyetli olmayacağını düşün, hemen dellenme.. böle hem kendin sinir olursun, hem erkek arkadaşının ailesini üzersin ve tabi dolaylı olarak sana döner bu tam olarak bu şekilde.. yani düşün, erkek arkadaşın da senin bu huyundan bıkmış olamaz mı ?? bu tarz olayların ilk olduğunu sanmıyorum 5yıl demişsin sonuçta... bu ilişkiler insanlar mutlu olsun diye var, açıkçası beni de olduk olmadık yere mutsuz edebilcek bi insanı bende istemem... yapıcı olmaya çalış ve eğer bunu huy edindiysen değişmeye bak tatlım, o insanları da erkek arkadaşını da üzme... umarım düzelir herşey :)

canım bence kötü bişey söylememiş ki, senin iyiliğin için söylemiş. sevgilin de bunda abartılcak bir şey olmadığı için sana öyle demiştir.ne sevgiline ne de annesine sinir oluncak bi durum yok bence :KK6:[/QUOT

evet canım, daha sonra zaten hatalı davrandığımı gördüm, olayların devamı da var:)

şimdi top bende,bakalım nolucak..

ayy canım kusura bakma ben son olanları okumamışım :26: aklıma şu geldi,acaba annesi onu doldurmuş olabilir mi, hani sen annesine kırılmışsın ya acaba kadın da sana içten içe sana kırıldı da sonra oğluna ayrıl vb.. şeyler mi söledi, bilemedim ki şimdi :44:

sağol canım yorumun için. yok kızmadım,iyi kötü herkes yorum yapabilir, farklı bi bakış açısına ihtiyacım var diye zaten kk'ya yazdım durumu:)

de sen konunun hepsini okuyup yeni gelişmelere de bi göz atarsan sevinicem. sonrasında işler değişti çünkü.aceba yeni tavsiyen ne olacak?:97:

mesajı yazdıktan sonra biraz kırıcı bir uslup kullandığımı ve diğer mesajları okuyup durumu daha soğuk kanlı değerlendirdiğini gördüm, amacım kırmak değil gerçekten ,uslubum için de kusra bakma.. umarım kısa zamanda sorunu çözersiniz güzel bir ilişkiniz var gibi görünüyor sevgilinin ailesinin seni kabullenmesi annesinin seni düşünüp yemek yapması hasta olduğunda bir şeyler yapmaya çalışması gerçekten çok güzel, burada bir çok kişi eşinin ailesi ve kayınvalidesiyle ilgili olayları anlatıyor, o kadar şeyi okuyunca biraz şımarıklık olmuş gibi düşündüm ve öyle yazdım, ama hepimiz zaman zaman gergin ve gereksiz alıngan olabiliyoruz... tavsiyeden ziyade daha sakin olmanı diliyorum ,insan ilişkilerinde güzel yüzlü olmak istediğini tatlı sözle yaptırmak politik olmak işe yarıyor hele bu evlilik sevgililik durumlarında, genelde kadınlar kayınvalidesiyle sorun yaşıyıp bir taraftan da eşlerinin beynini yiyorlar ve buda daha kötü oluyor bunu söyleyen ablalarımızda çok sonra öyle davrandıklarının yanlış olduğunu andıklarını ve problermleri mümkün mertebe eşlerine yansıtmadan politik yollarla çözdüklerini söylüyorlar...Allah küçük problemler versin yeter ki...

ilişkinin boyutu ne onu gerçekten seviyor ve ilerde onunla bir gelecek istiyormusun ve bundan emin misin bunlar önemli şeyler , ve sevgilinde senin onu koyduğun yere seni koyuyor mu? bence mselenin kilit noktası burası ... sen bi taraftan barışmak istiyorsun bi taraftanda bitsin gitsin gibilerinden düşünüyorsun sanki...sen hata yaptın hatanı anladın güzelce özür diledin bu seferde o hata yaptı gereksiz ve çocukça tepki verdi ama o da hatasını anladı sana ulaşmaya çalıştı bu sefer sen naza çektin... kuzum ne bu restleşmeler inatlaşmalar gerek varmı gerçekten bunlara... bence bir araya gel sakince konuş ilişkinizde problemler karşısında kolayı seçip ayrılarak kaçmak yerine zoru seçip problemin üstesinden gelmeniz geektiğini anlat ona,eğer gerçekten onu seviyorsan ve gelecek düşünüyorsan, seni seviyorum ve seninle bir gelecek hayal ediyorum eğer sende beni böyle hissediyorsan bu konuyu burda kapatalım ama artık daha dikkati adım atalım gibisinden net şeyler söyle... ama onun niyetinden emin ol bence gerçekten seviyorsa ve evlilik düşünüyorsa her kavgada ayrılmaya kalkmaz ...ama şu inatlaşma nazlanma restleşme hevesinden vazgeçin ikinizde ama vazgeçme sırası sende gibi ...

ayy canım kusura bakma ben son olanları okumamışım :26: aklıma şu geldi,acaba annesi onu doldurmuş olabilir mi, hani sen annesine kırılmışsın ya acaba kadın da sana içten içe sana kırıldı da sonra oğluna ayrıl vb.. şeyler mi söledi, bilemedim ki şimdi :44:

ya aslında annesi iyi bi kadın tanıdığım kadarıyla, ve benimki de çok inattır ve işine kimseyi karıştırmaz. ama bi yandan da annesinin dediklerine çok önem verir. yani annesi açıktan açığa böyle bişey dememiştir, çünkü dese oğlu ona sinir olur ve dediğini yapmaz, ama huyuna giderek böyle inceden ima ettiyse bizimki kıllanır. bilmiyoeum ya şimdi sen söyleyince acaba? diyorum ben de. umarım annesi bişey dememiştir.( ama annesinin kırılabileceği bişey olmadıki?)

mesajı yazdıktan sonra biraz kırıcı bir uslup kullandığımı ve diğer mesajları okuyup durumu daha soğuk kanlı değerlendirdiğini gördüm, amacım kırmak değil gerçekten ,uslubum için de kusra bakma.. umarım kısa zamanda sorunu çözersiniz güzel bir ilişkiniz var gibi görünüyor sevgilinin ailesinin seni kabullenmesi annesinin seni düşünüp yemek yapması hasta olduğunda bir şeyler yapmaya çalışması gerçekten çok güzel, burada bir çok kişi eşinin ailesi ve kayınvalidesiyle ilgili olayları anlatıyor, o kadar şeyi okuyunca biraz şımarıklık olmuş gibi düşündüm ve öyle yazdım, ama hepimiz zaman zaman gergin ve gereksiz alıngan olabiliyoruz... tavsiyeden ziyade daha sakin olmanı diliyorum ,insan ilişkilerinde güzel yüzlü olmak istediğini tatlı sözle yaptırmak politik olmak işe yarıyor hele bu evlilik sevgililik durumlarında, genelde kadınlar kayınvalidesiyle sorun yaşıyıp bir taraftan da eşlerinin beynini yiyorlar ve buda daha kötü oluyor bunu söyleyen ablalarımızda çok sonra öyle davrandıklarının yanlış olduğunu andıklarını ve problermleri mümkün mertebe eşlerine yansıtmadan politik yollarla çözdüklerini söylüyorlar...Allah küçük problemler versin yeter ki...

problem değil canım:)

aslında ben de buradaki daha önemli konuları okuyunca benimki de dert mi dedim, ama işte insan ilk o sıkıntılı ruh halindeyken olayı çok abartabiliyor ve paylaşmak istiyor birileriyle. ki işte bu da kk oldu benim için.e bi de eşi ve eşinin ailesi başlığına yazdım,halbuki daha kendisi olsa olsa gayriresmi sözlüm:) öyle de bi başlık olsaymış keşke oraya yazardım:KK3:

dediklerinde haklısın, gerçekten ailelerle ilgili problemleri eşlere/sevgililere çok anlatmamak lazımmış, ben de bunu bizzat yaşayarak anladım. demekki bi sorun olsa anne tarafı tutulacak, o zaman akıllıca davranıp anneyle iyi geçinmek lazım biz kızlara düşen görev bu.. amaaaa yeri gelecek, misilleme de yapmazsam ben de noraz değilim:KK52: sevgilimi de aynı sıkıntılı durumlarda bırakacağım, bizim evde-işallah nişanlanabilirsek hayırlısıyla- bulunduğu zamanlarda babamın yanında salonda vazo gibi oturacak.mutfakta filan annemlerle rahat oturmak hiiç yok bi süre.. babam da sert adamdır,kesin buna yüz vermez.diken üstünde otursun.kendi evindeki gibi şımarıklık yapabilecek mi bakalııımmm.kıvransın dursun:KK60: içimden de oh olsun çekeceğim:KK66:

bizimki bu arada mesajlarla kendini affettirmeye çalıştı. ben de mesajlarda duygu sömürüsü yaptım biraz, beni çok üzdün, çok kırgınım temalı msjlarımla iyice moda soktum. o da buluşalım konuşalım filan modunda. yarın buluşucaz,e birazcık ben de yüz verdim artık. ciddi ciddi konuşmalar da olacak, sözler de vermesi lazım adam gibi . heralde hallolur artık. biz de böyle böyle olgunlaşıcaz artık napalım:)

ya aslında annesi iyi bi kadın tanıdığım kadarıyla, ve benimki de çok inattır ve işine kimseyi karıştırmaz. ama bi yandan da annesinin dediklerine çok önem verir. yani annesi açıktan açığa böyle bişey dememiştir, çünkü dese oğlu ona sinir olur ve dediğini yapmaz, ama huyuna giderek böyle inceden ima ettiyse bizimki kıllanır. bilmiyoeum ya şimdi sen söyleyince acaba? diyorum ben de. umarım annesi bişey dememiştir.( ama annesinin kırılabileceği bişey olmadıki?)
canım gene de sen daha iyi bilirsin çünkü biz sadece genel bi yorum yapıyoruz bunları yaşamadan anlayamayız yaşayan sensin.
ben şöyle düşündüm hani annesine göre de senin kırılacağın bişey yok, ama sen kırılmışsın, aynı şey tam tersi de olabilir, yani ortada kırılcak bişey yoktur ama kadın içten içe belki kırılmış olabilir. tabii bunlar sadece bir ihtimal canım. dediğim gibi sadece en iyisini, en doğrusunu sen düşünebilirsin

Kadıncağız okadar ilgilenmiş seninle sonuçta sen onun gelini bile değilsin oğlunun kız arkadaşısın her annede yapmaz bunu sen biraz alınganlık yapmışsın..ayrıca kadın sana bünyen zayıf diye laf sokuyorsada bu kozu eline sen vermişsin hastaysan gitme ozaman
erkek arkadaşının patlaması yersiz olmuş bence onun senin gönlünü alması lazım
sonra senden özür dilersin

kızalr sağolun hepiniz yorumlarınız için. daha sonraki konuşmalarda hallettik durumu. yani dediğiniz gibi naişanlı olmadan nişanlılık süreci yaşamak gibi oldu bizimki, o yüzden de bu sorunları daha erken yaşıyoruz. bu olaydan sonra 2 haftadan fazla olmuşi daha gitmedim hala onlara. bi ara gideyim diyorum, annesi trip atıyorum sanmasın, sıcak davranırım yine. sonra da baya bi zaman gitmem artık ayda bir belki.

bir de benim annem de babam da mesafelidir, çok bişeye karışmazlar,kimsenin arkasından konuşmazlar. onun ailesi tam tersi her şeyin içinde, sevgilimin her planını her adımını biliyo annesi. benimkisi özel konuları hiç bilmez..bunlar bana garip geliyor heralde.

sevgilimle aramız iyi çok şükür -şimdilik:KK16:-ama ufak tefek sorunlar oluyo yine de. sanırım asıl maharet sorunlar büyümeden aşabilmekte.

bence de abartmışsın.yakın bi kız arkadaşım var benim de,45 kilo acayip zayıfladı ama çok fazla yer,benim iki katım yer doymaz falan..kilo da almak istiyo alamıyo.bazen hasta olduğunda ben de diyorum narinsin kendine dikkat etmiyorsun diye ama mantıklı düşününce benden sağlıklı yaşıyor,o da bana kırılmıyor ben sadece onu düşündüğüm için üstüne düşüyorum.

onun annesi de öyle düşünmüştür muhtemelen

bu arada sevgilim dün akşam beni onlara akşam yemeğine çağırmıştı.ben de aramız iyiydi hem, bi de tatsızlık varmış gibi uzatmayayım die gittim. zaten nerdeyse 1 ay oldu önceki mevzu. neyse. gayet iyiniyetle yaklaştım. babası yoktu sevgilimin, şehirdşındaki evlerindeymiş. annesi bana güleryüz göstermedi. yani soğuk da davranmadı ama içten gelen bi sıcaklık da göstermedi. ben yine sıcak ve içten davrandım, hal hatır sordum. o normalde daha çok muhabbet açardı, bu sefer açmadı. eve giderken zaten çipura, salatalı malzeme, kazandibi, akşam yemeğe ne varsa hepsini sevgilime sipariş etmiş.günüdüz alışverişe gitmiş.gelirken alırsınız demiş. işten çıktık, karnımız çok aç, yemeğin hazırlanmasını bekleyeceğiz, hadi onu geç, geç başlanılan yemek geç biter, bu kız eve nasıl gidecek düşünmek yok. ben de eve gitmeden şakayla karışık, annen de bişey yapmadı heralde ,herşeyi bizden istedi dedim, bişey diyemedi tabi sustu bizimki. evde o da söylendi anne acıktık biz hadi falan dedi..eve gittik işte dediğim gibi ben güleryüzlü iyiniyetli herkesle konuşuyorum falan. ama ondan bi soğukluk sezdim. evden çıktığımızda da sevgilimle gülüp şakalaşıyoruz falan, dedim annen sessizdi bira zyüzü asıktı. o da yoo öyle miydi dedi. yorgunluktandır dedi. ben de şakaya vurdum, heralde kocası yok, kocasını özlemiştir dedim:) xx amcanın yokluğu da hissediliyor ben de aradım resmen dedim. baban çok iyi kıymetini bilmiyosunuz dedim.(gerçekten öyle) neyse işte konuyu tatlılıkla bağladım..

canımı sıktı tabi kadının bu hali. ben boşuna abartmışım ortada alınacak bişey yokmuş diye geçen sefer halletmiştim ya hani sevgilimle durumu. zaten annesi bişey bilmiyodu, niye bozulmuş gibi davrandı? yoksa 1 ay gitmedim diye, niye gelmiyo acaba deyip de o günkü muhabbete kızdığımı düşünüp o da aman canım ne varki bunda alıncaka deyip bana mı kızdı? ne dersiniz? sevgilime de soramam annene anlattın mı diye, ama anlatmamıştır muhtemelen.

bi de diyorumki annesiyle bi hafta falan önce konuşmuş, düğün seneye yaza olacak demiş.bana da dediki annesi para biriktiriyoruz demiş(önceden biriktirdiklerini düşünmemiştim çünkü ellerine gelen gidiyodu görünürde) neyse annesinin bunu demesine sevindim, düğün tarihini öğrenmelerine de sevindim. ama bu tavrın nedeni ne olabilir? nasıl davranmam lazım benim??

bi de daha önceden haftada-10 günde bir görüyodum annesini burdayken( şehirdışında değillerse) ilk defa bu kadar uzun süre gitmedim. belki ondandır. ama zaten sık gitmek istemiyorum artık..

Son düzenleme:
sonuna kadar okumaya dayanamayacağım.

ayy ne çekilmez bir kızmışsın sen..

ben olsam sevgilinin yerinde hiç dayanamazdım valla.

kaynanandada peygamber sabrı var
kadıncağız ne demişki sana börek tatlı getirmiş ayağına sıcak su koymuş
bir ye bin şükret

ya allahım ya adı kaynanaya kendi ne olursa olsun işte......

sonuna kadar okumaya dayanamayacağım.

ayy ne çekilmez bir kızmışsın sen..

ben olsam sevgilinin yerinde hiç dayanamazdım valla.

kaynanandada peygamber sabrı var
kadıncağız ne demişki sana börek tatlı getirmiş ayağına sıcak su koymuş
bir ye bin şükret

ya allahım ya adı kaynanaya kendi ne olursa olsun işte......

canım sonuna kadar okursan bana daha fazla hayrın dokunacak:KK1:

bu arada sevgilim dün akşam beni onlara akşam yemeğine çağırmıştı.ben de aramız iyiydi hem, bi de tatsızlık varmış gibi uzatmayayım die gittim. zaten nerdeyse 1 ay oldu önceki mevzu. neyse. gayet iyiniyetle yaklaştım. babası yoktu sevgilimin, şehirdşındaki evlerindeymiş. annesi bana güleryüz göstermedi. yani soğuk da davranmadı ama içten gelen bi sıcaklık da göstermedi. ben yine sıcak ve içten davrandım, hal hatır sordum. o normalde daha çok muhabbet açardı, bu sefer açmadı. eve giderken zaten çipura, salatalı malzeme, kazandibi, akşam yemeğe ne varsa hepsini sevgilime sipariş etmiş.günüdüz alışverişe gitmiş.gelirken alırsınız demiş. işten çıktık, karnımız çok aç, yemeğin hazırlanmasını bekleyeceğiz, hadi onu geç, geç başlanılan yemek geç biter, bu kız eve nasıl gidecek düşünmek yok. ben de eve gitmeden şakayla karışık, annen de bişey yapmadı heralde ,herşeyi bizden istedi dedim, bişey diyemedi tabi sustu bizimki. evde o da söylendi anne acıktık biz hadi falan dedi..eve gittik işte dediğim gibi ben güleryüzlü iyiniyetli herkesle konuşuyorum falan. ama ondan bi soğukluk sezdim. evden çıktığımızda da sevgilimle gülüp şakalaşıyoruz falan, dedim annen sessizdi bira zyüzü asıktı. o da yoo öyle miydi dedi. yorgunluktandır dedi. ben de şakaya vurdum, heralde kocası yok, kocasını özlemiştir dedim:) xx amcanın yokluğu da hissediliyor ben de aradım resmen dedim. baban çok iyi kıymetini bilmiyosunuz dedim.(gerçekten öyle) neyse işte konuyu tatlılıkla bağladım..

canımı sıktı tabi kadının bu hali. ben boşuna abartmışım ortada alınacak bişey yokmuş diye geçen sefer halletmiştim ya hani sevgilimle durumu. zaten annesi bişey bilmiyodu, niye bozulmuş gibi davrandı? yoksa 1 ay gitmedim diye, niye gelmiyo acaba deyip de o günkü muhabbete kızdığımı düşünüp o da aman canım ne varki bunda alıncaka deyip bana mı kızdı? ne dersiniz? sevgilime de soramam annene anlattın mı diye, ama anlatmamıştır muhtemelen.

bi de diyorumki annesiyle bi hafta falan önce konuşmuş, düğün seneye yaza olacak demiş.bana da dediki annesi para biriktiriyoruz demiş(önceden biriktirdiklerini düşünmemiştim çünkü ellerine gelen gidiyodu görünürde) neyse annesinin bunu demesine sevindim, düğün tarihini öğrenmelerine de sevindim. ama bu tavrın nedeni ne olabilir? nasıl davranmam lazım benim??

bi de daha önceden haftada-10 günde bir görüyodum annesini burdayken( şehirdışında değillerse) ilk defa bu kadar uzun süre gitmedim. belki ondandır. ama zaten sık gitmek istemiyorum artık..

Arayan mevlasını da bulur balasını da demişler ya sen biraz belanı arıyorsun gibime geliyor benim. Öyle bir adamla evlenirsin ki görürsün kayınvalide nasıl oluyormuş dert çekmek nasılmış. O zaman aklın başına gelir.

Ayrıca sen niye uğraşıyorsun ki bu kadınla böyle? Acıktıysan kendi evinde ye yemeğini o kadın senin hizmetçin falan değil. İşten geç gelmiş de, yemeği geç yerse eve geç gidermiş de düşünmemişler. Kimse senin özel aşçın falan değil. Kendini bu kadar çok önemseme.

X