bu arada sevgilim dün akşam beni onlara akşam yemeğine çağırmıştı.ben de aramız iyiydi hem, bi de tatsızlık varmış gibi uzatmayayım die gittim. zaten nerdeyse 1 ay oldu önceki mevzu. neyse. gayet iyiniyetle yaklaştım. babası yoktu sevgilimin, şehirdşındaki evlerindeymiş. annesi bana güleryüz göstermedi. yani soğuk da davranmadı ama içten gelen bi sıcaklık da göstermedi. ben yine sıcak ve içten davrandım, hal hatır sordum. o normalde daha çok muhabbet açardı, bu sefer açmadı. eve giderken zaten çipura, salatalı malzeme, kazandibi, akşam yemeğe ne varsa hepsini sevgilime sipariş etmiş.günüdüz alışverişe gitmiş.gelirken alırsınız demiş. işten çıktık, karnımız çok aç, yemeğin hazırlanmasını bekleyeceğiz, hadi onu geç, geç başlanılan yemek geç biter, bu kız eve nasıl gidecek düşünmek yok. ben de eve gitmeden şakayla karışık, annen de bişey yapmadı heralde ,herşeyi bizden istedi dedim, bişey diyemedi tabi sustu bizimki. evde o da söylendi anne acıktık biz hadi falan dedi..eve gittik işte dediğim gibi ben güleryüzlü iyiniyetli herkesle konuşuyorum falan. ama ondan bi soğukluk sezdim. evden çıktığımızda da sevgilimle gülüp şakalaşıyoruz falan, dedim annen sessizdi bira zyüzü asıktı. o da yoo öyle miydi dedi. yorgunluktandır dedi. ben de şakaya vurdum, heralde kocası yok, kocasını özlemiştir dedim:) xx amcanın yokluğu da hissediliyor ben de aradım resmen dedim. baban çok iyi kıymetini bilmiyosunuz dedim.(gerçekten öyle) neyse işte konuyu tatlılıkla bağladım..
canımı sıktı tabi kadının bu hali. ben boşuna abartmışım ortada alınacak bişey yokmuş diye geçen sefer halletmiştim ya hani sevgilimle durumu. zaten annesi bişey bilmiyodu, niye bozulmuş gibi davrandı? yoksa 1 ay gitmedim diye, niye gelmiyo acaba deyip de o günkü muhabbete kızdığımı düşünüp o da aman canım ne varki bunda alıncaka deyip bana mı kızdı? ne dersiniz? sevgilime de soramam annene anlattın mı diye, ama anlatmamıştır muhtemelen.
bi de diyorumki annesiyle bi hafta falan önce konuşmuş, düğün seneye yaza olacak demiş.bana da dediki annesi para biriktiriyoruz demiş(önceden biriktirdiklerini düşünmemiştim çünkü ellerine gelen gidiyodu görünürde) neyse annesinin bunu demesine sevindim, düğün tarihini öğrenmelerine de sevindim. ama bu tavrın nedeni ne olabilir? nasıl davranmam lazım benim??
bi de daha önceden haftada-10 günde bir görüyodum annesini burdayken( şehirdışında değillerse) ilk defa bu kadar uzun süre gitmedim. belki ondandır. ama zaten sık gitmek istemiyorum artık..