Sevgilimin ailesi beni sinir etti! patlamak üzereyim! nasıl davranmam lazım??

noraz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
520
20
kızlar yaa çok canım sıkkın. aslında beni sinir eden bi çok şey oldu şu son günlerde ama çok ayrıntıya girmeyeyim. bana bi akıl verin nasıl davranayım??

biz erkek arkadaşımla 5 yıldır beraberiz. artık bu sene okullar bittiği çalışma hayatı başladı ancak, bu sene yazın nişanlanmayı seneye de evlenmeyi düşünyoruz kısmetse.ben onun ailesini daha çıkmaya başladığımız 3. aydan beri tanıyorum( hemen tanıştırmak istedi beni annesiyle, ben de acemi tabi hemen tanıştım bi yandan ürkek.. neyse) neyse annesi çok iyi, tatlı bi kadın,beni de sevdi baya. daha sonra babasıyla da tanıştım o da iyi bi insan. ama bizimki daha benim ailemle tanışmadı. evliliğe yakın tanışmak istiyomuş, erken tanışırsa ailem hemen beklenti içine girermiş,onu zorlarlar diye korkuyo heralde-biraz da maddi olarak hazır hisstmek istiyo sanırım. neyse.yani onun annesi, kızkardeşi, babası,kuzenleriyle filan aram iyi.

geçen hafta üç dört gün onların evinde çalıştık,üzerinde çalıştığımız bi proje vardı ve orda çalışmak zorunda kaldık. ben hergün onlara gitmek istemesem de mecbur kaldım. 2 gün de o işe gitmek zorundayken ben yine gündüz onlarda çalışmak zorunda kaldım çünkü kocaman bi maket var, bilgisayarlar var, herşey onların evinde( onun evi öğrenci eviydi,kardeşiyle ve kuzeniyle kalıyodu 4 yıldır,son sene annesiyle babası da geldiler,çoğunlukla kalmaya başladılar orda, biz de önceden de hep orda ders çalışırdık öğrenciyken) yine projeye orda başladık yani, annesi de babası de evde, ben de bi odada bilg başındayım yani. akşam da sevgilim geliyo, akşam yemeği yiyoruz proje konuşuyoruz. sonra ben eve gidiyorum. neyse bi gün ben reglimin ilk günüydü, çok karnım ağrıdı, annesi d esıcak su torbası yaptı getirdi, yemek hazırladı çağırdı filan, yani hakkını yiyemem baya ilgilendi benle. neyse biz proje teslimi için 4 gün çok yoğun çalıştık, son iki gün sevgilim de evdeydi, teslim günü projeyi ben teslim ettim,o gün de baya bi koşturdum,elimde maket falan, yoruldum.teslimden sonra sevgilimin annesi ve kuzeniyleydik, börek,üstüne tatlı yedik.sonra onların evine gittik, ben bilgisayarımı falan toplayıp eve gidicem, sevgilim geldi işten. birden midem bulandı, hem börek üsütüne tatlı yorgun geldi, bi de onların evi genelde soğuk oluyo üşüdüm biraz heralde.banyoya gittim kusacak gibi oldum. annesi de bi nane limon yapıyım sana iyi gelir, heralde limonata bozdu dedi, benim de midem yanıyo biraz dedi. ben de olabilir zaten yorgunluktan da olur bende dedim( gece 3 saat uyumuştum bi de) neyse 10 dk falan sonra nane limon açtı beni. masada yemek yiyolardı, ben yemiyorum canım istemedi, neyse şöyle dedi: ' senin direncin çok az bi takviye ilaç falan mı alsan?' ben de ' yoo benim direncim az değil, ben bütün kış hiç hasta olmadım bile' dedim. gerçekten de öyle. o da hani geçen de karnın ağrımıştı dedi, ben de dedim xxx teyze, o zmanki ağrım şeydendi. haa dedi sonra. hem ben bugün çok yoruldum,zaten az uyudum bi de aç karnına yağlı böreği tatlıyı yiyince bozuldu midem dedim. ama bi yandan da o kadar yorgunum ki dert anlatıcak halim de yok. ondan sonra kadın da ' ay evet bugün noraz çok yoruldu,çok koşturdu,beni de limonata kötü yaptı zaten, hem sen terledin sonra rüzgardakaldın' dedi. neyse benimki de orda masada dinliyo bu muhabbeti.insan bi şey söyler, aa evet noraz hiç hasta olmazki de mesela.yani ben de öyle narin birisi olsam doğru,ama gayet dayanıklı sağlıklıyımdır. sadece ince görünüyorum,tipim zayıfça. neyse ben sinir oldum sonuçta iki şeyden ötürü:1. beni 2 gün hasta gördü evde hemen direncin az diye düşündü(ki regl ağrım vardı sadece). 2. kendi kızı hergün mızmızlanır, hep hasta,yorgun,oğlu desen(benimki:)) bu aralar hep hasta,yok başı,yok dişi,yok tansiyonu. yani kötü düşünmiyim diyorum ama şahine yavrusu kuzgun görünürmüş ya o hesap..

neyse evden çıktım akşam otobüse bırakıyo beni aşkım, ama konu oraya geldi işte bi şekilde. ikimiz de yorgun,uykusuz ve tahammülün son raddesindeyiz aslında. ama ben de dedim ki' sen de beni hiç korumadın annenin dediği lafta' demez olsaydım. yok efendim neyden koruycakmış,korunacak bişey mi varmış, ben sürekli bböyleymişim,hep savunmadaymışım, annesi ne demişki vs. daha ne olduğunu bile söylemeden sinirlendi,coştu. ben de uzatmadım, dedim sana ne olduğunu bile anlatmadan sinirlendin, ben sana bişey demiyorum. bu hala coşuyo ama nasıl kendini kaybetti. ben de sinir oldum. amaan dedim, senden ne korumacı bi tip olur, ne de koca olur! :)) o da o zaman başkasını bul dedi, gitti..

üfff yaaaa!!! yani bu son söylediğim biraz ağır oldu, çünkü doğru olmayan bi laf,sırf onu sinir etmek için söyledim. ama yani ben şimdi napiyim? annesiyle ilgili bana böyle dedi desem 'amma yanlış anladın o kötü niyetle söylemedi' diyecek. tamam söylememiştir, iyi bi kadın hakkaten ama böyle düşünmesi ve demesi de uyuz etti beni. ben napayım şimdi ya kızlar bi akıl verin banaaa...

bu bikaç gün içinde bi de görümce olayları da var ufak tefek, sanırım hepsini biriktirdim ben de iyice sinir oldum.. yoksa uzaktan uzağa iyiydi aramız. fazla samimiyet ters tepti işte..off..

Ben burda kötü olarak söylenmiş bir söz göremedim ama atıyorum sen çok narinsin derken yüz ifadesi nasıldı küçümser gibi mi yoksa normal olarak mıydı?Belkide siz çok yorulmuş olduğunuzdan uykusuzluğunda verdiği etkiyle yanlış anlamış olamaz mısın yada ters anlamış?

kusura bakma cnm ama bnce sen abrtmıssın.. kadın sana bişey dememişki sen galiba cok yorgundun.. bunlar sebeb olmus.. ettiigin laf cok agır bikere...düşünsene onun sana böyle bişey söyledgini sen evlenilcek kadın deilsin dedigini.. bnce özür dilemen gerekebilir..sinirili olunca kendine hakım olmayı denemelisin.. hani söz agızdan cıkınca geri alınmazya.kalpte kırıkırsa kolay kolay tamir olmuyo.. bunlar benm dusuncem anlarsın umarım..

yorgunluk,uykusuzluk sizi germis olmali
aslinda annesi kirici birsey soylememis bence sizin hassas aniniza denk gelmis.
hani size karsi iyi niyetli olmsa ne sicak su torbasi getirir, ne de nane limon kaynatir.
Arkadasinizin da ''baskasini bul o zaman''demesi ''senden ne koca olur ne koruyucu'' lafinin ustune:2:ikinizde bi anlik gerginlikle konusmus olmalisiniz.
En iyisi konusmak, hissettiklerinizi anlatmak.
hersey yoluna girecektir:KK16:

çok abartmışsın bencede kötü bi niyeti olduğunu sanmıyorum her gün çalışmışsınız üstüne reglin gelmiş hormonların değişti tabi bide yorgunluk uykusuzluk sinirlerin bozulmuş alınganlık etmişsin özür dilemelisin bence.ve erkek arkadaşın annesi konusunda biraz hassas sanırım o kadar parladığına göre.durumu anlat özür dile canım

canım bence de kadın kötü birşey dememişki seni düşündüğü için söylemiş bende eşimin burnu aksa sana bağışıklık güçlendirici ilaç alalım diyorum nevar bunda alınacak bence erkek arkadaşını boşyere kırmışsın özür dile gönlünü al derim yorgundum uykusuzdum sinirlerim gergindi yanlış anladım dersin

Oy canım, hatanı anlamışsın, eminim telafi edeceksin. Her şey gönlünce olsun. :KK71:

Sen bu kadar şeyle kafana takarsan evlenince düşünemiyorum. Bir de benim yaşadıklarım yaşarsan ooo oo .Dur bunlar ne ki daha neler duyacaksın,bence hiç kafana takma ortada pek kafana takacak bir şey görmüyorum ben.

Son düzenleme:
senin alınganlığın tutmuş canım. Kötü bişey dememiş annesi. erkek arkadaşın haklı..

Sana laf söylese laf sokmaya çalışsa öyle laflar söyler öyle hareketlerde bulunurki şok olur kalırsın.. bunda hiç kötü bi niyet yok.. Burada neler neler yaşanıyor..

Bence erkek arkadaşından özür dile alınganlığım tuttu reglım zaten felan de. Onada ağır konuşmussun çünkü.. Hoşcakal..

üf evet ya haklısınız biliyorum... yorumlarınız için sağolun kızlar hemen yazmışsınız. ben yorgunlukla gerginlikle biraz gereksiz alındım sanırım.. sevgilimin ailesinin gözünde böye hemen yorulan hemen hastalanan bi insanmış gibi gözüktüğmü düşünüp sinir oldum. of aman ne saçma şeylere insan takıyo bazen ya.. en iyisi yarın buluşup anlatıyım fazla alındım kusuruma bakma filan diyim.gönlünü alıyıim aşkımın.hakkaten hata bende.

bi de kardeşine de sinir olmuştum. her zaman beni süzer ne giymişiim inceler. ben de benden 4 yaş küçük,özeniyo kız derim ve hep iyi geçinirim kızkardeşiyle,kendi kardeşim gibi görürüm.kardeşi benim arkamdan konuşmuş olmasını da sevgilimin saf ve patavatsız :) annesi açık etti yine o günlerden birinde. şöyle demiş,yok efendim noraz eskiden daha güzel daha modern giyiniyodu, şimdi abim yasak koydu artık güzel giyinemiyo.kuzeniyle konuşuyolarmış. bunu annesi ağzından kaçırdı, senin giyim tarzını örnek alıyolar, sen gidince bak bugün şunu giymiş diye konuşuyolar dedi iyiniyetle. ama tabi benim hiç hoşuma gitmedi bu yorum. yani benim giyimimden sanane? hem kim kime ne yasak koydu haberin yok, ne bu haddini aşan yorumlar? ben kaç yaş büyüğüm senden a kendini bilmez kız?hadi bi kıyafetimi beğendin yüzüme niye demiyosun bu sana yakışmış noraz abla/ ya da yakışmamış de.. hayret bişey.

artık çok daha az gitmeye karar verdim onlara.

amaaan işte böyle böyle takıldım ona buna...sizinle de dertleşmek iyi geldi,sağolun kızlar..:97:

bence önemli olan insanın hata yaptıgı zaman bu hatayı anlaması..
sende anlamıssın cnm..
inş bundan sonra hersey daha güzel olur:KK16:

üf evet ya haklısınız biliyorum... yorumlarınız için sağolun kızlar hemen yazmışsınız. ben yorgunlukla gerginlikle biraz gereksiz alındım sanırım.. sevgilimin ailesinin gözünde böye hemen yorulan hemen hastalanan bi insanmış gibi gözüktüğmü düşünüp sinir oldum. of aman ne saçma şeylere insan takıyo bazen ya.. en iyisi yarın buluşup anlatıyım fazla alındım kusuruma bakma filan diyim.gönlünü alıyıim aşkımın.hakkaten hata bende.

bi de kardeşine de sinir olmuştum. her zaman beni süzer ne giymişiim inceler. ben de benden 4 yaş küçük,özeniyo kız derim ve hep iyi geçinirim kızkardeşiyle,kendi kardeşim gibi görürüm.kardeşi benim arkamdan konuşmuş olmasını da sevgilimin saf ve patavatsız :) annesi açık etti yine o günlerden birinde. şöyle demiş,yok efendim noraz eskiden daha güzel daha modern giyiniyodu, şimdi abim yasak koydu artık güzel giyinemiyo.kuzeniyle konuşuyolarmış. bunu annesi ağzından kaçırdı, senin giyim tarzını örnek alıyolar, sen gidince bak bugün şunu giymiş diye konuşuyolar dedi iyiniyetle. ama tabi benim hiç hoşuma gitmedi bu yorum. yani benim giyimimden sanane? hem kim kime ne yasak koydu haberin yok, ne bu haddini aşan yorumlar? ben kaç yaş büyüğüm senden a kendini bilmez kız?hadi bi kıyafetimi beğendin yüzüme niye demiyosun bu sana yakışmış noraz abla/ ya da yakışmamış de.. hayret bişey.

artık çok daha az gitmeye karar verdim onlara.

amaaan işte böyle böyle takıldım ona buna...sizinle de dertleşmek iyi geldi,sağolun kızlar..:97:

inşallah barışırsınız ve herşey yoluna girer ama benden tavsiye kim olursa olsun kendi ailen evleneceğin insanın ailesi sana birşey söylediğinde öncelikle hep iyi yönünden düşün ben yanlış anlamışımdır kesin öyle demek istememiştir de ama haa baktın bir aynını yapıyor iki aynını yapıyor iş aşağılama boyutuna geliyor yada karşıdaki insanın söylediği söz direk hakaret sınıfına girecek türdense o zaman cevabını verirsin ama daha ilk kelimesinde yargılayıp asıp kesme

uykusuzluktan olur böyle şeyler ya sevgiline anlat yorgunluk ve uykusuzluktan olduğunu oda anlayışla karşılayacaktır zaten. bende kadının kötü niyetle söylediği bir şey olduğunu düşünmüyorum bu konuda

cnm sen de maasallah ıyı samımı olmussun fazla muhhabbet tez ayrılık getırrı hem nısanlı bıle deılsınız ,hem kotu bı laf dememıs yanı sevgılının koruyacagı bı sey yok bence burda ,bence ıkınızde yorgunluktan fazla gerılmıssınzı ama barısırsınzı ıns

bence sevgilinin ailesi çok iyi. neden koruycak hakketen seni. sen fazla gerginsin ve hassassın galiba
kardeşinin sana özenerek konuşmasıda güzel bişey
hepsi seni sevip benimsemiş bence kıymetini bil

valla ortada alınacak sorun edecek bişey göremedim canım ben...
ne güzel kaynanaymış o öyle valla herşeyi yapmış getirmiş sana...
benim kaynana önünde ölsem kalkıp 1 bardak su vermez..
böyle ufak şeyleri sorun etme...
bunları sorun edersen şimdiden
evlenince altından kalkamazsın hastalığa kalırsın bunları kafaya takmakla...

insanın bazen çok alıngan dönemi olur
yaşadığınız olaylar geçirdiğiniz kötü bir gün..yorgunluk..
yanlış yapsa bile o an ki sinirle farkına varmaz..

sende hatanı anlamışsın
inşlh barışırsınız herşey gönlünüzce olsun

cnm sen de maasallah ıyı samımı olmussun fazla muhhabbet tez ayrılık getırrı hem nısanlı bıle deılsınız ,hem kotu bı laf dememıs yanı sevgılının koruyacagı bı sey yok bence burda ,bence ıkınızde yorgunluktan fazla gerılmıssınzı ama barısırsınzı ıns

evet ya ben de farkındayım, bizim bu kadar samimi olmamızın nedeni de önceikle sevgilimin beni hemen ailesiyle tanıştırıp kaynaştırmak istemesi,sonra da bizim sürekli projelerden ötürü beraber çalışmak zorunda olmamız ve ailesini de mecburen sıkça görmem.halbuki erkek arkadaşıma diyodum, kütüphanede çalışalım filan diye ama artık niye ev varken orda çalışalım diyo.

bu konuda ben hatalaı davranmışım, gereksiz büyütmüşüm, hepiniz haklısınız kızlar..

peki bu kadar samimiyetten sonra kendimi biraz geri çekmek istiyorum, daha az gideyim onlara, bi de mümkünse beraber bi projeye başlamak istemiyorum baya bir zaman.. bi de sanırım canımı alttan alta sıkan da, ben onun ailesiyle epeydie tanışırken onun hala benimkilerle tanışmaması. arada bir söylüyorum ama tırsıyo galiba:) o da benimkilerle tanışsa benim içinde bulunduğum durumu, sarfettiğim çabaları daha iyi anlar.4 gün kendi ailemden çok onun ailesini gördüm, bu da bi fedakarlık değil mi? bunun farkında mı bilmiyorum. bi de kaç yıl oldu, hala resmiyete binemedi iş. bu da canımı sıkıyo sanırsam alttan alta..:26:

bence abartmışsın ben kötü bişey göremedim
annesinin dediğine hadi ters bi anına geldi alındın diyelim
ama sevgiline senden koca olmaz demen hiç yakışık olmamış canım
bana senden eş olmaz dese heralde baya baya baya alınır kolay kolay konuşmazdım

X