Sevgilimin ailesi/annesi

cileklibisey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
25
0
0
Bursa
Kızlar yeni konu açıyorum,şimdiye nasip oldu. Ben 22 yaşındayım üniversiteden mezun oldum. Fakat daha işe başlamadım,yani mesleğimi icra etmiyorum. Her neyse asıl sorunum şu ki; sevgilimin annesi. Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Annesiyle değil de ablasıyla tanışmışlığım var. Ablası da yeni evli,şeker mi şeker birisi. Ve bana öyle iyi davrandı ki. Davetiyesini kapıma kadar getirdi beni de düşünüp. Ama annesi.. Beni tanımadığı halde,beni sevmiyor. Yani öyle tahmin ediyorum. Erkek arkadaşımla buluşmayayım diye sevgilime o saatlerde bir sorun çıkartıyor,evden çıkmasını engelliyor. (Çok iyi hatırlıyorum,aynı dertten muzdarip bir arkadaşta böyle konu açmıştı ona yazdıklarınızı da okudum) Beni tanısa sevebilir diye düşünüyorum aslında. Ama daha erken tanışmamız ailelerin tanışması için diye düşünüyorum. Ve dinlerine düşkün insanlar. Elhamdülillah bizde öyleyiz. Fakat evlenirken kapanmamı falan isterlerse? Biraz baskıcılar çünkü. Tabi ki bende kapanmak istiyorum evlendikten sonra,ama gelinlikte hevesimi alayım dilediğimce giyeyim saçımı yaptırayım istiyorum. Eğer böyle bir baskı yaparlarsa 'kapanmadan olmaz bu iş' diye o zaman ne yaparım ben? Biliyorsunuz ki örnekleri çok. Erkek arkadaşımın arkamda duracağına eminim. Ama sonuçta ailesi,ya beni sevmezlerse? Ve bu yüzden ya ayrılma vaziyetine kadar gelirsek? Öyle korkuyorum ki. Aileler çok etkili gerçekten,her konuda. Annesi daha şimdi buluşmamızı bile istemezken beni gelini olarak görebilirmi? :26: Ne yapsam bilemedim,sizin fikirlerinizi düşüncelerinizede duymak istiyorum. Okuduğunuz/yazacağınız için ellerinize gözlerinize sağlık. Şimdiden teşekkürler.

Annesinin seni sevmediğine eminsen bunu erkek arkadaşına sorabilirsin. Annen beni sevmiyor heralde falan diyerek.. Benim sevgilimin annesi beni çok sever ama bazen buluşmamızı istemez.. Çünkü kendiside özlüyor oğlunu ve kendi doyamadan benim yanıma göndermek istemiyor. Yani siz buluşacağınız zaman iş çıkartması seni sevmiyor anlamına gelmez.. Hem ayrıca aileler tanışmasa bile sen git tanış derim ben. En azından ciddi bişeyler olmadan daha iyi tanır seni.

Önyargılı davranıyor olabilirmisin.
Birbirinizi tanımadan sevemezsiniz zaten.
Kapanma meselesne gelince düğünede açık olmak istediğini iş ciddiye binmeden söyle kesnlikle.

Doğru söylüyorsunuz,ama benim hissettiğim böyle. Bilemedim.
Ablamada bu konuda kayınvalidesi baskı yapmıştı. Gelinlik giyerken kapalı olmazsan olmaz bu iş diye. Ablamda dinlemediği için eniştemin ailesiyle ne yazıkki görüşmüyorlar. Kayınvalidesi istemiyor ablamı görmek,konuşmak bu yüzden. Benimde korkum bu yüzden açıkçası.

hmm şimdi erkek arkadaşın istiyor diye mi kapanacaksın?

Erkek arkadaşım kapanmamı istemiyor ki. Sana kalmış bir şey kendini nasıl iyi hissediyorsan onu yap diyor. Sanırım tam anlatamamışım yazımda. Sevgilimin annesi kapanmamı isterse gelin olurken o zaman ne yapacağım demek istedim.

eğer öyle birşey isterse sizde aynı burada yazdığınız gibi söylersınız sonuçta oda insan demi anlamak isterse anlar anlamıyorsa sorun çıkarırsa bu konuda olmasa başka konuda çıkarır zaten kusursuz değilsinizya en ufak bi hatanız ona yeter artar bile huzursuzluk isterse bence taviz verme dilediğin gibi olsun düğünün

yok yani benim demek istediğim kapanıp kapanmamak sadece senin kararın olmalı.annesi falan karışamaz sana karışmasına izin verme daha doğrusu.öyle birşey olursa da erkek arkadaşına açıklamasını yap bu hep benim hayalimdi ben hep açık hayal etmiştim saçım gelinliğim şöyle olacaktı falan filan duygusallaştır olayı işte.gerçekten seviyorsa kıyamaz zaten annesinin de karışmasına izin vermez

Gelin adayını açıkken sevmeyen,
Kapandıktan sonra seven insanın imanından şüphe ederim ben...

Ne mi yapacaksın?
Olay o boyuta gelmeden tavrını ögreneceksin, gerçi şimdiden ögrenmişsin,
bence şimdi karar ver...
Bu aile ile yapabilir miyim, yapamaz mıyım diye....

Son düzenleme:
Sadece Düğün saçı için kapanmayı ertelemek istiyorsanız benim kuzenimde kapalıydı ancak düğünde açık yaptırdı saçını yani.

Ailesi çok mutaassıpsalar daha işin adı konulmadan gezmenizi, yalnız olmanızı doğru bulmuyor olabilirler. Bu sebeple de annesi oğlunu yollamak istemiyor olabilir.

İlle seni sevip sevmemesiyle alakalı olmak zorunda değil canım

Büyük konuşmak gibi olmasın deyip söze başlıyorum...

Ben İstanbul'un göbeğinde güzel, gelişmiş bir semtte oturuyorum. Şort, mini etek vs. sevmediğim için giymiyorum bir süredir. Ama benim babam bile bi'günden bi'güne kızım giyme askılı vs. demedi. En kötü "yavrum üşümez misin" öyle der ki bundan da ben anlar onu rahatsız etmektense uygun giyinirim (ki babam bunu ince askılıda da yapıyor, öyle yetişmiş). Ama adam o şekilde çıksam da bi'günden bi'güne demez giyme diye öz babam olduğu halde.
Neyse işte babacığımı geçtim, sevdiğim adam olan sevgilimi geçtim. Kaynanam kapanmazsan olmaz bu iş diyecek ben de ya istemezse, sevmezse diye korkacağım

Sevgilim, evleneceğim adam sonrasında beni bu yaşa getirmiş olan babam sen bilirsin diyebiliyorsa bana, kaynana dış kapının mandalıdır gözümde. Kapanınca beni daha mı çok sevecek? Ben kapanınca bu isteklerin ardı arkası kesilecek mi mesela? Böylesi "büyük" bir şeyde onun istemiyle kapanırsan emin ol bu sefer de giyiminde bi'şey bulacak, onu da geçtim yüzüne sürdüğün bi'şeye kusur bulacak. Yani uzun lafın kısası;

Eğer tek sorun buysa sevgilin bırakta sevgisine sahip çıksın. Sonuçta baban biricik kızını verecek. Eskiden ne güzelmiş oğlan anneleri oğullarına görücü usulü kız isterlerken bi'dediklerini iki etmezlermiş ya kızı vermezlerse diye devrin değişmesi bu konuda hiç işimize yaramadı.

daha tanışmadan böyle şeyler düşünme..
ortada bişey yok...
boşuna doldurma kendini..
bu hislerin gerçek çıkarsada iş sevgilinde biter..

Durduk yere bu kadar vesvese yapmayı nasıl başardın , bravo..

Bence beni sevmiyo , daha tanışmadık ama ne demek ya.. Tanışmadan nerden anladın sevmediğini.. Belki cidden bi işi vardır oğlundan rica etmiştir, sizin buluşmanızla ilgisi bile yoktur..

Ayrıca kapanma mevzusunda en ufak bişey söylenmemiş, nerden çıkardın ? Ya kapan derlerse kapancam zaten ama gelinlik giydikten sonra düşünüyorum , ya şimdi kapan yoksa olmaz derlerse epey bi hayal gücün kuvvetli.. Ama keşke en azından bi tane pembe hayal kurabilseydin..

Erken yaşlanacan sen

bunları erkek arkadaşınla konuş. onunla paylaş,içindeki tüm endişeleri anlat. o senin yanında duracaksa sana güven verirse için rahat eder. sorunların çözülür. burda kilit nokta erkek arkadaşınla bunları paylaşıp endişelerini gidermen. en sağlıklısı bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…