- 23 Mart 2023
- 157
- 171
- 29
-
- Konu Sahibi powergirls1
Öğretmeninize geçmiş olsun. Gerekli tahlilleri yaptırdık bir sıkıntı çıkmadı psikolojik bir durumBaska bi doktora daha gitmeli bence ikinci gorus almali..korkutmasin sizi lisede boyle bi ogretmenim vardi adam derste uyuya kalirdi s.lak derdi herkes arkasindan meger kan kanseriymissevgiliniz degildir ALLAH korusun tabiki ama bence bu konu onemli
Onu bu sebeple bırakırsam kendimi o kadar suçlu hissederim ki. Zaten duygusal biriyim. Birini sırtından bicaklamisim hissi beni asla terk etmezGenetik bir hastalık olduğundan iyi düşünün derim ben.İleri de pişman olacağınız bir karar vermeyin.Gerçekten çok uyumlu blr çift olsanız belki yürür.Ama ya sonrası?İlaçları kullansa bile tamamen düzelebilir mi?Tüm hayatınızı böyle geçirebilir misiniz?Kolay gelsin size.
Bu yeni yeni benim de aklıma gelmeye başladı, sık sık baş ağrısı da yaşıyor. Nörolojiden randevu alsak iyi olacakNörolojik bir sıkıntısı olabilir mi ?
Buna cevap vereyim: evet. Aynısı başımda var. İçimde çiçekler aça aça gittiğim yerde bile yanımda kös kös duruyor. Benim de enerjim neşem kayboluyor. Ve çok uyur. Bu da asla değişmez. Ama ha şu var şuraya git buraya git görün dediğinde durumu kabullenip gitmesi artı sadecehep böyle mi olucak
yani adamın ailesinde şizofreni var diye ayrılmak bana çok fasistce gelir yav.Ablacım bir şey yapamazsın. Ortada şizofreni meselesi olmasaydı, depresyon ilacını içsin kan değerlerine baktırsın vb bir nebzeye kadar olurdu. Ama olmaz. Maalesef adam genetikten dolayı depresyona mahkum ne yaparsa yapsın hayatboyu cebelleşmek zorunda. Bu şekilde her gün 15saat uyumak zaten sağlıksız, ilerde farkli hastaliklari da ortaya cikabilir. Maalesef bu işin sonu yok. Ne yaparsan yap düzeltemezsin.Yazdığım gibi, bak adamın ailesinde bu gen var adam hayatboyu bu hastalıkla yaşamak zorunda. Evlenirsen senin çocukların da hayatboyu farklı ruhsal hastalıklarla cebelleşecekler sen de onlara bakıp kahrolacaksın, ben ne yaptım diceksin. Yol yakınken dön. Şu konuya asla olumlu yorum yapamam. Etrafında hiç akıl evren kisme yok mu? bana inanmazsan bir doktora danış meselalattesizkitapsiz
Eskilerden duyduğum bir şey var;Görücü usülü evlilikler de genetik hastalık var mı diye 7 kuşak öncesine kadar araştırırlarmış.İleri de çocuklar da çıkmasın diye.O yüzden tanıdık bir aile olmasını isterlermiş.Çocukken ilk duyduğumda çok şaşırmıştım,ne alakası var diye.Bir bildikleri varmış.Ablacım bir şey yapamazsın. Ortada şizofreni meselesi olmasaydı, depresyon ilacını içsin kan değerlerine baktırsın vb bir nebzeye kadar olurdu. Ama olmaz. Maalesef adam genetikten dolayı depresyona mahkum ne yaparsa yapsın hayatboyu cebelleşmek zorunda. Bu şekilde her gün 15saat uyumak zaten sağlıksız, ilerde farkli hastaliklari da ortaya cikabilir. Maalesef bu işin sonu yok. Yazdığım gibi, bak adamın ailesinde bu gen var adam hayatboyu bu hastalıkla yaşamak zorunda. Evlenirsen senin çocukların da hayatboyu farklı ruhsal hastalıklarla cebelleşecekler sen de onlara bakıp kahrolacaksın, ben ne yaptım diceksin. Yol yakınken dön. Şu konuya asla olumlu yorum yapamam. Etrafında hiç akıl evren kisme yok mu? bana inanmazsan bir doktora danış meselalattesizkitapsiz
Hayat sizin.Bıçakladığınız o yerine kendiniz olmayın.Onu bu sebeple bırakırsam kendimi o kadar suçlu hissederim ki. Zaten duygusal biriyim. Birini sırtından bicaklamisim hissi beni asla terk etmez
Çok teşekkür ederim empatiniz için. Sen çok uyuyorsun zaten ailende de şizofreni var diyip nasıl ayrılayim bu çok korkunç. Dediğiniz gibi o secmedi bunu. Antidepresanlarin gücü yadsınamaz henüz başlamadı, iyi geleceğine inanıyorum. Ben de kişisel olarak elimden geleni yapacağım. Ama günü gelir de evlenirsek hemen çocuk yapmam sadece buyani adamın ailesinde şizofreni var diye ayrılmak bana çok fasistce gelir yav.
dediklerin doğru risk atıyor tabi adamda da olursa çocuğunda da.
ama genellikle şizofreni genetik temelli ise genç yaslarda baslar ve çok zorlayıcı oluyor .
ama bu çocukta yokmuş belliki.
ama sonuçta ne kendisindeki ne de ailesindeki ruh hastalığını o secmedi , ben olsam asla terk etmem bunun için
ama herkesin önemsediği şeyler çok başka.
eğer sorun depresyon kaynaklı ise antidepresanlar muhakkak iyi gelir, cidden psikiyatri ilaçlar konusunda en iyi bölümlerden biri.
ilaçlarının çoğu mucize gibi.
depresyon mutsuzluk değil, enerjisizliktir zaten
insanın kişisel hijyen konularını bile halledecek enerjisinin olmamasıdır ve tabi ekstra olarak umutsuzluk vs vs ama temeli enerjisizlik.
antidepresanlar da bu enerjisizlik olayını çözerler ama kanında birikmesi gerekiyor
tam etkiyi minimum 7/8 haftaya alırsınız
4 hafta düzenli kullanım sonrası birikmeye ve etki göstermeye başlamış olur.
Şimdi de diyorum bazen, ama sonra bu onun elinde olan bir şey değil diye sakinlestiriyorum kendimiŞu anda ona yardımcı olmak istiyorsunuz ya
Evlendiğinizde “uykunun da senin deeeee” diyeceksiniz. Çünkü asla evlilik hayatına uygun bir uyku düzeni değil maalesef.
Hem de nasıl yüksek. Artı çok duygusalim. Ve bende de anksiyete bozukluğu var. Tek artı yanım ben hayata çok bağlı neşeli eğlenceli bir tipim. Dustugum yerden kalkmaya çalışırım hemen orada uzun süre kalmamaya çalışırım toparlarim elimden geldiğince. Zaten bu yanımı seviyor. Sen bana hayat enerjisi veriyorsun diyor. Ne bileyim üzülüyorum daBir ömür böyle gecmez. Coktan tedavi olmasi gerekirdi. Cizdiginiz resim asiri sagliksiz. Eski bir depresyon ve panik atak.hastasi olarak yaziyorum bunu. Zamanla sizde hastalanabilirsiniz, heleki empatiniz yüksek bir yapiya sahipseniz
Bence gayet de elinde olan bir şey.Şimdi de diyorum bazen, ama sonra bu onun elinde olan bir şey değil diye sakinlestiriyorum kendimi
Çok zor ,size de geçmiş olsun. Uyku ritim bozukluğunu ilk kez duyuyorum. Sebebi neymiş öğrenebildiniz mi?Aynı ben
Bu antidepresanlar iyi gelir demişsiniz ama 15 yıldır birinin iyi geldiğini bilmiyorum.
Uyku ritim bozukluğu dediler bana doktorlar ama alıştım artık.
Bence düzelmesi çok çok zor ve benim için imkansız.
Gün içerisinde en az bir kez uyurum,akşam yemekten sonra da uyurum.
7-8 saat uyuduktan sonra önemli işlerim varsa halleder yine uyurum ne yemek ne başka şey umrumda olmaz,yatağım olsun yeter.
Yani şuan için tek sorumluluğu işe gidip gelmesi başka bir sorumluluğu yok aile evinde. Sen bana enerji veriyorsun evlendigimizde bana iyi geleceksin bence diyor. Umarım...Bence gayet de elinde olan bir şey.
Yeterince sorumluluğu yoktur ki uyuyordur. Ben de isterim şahsen ayağımı uzatayım oturayım isterim en azından. Ama vakit yok ki,iş var,çocuk var,koca var,kendi özel hayatım var. Günde 15 saat uyursam mesaimi tamamlayamam en basiti. Hadi mesaim az saat olsun,bu sefer diğer işler var. Yemeği kim yapacak,aileme kim vakit ayıracak. Yapmaya gönlün olunca uyumaya vakit kalmaz bir kere. Adamın huyu bu belli ki. Değişmez.
15 yıldır devam ediyor bende bu durum.Çok zor ,size de geçmiş olsun. Uyku ritim bozukluğunu ilk kez duyuyorum. Sebebi neymiş öğrenebildiniz mi?