• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SEVGİLİM VE EVLİLİK HK.!

mertix

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2015
234
54
18
36
Merhaba aklıma takılan bir durum var kızlar sizden fikir alabilmek adına konu açayım dedim.

27 yaşındayım yeni başlayan ve güzel giden bir ilişkim var...Bizi tanıştıran arkadaşımızla aramızda geçen muhabbet şöyleydi .."Ya Melis metin senden hoşlanmış tanıştırmak istiyorum sizi tamam dedim olur ama ben bu saatten sonra sevgili olup 2-3 yıl ilişki yaşamak istemiyorum zaten bir erkek kendini belli eder kişiliğini az çok..Eğer beğenirsem fikirlerimiz uyuşursa ben evlenmek istiyorum niyeti ciddi değilse hiç tanıştırma dedim arkadaşıma.."
Sonra biz buluşma ayarlamaya fırsatımız olmadan tanıştık Metinle.
İkimizde birbirimizi çok beğendik ilişkiye başladık..
Şuan taze sevgili modundayız .. Bana her anlamda çok değer veriyor hissettiriyor bunu onu tanıdıkça Allahım diyorum ailesiyle hayat tarzıyla duruşuyla kadınlara yaklaşımıyla kibarlığıyla her şeyiyle tam benlik bir insan ..İçimden hayırlısıysa inşallah evelenebilirim bu insanla diyorum.. Ama bir iki kez laf arasında 30a kadar yolu var gibi laf etti kendisi 27 yaşında... ya da şakayla karışık evlilik zor iş yiğenim olduktan sonra ısındım evliliğe gibi laflar söyledi ama ben sıık boğaz etmemek ve evlilik meraklısı hatun sinyali vermemek için üstüne gitmedim konuyu kapattım..

Giderek bağlandım ona.. O da bana çok alıştığını vs söylüyor ..Buluştuğumuzda tabiri caizse pamuklara sarıp öyle seviyor ,çok ilgileniyor her gün mesaj atar her saat halimi hatırımı sorar çok ince bir insan şükürler olsun...

Benim aklımı kurcalıyor aşık olduktan sonra evlilik hüsranıyla sona ererse bu aşk ???!!! Evlenmek istemezse 2-3 yıl beklememi isterse...Ben uzun süreli ilşki taraftarı değilim istemiyorum herkesin fikrine saygı duyarım ama en fazla 1 yıl ilişki yaşamak istiyorum ben.

Yorumlarınızı merakla bekliyorum bol öpücüklerr :KK68::KK72:

Pek yorum yapılacak bir durum yok.
iki taraf da maddi manevi hazır ise 2-3 yıl beklenmemesi mantıklı görünüyor.
Karşı taraf başka yaşamları örnek alıp korkmuş olabilir ama sizin lişkiniz madem rayında kıyaslama da yapmaması gerekir.

Bunu acıkca konuşmalısın
Evlenmek istemiyorsa zaten belli eder sen konuşunca

Yani evlilik meraklısı sinyali vermek istemiyorsunuz ama tabiri caizse evlilik meraklısısınız zaten. Ben anlamasam da tercih meselesi. Bence birkaç ay içinde bu durumu konuşun; 6 ay sonra ne siz adama "Ne zaman evleniyoruz" diye baskı yapmak zorunda kalın ne de o sizin kalbinizi "Evlenmek istemiyorum" diye kırsın.

Fakat lütfen bu konuşmayı hemen yapmayın; daha doğru düzgün tanımıyorsunuz bile, adam şok olur. Kendinize de azıcık zaman verin, hemen kilitlenmeyin.

biraz zaman geçsin bence birbirinizi iyi tartın ölçün biçin
ben şu anda ne senin onu, ne de onun seni evlenecek kadar iyi tanıdığınızı sanmıyorum
zaten evlenmek için de sadece birbirinden hoşlanmak yetmez
bir süre ölç tart, sonra da onun gelecekten beklentilerini öğrenmeye çalış
evlilik hakkında kendi düşüncelerini belirt, onunkini de sormayı unutma
ama sık boğaz ederek değil, zamana yayarak...

Yani evlilik meraklısı sinyali vermek istemiyorsunuz ama tabiri caizse evlilik meraklısısınız zaten. Ben anlamasam da tercih meselesi. Bence birkaç ay içinde bu durumu konuşun; 6 ay sonra ne siz adama "Ne zaman evleniyoruz" diye baskı yapmak zorunda kalın ne de o sizin kalbinizi "Evlenmek istemiyorum" diye kırsın.

Fakat lütfen bu konuşmayı hemen yapmayın; daha doğru düzgün tanımıyorsunuz bile, adam şok olur. Kendinize de azıcık zaman verin, hemen kilitlenmeyin.

evlilik meraklısı değilim hanfendi...Eğer öyle olsam önüme gelen herkesle bu fikri düşünür idim...Bu adamı gerçekten hayalimdeki gibi biri olduğu için istedim ısındım bilmem anlatabildim mi ..!

Siz başından tavrınızı net bir şekilde koymuşsunuz aslında. Bunu bildiği halde laf arasında sizi işliyor haberiniz olsun. O 30a kadar yolu var dediğinde siz de gayet ağzınız kulaklarınızda herhangi normal birşeyden bahsediyormuş gibi yumuşak bir ses tonuyla "Tatlım, ben üç beş yıl flört edemem kimseyle. Artık evlenip bir de yaşım müsaitken çocuk sahibi olmak istiyorum haberin olsun en başından " diyip bi kaç kez usulünce bozarsanız niyetini anlamış olursunuz :) Evlilik bana göre değil cümlesi koca bir yalan. Aşık erkek evlenmek ister.

1 sene sevgili kalsaniz sonra nisan dugun derken 6 ay 1 senede öyle gider .toplamda iki seneyi bulur .birbirinizi daha çok tanıma açısından da iyi bir süre .30 a kadar yolu var demis 30 yaşında evlencem de dememiş zaten . Ayrıca neden kendine haksızlık ediyorsun? Yani evlilik hakkında net bir şekilde düşünceni ortaya koymamak niye ? Çatır çatır soyleyeceksin evlilik meraklısı görürse görsün. Senden senin zamanından isteklerinden düşünce yapıdan daha mı önemli?

Evlilik meraklısı değilim hanfendi...Sizin yaptığınız ithamda bulunmak ..evlilik meraklısı nolursa olsun evleneyim diyen insandır... Daha öncede sevgililerim oldu .. Eğer öyle olsam önüme gelen herkesle bu fikri düşünür idim...Bu adamı gerçekten hayalimdeki gibi biri olduğu için istedim ısındım bilmem anlatabildim mi ..!

Pek yorum yapılacak bir durum yok.
iki taraf da maddi manevi hazır ise 2-3 yıl beklenmemesi mantıklı görünüyor.
Karşı taraf başka yaşamları örnek alıp korkmuş olabilir ama sizin lişkiniz madem rayında kıyaslama da yapmaması gerekir.

Maddi açıdan hazırız Allaha şükürler olsun ikimizde..Manevii açıdan ben hazırım ama onu bilemiyorum elbette..

1 sene sevgili kalsaniz sonra nisan dugun derken 6 ay 1 senede öyle gider .toplamda iki seneyi bulur .birbirinizi daha çok tanıma açısından da iyi bir süre .30 a kadar yolu var demis 30 yaşında evlencem de dememiş zaten . Ayrıca neden kendine haksızlık ediyorsun? Yani evlilik hakkında net bir şekilde düşünceni ortaya koymamak niye ? Çatır çatır soyleyeceksin evlilik meraklısı görürse görsün. Senden senin zamanından isteklerinden düşünce yapıdan daha mı önemli?

Haklısın benden daha önemli değil elbette...biraz zaman geçsin iyice tanıyalım birbimizi benim de düşünce o yönde..

Maddi açıdan hazırız Allaha şükürler olsun ikimizde..Manevii açıdan ben hazırım ama onu bilemiyorum elbette..
pek zorlanılmaması taraftarıyım ben.
bizde ben geri planda tutan taraftım ve eşim ısrar ettikçe geri adım atardım.
sonra mesela ben dedim şu tarih olsun düğün geri ya da ileri almam ama diye.
hazır olmak çok önemli.

Siz başından tavrınızı net bir şekilde koymuşsunuz aslında. Bunu bildiği halde laf arasında sizi işliyor haberiniz olsun. O 30a kadar yolu var dediğinde siz de gayet ağzınız kulaklarınızda herhangi normal birşeyden bahsediyormuş gibi yumuşak bir ses tonuyla "Tatlım, ben üç beş yıl flört edemem kimseyle. Artık evlenip bir de yaşım müsaitken çocuk sahibi olmak istiyorum haberin olsun en başından " diyip bi kaç kez usulünce bozarsanız niyetini anlamış olursunuz :) Evlilik bana göre değil cümlesi koca bir yalan. Aşık erkek evlenmek ister.

Evet aynen öyle...Aşık erkek kaybetme korkusu olan erkek evlenmek ister bence de..

pek zorlanılmaması taraftarıyım ben.
bizde ben geri planda tutan taraftım ve eşim ısrar ettikçe geri adım atardım.
sonra mesela ben dedim şu tarih olsun düğün geri ya da ileri almam ama diye.
hazır olmak çok önemli.

evet biraz da kaçan kovalanır misali olmuş..Belki o istemese siz üstüne giderdiniz..

Anlattığın gibi mükemmelse her şey fikirleri değişir
Ben asla evlenmem derken 21 yaşımda biri geldi liseden bi arkadaş pek te tanımadığım, hayır dedim evliliği hiç düşünmüyorum seni meşgul etmeyeyim
Ben beklerim dedi, fikrim değişmez dedim
Tamam ama arkadaş gibi konuşalım bari dedi
Arkadaş markadaş derken 24-25 yaşlarımızdayken evlendik
Kekledi mi bilmem :KK53: 4 yıllık evliyiz
Bazen bazı şeyler düşündüğün gibi gitmez yani

Merhaba aklıma takılan bir durum var kızlar sizden fikir alabilmek adına konu açayım dedim.

27 yaşındayım yeni başlayan ve güzel giden bir ilişkim var...Bizi tanıştıran arkadaşımızla aramızda geçen muhabbet şöyleydi .."Ya Melis metin senden hoşlanmış tanıştırmak istiyorum sizi tamam dedim olur ama ben bu saatten sonra sevgili olup 2-3 yıl ilişki yaşamak istemiyorum zaten bir erkek kendini belli eder kişiliğini az çok..Eğer beğenirsem fikirlerimiz uyuşursa ben evlenmek istiyorum niyeti ciddi değilse hiç tanıştırma dedim arkadaşıma.."
Sonra biz buluşma ayarlamaya fırsatımız olmadan tanıştık Metinle.
İkimizde birbirimizi çok beğendik ilişkiye başladık..
Şuan taze sevgili modundayız .. Bana her anlamda çok değer veriyor hissettiriyor bunu onu tanıdıkça Allahım diyorum ailesiyle hayat tarzıyla duruşuyla kadınlara yaklaşımıyla kibarlığıyla her şeyiyle tam benlik bir insan ..İçimden hayırlısıysa inşallah evelenebilirim bu insanla diyorum.. Ama bir iki kez laf arasında 30a kadar yolu var gibi laf etti kendisi 27 yaşında... ya da şakayla karışık evlilik zor iş yiğenim olduktan sonra ısındım evliliğe gibi laflar söyledi ama ben sıık boğaz etmemek ve evlilik meraklısı hatun sinyali vermemek için üstüne gitmedim konuyu kapattım..

Giderek bağlandım ona.. O da bana çok alıştığını vs söylüyor ..Buluştuğumuzda tabiri caizse pamuklara sarıp öyle seviyor ,çok ilgileniyor her gün mesaj atar her saat halimi hatırımı sorar çok ince bir insan şükürler olsun...

Benim aklımı kurcalıyor aşık olduktan sonra evlilik hüsranıyla sona ererse bu aşk ???!!! Evlenmek istemezse 2-3 yıl beklememi isterse...Ben uzun süreli ilşki taraftarı değilim istemiyorum herkesin fikrine saygı duyarım ama en fazla 1 yıl ilişki yaşamak istiyorum ben.

Yorumlarınızı merakla bekliyorum bol öpücüklerr :KK68::KK72:
şimdi bazı erkekler de bazı kadınlar gibi kendini akıllı sanarak blöf yapar senin olaya bakışını öğrenmek için.
30 a kadar yolu var derken ciddi de olabilir, senin ağzını da yokluyor olabilir, senin ne düşündüğün hakkında emin değilse.
Bence bunları düşünmek yerine güzel bir birliktelik yaşayın, nikah masasından dönenler var. "niyetim ciddi seni ailemle tanıştıracağım, sen benim namusumsun" gibi bir ton alaturka laf edip de lönk diye ayrılan erkekler var.
Sen bak sağlam biri mi değil mi?

Back