Erkek arkadaşım siz karışmayın diyip çıkmış yalnızca bu olay olduktan sonra bana anlatmadı aslında ama morali hep bozuktu bende zorlaya zorlaya anlattırdım.Erkek arkadaşınızın olaylar karşısında ne yaptığını biraz daha ayrıntılı yazar mısınız?
Mesleğini burada soylersem anlaşılırım diye korkuyorum ama şöyle soyleyeyim statü olarak bilindik bir meslek ama alanlarımız cok farklı kıyaslanacak meslekler değilBenim merak ettiğim sevgiliniz ne okuyor da bu kadar mesleği için onunla birlikte olduğunuzu iddia ediyorlar?
Doğru soyluyorsunuz bir daha böyle bir şey asla yapmam. Bana garip gelen şu konusurken ben zaten daha küçük oldugumuzdan benim meslek sahibi olmadan bir adım atmaj istemeyeceğimden bahsederken sürekli ben evlenmek istiyormuşum cok meraklıymışım gibi bir izlenimle yaklaşması. Sonucta biz sevgiliyiz benim gururum incindi acıkcası sanki ben cok istiyorum ama zorla cocugunu hayatımda tutuyorum gibi. Bu hissiyattan ötürü annesinden cok sogudumtoyluğuna gelmiş. yaş gereği neyin nereye varacağını hesap edememişsin.
sevgili ailesi ile muhattap olunmaz daha küçüksün bu çocukla ayrılırsan da aklında olsun bir daha öyle ekleşme sevgilinin ailesinden kimseyle.
annesinin söylediğine gelince kötü birşey dememiş. ikinizde küçük olduğunuz ve hala okuduğunuz için ileride ilişkiniz devam edermi etmezmi bunu göz önünde bulundurarak sen veya başkası ben oğlumun seçimine saygı duyarım seni istemiyorum gibi birşey yok demiş.
yalnız sevgilin daha büyümemiş bunu gözardı etmemeliisin.
Evet en çokta üzüldüğüm şu, ben gerçekten erkek arkadaşımın iyi niyetini kalbimi seviyorum hiç bir zaman kötü bir niyetle yaklaşmadım cıkarcı olmadım.Bu da herkese ders olsun, resmiyete binmeden anneyle tanışmak bile hatayken sen ailenin içine düşürmüşsün kendini.
Mesleği statü açısından iyi bir meslek ama inanın umrumda dahi değil ben kendime güveniyorum ve cok iyi yerlere geleceğime eminim. Onlar kendileri nasıl düşünüyorlarsa beni de öyle biliyorlar işte. Bundan sonra hiç bir şekilde konusmayı düşünmüyorum hiç birisiyle.Ne okuyor ki sevgiliniz, bu kadar paylaşılamayan evlat/yeğen olmuş bir anda?
Annenin söylediğinde alınacak bir şey yok. O sizinle duygusal bağ kuramaz sevgiliniz gibi. Oğlum kimi severse, gelinim odur demek istemiş sadece.
Evlenene kadar değil, evlendikten sonra bile mesafeli olmak iyidir. Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler.
Her şey dozunda iyidir.
Gerçek hayatta tanımadığınız ve tanısanız bile size iyi ya da kötü bir şey katmayacak insanları da sosyal medya hesaplarınıza eklemeyin. Kimseye açıklama yapmak zorunda da değilsiniz bunun için.
Bu üst kuşağın sosyal medya terörü bazen çekilmez oluyor:)
Hay yaşayın, işte böyle sapasağlam yere basan bir kadını hiçbir anne/teyze terörü yıldıramaz.Mesleği statü açısından iyi bir meslek ama inanın umrumda dahi değil ben kendime güveniyorum ve cok iyi yerlere geleceğime eminim. Onlar kendileri nasıl düşünüyorlarsa beni de öyle biliyorlar işte. Bundan sonra hiç bir şekilde konusmayı düşünmüyorum hiç birisiyle.
Hay yaşayın, işte böyle sapasağlam yere basan bir kadını hiçbir anne/teyze terörü yıldıramaz.
Doğru soyluyorsunuz bir daha böyle bir şey asla yapmam. Bana garip gelen şu konusurken ben zaten daha küçük oldugumuzdan benim meslek sahibi olmadan bir adım atmaj istemeyeceğimden bahsederken sürekli ben evlenmek istiyormuşum cok meraklıymışım gibi bir izlenimle yaklaşması. Sonucta biz sevgiliyiz benim gururum incindi acıkcası sanki ben cok istiyorum ama zorla cocugunu hayatımda tutuyorum gibi. Bu hissiyattan ötürü annesinden cok sogudum
Mükemmel tespit kesinlikleo düşüncenin seninle senin okuduğun bölümle kişilğinle vs alakası olmadığına eminim. erkek annelerinin genel kanısı bütün kızlar oğluşlarına yapışır evlenmek ister peşlerinde koşar. hele birde iyi bir mesleği falan varsa kapıda kuyruk olur kızlar oğluşları için. ha birde kandırılır onların oğlulları, çocuk evlenmek isterse kesin kız kandırmıştır. yere göğe sığdıramadıkları oğluşları bir o kadar da salaktır onlar için kandırılmaya müsaittir.
Şuan okul hayatımın en basarılı donemindeyim aslında cok beklediğim bir yerden staj teklifi aldım başladım güzelde gidiyor gercekten sacma sapan olaylardan kendi hayatımdaki güzellikleri kacırıyorumİlk hatayı siz ailesiyle tanışmakta yapmışsınız.
2. Hata sevgilinin sana ailesinin her konuştuğunu anlatması. Sevgilinin ailesini bu kadar takma okuluna, mesleğine, geleceğine odaklan.
Sevgilinede pek güvenme bence.
Tadını çıkar boşver ne derse desinlerŞuan okul hayatımın en basarılı donemindeyim aslında cok beklediğim bir yerden staj teklifi aldım başladım güzelde gidiyor gercekten sacma sapan olaylardan kendi hayatımdaki güzellikleri kacırıyorum
Erkek arkadaşınız ilişkiniz hakkında annesine ve teyzelerine bir şey söylemesin.(ayrıntı vermesin) Size de onlar hakkında bir şey söylemesin. Siz de ısrar etmeyin anlatsın diye ya da siz onlar hakkında erkek arkadaşınıza konuşmayın. Mümkün mertebe birbirinizden haberiniz olmasın. Kolaylık diliyorum.Erkek arkadaşım siz karışmayın diyip çıkmış yalnızca bu olay olduktan sonra bana anlatmadı aslında ama morali hep bozuktu bende zorlaya zorlaya anlattırdım.
Ben moralinin bozuk olma sebebinin de baska bir şey zannediyordum duyunca şok oldumErkek arkadaşınız ilişkiniz hakkında annesine ve teyzelerine bir şey söylemesin.(ayrıntı vermesin) Size de onlar hakkında bir şey söylemesin. Siz de ısrar etmeyin anlatsın diye ya da siz onlar hakkında erkek arkadaşınıza konuşmayın. Mümkün mertebe birbirinizden haberiniz olmasın. Kolaylık diliyorum.
Aslında orda dediği şey oğlum kiminle isterse benim başım üstüne.Merhabalar kızlar, uzun süredir takip ettiğim fakat bir türlü üye olmadığım bu siteye bugün kendi konumu açmak için üye oldum. Konum biraz uzun olacak ama okur ve fikirlerinizi belirtirseniz çook mutlu olurum. Ben 22 yaşında iyi bir bölüm okuyan lisans öğrencisiyim sevgilimde benimle aynı yaşta onunda bölümü ve okulu çok iyi ancak alanlarımız çok farklı kıyaslanma yapılacak bir alan değil. Konu tamda burada başlıyor aslında biz sevgilimle bir seneyi yeni doldurmuşken sevgilim memleketine gitmişti ve bütün akrabaları oradaydı. Mevzu bir şekilde bizim ilişkimize gelmiş ve birden bire beni hiç tanımayan teyzeleri benim hakkımda kötü yorumlar yapmaya başlamış. Mesela annesiyle bir kaç kez konuşmamız olmuştu halini hatrını sormuştum bana ufak bir hediye göndermişti onun mahiyetinde bende ona bir hediye gondermiştim bunu yalakalık olarak yorumlamışlar, seninle mesleğin için beraberdir, işte zaten falında gördüm ben siz bir aya ayrılırsınız gibi yorumlar yapmışlardı. Bu benim çok zoruma gitmişti o dönem ama umursamadım daha ciddiyet bile yok ortada diye. Ama kızlar anlamadığım bir şekilde bu aile bana evlenmeye meraklı, erkek arkadaşıma yapışmışım ve bırakmayacakmışım gibi bir tutumla bakıyorlar. İlişkimiz daha yeniyken asıl onun ailesi annesi ve hatta teyzeleri sosyal medyamı takip ettiler bende iyi niyet olsun diye geri cevirmedim isteklerini yani alenen kendileri meraklılar ama erkek arkadaşımı benim onunla evlenmek istediğimş ama kötü niyetli olabileceğimi, mesleği için peşini bırakmayacağımı falan soyleyip dolduruyorlarmış bu olaylardan sonra biz neredeyse ayrılık aşamasına gelmişti. Asıl konu ise şu aradan bir sene gecti yine teyzeleri saçma sapan konusunca erkek arkadaşım hepsinş sosyal medyamdan cıkarmamı istedi bunun üzerine hepsini cıkardım yalnızca annesi kaldı. Daha sonrasında annesiyle telefonda konustuk bu olayları anlattıktan sonra annesi şöyle bir cümle kurdu: "Canım evlilik konusunda x (erkek arkadaşım) ne derse o sen veya bir başkası benim için okey" O sırada ben zaten evlilik için erken olduğunu ve daha mesleğimi bile elime almadıgımı soylemeye calışıyorum ama duymuyor asla beni. Neyse kızlar diyeceğim şu ki bu cümleyi kurması bir başkasını gecirmesi sizce ayıp değil mi? Benim için mevzu evlilik değil erkek arkadaşımın hayatında ben varken bir başkasının olma ihtimalinden bahsedilmesi. Bundan sonra sizce nasıl davranmalıyım? ben tamamen muhattabı kestim bu arada geçen gün hayırlı cumalar tarzında hikaye paylaşmıştı cevap vermedim baktım iki saat sonra bana özelden hayırlı cumalar mesajı atmış mecbur cevap vermek zorunda kaldım. Hem kendileri beni istemiyormuş gibi davranıyorlar hem benimle konusmak için mesaj atıyorlar. Ne yapacağım kızlar?
Ne biliyim belki bütün bu olanlardan ötürü ben alındım hiç iyi hissetmedim kendimi konusma boyuncaAslında orda dediği şey oğlum kiminle isterse benim başım üstüne.
Demek istedigi o o konuda alınma. Ama mesafe iyidir. Sevgilinle konuş aradaki lafları taşıma ilişkimiz etkileniyor de. Zaten şuan evlilik kararınız yok zamana bırak ve sevmenin sevilmenin tadını çıkar.Ne biliyim belki bütün bu olanlardan ötürü ben alındım hiç iyi hissetmedim kendimi konusma boyunca